Prohledat tento blog

sobota 23. prosince 2017

Veselé Vánoce

Veselé Vánoce :-)





















   Úvodem bych rád za sebe a Kocoura popřál všem šťastné a veselé Vánoce. Nějak přišly letos rychleji, než obvykle, aspoň pro mě. Doufám, že pro vás ostatní přišly spořádaně a včas, jak se sluší a patří, mají to přece být svátky pohody a klidu.


Docela dlouho docházím na Staroměstské náměstí fotografovat vánoční strom a výzdobu. Radnice na nich nešetří a tak je potravy pro skla a čipy docela dost a pro mě nakonec také, rád se dívám na hezké věci a zkouším je zachytit na pokud možno hezké fotografie. Někdy zdárně, jindy bohužel ne. Na některé přehmaty přijde jeden až u pořádného monitoru a zásadní chyby se softwarem napravit nedají. Jediná potíž, která s tím je, že se tou dobou konají všelijaké podnikové vánoční besídky a večírky a do toho všeho je tu docela dost turistů. To všechno táhne nocí přes náměstí a u toho stromu, betléma a dalšího se zastavují, klábosí, řvou, fotí se krabičkami na mýdlo, fotí se mobily, fotí se i pořádnými foťáky a občas otravují i mě, abych je vyfotil. Fotografuji lidi krajně nerad, mají-li vlastní foťák, tak jim to zmáčknu, chtělí-li, abych je fotil mým, tak jim zpravidla nevyhovím, ale ať už je to jak chce, rozhodně není jednoduché se jich zbavit. Než jedny zdárně „vypakujete“, přijdou jich další dvě tlupy...

Abych měl od těch alkoholem a možná i něčím jiným „rozparáděných“ otrapů klid, začal jsem na to náměstí docházet čím dál tím později. Letos jsem dorazil až po 3:00 hodině ranní. Lidi, ale ono to je k ničemu! Oni tam ti ožralové a otrapové otravují pořád! Jediné co pomáhá, je dlouhá doba exposice, když se „dárečkové“ nezastaví v místě záběru, tak pak nejsou vidět, ale po letech se zdá, že jestli jeden přijde v 1:00, ve 2:00, nebo ve 3:00, je už docela jedno, „nacamrané“ a prakticky neodehnatelné publikum lidi tam „trapíruje“ pořád. Přes všechny ústrky a potíže, způsobené těm rozpumprlíkovanými návštěvníky, chodím tam rád a budu tam docházet i nadále.

25 komentářů:

  1. Šup a jsem tady taky. Mám nový mobil. Když asi po dvanácti letech dosloužila moje stará Nokie, zakoupila jsem sobě tu její novou larvu, pořád hlásili, že je zdokonalená a přitom zcela respektuje svoji předchůdkyni v jednoduchosti ovládání.Houbeles. Tápu tady v těch novotách, nehraje mi nic do noty a s pláčem vzpomínám na tu starou chudinku, která mi sloužila do roztrhání těla. A ten, kdo píše manuály, ten by zasloužil ránu. Nebo že bych byla já tak extrablbá? Moje máma říkávala, když jsem byla malá - nic netrvá věčně, ani láska k jedný slečně. Nerozuměla jsem tomu, až potom časem jsem pochopila. Tak je to se vším.

    Budu mít pěkné vánoce. Budu sama doma, všchni moji odjeli nebo co nejdřív někam odjedou. Nemám shon ani nervy z ničeho, neb si to nepřipouštím. Sleduju v televizi dojemné scénky na téma - nikdo by neměl být na vánoce sám. Proč ne? Lidi by měli být pohromadě i sami a šťastní celý rok. Měli by na sebe myslet a pomáhat si pořád, když je to zapotřebí .
    Musím k tématu dodat jedinou scénku z mého pobytu v nemocnici - jedno dopoledne se otevřely dveře, vstoupila rozzářená sestra a podávala mi pugét. Pravila tohle vám přinesl posel. Koukám - červenožlutý svazek květů, s navštívenkou. To byla nádherná krása pro duši i pro pohled. Děkuju ti ze srdce, dárce! To byly moje letošní vánoce.

    Takže - milí pánové, jsem tady na tomto dvoře jediná slepice, ještě tuatam se přidá Stella od Lucifera - tak vám kvokám, abyste měli dny plné legrace a lásky. A to nejen do konce roku, ale i furt dál.
    Dostala jsem dárek - soupravu na lití olova. Kdybych se už neozvala, vyhořela jsem, protože jsem hravá a budu si tedy hrát....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, co se jakékoliv techniky týká, nejlepší je taková, která se dá ovládat hned po vybalení z krabice, aniž by jeden musel studovat návod. Říká se tomu, že výrobek má intuitivní ovládání. Ty staré Nokie, jako byla například 5110, ty takové byly. Podobně dělané byly „komunikátory“, ty sice byly drahé, ale návod jsem nikdy nepotřeboval. K novějším Nokiím jsem sice návod také nepotřeboval, ale už nebyly tak jednoduché a přehledné, jako ty starší. Bylo to tím, že funkcí přibylo, ale nikdo se nijak zvlášť nezamyslel nad jejich ergonomickým a přirozeným rozmístěním a je to na nich vidět. Škoda. Ono ale prasí a prasečká se kolem nás kdeco, proč by zrovna Nokie měla být výjimkou?

      Vystřelím ještě něco pozařizovat z kusím se vrátit :-)

      Vymazat
    2. Astro, však si poradíš. Manželka ji také dostane jako náhradu. Je konzerva, nejraději měla starého "vajíčko" siemense. Matlafoun zatím nechce.

      Soupravu na lití olova Ti ako dobrý začátek zajisté schválí EK a doporučí vhodné doplňky :-)

      Vymazat
    3. Draku, také tak. Do návodu koukám teprve když nepoberu intuitivně po přepnutí do anglického menu. Protože u českoho překladu někdy co tím básník chtěl říci. Ovšem návody čtu velmi rád. Ale dodatečně.
      Ovládání mám rád s evropskou logikou, systematické, hierarchické. Například, že v "nastavení" toho krámu najdu v logických skupinách nastavení celého krámu, ne že kus někde jinde, protože podle tvůrce je to "intuitivnější".

      Vymazat
    4. Astro, olovo bylo soudruhy unijními komisaři prohlášeno za zemského škůdce, se kterým je třeba bojovat až do jeho úplného vymýcení, stejně jako se rtutí a dalšími nešťastníky z periodické soustavy prvků.

      Vymazat
    5. Dráčku, vymýtila bych ty unijní soudruhy.

      Jednou jsem rozbila rtuťový teploměr a potom jsem honila kuličky rtuti po kuchyni několik dní. Bylo mi sladkých 22 let, měla jsem mimino, které mělo dostat ten večer poprvé kašičku, takže nervák jestli to bude papat - tak jsem chtěla tu kašičku teploměrem změřit, že aby nebyla moc horká (no blbá holka) - a jak jsem se tak s tím teploměrem motala, tak jsem s ním řachla o roh stolu. Teprve potom jsem si uvědomila, že lze kašičku ochutnat. No, dítě jsem nakonec dobře vychovala, neboť jsem časem přestala být střevem a stala se ze mě normální matka.
      Sedím si tady v teplíčku a myslím na to, jak to kolem v domácnostech bublá a já nemám co dělat. To je blaho jednotlivce.
      Tak hej hola, mějte se všichni pěkně!

      Vymazat
    6. Astro, co se týče vymýcení unijních soudruhů, municí bych na nich rozhodně nešetřil a to ani na množství, ani na kvalitě :-)

      Mládí je krásné a být aspoň trochu střevem k tomu prostě patří.

      Máme se pěkně, nevím jak kdo, ale já zjevně začínám cítit, jak přibývám na váze :-)

      Vymazat
  2. A vůbec, všem nej. A hlavně zdraví a mír.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podaří-li se unijním zmetkům prosadit co chtějí a oč se neustále snaží, tak ten mír, co tu zavládne, bude ten islámský, ale jen na chvíli, než se ty islámské frakce pustí do sebe navzájem až se začnou rvát o poslední zbytky po civilisaci, protože krom zmaru, zkázy a smrti tihle kreténi sami nic nevyprodukují.

      Vymazat
    2. Draku, vezmi v úvahu zápornou zpětnou vazbu. Čím více islámu, čím více jeho projevů a důsledků příznačných všude v arabském světě, Afganistánu a Africe, tím méně přitažlivější bude pro samotné muslimy.
      Není islám jako islám. Tak jako není křesťanství jako křesťanství. Velmi záleží na integraci s místní kulturou, která ho modifikuje. Na světě jsou stamiliony muslimů. O těch z jihovýchodní Asie jako bychom nevěděli. Migrační vlna odtamdud nejde. Nejen proto, že jsou tak daleko. Problém který tu máme je důsledkem (kromě úpadku naší rezistence v důsledku úpadku naší kultury) kombinace islámu se specifickými kulturami. Ve skutečnosti jde socioekomomický problém.

      U nás s islámem nemáme problém, protože je tu velmi málo muslimů. Při tom by mělo zůstat. Neustoupit ani o krok. Ve veřejném prostoru nepřiznat sebemenší výsadu. Sebemenší výjimku z obecného režimu. Sebemenší výjimku vymykající se z dejší kultuře. Pro kohokoli. Nejen pro islám. Jedinou výjimkou ze státní neutrality má být umírněná podpora křesťanství jako základu naší civilizace a státnosti, spočívajíc v zachování tradic včeně tradičních svátků. Z čistě pragmatického zájmu, jakkoli tak nějak islámu jako náboženství a sociokulturnímu konceptu rozumím. A právě proto, že mu rozumím. Diskuse o něm je zajímavá. Ovšem v akademické rovině. Naším základem na který jsme adaptování je křesťanství. Vyznávání veškerých ostatních náboženství musí zůstat důsledně soukromou záležitostí. To znamená i ve vztahu ke školnímu a pracovnímu režimu. Nepřipustit šíření islámu prostřednictvím propagace multikulti. Ve veřejnoprávních a ve školách. Nepřipustit průnik do právního režimu. Sebemenší ústupek vytváří rozšiřující se trhlinu.

      Vymazat
    3. Obuvníku, není jich tu zase až tak málo vzhledem k tomu, že tu nebyli prakticky vůbec. O docela významné vybojování trhlin se už zmetci pokoušeli i zde, viz rozličné „vymývací“ programy ve školách, šátkovací a jiné žaloby, humbuky, nátlaky, stížnosti a až příliš ochotná spolupráce některých pátých kolon zde. Už ten dnešní, zdejší stav považuji za hrozivý do budoucna.

      Vymazat
    4. Pánové, muslimové nedokáží v Kotlince nic, pokud tu nebudou jejich pomahači. Za peníze, upozorňuji a je celkem jedno, jestli za arabské (naše lázně v Klimkovicích) nebo za bruselské (jinde).

      Ostatně chováme se jako děvky i v jiných panevropských ohledech. Viz dotace na cokoliv - ale pod diktátem EU. To je důvod, proč náš velkopodnikatelský premiér nikdy prakticky(!) nevystoupí proti integraci (čti polknutí, podrobení) našeho státečku EU (čti Německem.)

      Princip dotací je vždy něco za něco. Když nám byl poskytnut "dar japonského císaře" - nový elektroakustický aparát v DJM, nesměli jsme deset let oficiálně používat "nejaponské" výrobky. Ty nové byly předražené a ty, které nám daroval císař pán byly tak 15 let po zenitu - svět už byl jinde. Zdrželo to modernizaci v DJM právě o těch deset let a Japonci se elegantně zbavili typově starých výrobků, které už na trhu neměly šanci uspět. Ale jiné firmy to dělají podobně.

      Někdy mám pocit, že EU (čti Německo & Francie) nás považuje za nějakého středovýchodního "tygra" a záplavou černoušků a arabášů chce naředit naše "lidské zdroje", abychom se tak moc neprosazovali.

      Vymazat
    5. Jenže to asi tak nebude. Proč by jinak dopustili tak silnou vlnu přistěhovalectví u nich doma?
      To je causa Turci, dnes již v třetí generaci nepoučili, že když Němec není ochoten dělat nějakou práci, najde se někdo, kdo ji ochoten dělat je a Němec zůstane bez práce?

      Vymazat
    6. Draku, to není ochotná spolupráce zdejších pátých kolon. To je výlučná práce zdejších pátých kolon. Včetně té, která se profilovala v pořadu ČRO "Zaostřeno na lidská práva". Nevím jestli ve vysílání je dosud, protože tenhle tychtýř do hlavy už také nemám.

      Vymazat
    7. Kodoure, To je německý problém. Mé zadání zdejší vládě je jednoznačné. Zajistit aby se nerozšířil k nám. Pod žádnou záminkou.

      Vymazat
    8. Obuvníku, dělají to z blbosti, nebo pro peníze? Když pro peníze, patří buď zavřít, nebo pověsit na kandelábr, když z blbosti, tak patří zavřít na uzavřené oddělení, ale rozhodně nemají právo na to, aby svobodně pobíhali a škodili kam přijdou. Chtějí-li spáchat sebevraždu, můžou skočit z mostu nebo pod vlak nebo si vpálit kulku do palice, ale rozhodně nemají právo tahat do toho bez souhlasu všechny ostatní kolem sebe a ještě za jejich prachy a ještě si na ně otevírat držky a hrozit jim kriminálem.

      Vymazat
    9. Draku, vysvětlení je jednoduché. Dělají to z části proto, že se mají příliš dobře, protože tohle jsou aktivity lidí, kterým je hovno zle, a z části proto, že se chtějí mít lépe, a že je to méně namáhavé než dělat něco užitečného.

      Vymazat
    10. Obuvníku, je-li jak říkáte snadnější škodit a ničit, nežli dělat něco užitečného, tak je něco celospolečensky a pravděpodobně i na celém kontinentě a světě tuze špatně.

      Vymazat
  3. Hmmm. Zaislámovala bych si v jiné podobě. Pan prezident v proslovu mimo jiné projevil touhu zrušit nadbytečně vytvořené úřady pro nápravy všeho "nezbytného". Místo 18o. tisíc zaměstnanců, které tyto úřady spotřebují, by tu polovinu zbylých lidí rozvrstvil do úřadů potřebných a nebo by jimi zaplácnul volná místa, která nechtějí ani bezdomáči.Tak by zanikly zbytné úřady a naopak by vynikli třeba kopáči u silnic, a na kterých by poté bylo lepší jejich provozování.

    Zde příklad, jak se dají přelévat lidi a prachy. Vypadá to tak bezbranně a jako fajn pro lidi - ovšem s výsledkem pro lidi celkem nulovým, jen koza zůstane stejná a vlk se parádně nažere.
    Existuje Úřad práce. Dříve spadal pod Městský úřad, v Praze byl v každé čtvrti jeden.Nyní je to sekce samostatná, má svoje vedení, baráky, kanceláře, zaměstnanců hafo. Na tomto úřadě se rozhoduje, kolik dostane žadatel příspěvku například na bydlení, pokud jeho příjmy nedosahují tam, kde by měly správně být. Zde by celkem vlk neměl co dělat, nic mu tady nekyne. Ale bacha, vlk mlsně obchází a hledá, kde by co pro sebe ukořistil.
    Druhý úřad je Důchodový. Nevím oficionální název. Týká se zhruba tří milionů lidí. Řekla bych, že pro takovou masu osob by už nějaký to ministerstvo existoval mělo.
    Třetí šance pro vlka je Ministerstvo práce a sociálních věcí. Které takňák zastřešuje předchozí dva úřady. Už nemá cenu pokračvat - zvolím tedy názorný příklad - sebe.
    Od socky (úřad práce) dostávám jistý příspěvek na bydlení. Příjemné zpestření, dostávám též důchod - jsem mezi 14. procenty těch mírně vyšších důchodů, protože jsem si v pracovním procesu připlácela docela velké sumy na připojištění k důchodu. Socka se ale rozhodla, aniž by napsala důvod, že mi sebere z příspěvku od státu pár stovek, právě tolik, o kolik jsem si, já trdlo, platívala to připojištění v minulosti. A nejen to. Sice prý důchodci dostanou od příštího roku nějaké prašule navrch - ale jak si počítam, tak si počítám, že nakonec nula od nuly pojde a já budu mít furt jen to, co mám teď.
    Schválně jsem to takhle zamotala, protože to zamotaný všechno je. Tisíce lidí na úřadech se snaží obesílat polovinu národa každou chvíli nějakou závažnou informací. A kdo myslíte, že je VLK? Mlsně obcházející, houbeles dělající? A z čeho noví zástupitelé, dnes ještě štíhlí jinoši a dívenky, budou za 4 roky jako bečky?Já jim to nezávidím, mám, co sama potřebuju a ještě mi zbývá. Jen by mě už předem dost zajímalo až přijde nový prezident, a nebo zůstane starý, jak to poběží dál.
    Kdysi dávno pronesl, nebo spíš zařval můj šéfredaktor památnou větu. Byl pozdní večer, první máj, on vyšel z pracovny a na chobě viděl, že se v jedné redakci svítí, šel a otevřel dveře. Samozřejmě - právě zde docházelo k silnému sblížení dvou osob různého pohlaví. "Ten chlív tady rozmetám!" to byla ta věta. Ta by měla znít z Hradu každý den. Žádná pravda tady nezvítězí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ASTRO jasná. A kdo by ten chlív volil když ne ti co jsou na cecku státu přisdáti? Dnes již bezmála 550 000 sosáků státu(neprodukují přidanou hodnotu, jen ji spotřebovávají), to je spolu s ovčím "lidem" jistota a i když z nich nepůjde každý druhý volit mají to v kapse. Rozum lidu, huhaha. Co si budem namlouvat, tito "lidé" si rybník nevypustí, tak se nerozčilujme a chystejme se na Armagedon, pak o něco možná půjde.
      K tomu důchodu, jak dlouho bude komu brát a jiným rozdávat?
      4P

      Vymazat
    2. Těch, kterým je třeba dávat, je čím dál tím víc. Těm, kterým by se dalo něco sebrat, je čím dál tím méně, protože „globálové” si to spolehlivě a s přehledem schovají v daňových rájích, zatímco živnostníků a firem malých až středních ubývá. Zaměstnanci to sami prostě neutáhnou, protože platy v oborech ovládnutých „globály“ jdou dolů a koláč k rozdělení je tím pádem menší a menší, zatímco koláč ke spotřebě bobtná. Už teď to jede na dluh a je jen a pouze otázkou času, kdy to pořádně řachne. Jasné je, že se ten okamžik blíží.

      Vymazat
    3. ...Něco sebrat.
      Lidé nehromadí majetek, aby jim ho "někdo" sebral. Nebo se pletu?

      Vymazat
    4. Kocoure, něco podobného o tom hromadění a odebírání majetků si mnozí mysleli a domýšleli před říjnem (listopadem) 1917 a potažmo pak před únorem 1948. A jak to nakonec dopadlo? A kde se tedy mají sebrat prachy na penze, podpory, školství a další věci? Jediný dlouhodobě udržitelný model je, je-li komu co sebrat a přerozdělit to. Jenže tenhle model se už delší dobu hroutí. Až dosud se to řešilo dluhy. To se už začíná také hroutit. Co dál? Natisknout prachy? Tiskneme je ničím nekryté už tak asi 10 let a taky se to už začíná hroutit. Pozorujete tu inflaci? Co dál?

      Vymazat
  4. Kdo si hraje.....zajisté schválí EK a doporučí vhodné doplňky :-)
    https://www.youtube.com/results?search_query=lit%C3%AD+olova
    každý podle své potřeba, nejen na vánoce
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Debilita a zarputilost, kterou EK projevuje v boji s náhodně vybranými prvky periodické soustavy, je příslovečná. Kdyby blbost a arogance nadnášely, celá EK už by dávno opustila hranice Sluneční soustavy a se vzrůstající rychlostí cestovala hlubokým vesmírem...

      Už si nevzpomenu, co jsem to původně hledal a proč vlastně, ale mimoděk jsem při tom narazil na Euročardáš Jarka Nohavicy, který mi spravil náladu:

      https://www.youtube.com/watch?v=x1NUoGLdUzw

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)