Prohledat tento blog

neděle 5. února 2017

Na návštěvě u prabratrance



   V pátek jsem už nechtěl umělecké výkony ani vidět, ani slyšet ba ani zpracovávat a nový osmitýdenní kocourek se vytrvale snažil skamarádit s naším sibirjakem, který má pubertu dávno za sebou. Když na něj kotě s nadšením jakoby útočí a mylně předpokládá, že by se s ním mohl začít honit, temně vrčí a utíká. Ne ze strachu, ale už má toho prcka dost a je si přitom vědom, že kdyby ho jen jednou chytl zuby za zátylek, bylo by po malém maiňákovi. Takže se před ním schovává, vylézá na stůl, na škrabadlo a vůbec tam, kde si myslí, že ho drobek nedostihne. Jenže kotě je každý den mrštnější a silnější a zvládlo už veškeré vysoké plochy na nábytku. 1 435 gramů nadšení.



   Vypnul jsem počítač, přenechal jsem pořádkovou hlídku ženě, strčil zrcadlovku do brašny a vyjel nahoru do ZOO s nadějí, že není moc  hezky a zoologická zahrada nebude příliš naplněna návštěvníky. Návštěvníci mi totiž strašně lezou na nervy. Děti nahlas a vytrvale něco požadují, maminky někam telefonují nebo fotí své další ratolesti na připravených atrakcích - dítě v objetí dřevěného vyřezávaného medvěda, dítě vykukující z tlamy dřevěného hrocha nebo z vaku klokana. Zvířáci ve výbězích je zajímají zcela okrajově. 

  Mýlil jsem se. Pátek nešťastný je den, nechoď Kocoure do ZOO ven. Maminky totiž navlékly své dětičky do péřových bundiček, obuly do sněhulek a vyrazily za poznáváním exotické fauny. Naštěstí jich nebylo moc a držely se hlavně kolem jediných dvou otevřených stánků s cukrovinkami, kde setrvaly při konzumování poněkud předražených dobrot. Tatínkové, pokud se vůbec zúčastnili výletu, postávali opodál s mobilem u ucha a řešili cosi veledůležitého. Tím pádem byli ze hry venku.

   Vzal jsem to rychlou chůzí napřed. V pavilonu "Papua" u leguánů a varanů bylo zcela plno - maminky si tam udělaly něco jako převlékárnu dětí i sebe, všude ležely kabáty a šály a žvanění. Do toho vřískal naučný TV pořad o vystavených exemplářích, který, jako obvykle, nikoho nezajímal, stejně jako tvorové v teráriích a akváriích. Vypadl jsem obratem. 

   Přidal jsem do kroku abych byl v pavilonu Evoluce na samém konci zahrady dříve, než tam dorazí ostatní a povedlo se. Jenže šimpanzi i kočkodami Dianini měli siestu. Dal jsem si "kafe" z automatu a čekal. Dorazily ne víc než tři, čtyři rodinky, zjistily, že k vidění je jenom spící hroznýš královský, omotaný kolem větve, opičky není vidět žádné a tak šli pryč. Patrně si to řekli mezi sebou, protože už nikdo další nepřišel.

   Za půl hodiny se ze zázemí vybatolil samec a za ním dvě samice. Začali paběrkovat po výběhu, jestli jim tam ošetřovatelka nenastražila pamlsky. A jako každý den, byly tam. Sešel jsem do přízemí, samec si mě všiml a začal mě brát na vědomí. Takže jsem tasil a fotil - jako portrét, protože opičí a lidská tvář dokáže dobře zrcadlit myšlenky svého nositele.  Je to hotový komiks. Klečel jsem z jedné strany skla, samec seděl u zdi na druhé straně a něco jsme si sdělovali. Snad se mi tu komunikaci podařilo vyfotit. 

Nakonec posuďte sami. 

1. No tak pojď blíž, člověče...

2. Takže já jsem tvůj prabratrabec?

3. Povídej dál, je to zajímavé...

4. Nekecej, fakt ?!

5. No to je teda prča...




86 komentářů:

  1. Hezkýýýýý, Kocoure. Tvoje povídání o novém kocourkovi i dialog ze Zoo. Tak to mám ráda, žádná dramata, politika, marnost nad marnost. Běh běžného života kolem dokola - to je to nejlepší.. Na hady mám fóbii, dělala jsem, že nevidím. Taky mě těší, že píšeš, že jsi klečel při focení. Znamená to, že tě artróza nesužuje. To ti přeju ze všeho nejvíc! Je to mrcha. Zdravím nového člena vaší domácnosti, myslím, že tam bude ještě dost veselo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro ano, není nad pěkné, povedené fotky s vtipným komentářem :-) Kocour to trefil moc hezky :-)

      Vymazat
  2. Milý Kocoure,
    gratuluji k přírůstku. I když tedy sibiřák a maiňák... Obdivuji Vaši odvahu.
    Co ale obdivuji neskonale více, jsou Vaše fotky. Tohle bych nedal, kdyby mi ruce i s objektivem pozlatil! A to nemluvím o Vašich fotkách Ostravy. Prostě každý umíme něco líp než jiní. (Doufám, že taky v sobě objevím něco, co umím líp než jiní. 8-D)
    P.S. Na korunovačních klenotech v muzeu už jste byl? Naprosto úžasná výstava, tohle se zase těm !!! povedlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Vzpomněl jsem si na Františka Filipovského...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, když už jste to tak hezky nadhodil a nakousl, tak ano, co chtít jako lepší potvrzení příbuzenských vztahů mezi našimi šimpanzími bratránky a námi, nežli podobu Franty Filipovského a tady Kocourem vyfoceného obyvatele ostravské ZOO? Spravil Jste mi náladu. Velice rád čtu články a koukám na a poslouchám pořady na téma, kdy se mnozí zarputilí vedátoři snaží najít jakousi jasnou a definitivní hranici mezi říší lidí a říší zvířat a snad krom zhoubného vlivu na životní prostředí a jeho nebývalého rozsahu, se žádná jiná zatím nenašla a podle mě jen tak ani nenajde. Člověk prostě je zvířátko a ne že ne.

      Vymazat
    2. Tak. A myslí i jiní živočichové než člověk.

      Vymazat
    3. O tom už vcelku není pochyb, zajímavý je navíc rozsah a hloubka toho myšlení, účel a způsob využití, mnohdy je to docela překvapivé.

      Vymazat
  4. Když v ZOO musím trpět projevy těch, jejichž inteligence očividně nedosahuje průměru inteligence tamních chovanců, říkám si, že by bylo žádoucí zvýšit vstupné. Ano, jak by k tomu přišli méně majetní, kteří mají vážný zájem. Jenže...

    Potká Kohn Roubitschka "Kam jsou?" "Támhle, na polívku," "Na polívku ? Do toho nóbl podniku?" diví se Kohn. Kolik tam stojí taková polívka?"
    "Dvě stovky, odpoví Roubitschek. "Um gotteswillen! Dvě stovky!" hrozí se Kohn. "To je z lagust nebo z kaviáru?" "Ne, obyčejná hovězí. S nudlemi". "Ale vždyť tu dostanou všude za pár korun," diví se Kohn. "No to ano, jenže tam si ji sním v klidu," na to Roubitschek.

    Jenže já si také rád sním polívku v klidu. Některé projevy některých příslušníků některých sociálních skupin, sdílející obecný prostor, a proto se jim lze jen velmi obtížně vyhnout, mně velmi vadí. Do té míry, že mně vadí už i jejich samotná přítomnost. Jsem hnusný, ale nemůžu si pomoci. Televizi můžu vypnout, můžu ji nemít. Jenže od tamtěch si pomoci nelze. Tedy lze, jenže je to čím víc tím nákladnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obucvníku, neurážejte inteligentní a citlivá zvířátka porovnáváním s bandou uřvaných a neuvěřitelně hloupých tupounů...

      A já bych to viděl ve veřejně přístupných prostorách na drahé dny a levné dny. Klidně by stačil i jeden týdně. Levné dny pro tupouny a drahé pro inteligentní bytosti, sice za příplatek, ale aby chudáci nemuseli trpět tím hloupým řevem... On ten vtip s tím: „... jenže tam si jí sním v klidu,...“, je dost ze života, vím o čem je řeč a klid bez uřvaných tupounů si umím velice vychutnat a užít, když už šťastnou náhodou někdy někde nastane.

      Vymazat
    2. Má to ale jednu vadu na kráse: Chudou inteligentní bytost.

      Vymazat
    3. Kocoure, teoreticky ano, ale je to bytost spíš hypotetická, nežli reálně existující, ale kupodivu i takových pár znám. Rád jim ty drahé lístky zaplatím, aspoň těm pár, které znám, zase tak moc by to nestálo.

      Vymazat
    4. I když on nerudný dědek s pořádným koštětem a zastáním jak u ředitele Z OO, tak u městských úředníků a zastupitelů a samozřejmě policie i justice, který by tu uřvané směl beztrestně přetáhnout koštětem po zádech i po hubě, by byl vcelku levným a přijatelným výchovným opatřením, které by zajistilo patřičný klid a pohodu aniž by bylo nutné zavádět levné a drahé dny...

      Vymazat
    5. Jenže Draku,
      jak já znám lidi, tak by si někdo, kdo touží třeba po místě ředitele ZOO určitě na stávajícího ředitele došlápl - že prý nic nedělá a nechává nerodného zřízence řvát na lidi a mávat koštětem a že to není dostatečně sluníčkové, genderově vyvážené a multikuklturní. A policajti by se přiklonili na tu nebo onu stranu - podle toho, kterou by považovali za perspektivnější. "Padni komu padni" se tu holt nepěstuje.

      Jednota obyvatel Kotlinky se projeví jen když je moc zle - a všem.
      A netrvá to dlouho, než se zase začnou žrát mezi sebou..

      Vymazat
    6. Kocoure, s takovýmhle sluníčkovým, genderasistickým přístupem spolu s ochranářstvím lemplů a hajzlů, které tu už více či méně intensivně přes 20 let zažíváme, může to moc zle a pro všechny přijít překvapivě rychle...

      Vymazat
    7. Třeba by to šlo kompenzovat tím, že návštěvnící vybavení fullframe by místo poplatku za fotografování naopak obdrželi slevu :-)

      Vymazat
    8. Obuvníku, sleva je vám k ničemu, když se nedá fotit...

      Vymazat
    9. Nejsem si jist přátelé,
      zda má smysl poplatek za fotografování, když má skoro každý (mimo mě) foťák v mobilu. V Troji, Ostravě, Hradci ia Lešné se za focení a filmování neplatí. Jediný poplatek za fotografování jsem zažil v NTM Praha a byl vyšší, než důchodcovské vstupné [;>) Většina lidí fotila bez nálepky "povoleného fotografa". Mimo mě, jsem totiž buran z Otravy a tu nálepku jsem si (blb jeden u pokladny zakoupil. Zato mě tam postupně "ojebaly" dva automaty na kávu a chlápek (vrchní) v restauraci ve sklepě (byli jsme tam dva hosté!!) byl velmi nepříjemný. Nechal jsem si vrátit i tři koruny - spropitné se nekonalo.

      A zkoušel to na mě jednou jeden na Karlově mostě, že se stativem jedině za prachy. Neměl jsem stativ a výběrčí byl zklamán. (Při výkonu dnešních foťáků je stativ potřeba tak jedině v noci. Tenhle poplatek vymyslela hlava skopová.) Jo a onen výběrčí, když jsem ho požádal o legitimaci, most urychleně opustil. Rozhodně se nechtěl nechat vyfotit. Netuším proč... [;>D)

      Vymazat
    10. Kocoure, Obuvník zmiňoval slevu, ne poplatek. A co se okrádání turistů týče, nemyslím si, že by zrovna „ausgerechnet“ Praha byla jediná na světě a že by zrovna v tomhle ohledu nějak zvlášť nepříznivě vyčuhovala z řady. Spíš bych řekl, že kdokoliv se někam vypraví dočasně opustiv rodnou hroudu, nutně musí počítat s tím, že ve větší či menší míře bude považován za bambulu a objekt vhodný k oškubání.

      Co se poplatku za fotografování v NTM týče, také bych si za to připlatil, nejsi Kocoure jediný. Jednak můj foťák se blbě schovává, druhak toho v mém věku a při mé postavě opravdu nemám zapotřebí, abych se někde nechal kvůli pár šupům nahánět, obtěžovat a handrkování to mě tuze nebaví...

      Autorem nápadu, že za focení se stativem by se na Karlově mostě a jinde daly po centru daly vybírat poplatky, jsou magistrátní právníci, pěkní to zmetci, dle mého soudu. Myslím, že tomuto focení se stativem říkají „jiné užití chodníku“. Mimořádně zajímavé na tom je, že v zemi, kde říkáme, že dva právníci vygenerují minimálně tři právní názory, došlo ke vzácné shodně a kupodivu jim vůbec nikdo neodporoval. Pokud ale já vím, tak ten nápad ale zůstal jen v teoretické rovině a nikdy jsem nikoho neviděl zkoušet za to focení se stativem vybírat peníze a ani jsem nikoho neslyšel, že by se zmínil, že to po něm někdo zaplatit chtěl.

      Co se autorů takovýchto nápadů týče, nejraději bych je také „jinak užil“, zatopil bych s nimi třeba v Malešicích. Ono se stativem se dá fotit i ve dne, člověk tam flákne hodně šedé sklíčko a velkou clonu, čímž se tuze prodlouží exposiční čas a lidi, o které fotograf moc nestojí, aspoň já tedy určitě ne, jenže vyhnat je nemá ani kam ani jak, tak ti tak nějak „zmizí“, nebo z nich zbydou zajímavé stíny a čmouhy. Jenomže na Karlově mostě jsou snad ve všechny myslitelné doby takové hordy a hrozny lidí, že se tam podle mě spousta snímků ani při té nejlepší vůli prostě udělat nedá.

      Vymazat
    11. Že bych byl jediný vidlák na Karlově mostě?
      Ba ne, ten člověk ten požadavek pronášel velmi suverénně - než jsem od něj chtěl nějaké pověření.

      A včera jsem podlehl a bezzrcadlovku koupil - přes internet, abych ji mohl vrátit. Je to složité, ale ovládá j=se to dost intuitivně a prvky jsou kombinací mé zrcadlovku a mého ultrazoomu - takže moc nemusím přemýšlet.
      A je to tělo rozkošně maličké. Akorát - jiné karty, jiné akumulátory, jiná nabíječka... Ještě to přijde na další peníze. Zatím vše funguje - i když se mi už jednou sekl SW a nešlo nic. Ani vypnout. Takže jsem mu musel vzít baterku - a po návratu měl polovinu továrního a polovinu mého nastavení. Jak budou vypadat obrázky kvalitativně zatím nevím, protože mě volali z Ústavu a do pondělka musím přestříhat polovinu čísel v baletu. A taky čekají na DVD z nějakých her - no budu mít co dělat, abych si ten aparátek očichal, než uplyne čas, dokdy se to může vrátit.

      Ale dneska už mám dost, jdu do kanafasu.

      Vymazat
    12. Kocoure, dobře Ti tak. Jsem zvědavý co o novém foťáku zjevíš. Jsem zvědavý i když zatím mám co dělat abych využil co mám. Nepochybuj, že ho nevyužiješ.

      Kdo kdy po Tobě požadoval poplatek při focení na Karlově mostě? V poslední době? To bylo na přetřesu před několika lety a tím to skončilo. Poplatek za focení tam není.

      Vymazat
    13. Obuvníku, co se poplatků za focení na Karlově mostě a jinde týče, tak lidí, drzých jak ruský tank a stejně tak citlivých, je mezi námi čím dál tím víc, takže mi neudivuje, že to čas od času někdo zkouší, zejména ne, když mu to tak sugestivně „napoví“ magistrátní právnická sebranka prostřednictvím té mediální. A to víte, s jídlem roste chuť, zkusil jednou, dali, podruhé, dali a dokud ho nebudou posílat důrazně do háje, jako Kocour, nebo dokud nesklapnou klepeta, či nedostane od někoho po hubě, tak to prostě zkoušet bude. Co je na tom k nepochopení?

      Kocoure, zkus s tím vyfotit něco rychle se hýbajícího, motorku, auto, éro, letícího ptáka, skákající opici, děti při fotbale, prostě otestuj tomu ostřící trpajzlíky, abys věděl. No a pak zkus také něco za horšího světla, co to provede. Však Ty víš, co máš zkusit, než se rozhodneš si to buď nechat, nebo vrátit. Držím palce, abys měl čas na to přijít včas.

      Vymazat
    14. Zkusím,
      zkusím a asi dám pár fotek a zprávu do polozapomenutého KO-TE-KA. Zatím jen krátce: ovládání intuitivní, rozměry a váha směšná - takový přílepek na plnohodnotném objektivu. Zkoušel jsem všechny co mám, jeden má problém s ostřením - "malé tele", ultrazoom 24 - 300 od Tamronu je v ostření dost pomalý - ale to byl na zrcadlovce taky.
      Místo malého telete si pořídím (asi) hodně světelné pevné sklo bez automatik přímo pro "M" - pak to bude menší než ultrazoom a bude se to dát nosit v kufříku. A "malé tele" (17-55 - 2,8) pak prodám s tělem.
      Ale strašně to žere baterky - za necelou hodinu a půl byla baterka pryč. Takže hned dokoupit baterky - z Číny, protože místo jedné značkové CANON za cca 1 300.- mi dodají tři neznačkové i s nabíječkou a ještě něco zbude. Nebudu mít sice indikaci stavu na displeji a aparát mi bude vyhrožovat - ale jinak mám se "šikmnookými baterkami" velmi dobré zkušenosti. A zase je to nenažranost velkého hráče - kdyby je dal za polovinu, klidně bych si je koupil od Canonu.

      Na prostudování obrázků v počítači nemám zatím čas, ale zdá se, že o dost méně šumí při polotmě.

      A budu muset dodělat nějaký držák, protože za tělo se to na stativ dát nedá - celá váha je v objektivu. To bych vylomil stativový závit. Koukal jsem na net - nevyrábí se nic takového - takže opět soustruh, kousek duralu a DODO.

      Snad v pondělí večer se dostanu k pokračování seznamování - dopoledne musím odevzdat Dva světy (video) a Tři mušketýry (audio).

      Ale zdá se mi zatím, že "manželství bude zkonzumováno."

      Vymazat
    15. Draku, nemám informaci, jestli je to aktuální, začnu se zajímat.

      Vymazat
    16. Obuvníku, také nemám na toto téma žádnou aktuální informaci. Krom mediálního třesku na toto téma před několika lety a nynější Kocourovy zmínky, jsem o tom nic víc neslyšel.

      Kocoure, otestuj důkladně.

      Větší objektivy aspoň ty s bajonety pro Nikon se rovnou dodávají s kroužkem, do kterého se objektiv upne a dole je pacička s otvorem se závitem pro stativový šroub. Kdybys to u objektivu neměl, mělo by to jít i dokoupit, doufám. Nežli bych se pustil do výroby, zkusil bych nejdřív zjistit, jestli se to nedá koupit, je-li cena jen trochu rozumná, mělo by být výhodnější si to místo vyrábění koupit.

      Vymazat
    17. Veselohra na mostě je z loňského jara, údajný zřízenec v decentním civilu, jen s plackou (Správa pražského... bla bla.) S odstupem času se mi jeví jako nedůvěryhodný. Ale to člověka hned tak nenapadne. Probral jsem se až kvůli absurditě - bez stativu lze, se stativem jen za poplatek. A chlápek musel vidět, že stativ nemám.

      P.S.: Kdyby to byla realita - lze považovat třeba přišlápnutý provázek za stativ? Nebo kdybych se pořádně "zašpéroval" na zábradlí? [;>D)

      Vymazat
    18. S malými nevychovanými spratky je problém všude, viz italský terminus tecnicus "piccola peste" - doslovně "malý mor". Vinárník a restauratér v Padově, který nedávno rozšířil provoz i na nedělní poledne, čímž se mu trochu změnila skladba klientely, to vyřešil zajímavě. Pokud se ratolesti chovají způsobně, nelítají jak utržení ze řetězu po celém lokále, nepodrážejí nohy personálu a neotravují ostatní hosty, rodinka získá 5% slevu "za dobře vychované děti". Podrobnosti zde http://www.dagospia.com/rubrica-29/cronache/fare-figli-conviene-ristorante-padova-ti-fanno-sconto-bimbi-141480.htm (pro ty, co vládnou italštinou)

      Vymazat
    19. Vladimíre, panu restauratérovi rozumím, také „nemusím“ nevychované spratky... Ten nápad ale nepochybně není nový. Kdesi v literatuře o městě pražském, je zmínka o pražském cukráři, nebo kavárníkovi, kterýžto zapovídal přístup do své provozovny dětem nevychovaným a nezvladatelným, což považuji za velice rozumné a žádoucí, když už je nejde praštit, když bezohledně otravují okolí. Nicméně žijeme v době, kdy matka s kočárkem si klidně prorazí cestu od vchodu až k oknu v cukrárně, stejně citlivě a ohleduplně, jako ruský tank, přičemž suverénně pošle k zemi víc jak deset židlí a několik stolů, poděsí několik lidí sedících v provozovně a nepřijde to té krávě ani blbé, ani divné. Co asi tak vyleze po pár letech z toho kočárku? Co myslíte?

      Vymazat
  5. Dotaz na základě včerejšího pivního pokecu :
    Jaký účel sleduje snaha a mediální pozornost, věnované původu TGM? Něčí prospěch, něčí škoda, v tom případě čí, či prostá zvědavost, zvýšení prodejnosti celebritárním drbem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, to se dozvíme buď někdy, nebo nikdy. To druhé je o něco pravděpodobnější.

      Vymazat
    2. Je potřeba zahlušit receptory publika balastem, aby se v něm ztratily některé zprávy, které jsou důležité. To je další z taktik sdělovacích prostředků. Masívní rušení jako za socialismu. Používají všechny režimy ať už si říkají jakkoliv.

      Vymazat
    3. Taky si myslím že účelem je zahltit a odlákat pozornost ... qui bono?

      Vymazat
    4. Inu, plátek má x stránek, pořady x minut a něčím se to zaplnit musí, nejlépe ale něčím třeskutým. Že neustálá snaha o něco třeskutého nemůže skončit ničím jiným, než v lepším případě apatií a upřímným kašláním na na obsah třeskutý i netřeskutý, to už jim volům a krávám mediálním moc nedochází.

      Vymazat
  6. Akorát jsem dokončil před časem zmíněné cédéčko obsahující sendvič ze dvou Wagnerů se Smetanou mezi tím. Wagnery bylo nutno střihnout, Smetana dodán hotový akorát špatně střižený na začátku. Což je příčinou, že i při maximální snaze o bezešvé spojení při zpracování v Audacity výsledek není úplně dokonalý, třebaže ne špatný. Navazujícího Wagnera se mi podažilo propojit jako by šlo o jednu skladbu. V požadavku sice jsou desetivteřinové pauzy, ale bez pauz mi to připadá lepší. Kdyžtak je vložím. S Audacity jsem doposud nepracoval, zas jsem se něco nového naučil. Pro běžné potřeby, digitalizaci a úpravy dost dobrý software.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Audacity je vcelku inteligentní a poměrně dostatečně intuitivně použitelný software, byť rozhodně není od věci nechat si poradit od znalých, nebo si o něm něco přečíst. Nepoužívám ho sice často, ale občas ano a mám ho docela rád.

      Vymazat
    2. Draku, dobré, v základu zvládnul pokus - omyl, pak naštuduju. Dosud pracoval s Wave editorem z balíku Nero. Jenže licencovaný pro jiný notebook. Audacity jsem se chystal vyzkoušet, neplánovaná potřeba zpracovat muziku to urychlila.

      Vymazat
    3. Já osobně se domnívám, že opravdu dobrý software se pozná podle toho, že mnoho studování netřeba, že se na něj sáhne, začne se používat a že se to bude dát udělat tak, aby se to obešlo bez velkého odporu a haldy studování. Prostě dobrý software se pozná podle toho, že jeho ovládání je přirozené a intuitivní.

      Vymazat
    4. Ano, přirozené intuitivní ovládání dává příjemný pocit z vlastní geniality... Se nebudu zdržovat nějakým manuálem... Úspěšně jsem využil funkci "opravit" po střihu na lupanci, který nebyl viditelný jako "špička", ale velmi nenápadný jako nenávaznost sínusovky blízko osy. Doplnilo to půlvlnu a lupanec zmizel. Akorát objevit to místo bylo náročné. Umí to opravit jen kousíček omezený na 128 úrovní. Zato jsem nenašel plynulé ruční zeslabení či zesílení. Poradil si i bez toho. Snad objevím při dalším hraní.

      Vymazat
    5. Neříkám, že se nemá do manuálu vůbec chodit. Je mnoho situací, kde je naopak vyloženě žádoucí udělat to předem, než jeden do něčeho vůbec hrábne. Ale k běžným věcem a na nich prováděným běžným úkonům by pokud možno neměl být zapotřebí. Něco jiného jsou složitější záležitosti. Když si například na mobilním telefonu budu chtít nastavit přístup k poštovnímu účtu a budu k tomu potřebovat cokoliv jiného, než běžné údaje jako jsou login, heslo a názvy a porty serverů, tak budu naštvaný a budu přesvědčen, že je to blbý telefon s ještě blbějším softwarem. Už jsem pár takových potkal.

      Vymazat
  7. Jako obvykle - hlášení mimo děj.

    Dnes jdu zahájit druhý semestr kreslení a malování. Už se těším, jak to malé dítě - a ať chcete nebo ne, poveselím vás určitě zase něčím záhadným. Mám vzorně připravený penál s ořezanými tužkami, uhly, plastickou gumou a lakem na vlasy. Takový byl příkaz v esemesce, která mi došla. Tak jsem napjatá. Vypadá to na hru na indiány. Zmalujeme se navzájem a potom to zafixujeme lakem na vlasy.

    OdpovědětVymazat
  8. Astro z Tichomoří:
    1. Chceme
    2. Tady si stejně každý píše, co ho napadne
    3. A tak to má být!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach! Bylo to krásné. Zatímco všichni matlali uhly nejen papíry na stojanech, ale především sebe, já jsem si seděla v ústraní a měla jsem za úkol předvést Filipovi (dnes ještě víc než kdy jindy rozcuchanému a věštícímu celým svým výzorem budoucího umělce prvotřídní sorty) - co to mám na mysli, když mu překotně vyprávím, jak ten můj nápad bude vypadat.Hodinu jsem smolila náčrt, Filip přišel - pravil -tohleto víc vlevo, tohleto mnohem větší a tohleto vůbec. Tak znovu. Další náčrt, To jsem patlala dvě hodiny, a vedle zatím vyrůstaly krásné obrazy hodné rámů. Tak jsem zabalila fidlátka, doštrachala se domů a do příštího úterka mám co dělat. My, umělci, to nemáme jednoduché. Vypadá to tak snadně a přitom...? Duši by na tom člověk nechal. :-)

      Vymazat
  9. Taky se těším, poslední dobou je to pěkná depka, zvlášť to otepli(o)vání. přistoupit na tvrzení že: ​"Každá doba měla svoje méně či více nebezpečné podivíny. Jedni hlásali svobodu v nahotě, druzí v blížícím se konci světa, jiní v čistotě rasy nebo beztřídní společnosti. Dnešní doba produkuje pošuky hlásající gender a zelený fašismus“​
    je poněkud beznadějné.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to je přece realita. A pokud pošuky budeme živit, budou žvanit a vykecávat nám díru do hlavy,
      Až bud eko- a grenderpošuků většina, nebude dost lidí, kteří by je živili a tihle uálové vymřou hlady. O jejich "zboží" nebude zájem - nedá se to jíst a ani stůl se s tím nedá podložit aby se neviklala - a ONI se takhle oddělají sami.

      Vymazat
    2. Naopak, je nadějné, že se stanou minulostí jako jejich předchůdci.
      Sami to vědí. Obtížné je, že proto se snaží alespoň zasmrdět.

      Vymazat
  10. Posledních několik málo let pozoruji ve svém uvažování velké a zásadní změny.
    Díky muslimům (tedy ne muslimům, ale jejich "vítačům") se stávám xenofobem. Díky agresivnímu a hloupému žvanění genderbáb se stávám misogynem. Díky falešné propagandě "zelených" (lež na lež, jak se zdá) zapomínám na přísnou výchovu, které se mi dostalo od tajných skautských náčelníků, maskovaných jako vedoucí horolezeckých oddílů a mám chuť nejen v lese lámat větvičky, odhazovat konzervy a papíry ale ani neuvádět tábořiště do původní podoby před tábořením. Mám chuť genderbáby, které místo toho, aby zjemňovaly a zkrášlovaly životy nás všech bojují. Když ale vidím, jak švédská delegace složená téměř výlučně z členek feministického kabinetu s mravně zahalenými vlasy poklonkuje mocným v jakési muslimské zemi zjišťuji, že celém "gender" hnutí je výmyslem pomatených, zlých uálek nebo těch, které se za ně vydávají. Mám chuť nepouštět ženy sednout, nadávat na muslimy i jiné skupiny a národy a zlomyslně se raduji z toho, že u nás byla po letech jak-takž normální zima. Na zlost globálním oteplovačům. TV ani novinám nevěřím ani "dobrý den" - když v rádiu slyším, že je v Ostravě +5 °Celsia a na teploměru v tentýž okamžik vidím -4° téhož učence.
    Studené není studené a vlevo neznamená vlevo. Udavačům se říká aktivista a náleům kobylek obohacení. Tak jsme se smáli za "totáče" ptydepe vládnoucí třídy - a dneska je to to samé. Neboli správně česky totéž - to je to samé.

    Díky předpos_anosti našich evropských vlád se stávám vlastencem. Já, který má v sobě dobrých 25% české krve. Díky zpupnému a povýšeneckému žvanění a příkazům z Brusele, na které se pak vymlouvá naše věrchuška se stávám dokonce nacionalistou.

    A uály k soustruhům!! Gebderbáby do železáren a za pokladny supermarketů! Oteplovače přesídlit do Vjerchojenska! Zelené zahnat do zeleného lesa bez výdobytků civilizace. A muslimy vrátit zpátky tam, odkud přišli a přibalit jim na cestu všechny jejich vítače!

    To jsou ty konce smířlivých a svobodomyslných lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO, potěš ,,keš!! Zase nejsem sám. Už jsem se bál.
      4P

      Vymazat
    2. Nejsi v tomto cítění Kocoure osamocen :-) Kam poslat ty prolhané „mluvící hlavy“, plné nenávisti vůči vlastním lidem? Na Saharu? Do dolů? Do Arktidy či Antarktidy? Za to, co provádějí a jak moc mi pijí krev mi totiž žádné peklo na zemi nepřipadne dost dobré.

      Vymazat
    3. Vzhledem k tomu, jak ty "švédské amazonky stahly ocas" by možná stačilo nenechat si s..t na hlavu

      Vymazat
    4. Samozřejmě Kapitáne, v tom to vězí!
      Nedbat na řev všech možných nátlakových skupin a hlavně umravnit sdělovací prostředky tím, že budou muset dávat ke zprávě certifikát pravosti (zdroj), jinak označit za NT, striktně odlišovat zprávu od názoru a názor redaktora od názoru zpovídaného člověka.
      Veškeří dobroserové nechť konají dobro za vlastní peníze. Pokud to bude veřejná sbírka, zcela detailně uveřejnit, na co byly vybrané prostředky použity. Tak jak je přísnost na nás, kteří mají / měli hmotnou odpovědnost.
      Neboli řád a pořádek. Asi tohle je tzv. pravicovost. Levicovost je patrně opak.

      Vymazat
    5. Neboli řád a pořádek. Asi tohle je tzv. pravicovost. Levicovost je patrně opak. Tak jest.
      A něco k pobavení a rozjasnění, každý sám:
      http://www.kdejsme.cz/

      4P

      Vymazat
    6. S řádem a pořádkem je to jako s penězi, je to dobrý sluha, ale špatný pán. Nicméně bez rozumných pravidel a jejich dobrovolného dodržování společnost fungovat nemůže. TA naše je toho pomalu ale jistě čím dál tím lepším dokladem, toho, co funguje s problémy, protismyslně, nebo vůbec, je čím dál tím víc.

      Vymazat
  11. JARO JE TADY! Zdravím nahoru Ludvíka Vaculíka.

    Včera ve slunci, které si pralo paprsky na protějším činžáku v okapech, - sledovala jsem straky, jak tam přičinlivě hledají broučky, co teplem roztávají. Po chvíli je vystřídali holubi - dva páni a jedna slečna. Namlouvali si ji tak temperamentně, že měla co dělat, chuděra, aby odolala. Nakonec podlehla a je už jistě zaděláno na mnohá hnízda. Sýkorky čiřikají a už taky broučkují. Čeká je zase změna stravování. Kosům zoranžověly zobáčky.

    V takto dobré náladě jsem večer usedla a nějakým omylem jsem se zaposlouchala do pořadu A.Mynářové. Zkoumala názory politika Kubery na kouření. Pořad trvá pár minut, ale přesto jsem nedokázala doposlouchat.Ten pán hájil kuřáky a jejích práva. Ale tak demagogickým a blbým až dementním způsobem, že jsem se za něj styděla. A styděla jsem se za všechny ty zvolence, co v senátu i v parlamentu zapomněli, že mají pracovat pro lidi a ne proti nim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astro, dobrá zpráva je, že je tu to jaro, byť nezapomínejme, že zima je potvora, které na zrovna ráda vyklízí pole a ještě párkrát může obstojně vystrčit drápy a obstojně s nimi seknout. Ale ať už to nastane nebo ne, jaro se tak či tak nakonec nezadržitelně prosadí. A to je moc dobře :-)

      Astro, kuřáci jsou taky lidi, třebas i hloupí a bezohlední, ale lidi. Kubera je umíněný osel a hájí-li takové pitomosti, jako je kouření, také ho nedovedu poslouchat. Ono na hovadiny je škoda času a vášnivě obhajovat kouření a kuřáky prostě hovadina je. Svého času se Kuberovi podařilo prosadit zrušení nesmyslného právního stavu, kdy za zimní úklid chodníku ručil majitel přilehlé nemovitosti a toto mu budiž přičteno ke cti, protože tenhle buzerantský nesmysl tu platil od rakousko-uherského mocnářství, takže by se dal označit za neskutečně nesmyslný a trvanlivý zároveň. O to větší je Kuberova zásluha a toto tu po něm zůstane, doufejme, že dlouho.

      Vymazat
    2. Ať si Kubera doma hulí, až se mu bude kouřit třeba i z uší. Ale ať zachová nadhled a mluví o tom problému konstruktivně. Mynářová je dívka inteligentní a měla proto hodně práce, aby zvládla mimiku i verbální projev. Ten kuřák si asi myslí, že si tím pěkně zadělává na další volební období, kuřáků je dost na to, aby mu k tomu pomohli.Až se ale bude plazit s rozedmou plic a dusit se, to mu potom už nepomůžou ani všichni svatí.

      Vymazat
    3. Přesně tak Astro, až ho vola zkosí infarkt, nebo rakovina, astma, cukrovka, prostě cokoliv, co kosí kuřáky ve větší míře než zbytek populace, tak mu volovi všechno bude prd platné, krom zdravé životosprávy, jenže na tu už bude pozdě... Já vím že je to vůl a že je arogantní, nejde to totiž nevidět :-) Blbé ale je že, přesně takovéhle arogantní voly si lid obecný vybírává rád. Nevím co na nich vidí, ale vidí, ke škodě své i ostatních, co se s nimi s voly svezeme.

      Vymazat
    4. Sám jsa (jsouc?) nekuřák, kterému cigaretový kouř vadí, zejména pokud dotyčný kouří něco ala zapařená bramborová nať dopovaná mletými paznehty, si myslím že ten nekuřácký zákon je udělán debilně. Už ta předchozí verze byla napůl bezzubá když nekouření v podchodech, na nástupištích a v podobných místech nikdo nevynucoval.
      Podle mě by plynové inhalační komory s odvětráním vyvedeným komínkem dostatečně vysoko nad úroveň okolních střech (v hospodách z důvodu ochrany zdraví zaněstnancůklidně bez obslužné) byly ideálním řešením.

      Kuřáci prostě kouřit budou, podobně jako závislý narkoman svoji dávku potřebují, v postatě už je to součást jejich metabolismu. Těch co přestanou, obvykle až po nástupu zdravotních problémů je menšina. Tenhle paskvil je ale vyžene z uzavřených, řízeně větratelných prostor ven, kde budou obtěžovat okolí.

      I když, možná je to po nejrůznějších kampaních založených na závisti a nenávisti jen další level na cestě ke společnosti složené ze vzájemně se nenávidících závistivých tupounů.

      Vymazat
    5. Kapitáne, jako polepšený kuřák Vám mohu říct, že závislost na nikotinu je svinsky silná a není lehké se jí zbavit. Vlastně se jí nezbavíte nikdy, můžete jen doživotně abstinovat, jakmile tu věc vezmete zase do huby, jste v tom v ten moment zpátky. Je to už dlouho, co jsem s tím zlozvykem skoncoval, ale potkal jsem dnes pána s opravdovým, drahým a kvalitním kubánským doutníkem, nasál jsem do nozder tu ušlechtilou vůni, seběhly se mi sliny a zastesklo po starých časech, kdy jsem si podobné doutníky čas od času dopřával také.

      Není až tak důležité, je-li někdo kuřák nebo ne. Důležité je, aby to byl slušný a ohleduplný tvor. Slušnost a ohleduplnost je ale dnes asi tak to poslední, k čemu jsou děti doma vedeny a pak samozřejmě, že skončí jako sobečtí a bezohlední tupouni. Jestli pak budou vůči svému okolí hnusní a bezohlední jako kuřáci, obchodníci, policajti, úředníci, exekutoři, nebo doktoři bez kapky soucitu a vcítění se, je vcelku jedno, podstatné je, že to budou sobečtí a bezohlední tupouni se vším všudy. Takoví si nějaký důvod k nenávisti vždy najdou, třeba jen ten, že ten druhý dýchá a je.

      V Japonsku vyřešili v restauracích kouření tak, že je tam zvon, který se nad kuřáka spustí a vzduch ze zvonu je odsáván pryč z místnosti. Jednoduché, zaplatitelné a elegantní řešení.

      Kapitáne, máte pravdu, že vyhlašovat zákony, jejichž dodržování nebude vynucováno, je k ničemu, ale tady jsme se přilepili k EU a ta s kouřením bojuje. A s čím ten debilní spolek vlastně nebojuje?

      Vymazat
    6. Ono to má ještě jeden aspekt, Draku:
      Když kuřáky vyženeme z budov, budou se cítit jako občané druhého řádu. Budou se tak chovat a možná budou dělat i naschvály. (Mluvím o kuřákovi obecném, tedy slušném.) Hon na kuřáky je pitomost. Protože hon na kuřáky je jen začátkem. Pak nastane hon na jiné odchylky. Jak říkají sexuologové, je hon na pedofily dalším takovým nesmyslem. Naprostá většina z nich nikdy nezačne obtěžovat děti, jen si shánějí obrázky a tak se ukájejí. Když se držení pornografie ukáže být nebezpečným, tak v nich naroste frustrace natolik, že jednoho krásného dne skutečně nějaké dítě svedou a znásilní.

      Když to tak vezmu, gayů a leseb je o řád méně - a my podporujeme (oficiálně) jejich zvláštnosti, Pochody hrdosti a jiné věci, které mě jako heterosexuála taky poněkud popouzejí. Oficiální "sluníčkovské mínění" ale odsuzuje většinu - tedy heterosexuály. Ty, kteří jsou schopni zakládat další generace.
      Ale - dva homosexuálové ba ani dvě lesby nejsou si schopni "vyrobit" své dítě - vždy k tomu potřebují druhé pohlaví. Nebo umělé oplodnění. Nedokážeme vyrobit v laboratoři sperma. Ostatně - proč taky. Příroda to docela zvládá.

      Nebo transsexuálové. Ti se nechávají přeoperovávat, protože mají pocit, že jsou ve špatném těle. Nic proti tomu, ale pak mají rezignovat na výchovu svých nevlastních potomků. Protože nejsou schopni mít vlastní dítě. Dva "tranďáci" by to snad fyziologicky zvládli - ale pak tatínek porodí dítě mamince, která tatínka oplodnila. Jsou to už věci pro mě dost eklhaft - je to hodně proti přírodě. A to mám mezi gayi přátele. Dobré přátele. Stabilita homosexuálních vztahů navíc nebývá dlouhodobá - i když znám nejméně dva páry, kteří spolu žijí desítky let v pohodě. Ale taky jsem byl svědkem jiných "manželství", které vydrželo dva - tři roky a pak se rozešli. Bez ohledu na registrované partnerství. A dítě je na tom stejně , jako když se rozejdou jeho skuteční rodiče. Vlastně hůř, protože nové homosexuální partnerství bude opět poněkud nepřirozené.

      Proč to tu motám do diskuze o zákazu kouření? Protože zákonem zakazujeme něco, co je zlozvykem nezanedbatelné části populace. Zákaz pití alkoholu si zatím nikdo nedovolí prosadit plošně - protože ani selektivní zákaz alkoholu se nedodržuje. Nakonec je dostatečně známo, jak dopadla někdejší prohibice v USA.
      Dnes bylo ve zprávách, že po Praze jezdil opilý řidič sanitky - který byl ještě zdrogovaný. Opilý nebo zdrogovaný řidič sice tak zřetelně nesmrdí, zato může zabít několik střízlivých a to naráz. Zákon nezákon.
      Nebo - pokoušíme se regulovat hazard. Takže zmizí oficiální herny a kasína - a lidé budou zase hrát po bytech nebo v zadních místnostech hospod. Prortože i sklon k hazardu je vůlí dost těžko potlačitelný. (Vím to, dva z mých bývalých kolegů podlehli hazardu. Jeden se pak oběsil a druhá kolegyně je v režimu oddlužení. Nesmí mít ani vlastní počítač - takže ho má půjčený. (Nebudu naléhat na jeho vracení.)
      Vůbec zákony, zvláště ty našem, jsou dost nesmyslným podnikáním. Pokud jdou proti zvyklosti, kultuře, tak nefungují. Pokud nejdou, jsou zbytečné.
      Žádný rákon neudělá z hovada slušného člověka. A naopak - slušnost se dá provozovat i bez psaných zákonů.

      Vymazat
    7. Kocoure ano, i kuřák je kupodivu lidská bytost a jako takový má nárok na to, aby s ním bylo lidsky důstojně zacházeno. To vše samozřejmě za předpokladu, že bere lidi kolem sebe jako lidi a zachází s nimi lidsky důstojně...

      Co se honu na pedofily týče, tak ono samo pořizování těch fotek bývá mnohdy více či méně, ale v rozporu jak se zákonem, tak i morálkou, takže tady bych opravdu silně vážil za co stíhat a za co naopak ne, ale nevidím to jako úplně jednoznačné. Nicméně dnešní technické možnosti animace už v brzkém budoucnu slibují, že fotit reálné objekty prostě nebude potřeba a podobné materiály budou k mání snadno a levně a bude to někde na úrovni fantazie či snění. Za to bych určitě nikoho nestíhal, ani za výrobu a prodej, ani za držení. Obecně vzato, pakliže by mi odborníci na tyto záležitosti nekrmili zjevnými bláboly, mělo by to být spíš v jejich kompetenci.

      Umělé oplodnění a sperma: Pozor! Neplodných párů přibývá, z různých důvodů, je to daň za medicínu, který potlačuje přírodní výběr a je to daň i za blbosti z dětství, kdy mladí na sobě zkoušejí kdejaké svinstvo a ono to často nebývá tak úplně bez následků, jak se ti mamláskové mylně domnívají. Takže je tu poměrně silný tlak a v Japonsku bylo dosaženo jakýchsi dílčích úspěchů při výrobě spermatu na zvířecích modelech a k tomu úspěšnému oplodnění umělým spermatem už u myší došlo.

      Mediální humbuk kolem těch „jinačích“ je vskutku víc než jen otravný, je vyloženě odporný.

      Nicméně jen proto, že je kouření rozšířený zlozvyk přece nepovolíme já nevím kouření v MHD ne? Chce to přistupovat k věcem rozumně a přiměřeně a předem zkoušet odhadovat a vážit možné následky dříve, než nastanou. Co se heren a kasin týče, nejsem ani pro úplný zákaz, ale přílišná benevolence by mi ale vadila mnohem více. Hlavně by se ale v rámci rodiny mělo dát mnohem rychleji a rasantněji řešit, když už někdo zblbne a je z něj v podstatě nepoužitelná, závislá psychická troska, co ničí sebe a své okolí táhne sebou, nebo aspo%n pořádně deptá a pouští mu žilou...

      Vymazat
    8. Všichni máme svoji pravdu. My,nekuřáci, i vy, kuřáci. Jsem uprostřed - odnaučená kuřačka.Takže rozumím oběma stranám velmi dobře. Pamatuju, jak jsem si bránila svoji neřest, dodnes se za to stydím. To je snad i ten Kubera víc na výši, než jsem bývala já. Když jsem asi tak před pětadvaceti lety dospěla k rozhodnutí, že kouření je blbost a vydržela abstinenční horory, lebedila jsem si ještě pár let, jak jsem fajn holka, moudrá a prozíravá. Leč houbeles. Já to zkrátím - prokouřila jsem se do rozedmy plic, a kdo to nezná, neví, že je to choroba smrtelná, nevratná a komplexně hnusná. Denně si nadávám a tolik bych chtěla vrátit čas a tolik bych se chtěla pořádně nadechnout. A nejde to! A bude hůř. Tu chorobu může samozřejmě dostat i nekuřák, ale já, blbka, jsem zvolila rychlejší tempo. Proto jsem teď tak zoufalá, když vidím třeba mladou holku, která to do sebe nasává,jak mateřský mlíko, nebo starou babu, které je šedesát, vypadá na osmdesát a hulí, jako fabrika.Já honím pozdě bycha. To tak bývá, když člověk nedostane včas rozum.

      Vymazat
    9. Já ale neobhajuji kouření, Astro!
      Jenom upozorňuji, že pitomostí a nepřirozeností je mnohem víc, někdy i horších, vedoucích k rychlé smrti pachatele i jeho okolí a že se věc nedá řešit zákonem. Rozum, pozitivní příklad je to jediné, co může budoucí kuřáky (alkoholiky, feťáky) zastavit. Žádné obrázky na cigaretách nebo nekuřácký zákon to nedokáží.
      A ke smrtelným chorobám: Tělo vždy dojede na nejslabší článek. A člověk si může vybrat jen ve velmi omezené míře.
      Otázka "Jak bych měl žít, abych neumřel?" je ve své podstatě nesmyslná. Můj spolužák umřel na infarkt myokardu v šestnácti. Sportovec, nekuřák. Jednou jsme spolu popoběhli snad 200 metrů na tramvaj. On to nepřežil.
      Život není spravedlivý!

      Vymazat
    10. Nikde jsem nenapsala, že obhajuješ kouření, kocoure. Mně je totiž úplně šumák, kdo kouří a kdo nekouří. Každý si kouří na svoje plíce. Mně maximálně vadí, že někdo cizí nutí kouřit plíce moje.
      (V mém případě je to už stejně fuk, ale přece jen - kyslíku je málo, k životu je zapotřebí). Navíc je docela nechutný pocit nasávat do sebe vzduch, který už hostily cizí plíce. Tohle je nekonečný problém, který nikdo stoprocentně nevyřeší. Nejde tady o úmrtnost z kouření. Umírá se často velmi brzy, po všem možném, většinou ale nepřirozeném konání.

      Vymazat
  12. Ale jako obvykle - z těch zpráv je potřeba odečíst aspoň 2/3. Rádio Jerevan jede!

    K závislostem. Měl jsem dvě a zvládl jsem obě. Asi nebyly dost silmné. Ale mám kolegyni gamblerku. Přišla o všechno. Ale mám i nevysvětlitelný pocit, že za ten zbyteček, který ji nechali na život stejně občas hraje. Gamblerství ji chytlo v až v pětapadesáti, kdy by člověk už měl mít rozum. Na a vidíš...

    OdpovědětVymazat
  13. Podívejte se na divočáky v Praze: primátorka Adriana Krnáčová a zástupci dotčených radnic i Lesů hl. m. Prahy je na východě Prahy - mezi Běchovicemi, Dolními a Horními Počernicemi a Černým Mostem.
    Divočáci v praze! No to je RÁÁÁNA!
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. EKodivočáku - v Horních Počernicích bydlí můj vnuk. Pro prasátka je tam vynikající prostředí, z oken vnukova bytu je vidět velká louka a v pozadí les. Chodí tam srnky, skáčou králíci a čuníci tam mají pré.To je živůtek na kraji Prahy

      Vymazat
    2. TUŠIL JSEM TO!
      U nás v temných lesech bez soc.zabezp.,záchranky s opravdu doktorem, tepla a dalších zaručených sociálních výhod (MHD, STEM, ODA, TOP 00, PVK, KINO BLANÍK, LOHKOVSKÝ TUNEL A BLANKA), za příjem hluboko pod státním průměrem se téměř nedá žít! Tak se svině stěhujou do Prahy. NO zůsrtanu zde sám, raději, na čerstvém vzduchu v bezpečné vzdálenoti od MT různých kvalit..
      Trochu černý hum......
      4P

      Vymazat
    3. Buď rád, EKo, že jsi tam, kde jsi. Sviní je v Praze už tolik, že pár navrch už se ani nepozná. Buď rád, že si žiješ v čistém kraji a že máš hum v duši. Blbé ale je, že ti doktoři i další soc.výhody zase nejsou tak poruce.
      Chodíš v létě na houby? To bych ti skoro záviděla, les za humny je kolikrát lepší než dvacet doktorů za rohem.

      Vymazat
  14. Ještěže jsem hulení zanechal ve dvanácti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu hulení, jak to mám udělat abych si "ZAHULIL"?, hulení znám z dětství, ale HULENÍ..........U NÁS V LESE JE ZHULENEJ AKORÁT HAJNEJ.
      4p

      Vymazat
    2. Obuvníku, ti opravdu chytří se toho ani nedotknou, případně toho zanechají dříve, než jsou závislí. To je Váš případ. Ti natvrdlejší se pak toho zlozvyku horko těžko zbavují později, to je můj případ a ty nejnatvrdlejší to buď zabije, nebo prostě mají tu kliku, že to na ně má zanedbatelný vliv. Jenomže to se nedá předem vědět, že...

      Vymazat
    3. EK, a co hulí jajnej, že je z toho zhulenej?

      Vymazat
  15. Teď na to koukám...ta... no...zkratky najdete zde:http://www.komorazdar.cz/docs/zkratky.pdf ...většinou, speciální. na dotaz u EK, jen v poslední větě má být MTC, CE mi vypadlo, tedy MTC
    Maximum Tolerable Concentration
    maximální přípustná koncentrace
    NOAEL
    4P

    OdpovědětVymazat
  16. Draku, vysvětlení je jednoduché. Nechutnalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, jinými slovy víc štěstí než rozumu? Já to říkám pořád, že bez kliky to má jeden v životě těžký...

      Vymazat
  17. Obtížní divočáci - Zdegenerovaný Homo Sapiens si stěžuje na to, že jídlo mu chodí až před jeskyni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, problém není v tom, že to chodí před jeskyni, problém je v tom, že to nejde picnout a spapat :-)

      Vymazat
    2. Jak to, že to nejde picnout a spapat? Ono je to neprůstřelné a po náležité tepelné úpravě nekonzumovatelné? I pro sichr by se nějaký kontakt na veterináře, aby po sousedsku prohlédl, našel.

      Vymazat
  18. Adriana M., pálení Koránu v Pražské Stromovce a jinde :
    Inteligentní úspěšní lidé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obuvníku, u téhle narážky si nejsem jist, co tím mělo být řečeno, je příliš krátká.

      Vymazat
    2. Draku, to byl pokus o ironii.

      Vymazat
  19. Picnout i pápnout by šlo, ale uvědomělá domovní důvěrnice by tě udala, když ne chráničům přírody tak pomahačům určitě.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusí být spojeno s randálem a pozorností. Samozřejmě, že ne jít s brokovnicí po ulici. Navnadit na určené místo stranou, nejlépe na vlastním pozemku.

      Vymazat
    2. Ono to dá docela práci než je z toho papu. A musí se to umět a mít vercajk a být na to pár lidí. a bylo by dobré potom uklidit. Docela dost podmínek najednou . . .

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)