Prohledat tento blog

pátek 12. května 2017

Akce a reakce aneb jako to dělají

Vzpomínka na Protektorát Čechy a Morava

Reakcionáři

   Každá akce budí reakci. Když neustále připomínáme provinění předků, nakonec to vzbudí odpor. Když vidí, jak se Německo mění a tmavne, ti, kteří by museli zavrhnout své předky reagují pochopitelně posunem na druhou stranu. K nacionalismu a k tradicím. To, že jsou to tradice nacistické je sice fakt - ale čeho se mají chytnout? Je podkopávána národní hrdost každého Němce. Němci jsou stigmatizováni "neodčinitelnou vinou". No a to je reakce na ten nátlak. Vzpomínka na dobu, kdy pojem "Deutschland" byl synonymem něčeho velkého, hrdého. Ať už jakkoliv (sebe)zničujícího. 

   Ale žít s  pocitem nekončící viny se nedá. Vezměte Čechům husity a dopadnete stejně. Mluvil jsem s Cikány. Nemají dobrý pocit z excesů, kdy se na odstraňování jejich "diskriminace" neustále hojí různí politici a budují si na tom svou kariéru. A adorací něčeho, co je ve skutečnosti zcela jiné se buduje docela silná nenávist a pohrdání.  A oni to cítí. Odmítají se stydět za to, že jsou Cikáni. 

=================

Hon na Babiše

   Všichni proti Babišovi. "Je třeba zabít Babiše". Stejné schema. Babiš je úspěšný, přes nepopulární opatření jakým je třeba EET mu stoupají preference. A je bohatý. Na české poměry velice bohatý. Tudíž se těžko dá uplatit představitelnou částkou. Jeho majetek je o několik řádů větší, než obvyklé prebendy politiků.
Je tedy třeba něco udělat. Takže se objevují různá "kompra". Že se před volbami rozjedou "hnojomety" se dalo čekat s jistotou. Jenže to začalo dříve, čekal jsem to až na konci srpna, po prázdninách. Aby "hnůj" byl čerstvý a nezapomnělo se. Takže se řeší korunové dluhopisy.  Dřív o něm nic nevěděli?  Jistěže věděli. I ony nahrávky, které se teď probírají odshora dolů jsou  staršího data.

   Z nahrávky je patrné, že mikrofon má  u sebe tazatel. Který Babišovi nabízí ovlivňování politiky pomocí kompromitujících informací. Vytrvale - a Andrej Babiš, místo aby s řevem vyhodil s ním diskutuje. Hlas redaktora je konkrétnější, je slyšet ruchy, které vnikají při pohybu šatstva u mikrofonu. Takže je to práce Marka Přibila. A kdo je to vlastně ten Marek Přibil? Takže o nahrávání věděl (těžko mu někdo vpašoval nahrávátko do kapsy) a nyní lže, že o natáčení nevěděl. Milan Chovanec jakožto ministr vnitra by měl zasáhnout a nechat tohle nezákonné pořízení záznamů nechat vyšetřit. Nevím  nic o tom, že by se to aspoň snažil udělat.

   Tahle poslední nahrávka je dokonce sestavena z výroků Andreje Babiše, sesbíraných v různém čase a v různých prostředích. Čili kdosi dlouhou dobu chodil kolem Babiše a pilně natáčel všechno co řekne, aby z toho nakonec vyrobil tenhle sestřih jeho "sprostot". Andy B. opravdu není "mediálně obratný", jeho devíza je v podnikání a jeho českoslovenština" dokonce podprahově evokuje projev Gustava Husáka. 
   Můžeme nakonec skončit tak, že každý bude nahrávat každého a ve vhodnou chvíli bude, pochopitelně anonymně, vyvěšovat vhodné kousky na YouTube. Bez ohledu na to, že to je protizákonné. Ale Ústav pro ochranu osobních údajů bude pronásledovat jen ty, kteří natočí skutečného kriminálníka při činu, protože policie není schopná takového člověka ani najít, ani usvědčit. Tam najde viníka snadno. Tady je pečlivě zakonspirovaný.

    Politici vládních stran ani opozice se nad tím vůbec nepozastavují a v jednom šiku útočí. Pohnutky jsou jasné. Babiš má úspěch a to se nedá odpustit. Navíc hrozí reálné nebezpečí, že by na podzim mohl vyhrát volby. Ta šílená představa, že by se některé tradiční strany ani nedostaly do parlamentu. Sodoma, Gomora!
   Ne, vůbec si nemyslím si, že je Andrej Babiš neviňátko. Nechtěl bych, aby se stal hegemonem. Ale opravdu není jediný, který má máslo na hlavě. Vzpomínám na lži ministra  Chovance, který při sestavování dnešní vlády v TV lhal, že nebyl na schůzce u presidenta v Lánech, aby za tři dni otočil a přiznal, že tam byl. Zapomenuto? U mě ne. 
   Kalousek, který propadl ve volbách a je teď vzorem "ublíženého člověka" který se mermomocí snaží stát viditelným, představitelem těch, kterým se nelíbí vláda a kouše kolem sebe jako vzteklý pes. Bytostně nesnáším ublížené lidi. 

   Politika je, a to mi nikdo nevymluví, jedna jediná hluboká žumpa. Když se v té žumpě zamíchá, vždy na povrch vyplavou ještě horší věci. Nedodržování předvolebních slibů je tím nejmenším, co mi  na ni vadí. Nebo politik, který mluví "sprostě" - to jest tak, jak se mezi chlapy v soukromí mluví. Tvrdit opak je pokrytectví.  Jedno z mnoha. 

Kdo sepíše nových Dva tisíce slov?

Kdy (ne "zda") se u nás dostane k moci nový diktátor, který všem slíbí, že konečně udělá "Ordnung"?



Zrcadlíme nebo všechno je naopak

   Dobře si vzpomínám, jak se za mého mládí hledal nepřítel,. který by nějak ospravedlnil některé zjevné neúspěchy socialismu. A vždy se nějaký našel: imperialismus, bankéři z Wall Streetu, nadnárodní monopoly. A chránil náš přítel nejvěrnější - CCCP. Teď jsou naši úhlavní nepřátelé Rusové a také Číňané. Proč?  Protože náš přítel nejvěrnější je EU s multimiliardářem Sorosem?  Nebo proto, že máme možnost tiše mlčet vedle tak velkých sousedů, jakými jsou Německo a Francie?

=============

Protože...

   To je heslo protizemanovských a protibabišovských demonstrací v Praze a v Brně.  Na jiných místech by se protestující vešli do dvou autobusů. Svolávají se pomoc  Facebooku a podobných sociálních sítí a pokud vím, demonstrace nejsou podle zákona nahlášeny - a nic se neděje, Svolavatelku, nějakou  Šárku Fialovou nečeká žádný postih nebo pokárání. Pravděpodobně je někým řízená a má ze všeho trošku strach. Patří do okruhu Svobodného fóra, které by chtělo změnit politickou situaci v Kotlince pomocí proklamací a demonstrací. Zatím se jim to daří hlavně díky spřízněným "mediálům". 
   Jistě, máme tu přece (zatím částečně) svobodu. Demonstrujícím nehrozí ani policie s pendreky a vodními děly jako před 27 lety, ani propouštění z práce, protože je většinou zaměstnávají ti, kterým se takové jednání zatraceně hodí do krámu. Díval jsem se na záběry TV a kráťoučké rozhovory. Mladé tváře, které vypadaly upraveně a vlastně spokojeně. Profese bývá vidět i ve tváři a v oblečení. Tohle byli mladí "intoši" (skuteční intelektuálové prominou) kteří rozhodně netrpí hmotnou nouzí. Nebyli to soustružníci, řidiči náklaďáků, prodavačky nebo zedníci. Ba ani mladí lékaři, učitelé, inženýři a programátoři. Jistěže tam někteří z jmenovaných byli - počet pravděpodobnosti je neúprosný, ale nebyla jich rozhodně podstatná část. Zato od pohledu profesionálních vyřvávačů a prudičů tam bylo opravdu  dost. Jejich prioritou nejsou předčasné volby, jak by se dalo předpokládat, ale jen odvolání Babiše a presidenta. Protože volby, většinový názor, by tuhle šaškárnu patrně docela zazdily.  Už jenom čekám, kdy se v požadavcích demonstrantů objeví, že řádné volby bude možné uskutečnit jedině když předem odstoupí Babiš a Zeman. Na otázku reportéra, proč vlastně demonstrují zazněla jedna krásná odpověď.  

Protože.  

   Protože nedokáží změnit názor většiny obyvatelstva pomocí voleb. Na Václaváku jich bylo desátého května cca 15 000 - 20 000. Jen v Praze je 1 280 000 obyvatel čili účast byla 1,56% rozhněvaných Pražanů. To je na změnu volebního výsledku opravdu málo. A tak, protože je povoleno křičet, tak křičí.  Dokonale pohrdají zbytkem obyvatel. 

Tohle je názor /komentář jednoho opravdu "rozhněvaného":

Stan Siki
Kdy pochopíte, vy pohodlní a najivní čecháčkové, zvykli jenom chlastat pivo, žrát knedlíky s gulášem, že ten váš vyjebaný slovák Babiš, vás má za normální jeho zvířata na jeho farmě. Si nemyslete, že on vás bere seriozně - on s váma jenom vyjebává! Chápete? .....Vyjebává! Vy platite daně, on na daních jenom na vás dělá boudu - viz.korunové dluhopisy. On si ulije z Evropskýyh dotací několik milionu na Čapi Hnízdo a nic se mu nestene - vy to nevidíte? Vy jste už fakt tak zkurvení nebo co?!!!!! Že vám to nevadí????? Babiš patří do vězení a celá ta jeho mafie zázračně zbyohatlých spolu s ním!


   To je od tebe milé, Stando. Zbývajících 7 880 000 "naivních čecháčků" tenhle výkřik určitě přiměje k připojení se k protestům. 


   Zbývá už jenom definovat, co je demokracie. Vláda lidu - podle názvu. Nikoliv vláda křiklounů. To neznamená, že bych jakkoliv souhlasil se současnou vládní garniturou. Platí, co jsme napsal na počátku. Žumpa. Nemíchat - a raději ani neprotřepávat. Ale to, co je vidět na fotografiích z demonstrací není o nic lepší a v okamžiku,  kdyby se tohleto dostalo k moci, bylo by to z deště pod okap.   




Zaručeně pravý Čech



Co ten tam dělá?
Je to snad bývalý komunista nebo hostinský?

Tihle si rádi zakřičí na kterékoliv demonstraci 

Je vidět, že všechno bylo naprosto spontánní, nepřipravené.


Budou další demonstrace


   Dle organizátorů stále nebyly splněny požadavky, které byly vzneseny. "Trváme na nich," stojí na oficiální události na Facebooku. Účast potvrdilo zatím pouze 660 lidí, přes 2 tisíce jich účast zvažuje. "Zítra v 18h se sejdeme na Hradě a za týden 18h znovu Václavák atd. dokud Babiš neodstoupí!," napsala včera na svém Facebooku Šárka Fialová.

==================

Jedno raně předvolební prohlášení.  Aneb "slibem nezarmoutíš". 

SS. Slávek Sobotka to dobře ví a důchodců je fůra. Tři a půl miliónů. A mají volební právo.


==================


Co není zakázáno, je povoleno.   (Pražská kavárna, neziskovky  atd.)
Co není povoleno, je zakázáno.   (Komunisté všeho druhu, vládnoucí kamarila - kdekoliv)
Společné pro oba tábory je chuť si "zavládnout" a zbohatnout.

==================



   Asi jsem ten článeček neměl vůbec psát.  Nechutnou situaci už rozebírají stovky komentátorů a  snad desetitisíce čtenářů jejich komentářů k tomu přidávají své diskuzní příspěvky. Co člověk to názor. Takže něco psát je  zbytečnost. 
   Ale spousta komentátorů i diskutérů vychází ze zpráv oficiálních médií. A ty jsou vadné. Třeba počet sympatizantů na Václavském náměstí je dost nadhodnocený. Potom jsou pochopitelně  vadné i závěry komentářů. A tyto závěry berou jako výchozí jiní komentátoři a výsledkem je pak popis situace, který naprosto neodpovídá realitě, ale spíše zbožným přáním jednotlivých komentátorů.

==================

Dodatek za týden:

                                                                                                                                          Demonstrace síly byla tentokrát slabší i v Praze. V Ostravě se sešlo snad 150 lidí, chvíli mávali transparenty, trochu se řečňovalo. 
Ale mám to z druhé ruky. Když jsem se v Ústavu konečně utrhl a dobelhal s třičtvrtěhodinovým zpožděním na náměstí, Asi tak 8 lidí skládalo ozvučení a transparenty do docela malé dodávky, samí členové ODS. Takže taková malá předvolební agitka. 

Víme jak to skončí. Nezájmem veřejnosti.

31 komentářů:

  1. Tohle je i můj názor.

    Když jsem šel přes Václavské náměstí, připadal jsem si jako mezi chovanci psychiatriceké léčebny na vycházce.

    Onen zaručeně pravý Čech je známý prudič, o kterém ještě uslyšíme až bude pokračovat v zajišťování načeho blaha v nějaké neziskovce.


    Co se týče Babiše a EET, je "přehlíženo", že EET je na základě zákona schváleného parlamentem demokraticky zvoleným všeholidem.

    Tohle všechno je projevem obecné kultury, velmi komplexním. Dlouhodobá záležitost v porovnání s jedním lidským životem. Místo rozčilování nad nezměnitelným a věnování úsilí na změnu nad míru rozumnou, je vhodné snažit se o to mít radost, dělat radost, zlepšovat ve svém životě co se dá a jak se dá a za tím účelem se pídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Horší je, že tahle "blbá nálada" je víceméně v celé společnosti. Jestli ji vyvolala politická garnitura nevím, možná je to lidská přirozenost. A nejen lidská. Jak tak fotím své opičky, zjišťuji, že se chovají stejně. Tedy nemají TV ani internet a vyjadřují se tělem nebo skřeky. Jsou jenom omezení na kratší čas těch šarvátek. I když některé animozity mezi některými jedinci zřetelně přetrvávají celé týdny a mžná jsou doživotní. A stejné to začíná být i v našem Ústavu, lidé se bojí jeden druhého a většinu svého pracovního úsilí věnují na "ochranu vlastní prdele" - aby neudělali nějakou chybu, kterou by ten druhý mohl využít při kariérním postupu. Komentáře k jakékoliv záležitosti se už nedají číst - nediskutuje se o meritu věci, ale napadají jeden druhého při vědomí své anonymity. Nálepky, nálepky a naprosto černobílé vidění. Vznešeně se tomu říká snad polarizace. Dokonce i mna odborných serverech (např. fotografických) se vytvářejí party, které "bojují" s jinými partami pomocí odsudků a hodnotících bodů. I když mám na jednom takovém postavení doyena - nikdo si na mě nevyskakuje a dokonce i čtou, co píšu tak je tam atmosféra mezi fotografy tak nepříjemná, že už z druhého odcházím. Lidí, kteří se k sobě chovají slušně nějak skokově ubylo.
      Situace pomalu pomalu ale jistě spěje k totalitě - aspoň ve smyslu nezájmu o veřejné, obecné, lidé odcházejí do vnitřního exilu. Zdá se, že se blíží den, kdy to tady také vypnu.

      Vymazat
  2. Kodoure, pragmatický zájem je jedno a ubíjení času nekonečným politizírováním je druhé. Vnitřní exil, aktivita zaměřená ne na změnu nezměnitelného, ale na uniknutí jeho důsledkům, přináší novou kvalitu, nové mezilidské vztahy, nové společenské struktury a síly. Tím vzniká nová, paralelní "polis", která odčerpává živiny z prohnilého pně. Alternativní kultura, ekonomika, sdílení informací, celý život.
    Ježíš na dostaz farizeů, kteří se ho znažili přistihnout při něčem protiřímském, jestli mají být placeny daně Římu, odpověděl : "Pohleďte co vidíte na této minci? Císaře. Dávejte tedy císařovi co je císařovo, a Bohu co je božího.
    Deset let se nedívám na televizi. S výjimkami, když jsem někde kde ji mají. Nejsem o nic méně spokojenější. Naopak. Český rozhlas až na výjimky téměž neposlouchám. Dráždí mě výběr zpráv, už jen i výslovnost, intonace, ti lidé mají problém normálně věcně mluvit, dráždí mě i nepřirozená ekvalizace hlasu. I předpověď počasí je drama. Ať jakékoli počasí, vždy je v něm hledán nějaký problém. Příliš horko, příliš zima, příliš sucho, příliš deštivo. A a když je tak nejak akorát, pak že to nepotrvá dlouho a bude zas nějak hnusně.

    Informace si vybírám, nemám v hlavě naražený trychtýř.
    Zjišťuju, že moje myšlení se liší od myšlení lidí, kteří takový trychtýř mají, a je podobné myšlení lidí, kteří takový trychtýř nemají.

    Právě blogy, zájmové aktivity, společné zájmy, vzájemná výhodná směna mimo organizovaný, kontrolovaný a zdaněný trh, vytvářejí autentickou kulturu, zvyšují aktivitu, schopnost překonávat překážky a zvyšují nezávislost na úředních mocenských strukturách a minimalizují interakci s nimi. Dekomercializace.
    Lze pozorovat jejich urputnou leč marnou snahu o kontrolu. Svět je velmi rozmanitý, proměnlivý, lidé jsou velmi vynalézaví.
    V počátcích internetu jsme říkali, že svoboda na síti nepotrvá dlouho, važme si jí, a že až mocným dojde jaký je to mocný nástroj, vynasnaží se o jeho ovládnutí. Tak se i stalo. Jenže možnosti jsou úžasné, a než oni dinosuři zareagují, informace už tečou jinak a jinudy. Navíc kombinace klasických způsobů s nejnovějšími IT možnostmi úžasně zvyšují možnost nekontrolovaného sdílení důležitých informací. Jsem opatrný optimista.

    OdpovědětVymazat
  3. Atmosféra na diskusních fórech - ano, všímám si. Je to obecný jev s hlubokými základy. Zatím co na cizích kdo se svěří s problémem, je mu poraděno, kdežto na zdejších je častou reakcí jaký že je debil. S tím se nedá dělat nic než to ignorovat, nereagovat a chovat se normálně, tedy slušně a vstřícně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, decentralizovaná, obtížně poškoditelná síť.
      Jenže vzhledem neexistenci pořádného centra je nechráněná proti infekcím. Viz dnešní virus. Jistě, mají ho "doma" jenom ti, kteří moc nepřemýšlejí a otvírají cokoliv. Autoři chtějí z odblokování počítače nevelké výpalné. Myslím, že někteří už zaplatili - a nevím, jestli hackeři splnili svůj slib.
      Kdyby se velmoci spojily, musely by autory fyzicky dohledat za 36 hodin. Jenže se nespojí. Každá bude hledat sólově, tak, aby byla první, autory zpacifikovala a použila pro své účely. Donutila je pracovat pro ně.

      A nabízí se myšlenka, že cenzura bude rovněž rozeslána na počítače jako virus - třeba jako nová aktualizace W10. Už se to chystá - zatím jako zkušební balónek: Už nejen programové vybavením, ale i data budou na cloudu. Možná ani ne tak pro kontrolu (cenzuru), ale pro tutéž nádhernou možnost vydírání jako Ransomware ze včerejška.

      Ono - zastavit internet by snad šlo, ale byl by to konec i pro vládnoucí struktury. Málokdo má isolovanou síť, jakou jsem nechal zřídit pro ELA ještě když jsem šéfoval. Nevrátili bychom se totiž k TV (ostatně - TV a NET už začínají být velmi propojené), ale vznikaly by (na existujících platformách) nové, státem a mezinárodním kapitálem neschválené kanály. To je to poslední, co by věrchuška potřebovala. Kterákoliv.

      Síť mi začíná připomínat síť pavouka. Zabalit uživatele tak, aby se nemohl nijak bránit a pak ho vysát. Domlouvám se sice "drnkáním do vláken", ale dbám, abych nebyl sítí obalen. Proto mám hloupý telefon a nechci chytrý, nejsem na Facebooku a ani na jiné podobné "sociální" síti. Proto mám doma úložiště a na cloudu mám jen to nejnutnější, na co potřebuji dosáhnout odkudkoliv. A když nedosáhnu, mám starší variantu téhož na flešce v kapse.

      Co se týče přívalu "informací" jsem nejen opatrný, ale hlavně střídmý. Manipulace kde se podíváš. Někdy docela zeširoka pojatá, tak zabalená, že výsledky donese až za dlouhý čas. Říkám jim "binární" jako u bojových plynů. Jedna informace je neškodná a může se zapsat do povědomí. Druhá je taktéž neškodná - pokud nemáte v povědomí tu první. Máte-li, vzniká něco velmi nebezpečného a to přímo ve tvém mozku. Spojíš si (A) s (B) a máš pocit, že jsi na to přišel úplně sám. Používal toho i (na svou dobu naprosto geniální) Goebbels. Proto si dávám zatraceně dobrý pozor na to, aby mi někdo nenacpal do podvědomí něco, co by mohlo později s jinou informací způsobit v hlavě nějakou lumpárnu.

      Co je horší, že tohle už není jen věc oficiálních médií (i těch, které se tváří jako neoficiální, ale jsou založeny za účelem manipulace). Tohle začíná být životním stylem. Vidím u nás. Do Ústavu si už jen chodím pro práci nebo na nějakou rychlovku - jinak je tam atmosféra jak na nějakém velkém státním úřadě. Hlavně si chránit prdel!! Jsem rád, že až to jednou přeteče, můžu vrátit univerzální klíč (proti podpisu pochopitelně), zrušit emailovou schránku a zůstat doma. A doufat, že na mě někdo něco nehodí něco vymyšleného z minulosti. Aby si uchránil svůj zadek.

      Ale naštěstí jsou tu pořád zvířátka a kamarádi.

      No nic, zase se vypnu a budu pracovat na sestřihu "Tajemství". V divadle si aspoň každý divák dobrovolně zaplatí jistou míru imaginace - a ví to.

      Vymazat
    2. P.S.: Ad mladý Čech.
      Fysiognomicky se mi hnusí dva mladí lidé - syn ministra obrany a tenhle "spravedlivý". Možná, že jednou narazí na primitiva, který jim někde v ústraní vyrazí přední zuby. Docela bych jim to přál.

      Vymazat
  4. Kocoure, pozoruhodné, stran obou mám stejný pocit.

    Ad decentralizovaná... také shodně.A příhodné varování.

    Ano, Systém zprvu ignorující síť se na ní stává závislým. Proto ji začal chránit. A omezovat. Jenže základní fyzikální zákonitosti platí univerzíálně. Čím větší a komplikovanější systém, tím méně schopný je rychle reagovat. A navíc reagovat adekvátně bez poškození sama sebe, bez škodlivé autoimunitní reakce. V boji s ním není třeba hledat zvláštní způsoby, vše je k nalezení v přírodě. Zvlášť v živé přírodě, v biologii.

    Je dobré občas se zastavit a zapřemýšlet na základní úrovni. Vzít to, jak se říká, z prdele do hlavy. A jako Robinson Crusoe si srovnat co je dobro, co je zlo. Nenechat se zmanipulovat ke službě cizím, mně neprospěšným zájmům.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak o tom přemýšlím, jestli ten druhý, jakkoli prudivý a protivný, není na naší straně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobného týpka jsem měl jako ajťáka. Jako ajťák byl vynikající. Byl ale o hodně starší než "Čech na druhou", ale byl to stejný prudič. Kopal sám za sebe a dělal mi potíže s chutí.
      Co mě překvapilo - jakmile jsem přestal šéfovat, stal se normálním, ba dokonce velmi přátelským. Prudí teď mého nástupce.
      Revolta proti autoritě, ne systému.

      Vymazat
  6. A já jsem byl velmi zracionalizován a zkritičněn ajťákem. Tím, který je v mnohém podobný Drakovi. Ne, že bych na lecos nepřišel sám, ale on můj poznávací proces urychlil. Patří mezi lidi, bez kterých bych nebyl tím kým jsem. V každém věku lze najít vzory a učitele. Je dobré mít se pořád od koho učit. Stačí hledat.

    OdpovědětVymazat
  7. Ten kluk zjevem působí jak působí. Jenže přečetl jsem si rozhovor s ním a většinou souhlasím. Otázka jak se dál bude osobnostně vyvíjet. Ale jeho věcné názory mě vedou ke zdrženlivosti v kritice.

    OdpovědětVymazat
  8. Udivuje mne, že se udivujete. Prostě "TO" jen dobře funguje. Povedlo se "TO" rozšířit snsd vzduchem, mají "TO" doma ti, ale nejen ti, kteří moc nepřemýšlejí,jestli "TO" vyvolala politická garnitura nevím,jistě, je "TO" lidská přirozenost. A jak nám fotky ze ZOO ukazují, nejen lidská.
    A naši super cenu vyhrává ZÁVIST, to je "TO" Není třeba hledat.
    4P

    OdpovědětVymazat
  9. Síť mi...síť pavouka. Zabalit ....... ho vysát. Drnkáním do vláken", sítí obalen. Proto.....hloupý telefon ....jen na ZAŠIFROVANÉ flešce v kapse.
    A co to rozdělit na dvě identity. Hloupou jako chytrák a chytrou jako blb.
    4P

    OdpovědětVymazat
  10. Cloud jsem vyřešil QNAS v ceně cca 10 000.- , mám uložiště pod stolem, je to RAID a kapacita zatím stačí bohatě.
    Chytrý telefon nepostrádám. Telefonem telefonuji a píšu SMS. Víc netřeba. Že tam mám ještě teploměr, kompas, výškoměr, rádio, mp3 player a svítilnu je bonus. Ale to se nedá zavirovat. OS je tuhý vypálený na EPROM. Barerka v běžném provozu stačí na 5 - 6 dní. O prázdninách ne týden.
    GPS Garmin mám z druhé ruky za 1 500.- jako samostatný aparát. Beru h,o jen když ho potřebuji. T.j. málokdy.
    II. možnost - nepochopil jsem EK-opoznámku. [;>)

    OdpovědětVymazat
  11. https://krabice.wordpress.com/2017/04/28/dohledovy-kapitalismus-cast-1-panoptikon-transparentni-totalita-jaka-tu-jeste-nebyla/

    To je i moje vize. A to se nepovažuju za paranoidního.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jistě, Obuvníku,
      na tohle téma jsem už před léty psal na DF. Tohohle je si vědom každý, kdo používá to, co má mezi ušima. Bojovat proti tomu lze jen velmi omezeně. Platební karta, telefon, zvláště pak chytrý s internetem, pouliční kamery a kamery v obchodech, bankovní účet, elektronická zdravotní dokumentace (to se teprve chystá), elektronické dálniční známky, elektronická komunikace obecně (např. tenhle blog), atd., atp. Při běžném životě "v civilizaci" se tomu nelze vyhnout. Přitom ty informace (a dokonce celé skupiny informací) jsou +/- nepříliš škodlivé. Opravdu mocným se BB stane, až se mu podaří ony informace spojit do inteligentních databází. Jednotlivý "mravenec" se označí barvou.

      Takže nezbývá než se "prosvícení" jak by se tomu dalo říct bránit opačným směrem. Ne tak, že budu platit vše hotově, na ulici budu chodit v kapuci a střídat mikiny, nebudu používat internet a mobil, případně se odstěhuji do zemljanky v brdských lesích ale tím, že spousty malých, nedokonalých mravenčích očiček se budou starat o to, aby nadnárodní věrchušce skoro nic neprošlo. Stejným způsobem. Mravenčí prací. A ztížením (znemožnit nelze) přenosu informací směrem k centru.

      Vymazat
    2. Ráda bych podotkla něco ze života k elektronické zdravotní dokumentaci.
      Když jsem se včera z posledních sil dovlekla na CT vyšetření, dozvěděla jsem se posléze, že zítra si mám přijít pro vyhodnocení a odnést ho svojí lékařce k dalšímu posouzení. Kdybych na tu akci neměla lidi, rovnou by mi mohli zavolat havrany. Pokrok nepokračuje tak, jak by měl. Není tady na to čas. Ve Strakovce si navzájem kradou a vyžírají koryta, v tak úhledné budově je prasečinec větší, než kdekoliv jinde kdy byl.Žerou se navzájem a na všechno
      ostatní.... Ty hamtyhamty tam nic jiného nezajímá.

      Vymazat
    3. Nojo no...
      Taky zjišťuji, že jak člověk stárne, stále více věci ví a stále méně může...
      (Vyjma postižených Alzheimerem,. Ale těm je to většinou jedno.

      Vymazat
  12. Mobil jako hloupý. GPS, mapy, jen pasivně.

    EK proti systému zjišťujícímu identitu, systém generující umělou identitu.

    OdpovědětVymazat
  13. Článek se mi nelíbí a je z mého pohledu taky manipulací, jen na druhou stranu. Nejde o to, že má úspěch, ale že je to "parchant non plus ultra" (což bylo zjevné ještě dříve, než se stal "vládcem"). A takovej nemá co vládnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrošane,
      to není obhajoba Zemana nebo Babiše. Babiš hledí na svůj prospěch a díky jeho konkurentům je na něj jakoby "líp vidět". To, co nesnáším je organizovaný "kolový hon" na jednotlivce nebo malou skupinku subjektů. Štvanice.
      Kvalita smečky je různá ale většina z nich, kdyby měli příležitost, zachovala by stejně jako Babiš.
      Navíc většinu té štvavé "práce " udělají "neziskovky". Když tak pozoruji primitivní nenávist pana Tomasza Peszyńskiego, který brání lidem v návštěvě koncertu Alexandrovců nebo čtu výroky feministek, kterým vadí umělecké akty na výstavě nebo básnička o maminkách v čítankách, ale nechává je v klidu tragické postavení žen v islámském světě, uvažuji o tom, zda ještě zůstal ve společnosti nějaký zdravý rozum. Takže budou protesty před představením Labutího jezera, pokud tam bude hostovat ruský sólista? Nebo - od opačného tábora - bojkot knih Betty MacDonald. Zuřivá nenávist debilů.
      A novináři? Ti tyhle názory s radostí (možná škodolibou) rozšiřují.

      Vymazat
    2. EKobedny na hrošihoši24. května 2017 v 6:32:00 SELČ

      HROŠANE. Líbí se mi, že se vám článek nelíbí, článek se mi proto líbí, líbí se mi ,že je to tu zatím možné napsat, i když strejda GOO... se už hodně snaží. Krabice na sloupech jsou úžasné, když se dokážete připojit, no...a dívat se, nevěřte prohlášením o nezneužitelnosti, jsou to bludy. Je to vážnější než nejbujnější představy, bedny s výstupem někam a někomu kdo se "nedá" ani vystopovat.
      Přeji klidný den v ......A CO ZAČÍT ŠIFROVAT (a už strýček GO ježí)
      4P

      Vymazat
    3. RE: Starý kocour
      nemám zapotřebí to sledovat, ale nutně musím vidět výsledky "práce" současné vládnoucí garnitury v čele s panem B. Ne podle slov, ale podle činů (jak řekl někdo moudrý). A ty výsledky se mi vůbec nelíbí - štvaní jedněch proti druhým (dle "rozděl a panuj"), podpora bonzáctví, atd. atp. staré praktiky v novém hávu. Omlouvat to tím, že by se někdo na jeho místě (mít jeho možnosti) choval stejně? Ne, jak si Vás vážím, tohle nepřijímám.

      Vymazat
  14. RE: Schumacher https://krabice...
    nemyslel jsem si, že je to tak vážný. Kamery na ulicích mi vadí "i když nic špatného nedělám", ale nastíněné je víc než děsivé (mám ze ztráty soukromí blbý pocit, ani nevím proč, a nutně se stanu časem, pokud už nejsem, osobou, kterou budou chtít "utnout").

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ztráta soukromí už vesele probíhá. Lidé vesele prozrazují veřejnosti intimity ze svého života. Už pár lidí přišlo o místo, protože na Tweetru nebo Facebooku
      pomlouvali svého šéfa - nebo svého budoucího šéfa. To není vina nějakého Velkého Bratra, ale jejich vlastní pitomost.

      Co je opravdu nebezpečné je eventuální koncentrace informací v jedněch rukách.
      To by byl (bude!) velký průšvih.

      Vymazat
    2. RE: StK
      Takže zůstane jen to staré a ověřené: "Držet hubu a krok"?

      Vymazat
    3. Nikoliv Hrošane.
      Nastane opět schíza jako před rokem 89. My staří s ní umíme zacházet a mladí se to po několika karambolech taky naučí. Budou v nás dvě osoby - veřejná, která bude držet krok "und Maul halten" a soukromá, která si najde cestičky mezi spřízněnými dušemi, které budou klást pasívní odpor systému. Jak se říká "sypat písek do soukolí".
      Jak se tak dívám okolo, schíza se už docela rýsuje.

      Vymazat
  15. A co z toho?
    Stejně jako v jiných oborech budete muset přistoupit na rozhodnutí, zda chceme pracovat jednoduše, nebo bezpečně. Můžete mít buď pancéřované desky k lisu laborace , nebo závěs z hadru. Obojí má své výhody a nevýhody.
    Tak a dnes se laborovat za hadrem nebude.
    4P

    OdpovědětVymazat
  16. Nejžlutější kuře24. srpna 2017 v 17:35:00 SELČ

    Babiš pozval Sorose, aby v ČR vybudoval svou univerzitu.

    V Lucembursku slíbil, že ČR přijme 18000 migrantů.

    V ČR Sobotkovi vymluvil, aby ČR podala žalobu proti EU-kvótám na migranty s odůvodněním, že jinak by nám EU mohla zaříznout dotace.

    A vy jej přesto vnímáte jako oběť, jako proti-EU reakcionáře?

    To je mi líto - pokud jste tedy STK von D-F.

    OdpovědětVymazat
  17. Milé Nejžlutější kuře:
    Nejde (aspoň u mě) o nějaký záchvat sympatií k pánu Babišovi. Jde mi o to, že ten hon na Babiše je nefér, stejně jako by se mi nelíbil Hon na Sobotku nebo na Nečase. Vadí mi ta "grupnost".
    Přes to všechno, co Babiš provedl a možná ještě provede. Asi by bylo nejlíp, kdyby ho vzal čert. Ale nesnáším ten "celospolečenský kvas". Demonstrace, spolupráce všech politických stran, jasně předem vyprofilovaná média. Teď už dokonce zkoušíme kriminalizaci*. Až příliš mi to připomíná likvidaci Slánského či Horákové (znám z historie) nebo likvidaci různých činovníků Pražského jara 1968 - to jsem zažil osobně. Prostě celá smečka psů na jednoho lišáka. Hon na lišku prostě nemám rád - i kdyby mi předtím vybrala kurník.

    A panu Babišovi narůstají preference, protože lid obvykle fandí utiskovanému.
    Až tomu bude naopak, tak přijde nějaký "pán s knírkem" a budeme tancovat, jak on bude pískat. Bylo by legrační, kdyby se jmenoval Babiš.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)