Prohledat tento blog

neděle 3. září 2017

Jidášský polibek

Král Andrej I. 



   To je termín, známý z Bible. Jidáš svým polibkem označil tehdejším mocným, kdo z těch vousáčů při společné večeři je vlastně Ježíš a skončilo to jeho ukřižováním. Ježíše, ne Jidáše.

   Je mnohokrát v praxi ověřeno, že pokud se šéf chce někoho z podřízených elegantně zbavit, začne ho nesmyslně chválit, protežovat, píše mu nezasloužené odměny. A v kolektivu se posléze určitě najde pár lidí, kteří na tu zjevnou nespravedlnost budou reagovat tím, že protežovanému kolegovi budou dělat naschvály, budou ho pomlouvat a udávat jeho prohřešky šéfovi Ten tak na onu osobu  získá negativní informace, které by jinak asi nezískal a až zasáhne a nežádoucího se začne zbavovat, bude to za tichého nebo hlasitého potlesku celého kolektivu. Navíc může farizejsky prohlásit "zklamal jste mě a já vám tak věřil!".


   Občas mě napadá šílená myšlenka, že veškeré to protežování imigrantů, muslimů, černochů nebo gayů je vedeno právě takovou nečistou strategií. Zvýhodňovat, omlouvat prohřešky a chválit. V lidech to časem nutně musí vyvolat nespokojenost s takovou nespravedlností. A věrchuška pak vhodně pootočí kormidlem (novináři hlavního proudu se prostě MUSÍ podřídit) a začne se se souhlasem a  podporou "lidových mas" čistit. 

Vítači, genderoví bojovníci a multikulti budou prostě obětováni. Když se kácí les, létají třísky.

  Problém je odhadnout správný čas.  Protože kdyby se kormidlem otočilo příliš brzy, podpora lidu by nebyla tak silná, protože kdekdo by si říkal, že bude lépe zachovat status takový jaký je, protože by mohl přijít o své postavení, majetek nebo snad i o život. Pokud by ke změně kurzu došlo později, mohlo by se stát, že protežovaní už budou tak silní a početní, množí se na rozdíl od našich zdegenerovaných obyvatel daleko snadněji, že se revoluce nepovede.  V obou případech by věrchuška přišla o své postavení, majetek a možná i o život.
Alternativní teorie jsou teď v módě, tak proč nepřidat tu svoji, že?

   Jenže je tu i druhá strana problému. Lidé tak nějak z principu fandí slabším. Je to zakódováno hluboce v naší kultuře.Nakonec - Kristus získal skutečný věhlas až v okamžiku, když byl židovskou věrchuškou vydán k potrestání ukřižováním tehdejším správcům země Judské, vlastně okupantům - Římanům. Kdy se tak stal "mučedníkem".  V dnešní době ten termín ten termín znamená něco jiného,. Mučedníkem je ¨například prohlášen každý muslim, který provede džihád, akt svaté války, česky řečeno pozabíjí pár nemuslimů, káfirů s výkřikem "Allahu Akbar!", "Bůh je veliký!"
   Mučedníkem v tom původnějším významu slova, tedy zatvrzelým disidentem, který volí raději smrt, než by se vzdal svých názorů (A přece se točí!) se může stát kdokoliv. Jan Hus, Jan Nepomucký, Jan Palach a mnoho dalším a to jsem jich aspoň dva tisíce vynechal. Je to tedy osoba pronásledovaná,  perzekuovaná a jaksi "předpřipravená" k likvidaci mocnými.

   A tohle se právě děje Andreji Babišovi. Podnikatel, tvrdý a nemilosrdný, se dostal do vlády. Začal jako ministr financí "šlapat na pazoury" různým "čerpačům" dávek a dotací ze státní kasy. A drobným zlodějům - "lebo predsa všeci kradnů". Obecný lid dokázal Andrej přesvědčit o tom, že koná správně, vymeyte ten augiášův chlév a jeho popularita po zvolení spíše stoupala, než že by klasickým způsobem poklesla.

   Začalo to vypadat, že jeho volební úspěch bude v nastávajících volbách ještě větší, než v těch předchozích.  To si uvědomily všechny strany, které byly v koalici ale i ty v opozici. Babiš jim začal být nebezpečný. Už to přestalo vypadat na splichtěné volby, plné nereálných slibů voličům a následným přerozdělením funkcí a vlivů po volbách, na které už volič nemá vliv. Začalo to vypadat, že Babiš "vezme vše"  a koaličního partnera ani nebude k vládnutí potřebovat. Stal by jako mnoho jiných před ním "zvoleným diktátorem" stejně  jako Hitler, Stalin  nebo Gottwald.

   Takže začal velký společný boj za "zničení Babiše". Objevují se podivné nahrávky*, policie po několika letech najednou začíná šturmovat s nezákonnostmi při získání dotací na hotel "Čapí hnízdo" a tak dále a podobně. Všichni od ČSSD a lidovců (koaliční partneři ANO) ale i opozičníci (plačtivý, ublížený Kalousek i zatím bezvýznamná ODS. Komunisté, t.č. druhá až třetí nejpopulárnější strana v Česku se chytře drží stranou. Ostatně - jejich oblíbenost je dána jednak tím, že se už čtvrt století nějak významněji nepodílejí na vládě, neměli se teedy jak zkompromitovat a jednak vzpomínkami některých seniorů, kteří na komunistickou éru vzpomínají už spíše v dobrém. 
   Lidská paměť vytěsňuje nepříjemné vzpomínky a nechává ty příjemné - je to nutnost, jinak by si asi každý člověk nejpozději po několika desetiletích života "hodil mašli", protože těch nepříjemných vzpomínek by bylo tolik, že by bilance jeho života dopadla katastrofálně. Takže vzpomínají na své mládí, lásky, své milované děti, práci, kterou sice asi nemilovali, ale měli ji a tudíž měli zajištěnou určitou minimální existenční jistotu. Ten zbytek je pamětí vytěsněn kamsi na její okraj nebo do úplného zapomnění. A tak nynějším mladým, kteří tu dobu nezažili podsouvají tezi o "starých zlatých časech" stejně jako nám byly podsouvány vzpomínky našich rodičů a prarodičů na První republiku jako na zcela idylickou dobu svobody a rozkvětu.

   Ale k věci. Nejen vláda, media a činovníci všelikých politických stran dneska zuřivě útočí na Andreje Babiše. Ať už si to zaslouží nebo ne, stává se v očích širší veřejnosti mučedníkem - a jeho preference spíše stoupají než naopak.
Pokud by se jim podařilo Babiše nějak zlikvidovat (zavřít) před volbami, bylo by to podobné, jako ukřižování Krista. Babiš by byl rázem  pasován na aktuálně největšího mučedníka a jeho hnutí (učení?) by změnilo uvažování velké části Čechů. Doufám, že stávající věrchuška má dost rozumu na to, aby to neudělala. Prohlášení o "nestrannosti a apolitičnosti policie a soudů" už totiž po několika zkušenostech s těmito institucemi (likvidace Nečasovy vlády atd.) nějak nefungují. Protože "všichni lžou" jak by řekl eventuální mučedník Andrej.

   Čekal jsem trochu chytřejší reakci politiků a novinářů na stoupající Babišovu oblíbenost. Třeba nějakou parafrázi na ¨"jidášský polibek". Ne, kdepak, reagují prvoplánově a hloupě. A protože si lidé přece jen pamatují na pana knížete Schwarzenberga a jeho popletené řeči o imigrantech a tvrdém jádru EU nebo hysterického Kalouska, který chtěl vlastním tělem narušit státní návštěvu Číňanů případně na "tvrdé" prohlášení pana Bělobrádka o tom, že zvířata neumírají, ale chcípají, začíná pro hodně lidí být problémem zvolit nejmenší zlo.    Klasické strany jsou zprofanované a protože jen nepatrně změnily své vedoucí představitele (ono by to asi mělo negativní vliv na vztahy, které umožňují finanční existenci mnoha jiných stran a straniček) jsou pro mnohé lidi nevolitelné. Zaorálkovy sliby o zrušení zdravotnických poplatků už snad ani zabrat nemohou. Ne dvakrát téhož! Když pak odečteme strany s ryze negativním programem nebo dokonce bez jakéhokoliv smysluplného programu zjišťujeme, že vlastně není koho volit.

P.S.: Já osobně Andreje volit nebudu. Nehodlám opakovat chyby našich rodičů, kteří znechuceni hádkami mezi politickými stranami tehdejší doby  nakonec zvolili komunisty a Klementa Gottwalda. A bylo na dlouhá desetiletí vymalováno. 
   Už brzy se všude začne mluvit a psát o "propadlých hlasech", pokud někdo bude volit stranu, která se pak nedostane do parlamentu. Je to poměrně obehraný způsob jak nahnat voliče tradičním, tedy spíše stávajícím stranám. K tomu nezbytně patří i falšování předvolebních výzkumů podle potřeby zadávajícího. Když se takový volič, který už má dost těch stran, které se hádají jen na oko, ale ve skutečnosti s chutí konzumují prebendy a pozornosti od lobbistů rozhodne nejít volit, sníží se tak voličská účast a to největší získají nejvíc. Takže v každém případě úspěch těch provařených.
Jen aby se volič nakonec nerozhodl neuposlechnout oněch "dobrých rad" a nešel volit skutečně svobodně. To by skončilo jako v Polsku nebo Maďarsku. Nebo v USA.  


Ono to někdy dopadne úplně opačně, než chceme.

===


*/ ty audiozáznamy jsou v tak mizerné kvalitě (nejspíš úmyslně, říkám tomu "patinovaní záznamu"), že pro mě nejsou relevantní. Když budu mít k dispozici dostatek zvukového materiálu, dokážu za pár hodin zfalšovat takový záznam, že Babiš (nebo kdokoliv jiný) na nich řekne cokoliv.  Třeba že je gay nebo že republiku prodal Rusům, Američanům nebo Židům. Je to jen otázka dobře zvládnutého řemesla a ohebnosti páteře.

59 komentářů:

  1. Kocoure,
    Babiš se od ostatních kmotrů liší jen v tom, že místo toho, aby si vydržoval strany resp. stranické papaláše šel do toho přímo. Takových projektů už tady bylo víc. Nové je to, že dokázal daleko líp vyhmátnout co ovce čekající na samospasitele chtějí slyšet a zároveň se mu podařilo vsugerovat jim kdože je ten mizera který může za jejich bídu.
    Ano, také půjdu k volbám, a pokud se nestane nic neočekávaného, zřejmě budu volit stejnou starou provařenou strukturu kterou jsem dosud většinou volil, protože si myslím že je to volba nejmenšího zla.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje prognóza : Babiš neskončí ve vězení.
    Příčina: Neschopnost žaloby prokázat úmysl.

    Parlamentní volby: Pokud vůbec fakticky jako poddaný, třebaže toho času nazývaný občanem, se budu štrachat do vršku, ještě rozmyslím, ale tuze mnoho času věnovat nebudu. Nevylučuju, že podpořím ANO. Na truc. Na morálku měli pamatovat dřív, ne až jim Babiš začal politicky konkurovat. Alternativou jsou Realisté, Svobodní, a na konec i...KSČM. Záleží na konkrétním kandidátovi. Nepřijatelní jsou Socdem, ODS, KDUČSL a Top09.

    Volba prezidenta: velký otazník. Asi podle principu, že jestliže něco jakžtakž funguje, není důvod to měnit. Proč bych nynějšímu nedopřál státní funus na lafetě. Ostatní kandidáti ať si počkají.

    Jestliže dojde k zásadním událostem, příčina nebude v rozložení zdejšího politického spektra. Jeho případná změna bude následkem situace v celé Evropě a ve světě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a co říkáte počasí?! Anýbrž naprosto stejná prognóza. Jenže oni nechtějí dostat Andreje do tepláků. Oni mu chtějí před volbami co nejvíc pošramotit pověst - no a pro "dělný lid" je Andrej tím pronásledovaným pro svůj úspěch - což je ovšem pravda!

      Stran obyvatele Hradu - dtto. Dnes jsem se díval na TV a oba noví kandidáti, jak Jiří Drahoš tak Michal Horáček se pustili vzájemně do sebe. "Veksláku" a "připosranče" - tak by se to dalo přeložit. Poměrně předčasně, myslím...

      Jistěže nejsme osou světa. A nebudeme to my, kdo mávne křídlem jako ten pověstný motýl v Brazílii. I když - kdo ví, co bude počinková náložka, která to jednou všechno rozpoutá? Podíváme-li se zpátky, jsou příčiny nastartování velkých krizí a válek neuvěřitelně malicherné.

      Vymazat
    2. Příčiny nejsou malicherné. To co je vydáváno za malicherné příčiny, je jen účelové vysvětlení.
      "Jako poslední tu mám...nějaký Ferdinand, Sarajevo..."

      Co počasí se týče, mít připraveny plavky, kožich, gumáky, deštník, sněžnice.

      Když se přeladím z nominálního občana na reálného poddaného, hnedle se mi uleví jak ta tíha odpovědnosti ze mě padá. Zbaven i dilematu jestli třeba Bahňáka...

      Vymazat
    3. Nemyslel jsem důvod konfliktu Schumachere,
      ale počinkovou náložku, která odpálí celou prachárnu. Polsko mělo být obsazeno z "dobrého důvodu" zvaného Lebensraum. Ale bylo třeba přepadnout vlastní rozhlasovou stanici v Gleiwitz a trochu ji rozbít. To byla ta počinková náložka.
      Stejně jako ten Ferdinand. Kdyby I. WW nenastartoval Gavrilo Princip, muselo by se stát něco podobného, třeba jindy a jinde.

      Vymazat
    4. Vždyť ano, kocoure, je rozdíl mezi důvodem a formálním cassus belli. Našlo by se. I kdyby Srbi vyhověli ve všem.

      Vymazat
  3. Já žasnu nad jednou věcí
    Vesměs se o polistopadových zbohatlících "ví, že svůj majetek nezískali poctivě, protože to prostě za tak krátkou dobu nejde".
    U Andreje, jednoho z největších jakoby to neplatilo ....

    OdpovědětVymazat
  4. U Andreje, největšího to neplatí .... uplatí, kdo se nedá bude zakleknut za jásotu plebsu, kdo nic nemá nemusí se bát, nebo se pletu? Jen doufám, že podavač bude podávat, nosič nosit, závěr zavírat a hlavně, vše v suchu.
    In God we trust!
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, Ek,
      ten jásot plebsu mě děsí, a k tomu ještě 2 další věci
      Jednak to že jako plebs a lůza jásají i ti, které bych jinak považoval za relativně inteligentní
      A potom to jak je ten jásot provázanej se závistí - dávali ti dnešní jásači za komárů ve škole dobře pozor a i mimoškolní masáž je správně formovala

      ač jsem tu dobu nezažil, vidím tady paralelu s padesátými lety nebo nástupem nacismu v Německu

      nebo jen slyším trávu růst a ve skutečnosti je vše v nejlepším pořádku?

      Vymazat
    2. Ne, nic není v pořádku, v pořádku je jen to, že "tradičním stranám" Andy prohnal faldy. Bojí se ho. A to se mi líbí. Jen je nechte, ať se bojí. Snaží se zalíbit plebsu a slibují všechno možné ale hlavně nemožné.

      To, že Andy bude mít v nové "hře o trůny" moc velkou moc je moc velký průšvih. Protože všichni, kteří se dneska zapřísahají že "s ANO nikdy" se po volbách přece jen "obětují", abychom tu neměli úřednickou vládu, že ano...

      Vymazat
    3. Bude to zajímavé. Babiše "na trůně" se neobávám, jeho názory a jednání jsou konzistentní, neextrémní, nijak civilizačně nevybočující. Na rozdíl od diktátorů s nimiž je srovnáván zoufalci, kteří neumějí vymyslet lepší argument v boji o voliče.

      Vymazat
    4. Babiš na trůně (1)

      Mně zase Babiš nijak zvlášť přitažlivý nepřijde. Pro mě je to ten, kdož si za pomoci KSČSSD svého času nechal přiklepnout víc než nemravné dotace na biopaliva 1. generace, jinými slovy je to ten, kdo mi za mé peníze ničí můj ne zrovna levný motor. Ničí mi ho dokonce víc, než nás nutí „unijní” norma, neb jsme dík jeho zlobbování zase jednou „papežštější“, nežli papež. Také je značně „probruselský“, což já už od začátku nejsem. Našlo by se toho docela dost, co je u něj podle mého názoru objektivně velmi nesympatické až rovnou nepřijatelné.

      Na druhou stranu, musím mu přiznat, že jeho přímočarý, obyčejný, jakoby lidový styl vyjadřování je mi určitě o 100% sympatičtější, nežli nic neříkající prefabrikovaný, prolhaný a manipulativní blábol, který se line od jeho oponentů. Zkrátka mnozí z těch, kdož na něj teď lijí kýble špíny, nejsou o nic lepší nežli on a někteří jsou ještě horší než on. Zejména pikantní a úsměvné ale jak vidno krátkozraké pak to bylo ze strany KSČSSD, kteráž to Babišovi dlouhou dobu proaktivně pomáhala politicko-ekonomicky na nohy a teď se nestačí divit, nebo dokonce rovnou děsit z výsledků svého snažení. Dobře těm pitomcům tak, protože užívá-li někdo nabytou moc tak pitomým způsobem a tak dlouhodobě a neskutečně hloupě, jak tato parta, nezasluhuje nic jiného, než aby vyhynula jako dinosauři. Což se v těchto volbách s největší pravděpodobností stane a bude to spravedlivá odměna za to, koho a co přivedla na tento politický svět. A Babiš na druhou stranu přeci jen není až tak aktivně probruselský, jako jeho bývalý spojenci, takže v tomto ohledu je tu jistá malá naděje, že by to zemi a jejím obyvatelům mohlo byt ku prospěchu. Kdybych měl na vybranou jen mezi neuvěřitelně hloupými mamlasy z KSČSSD a sice padouchem, ale jinak reálně uvažujícím Babišem, bylo by to jednoduché rozhodování, vyhrál by ho jednoznačně Babiš. Ne proto že je tak úžasný, ctnostný a pod., ale proto, že jeho směřování není tak zhoubné, jako těch, kdož mu umožnili se „udělat“ a projevit.

      Jak volby dopadnout se do nějaké dost omezené míry předvídat dá, protože se ale dosud ještě nikdy za celou polistopadovou éru nelhalo tak moc a tak často, jako nyní a to s manipulativními úmysly, těžko opravdu jen těžko předvídat, jak to dopadne nakonec. Mnozí z uřvaných lhářů jsou totiž arogantní pitomci, kteří si nejsou pravděpodobně ani schopni domyslet, že způsob, jakým tu kampaň vedou, vlastně za jejich peníze posiluje jejich protivníka. Chovají se tak trochu jako EU:

      Objektivně je těžké nevidět, že EU už nezvládá ani ty základní funkce, které by jakožto nadnárodní struktura měla zvládat a začíná dokonce aktivně škodit svému vlastnímu obyvatelstvu.

      EU a média na její straně ale řvou: „Více EU!“, čímž samozřejmě začínají intensivně pracovat na její záhubě, aniž by to jedněm i druhým debilům došlo, že čím víc takto řvou, tím víc urychlují příchod té záhuby.

      Vymazat
    5. Babiš na trůně (2)

      U nás se to ještě navíc ovlivňuje efektem toho, že žijeme v zemi, kde zlodějina a nemravnost, jsou obvykle konány pod tím či oním praporem a má-li ten prapor tu správnou barvu, je pak nemravnost a zlodějina příznivci tohoto praporu ignorována a bere se jako oprávněné kořistění ze společného koláče. Klaka té správné barvy ale řve o to víc, když je ta nemravnost konána pod kteroukoliv jinou barvu praporu, než je ta jejich. tento jev je bohužel dosti masový, ne-li převládající a dokud tomu bude tak, z místa se prostě nehneme a budeme na sebe takto řvát obviňujíce se vzájemně z kdečeho, ale vpřed, vpřed se tímto způsobem nehneme ani o milmetr. Škody ale nepočkají, ty budou tím více devastující pro nás pro všechny, čím déle toto bude trvat.

      No a dík tomu, že podíl voličstva, které si je toho lhaní a řvaní již vědomo roste, podle mě nezanedbatelně, věřím, že se to projeví a projeví se to pravděpodobně nepředvídatelně pro ty agentury zkoumající a především ovlivňující ono veřejné mínění, protože při průzkumech obdrží záměrně vyhýbavé, či nepřesné odpovědi jakožto spontánní odpověď na tu ohlušující propagandu. Volební výsledky skalních praporečníků těch správných barev se samozřejmě předvídat dají, u ostatních kategorií voličstva to tak jednoduché nebude a může se toho ještě mnoho stát, o čem teď nemám ještě ani potuchy, co ale v důsledku pořádně zamíchá kartami.

      Slibuje-li si tedy někdo od těchto voleb něco nějak zvlášť přínosného a positivního, je podle mě hodně naivní. Nějaká dílčí zlepšení nastanou, to se už teď vidět dá, KSČSSD by už nezachránil snad ani zázrak a její vliv po volbách bude buď žádný, nebo velmi omezený. Babiš volbami projde a skoro s jistotou bude silnější než jeho bývalí spojenci. Notoričtí „provařenci“ z dřívějška nejspíš nijak zvlášť neposílí, spíš bych tipoval, že dost možná zeslábnou ve prospěch nových subjektů na scéně, které dostanou šanci ne jejich úkor. Víc si odhadnout netroufám a dost možná, že i tento odhad je až příliš troufalý. Čas ukáže.

      Vymazat
  5. EK,
    kdo nic nemá nemusí se bát, ale jen pokud se nebude protivit
    i když
    kanonenfutr bude taky potřeba ...
    takže ani ten kdo nic nemá ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapitáne, slyšíš jen trávu růst. Babiš na rozdíl od oněch protagonistů extrémních ideologických směrů je pragmatikem nereprezentujíícm žádný z nich či podobných. Je konzistentní v tom smyslu, že důvoden lze očekávat že i v budoucnu se bude chovat jako nyní a tak jako včera. Ti v minulosti se kterými je srovnáván, včetně toho "nemluvil a jenom řval" byli konzistentní v tom, že uskutečňovali co hlásali. Navíc realita je taková, že desetimilionovému ostrůvku se nějaké extrabuřty netrpí v žádném směru. To nedopustí svatá aliance ta či ona. Situace je jiná než ty v minulosti, se kterými je srovnávána.

      Aktuálně: po přečtení žádosti o vydání, příznačného stylu i obsahu, předpovídám, že to bude debakl.

      Vymazat
    2. Nicméně si myslím, že "oligarcha" vydám bude, i proto volby vyhraje, novou imunitu získá a pak nastane to nejzajímavější - kdo se "obětuje" a vstoupí s ANO do koalice? Aby nebyla úřednická vláda, kterou jmenuje Zeman?
      Česká varianta Hry o trůny nás bude spolehlivě bavit po celý předvánoční čas.

      P.S.: Pokud lidé vůbec k bednám přijdou. Ten politický "kvas" je už fakt dost protivný.

      Vymazat
    3. Ani ne, určitě už vím koho volit nebudu, protože nechci a těch, které bych naopak rád ve vládě viděl, zase tak moc není. Proč bych tedy marnil čas na hltání propagandy a plkání o ničem a poslouchání hromady nesplnitelných slibů? Mezi těmi nemnoha, kteří mi nejsou protivní si vyberu snadno.

      Vymazat
    4. Draku,
      já myslel "Hrou o trůny" to, co nastane po volbách.
      Kdo se spaktuje s kým, jak zvláštní koalice budou vznikat, co na to president a co na presidentovo rozhodnutí řekne lid a hlavně ti, kteří se drze prohlásí, že jsou tím pravým hlasem lidu.

      Vymazat
    5. Předvídat se dá zatím jen velmi zhruba a velmi přibližně. Vliv KSČSSD splaskne pravděpodobně ještě někam pod úroveň ODS. Billboardy s bláboly o důstojném stáří od lidí, kteří mi nazývají parasitem o o mé důstojné stáří mi chtějí připravit zvyšováním daní a jejich následnou privatisací jejich kamarádíčky, mi opravdu nepřipadnou nijak věrohodní a žádoucí. Babiš nachytá nějaké ty desítky procent, kolik ale konkrétně, zatím jen těžko říci, času na nepředvídané události zbývá pořád hodně. Dá se očekávat, že tzv „tradiční“ strany v těchto volbách dosti ostrouhají a na svém zůstanou asi jen Lidovci, jejichž základna je disciplinovaná podobně, jako to bolševická. Uvolněný prostor si podělí Babiš a nové, především euroskeptické subjekty. Pak samozřejmě asi bude zajímavé sledovat hru o trůny. Pro mě budou do budoucna zajímavější spíše ti, kdož upřednostní dlouhodobější cíle před krátkodobou prebendičkou a raději zůstanou v opozici, než aby někomu dělali onuci za pár šupů. Časem uvidíme.

      Vymazat
  6. no, stran toho počinku - co třeba rok 1618 (hele 18!), v jakýchsi Čechách vypadli z okna jacísi Slavata a Martinic (a ani se jim nic nestalo, neb žuchli do hnoje) - a byla z toho třicetiletá válka

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo by zajímavé vědět, kdo by musel být vyhozen a kam (asi do odpadových nádob, hnůj je úzký profil) aby nastala nějaká větší reakce mezistátního charakteru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba osazenstvo Zastoupení Evropské komice v Jungmannově 24 v Praze? Z oken na chodník by to z 2. či vyššího patra stačilo. Osobně se ale domnívám, že tyhle panáky by nikdo nijak zvlášť nepostrádal. Kdyby se ale něco přihodilo osazenstvu na německém velvyslanectví, tak toho by si nejspíš všimli hned a reagovali stejně tak, to už by byl slušný vyrvál :-)

      Vymazat
  8. P.S.: Pokud lidé vůbec k bednám přijdou. Ten politický "kvas" je už fakt dost protivný. StK

    ano i nepříjdou, výsledek je pro mne jasný, zároveň je jisté že se budou dít veci, nečekám že o nich bude plels vědět a vidět budou jen za kouřovou clonou a jen pro ty kteří již nyní prohlédnou. Raději chci být za mířidly než v dosahu výmetné křivky, takžetakašlus.
    4P

    OdpovědětVymazat
  9. Když už jsme se dotkli tématu Babiše a voleb, je tu v těchto volbách jedna divoká karta v podobě českého kuřáctva. České kuřáctvo nepochybně nebude příznivcem EU, kterážto je příčinou toho, že už si v hospodě nesmí zapálit. Četnost, s jakou místo hospod vznikají kluby, dává tušit, jak hodně jich je a že dovedou jak myslet, tak konat logicky, společně a organisovaně. Jsem přesvědčen, že to v těchto volbách významně posílí protiunijně zaměřené subjekty, což Babiš rozhodně není. Babiše protiunijní orientace českého kuřáctva může spíš oslabit, jak moc, to se teprve uvidí. Kuřáctvo ale dobře ví, že Babiš jim proti KSČSSD a Bruselu nijak nepomohl a prostřednictvím EET buzeroval jejich oblíbené hospodské. Tomu se nepochybně pokouší postavit do čela třeba uhulený Kubera a to je velice zdatný demagog. A určitě není sám, jen mi unavuje to intensivně sledovat, neboť pohled na červy zmítající se v plechovce není ani povzbudivý, ani lákavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pozor, i olgoj-chorchoj je "POUHÝ" červ.
      4P

      Vymazat
    2. Milý Dráčku, Kubera není zdatný demagog, ale velice zdatný blbec.To, co jsem ondyno vyslechla v televizi (zastával se kuřáků) - to mu síce u kuřáků nadělalo čárky pro strmý postup v "kariéře", ale zároveň odhalilo jeho omezenost. Mít "tam" těch Kuberů víc....nebo tam snad jsou? Politika je děvka!Za prachy jde s každým

      Vymazat
    3. Astro, Astřičko,
      to platí nejen pro politiku. Vzpomeňme na Naše furianty. Třeba...

      Vymazat
    4. Astro, on je zdatný v obou disciplínách, jak v demagogii, tak v blbosti a proto to můj kůň, nebyl není a pravděpodobně ani nebude, bude-li na výběr :-)

      Ano Kocoure, některé věci jsou jen otázkou peněz. Bohužel a ke škodě nás všech.

      Vymazat
    5. Nic se tady neděje, přitom se sem dost nakukuje. Šéf Kocour zanáší k sousedům, jako by mu doma nebylo hej.No toto? Stačilo by jen pár fotek a k nim pár slov. Hned by vytanuly srdeční vzpomínky.

      Jo, byla jsem zapřísáhlá odpůrkyně piva. Reklama na pivo v TV ve mně vzbuzovala odpor. Když tu se stalo - zažívání nalomené tunou prášků v nemocnici zavelelo - holka, dej si pivo. Černý a rovnou Kozla. Už dlouho jsem nepoznala větší chuťovou rozkoš. Pivo jen zahučelo do útrob. A protože dosud nemůžu chodit na nákupy sama - trapně prosím návštěvy, aby nosily místo kytek lahváče. Na pověst kašlu :-)

      Vymazat
    6. Astro, čteš mi myšlenky. Dění kolem se mi vesměs hnusí a tak podobně jako kdysi za Husáka, sleduji ho přes filtry a jen v nezbytně nutné míře, jen abych neztratil přehled a orientaci.

      Zhnusen děním kolem jsem si tedy říkal, že když Kocour nemá čas, tak jako každý správný pracující důchodce, že si sednu, najdu pár hezkých fotek z mých digitálních počátků, napíšu k tomu kratší povídání a pošlu do světa článek s nějakým opravdu příjemným podnětem k povídání si. Od tohoto úmyslu neupouštím a upřímně doufám, že se k tomu v nejbližší době dostanu. Objektivně vzato ale, práce je pořád dost a aby toho nebylo málo, přidaly se i věci, o kterých se mi mluvit nechce, ale patř to do kategorie zatracené, hnusné právničiny, která se nedá nebrat na vědomí a musí se v patřičných termínech vyřídit, zařídit a hlavně ve zdraví přežít. Mám pořád co dělat a ona práce sama není vždy příjemná, natož pak ta zatracená, hnusná právničina. Přesto doufám, že se k tomu výběru fotek a článku dostanu.

      Pivo je v podstatě velice úžasný iontový a energetický nápoj a jediné, co by se mu dalo mít za zlé je ta trocha alkoholu, ta je dnes mimochodem oproti dobám předlistopadovým přibližne dvojnásobná kvůli euronormám. Ono když totiž někdo vyrábí „pivo“ (ani ne tak pivo jako hnus mu vzdáleně podobný), které chutná jako mycí prostředek na nádobí, maskuje tu hnusnou chuť vyšším obsahem alkoholu. My pak musím chuť dobrého piva zbytečně přebíjet vyšším obsahem alkoholu. A máme tu další důvod pro czexit a jsem zase v tom dění kolem... Nedá se tomu zdárně unikat a nedá, na cokoliv jeden narazí, to ti kreténi bruselstánští aspoň nějak pomrví. Všudypřítomní všekazové a škůdci to jsou, nic a nikdo před nimi není v bezpečí.

      Zkrátka na pověst kašli, ublížit by Ti to nemělo, za předpokladu, že nepřejdeš natrvalo na tekutou stravu sestávající z 6-8 lahví denně, což doufám není Tvůj případ :-)

      Vymazat
    7. Všechno je pravda Draku,
      je třeba sledovat život kolem sebe, aby člověk neupadl do nějakého bludu, který se nám snaží mnozí podhodit. Jenže - a to si asi "krysaři" neuvědomují - čím větší tlak vyvíjejí, tím větší protitlak vzniká. Prostě fyzika ze základní školy. Takže to sledování musí být z bezpečné vzdálenosti, jako když se člověk dívá do terária s jedovatými pavouky. Musí si v mozku vybudovat takové virtuální nerozbitné sklo.
      Já se to naučil už dávno v našem Ústavu. Jinak bych určitě zapadl do některé ze soupeřících part, začal spor brát osobně a tím pádem ztratil přehled. S politikou (a reklamou) je to lautr stejné.

      P.S.: Dobrými úmysly je dlážděna cesta do pekla! Mám rozepsané asi tři články, fotky vybrané na další dva - ale vždycky se objeví cosi, co je třeba udělat "hned, nejpozději do včera". Ale nakonec: s tím vědomím jsem šel do toho místa - nejpřesnější název té funkce by měl znít " audiovizuální hasič a záchranář - senior".
      [;<)

      Vymazat
    8. Kocoure, tím nezúčastněným pozorováním sporů člověk člověk dost často riskuje, že to jak ten nejslabší, protože nejméně početný, schytá ze všech stran. Něco takového vyžaduje docela dost soustředění, pohotové reakce a nebývalou míru přirozené diplomacie.

      Kdo nechce riskovat reakci protitlakem, nemá tlačit že? Jenomže může někdo netlačit, je-li již od podstaty arogantní debil?

      Nejlepším projevem dobrého úmyslu by mělo být nemíchat se do něčeho, čem nerozumím. Něco takového ale vyžaduje značnou míru inteligence, pokory a soudnosti. Žijeme ale ve světě plném arogantních debilů a ti přece dle jejich vlastního, reálně ale nepodloženého názoru, rozumí všemu, tak se také do všeho míchají a pletou, že?

      Uvidíme, co přijde a co bude dál, ale reálně vzato, nic moc dobrého si od nejbližšího budoucna opravdu neslibuji a nečekám.

      Vymazat
  10. Kocoure, Draku, ano. Filtry, uvážlivost, zdrženlivost, nenechat se zatáhnout do té či oné party. Jenže důsledkem toho je samota obklopená spoustu lidí. Samota osamělých běžců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, přátel, myslím těch opravdových, na které je spolehnutí snad za všech okolností, těch máte buď málo, nebo vůbec žádné. Takže na tu samotu osamělého běžce jsem si už dávno zvykl.

      Vymazat
  11. Jsem na ni zvyklý, Obuvníku.
    Občas prohodit pár slov s kolemběžícím. Když náhodou běží podobným směrem, je to povzbuzení. Mám to tak nastavené už asi od dvaadvaceti. Kdykoliv jsem se náhodou zařadil do stádečka, záhy jsem zjistil, že běží buď ne tak správným směrem nebo že běžím s nepěknými hovady. Protože ve stádečku jsou různí. Směr mají momentálně podobný, ale cíl jiný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na tu samotu zvyklý už někdy ze základní školy. Když jsem byl mladší zkoušel jsem jí čas od času prolomit a něco s tím udělat a sem tam se i občas dočasně podařilo něco nadějného, ale nikdy to nemělo dlouhého trvání, protože několikrát jsem měnil působiště, jindy se zase ukázalo, že jsem si od toho sliboval příliš a tak se to ustálilo na několika málo opravdových přátelích, haldě různě dobře známých lidí, mezi kterými jsem ale spíš sám, než co jiného. Jedno pořekadlo, které jsem pochytil už ani nevím kde a kdy říká, že je lepší být dobře sám, nežli blbě pospolu a já mu dávám za pravdu.

      Vymazat
  12. EKoblecháchcoskáčou25. září 2017 v 6:30:00 SELČ

    Něco proti samotě :http://jdem.cz/dfptc6
    Jsme tu, sám nejsem, známe se, důvěrně, dloho, odpovědně. Na demonstrativní skoky z Karlova Mostu není čas.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, co se povídá, ale demonstrativní sebevražda - to se mi fakt nezdá. Setkal jsem se s Janem Třískou jen párkrát, když u nás hostoval (to bylo ještě před jeho odchodem do Ameriky) a působil na mě sympaticky. Pan Herec. Ale byl pověrčivý, to ano, herecké pověry dodržoval striktně. Jestli měl nějakou tu svoji a potřeboval se dotknout určité sochy na jednom známém pražském mostě a upadl - je to sice smůla, ale pro osmdesátiletého pána je to asi lepší konec, než ležet za pár let v hospicu a čekat na další injekci morfia. Aspoň já bych ho bral.

      Jan Tříska se vrátil domů.

      Vymazat
    2. Čert ví, co za tím skokem je. Jan Tříska je výborný herec, ale celou dobu co ho znám, mi tak trochu připadal, jako mešuge. Neznám ho nijak zvlášť dobře a proto nechci spekulovat nad tím proč se stalo to, co se stalo. Konec konců mohlo mu být z toho mostu i pomoženo. Jsou tam kamery, záznamy z nich by mohly vnést jasno, do té doby, než se něco zjistí, bych se tím nezabýval. Kocourova varianta není tak nepravděpodobná a stojí za úvahu, zakládá-li se na znalosti Jana Třísky.

      Vymazat
    3. Třísku pamatuju i osobně. Žil naplno. Na mostě, asi nešťastná náhoda, chyt balanc. Nebo podvědomí, okamžitý popud z něčeho hlubšího. Někdy stačí málo u člověka který na to přitom nevypadá. Přitom to nosí v sobě a jen to jednou neukočíruje.

      Vymazat
    4. Z toho co je momentálně známo, to vůbec nevypadá na cizí zavinění a buď se to stalo následkem ztráty rovnováhy, což mně osobně přijde jako nejpravděpodobnější varianta, nebo Jan Tříska z nám neznámého důvodu skočil dolů sám, což mi naopak moc pravděpodobné nepřijde, až takový „mešuge“ podle mě nebyl. Pud sebezáchovy je hodně silný pud a ne, že by ho nešlo rozumem a vůlí přeprat, důkazů je kolem nás dost, jsou to všichni sebevrazi, ale k Janu Třískovi mi to nesedí.

      Vymazat
    5. Moje osobní, ničím nepodložená teorie je, že koukal na proudící vltavskou vodu kolem pilíře - a ztratil rovnováhu. To je ten efekt, jako když chcete přeskákat horský potok po kamenech. Nemáte-li cvik, skočíte na 90% vedle.
      No stalo se. Neumřel mladý a umřel rychle.

      Ale ty hnusné tahanice o to, kdo měl a nepomohl nebo nesměl pomoci...
      Inu jsme v té naší Kotlince.
      A diskuze pod zprávou. Gejzíry nenávisti pramenící ze závisti. To jsou okamžiky kdy dumám, že diskuze by se měly zakázat. Protože po přečtení několika reakcí člověk nabude pocitu, že co Čech, to hovado. A to přece není pravda!

      Vymazat
    6. J.T. prý podle svědectví členů ochranky Karlova mostu seděl na zábradlí nohama směrem k vodě. Na upozornění ochranky, že to není zrovna bezpečné nedbal. Při pokusu vstát a dívat se do vody, nebo prostě jen dostat se zpátky na most mu cosi z nějakého důvodu nevyšlo a spadl dolů.

      Kdo nechce skončit v horském potoce, ale na druhém břehu, měl by si raději najít lávku. Když to nejde a musí se skákat po šutrech, je třeba dobře odhadovat vzdálenosti a nepokoušet se skákat na vzdálenost, kterou nejsem schopen překonat. Pomáhá soustředit se jen na tu šutry a vodu z toho vynechat. Proud Vltavy ale rozhodně nemá tu dravost, jako horský potok a tím méně pak v šeru a z výšky. Když už, tak sehrála roli neblahou ztráta stability, poměrně obvyklá u lidí ve vyšším věku a možná i šero.

      Nemyslím si, že by se naše média nějak zvlášť odlišovala blbostí a nevkusem od těch ostatních, kdekoliv jinde po světě, v tomto ohledu bych mindráky rozhodně netrpěl.

      Vymazat
  13. EKoblecháchcoskáčou25. září 2017 v 7:10:00 SELČ

    Známe se, jsme tu, nebezpečí hodnotíme odpovědně, možná přežijeme, na demonstrativní skoky z Karlova Mostu nemáme čas. Návštěva na den byla málo, ale i tak dobrý, http://jdem.cz/dfptc6
    Když vidím demonstrace teplejch adolescentů proti výsledku AfD ve volbách jímá mne smutek, http://jdem.cz/dfpua3 A tohle si dejte do hromady,https://cs.wikipedia.org/wiki/N%C4%9Bmeck%C3%A9_volby_do_%C5%99%C3%AD%C5%A1sk%C3%A9ho_sn%C4%9Bmu_1932_(listopad)
    https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/grafika-vysledky-nemeckych-voleb/r~2a8bad129c5011e7a7d1002590604f2e/
    NO, není to krása, pořád dokolakolem.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EK, zase tak moc si toho dohromady nedáme, fungují jen a pouze odkazy na volební výsledky. Odkazy přes jdem.cz nefungují, Velký Bratr byl tentokrát nejspíš rychlejší.

      Vymazat
  14. TAK se omlouvám V BRD (po volbách) DEMONSTRACE PROTI AfD, https://youtu.be/ENzjQ8llEHE?t=885 , zelení spratci a LGBT komunita. Odkaz na "KALACHA" http://www.zelenysport.cz/images/bannery_pozice/255_cs.jpg jde taky. A adolescenti jsou zde , http://zpravy.idnes.cz/hnLf5Gj3j3U-xNm8scMwmvb6irI/G5ENHhVwnp9FgkUGtDIaLRe0JDcs_FRLWwFk0K0-TkXMgTg/YU_mpAUiZsmo07itj4BvGIwhn
    4P



    OdpovědětVymazat
  15. EK,

    demonstrace proti AfD:

    Policajtů je tam víc jak demonstrujících. Když se člověk podívá na ty demonstrující samotné, no, tak to je tedy vskutku výstavní sbírka tupounů, to se musí nechat, že to se jen tak nevidí.

    Zelený sport:

    Odkaz neodkazuje:
    wget http://www.zelenysport.cz/images/bannery_pozice/255_cs.jpg
    --2017-09-25 15:25:38-- http://www.zelenysport.cz/images/bannery_pozice/255_cs.jpg
    Resolving www.zelenysport.cz... 77.93.211.81
    Connecting to www.zelenysport.cz|77.93.211.81|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
    2017-09-25 15:25:38 ERROR 404: Not Found.

    Ale to je nakonec fuk.

    Obrázek z iDnes:

    Další výstavní sbírka tupounů. A jestli ten dement vpravo s tím krátkým sestřihem a debilním ochlupením dole chce dát najevo, že se dal k vozembouchům, tak to dává najevo správně a pochopitelně pro okolí a já ho pak budu mít ještě méně rád, než vozembouchy ze zemí, kde je vozmboušství běžné, prootže ne nadarmo se říká, že poturčenec je horší Turka.

    Tohle je tak zhruba příklad toho, co se snažím filtrovat a nepouštět k sobě.

    OdpovědětVymazat
  16. Jak hodnotíte poslední vývoj?
    http://jdem.cz/dfrtr8
    I já stejně jak ta paní ukazuje. Nebo se pletu a není to tak silné?
    4P

    OdpovědětVymazat
  17. Ani tak moc nehodnotím, EKáčko.
    Je třeba počkat, až se manšaft rozlosuje, dřív ani jen odhadovat výsledek nelze. Ani první poločas.

    P.S.: Za vzestup AfD může podle našich internacionálních multikulturních globalistů Putin.
    Konstatuji, že V.V.Putin je asi Bůh. Všemocný, Vševědoucí. [;>)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by bylo mnohem jednodušší, kdyby soudruzi a soudržky mluvící hlavy řekly, za co Putin nemůže a jinak že může úplně za všechno :-) Jinak se chudáci, duševní mrzáci ukušní až k smrti :-)

      Vymazat
  18. Kdykoliv sem poslední dobou strčím oka a zahlédnu Babiše s korunu, je mi už předem nevolno. Prosím kompetentní osobu, aby tam dala raději nějakou pěknou podzimní fotku, když už není o čem plkat. Babišů bude furt hafo, tenhle podzim ale uteče. Babišové ne.

    OdpovědětVymazat
  19. V Barceloně se aktuálně bojuje za Prahu...
    Možná bude další Baskicko, a v EU to zanechá následky.

    Přes hledáček se komponuje jinak než přes displej, mně lépe. Když přes displej tak se šachtovým krytem a na stativu.

    V pozdním odpoledni v lesním tichu se nastavení AVB se ve výsledku projevilo jako příliš studené. Fotil jen na jpeg a následná korekce ne až tak dobrá. Obecně AVB funguje v plenéru dobře, jen někdy jako v těchle podmínkách táhne do studeného modrofialova, nevím proč. Naštěstí pro několik snímků přešteloval na zamračeno, má to ten správný štych. Lepší zelená, kontrast, celkový dojem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Španěláci
      (jak Katalánci, tak Baskové) jsou horké hlavy a i kdyby se separace nepovedla tak přece jen zanechá významnou stopu ve veřejném mínění. Ti, co mají něco mezi ušima si nutně uvědomí, že když jsme (i "humanitárním bombardováním") podporovali "rozseparování" Srbska jaksi nemáme argumenty pro jiná dělení.
      Problém je v tom, že slovo demokracie už dlouho neznamená vládu lidu.

      * Německo povolilo adopci dětí homosexuálním párům. Tady je malinký problém: bez ženských jaksi děti nebudou k mání. Budou jen ty levné z výprodeje přistěhovalců. A těm pak nastane v pubertě "volání rodu" - a Německo přestane být hrozbou pro Evropu - nebudou tam žádní skuteční pracovití a disciplinovaní Němci.

      * K technikáliím focení se dostanu snad příští týden. Prodal jsem (dobře) velkou zrcadlovku a koupil k M5 pevné sklo 22/1:2. Jiné focení (kompozice záběru), jiné výsledky. V detailu to není tak "rozpatlané" opravami různých optických vad jako u zoomu. Příjemné zjištění za pouhých 5990.-

      Vymazat
    2. S AWB je to tak, že já vůl spoléhám, že musí fungovat lépe než já. Nemusí. Jak jsem vygůglil. V lese je to problém, tak i všude tam kde se automatika nemá čeho chytit, když není kousek bílé či různé barvy k porovnání. Hlavně, že je možnost jemného nastavení, i kalibrace. Že mám tabulku šedou i bílou. Akorát doma v šupleti. Kde je mi plat prtná. Alespoň jsem měl věčit vlastnímu oku a obrazu v hledáčku. nevěřil, ač to nekecalo. Kecala automatika. Příště do lesa nastavím alespoń na podmrak nebo okometricky nebo podle tabulky. Proč jsem neměl nastavené ukládání v RAW? Protože jsem blbej a línej. Před tím jsem fotil co do RAW nebylo třeba, tak jsem ho vypnul aby nežral místo na kartě. Jenže zrovna by se hodil. Tak k čemu se tahám se zrcadlovkou, když to takhle vořu. Protože jsem blbej a línej.

      Vymazat
    3. Obuvníku, Jste-li schopen reagovat na své vlastní chyby pokusem o nápravu tím správným směrem, což jak to tak čtu zjevně Jste, dočkáte se v dohledné době nakonec i hezkých obrázků.

      Vymazat
  20. Do prčic, když se "skoro" nesmělo fotit tak jsem fotil o106, teď se mi to vejde pod bombr a nikdo mne nekontroluje a já nemám touhu, ani už snad nevidím. Uvidíme řekl slepej hluchýmu.....před kinem.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zakázané ovoce. Jasně. Já to mám tak, že když mám něco vyfotit ve mzdě, tak mě to zoufale nebaví. Protože se očekávají "výsledky". Nejhezčí fotky se mi povedly když jsem náhodou někam šel, měl jsem sebou náhodou "přístroj", něco jsem uviděl a jen tak z flancu to práskl. Nutnost "odevzdat výsledky" mi kazí radost z čehokoliv. Já bych nebyl býval mohl dělat ani nájemného gigola. [;>)

      Vymazat
  21. Také mně jde nejlépe co nemusím. Něco jsem nakropil, prý bych z toho měl udělat kalendář. Tím rázem mé fotonadšení opadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Profesionalitě se nevzpírám, podle mého názoru ale k profesionalitě patří i to, že neberu každou zakázku a za každou cenu. Někdy se ne dá říci i po asijsku, tedy cenou, a je-li na ní přistoupeno, mám pak aspoň morální satisfakci, že sice nedělám co bych rád a jak bych rád, ale zato si potom aspoň koupím hezkou hračku, protože na ní budu mít. Nicméně ano, dělá se mi radostněji a lépe, když si to dělám pro sebe sama a svou potěchu, kdy chci, jak chci a nikdo mi do toho nekrafe. Jenomže co si budeme povídat, v obchodě nám za děkuji mnoho nedají a zadarmo může jeden dostat v lepším případě dobrou radu, v horším po hubě.

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)