Prohledat tento blog

úterý 8. března 2016

Summit a Kotleba

Sebejistí vládci Evropy


  "Tak nám zabili Ferdinanda," řekla posluhovačka panu Švejkovi...


   Tak nám probíhá další z nekonečné řady summitů v EU - nebo i jinde. Kromě vzletných řečí, planých slibů a vzájemného ukazování svalů nevyřeší ani tento "sumýš", jak mu říká Šaman Jan Kovanic, vůbec nic.




   Prostě "stádníci" se někam sjedou a sletí - musí tam ovšem být dobré hotely - popovídají si mezi sebou - ovšem každý mele jinou ideologii,"každý jen tu svou, má za jedinou". Pak několik dní rokuji, i když střízlivě uvažujícímu člověku je předem jasné, že se nedomluví na ničem podstatném a pokud ano, stejně domluvu nedodrží. Následně jednotlivě nebo po malých skupinkách vystoupí před hejno kamer a mraky mikrofonů, a v projevech "svým národům" zopakují, to, co už řekli stokrát. Protože "stokrát opakovaná lež se stává pravdou". Prý.

   Pak se rychle dohodnou, kdy si  uspořádají další podobný "školní výlet", seřadí se podle své důležitosti (čti samolibosti) na společnou fotografii, na kterou se dívají snad jen oni sami a rozjedou se zpátky do svých zemí "vládnout".  Jejich hlavním cílem je ovšem přesvědčit občany svých vlastních zemí, že pro ně dělají maximum. Nějaké drobné lokální záležitosti, byť jsou pro obyčejného občana palčivé, jsou "pod jejich rozlišovací schopností",

   Už ani žurnalističtí "žumpaři" neberou ony "summity" příliš vážně a zabývají se raději zajímavějšími záležitostmi, třeba počty mrtvých při různých krvavých atentátech nebo tím, jaké měla (nebo neměla) určitá "moviestar"  či "sportovka" na sobě při předávání "čehosi komusi" kalhotky.

   Ani normální lidé a poslední dobou ani novináři neberou summity vážně. Je to něco podobného jako kdysi bývaly slavnostní rytířské turnaje, hony nebo plesy. Zábava panstva, ke kterým nemá smysl něco podotýkat. Snad jen to, že to něco stojí a že asi budou "desátky" zase o něco větší.

   A to je právě situace. kdy se objevují noví "lidoví vůdci", kteří slibují vyřešení malých místních problémů, které lidi opravdu zajímají. Snaží se nabídnout řešení - někdy obskurní, jindy realistická. Jenže to je přesně ta záležitost, která nutí panstvo k reakci. Žurnalisté dostanou propozice, jak o těch odbojnících mají psát, slouhové režimu, "rádci" houfně vydávají rozhořčená prohlášení, "mluvící hlavy" vystupují v TV, rozhlase, píší do novin i na internet. Na ideové "zbojníky" se podávají žaloby. Zdálo by se, že od nich ani pes kůrku nevezme.

   Opak je pravdou. Lidé, "lid" to velmi přesně vycítí a pokud jsou následující volby svobodné, volí takové "revolucionáře" ačkoliv je většině z nich celkem jasné, že tudy cesta nevede, že se v nejlepším dostanou do sněmovny, kde budou nanejvýš "čeřit vodu". Na víc nemají, protože většina "dělného lidu" volí tradiční strany. Tu levicové, které ovšem mají hodně markantů ryze pravicových, tu zase pravicové, které jsou pravicové jen proto, že se tak samy nazývají. Takže voliči "to tam šoupnou" vlastně jen tomu, kdo jim toho více slíbí. A socialisté umí nejen slibovat, ale i těsně před volbami (nesmí se to uspěchat, lidé totiž zapomínají) i něco svým voličům "upustit". Tu zvednout o pár desetikorun důchody, tu zase vylepší dětské přídavky nebo zruší povinné "všimné" v lékárnách nebo u lékařů. A s tím vezmou za své i poplatky celkem zdůvodnitelné - jako třeba za pobyt v nemocnici. Když už - tak už! A nezáleží na tom, zda se stát zadluží - on to někdo nakonec zaplatí. Po nás potopa!

   I když: V dnešní době jsou peníze čistě imaginární veličina. Už to nejsou ani ty potištěné papírky, (ne)kryté "zlatem a ostatními aktivy Státní banky Československé" jak bývalo uvedeno na bankocetlích v minulém tisíciletí.  Jsou to jen nějaká čísla zapsaná v binárním kódu v počítačích bank. Není problém je jakoukoliv konstantou vynásobit nebo vydělit, přičíst k nim jiné imaginární číslo nebo je dokonce "dylítnout", vymazat. Záleží čistě na tom, jaké oprávnění má ten, který sedí u klávesnice bankovního počítače. Naše peníze dávno nejsou naše - v případě zhroucení systému (a neříkejte, že něco takového nemůže nastat) to budou jen bezrozměrná čísla, která jsme měli přidělena a už nemáme. Takže smazání jakkoliv velkého státního dluhu je jen matematická operace, proveditelná, v nejhorším, za pár sekund. A vaše "celoživotní úspory" se stanou jen vzpomínkou. Ani ten kufr plný potištěných bezcenných papírků vám nezůstane, nebude co přikládat do kamen.

   Na Slovensku se po volbách dostal "do slosování" pan Marián Kotleba.  Liberální demokraté a sluníčkáři bez zaváhání spustili štvanici a začali vykřikovat o "hnědnutí Slovenska" o slovenské "zaprděnosti" atd. Mluvící hlavy!
Slovensko není o nic více "zaprděnější, než třeba Německo nebo Norsko. Jen lidé jsou tady tak nějak upřímnější a odvážnější. Tenhle vývoj  tzv. staré země EU teprve čeká - a rozbuškou bude islámský atak. Ale moc se bojím, že letitá "západní předpos_anost", vycházející z dobré životní úrovně, kdy občané "mají co ztratit" vybuchne najednou. Potlačování reality a manipulace s veřejným míněním se jednoho krásného / škaredého dne obrátí proti manipulátorům. 

   Ale taky proti těm, které si tam tamní "věrchuška" natahala z důvodů, které asi nikdo rozumný nepochopí. Obrátí se proti migrantům jako takovým a nikdo už nebude rozlišovat mezi válečnými uprchlíky a hledači blahobytu. 





Německo na svého Kotlebu teprve čeká. Myslím, že se dočká. Už brzy.

Kdy že to budou v Německu další volby? 
V těch nedělních to nevypadá pro #vítače moc dobře.

51 komentářů:

  1. Jak napsal klasik: není otázkou co a jak, ale KEDY !!(nosič na golfu ne VW)
    Jen TI DOBRO Sr áči, pořád kvákají. Naposledy nahrála mutrmerka turkům na EUR o smeč co má vosům nul. In God we trust a ČNB.
    4P

    OdpovědětVymazat
  2. Místo aby turecké hajzlíky a vyděrače poslali do kamsi a okamžitě poslali lodě, letadla a vrtulníky na námořní blokádu kolem Řecka, což by nakonec vyšlo mnohem levněji, nežli zkoušet zvládnout nezvládnutelné, tak mu ti břídilové narvou prachy do chřtánu a on je nakonec stejně podrazí, takže když nás to nakonec nebude stát krk, přijde nás to zaručeně hodně draho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč by měl někdo někam něco posílat? Řecko má jeden z nejvyšších vojenskejch rozpočtů v Evropě, tuším, že dokonce snad i v absolutních číslech! Zavřít hranice a nechat podusit.

      Vymazat
    2. Faktem je, že Řekové mají nazbrojeno a nacvičeno tak, že se jich Turci bojí. Řekové to svého času podnikali proto, že zase měli obavy z Turků. Za vojenské chunty v Turecku to bylo poněkud liché, ale zato teď za islamistů je to mnohem víc aktuální. Obávám se ale, že na řecké straně není vůle s tím něco positivního dělat, protože Řekové se v té věci dali dohromady s Turky a současným americkým vedením proti zbytku Evropy, proto nám sem ty neintegrovatelné „dárečky“ přijímají, převádějí a odesílají „ostošest“. Spolu s nimi v tom jede i Anděla a Brusel. Severní řeckou hranici je samozřejmě třeba uzavřít a vyvinout tím na ně tlak. Hned jak pochopí, že takhle to dál nepůjde, budou muset něco dělat. Stejně tak je třeba uzavřít i italskou severní hranici.

      Vymazat
  3. Pokud je něco na http://jdem.cz/b8bwg6 potom nás ochraňuj,,,,,,,,,,(každý dle potřeby) a stejně to bude ku ...nu, ANO!

    OdpovědětVymazat
  4. Shrnuto, standardní chod dějin. Co já poddaný a mé starosti....

    Koupil jsem další foťák. Narazil jsme na něj když jsem známému vybíral foťák a dělal rešerši co zajímavého je k mání. Za necelé čtyři tisíce. V doprodeji. Nový. Poslední z vitríny. Když přišel na trh stál čtrnáct. Nekupte to za tu cenu. Placatý Samsung NX mini. Jednopalcový snímač, formát 3:2, výměnné objektivy, dotykový displej (nechápu jak jsem se doteď mohl obejít bez dotykového displeje. S nestabilizovaným placatým objektivem 9mm (ekv.24mm)/f3.5. Se stabilizovaným zůmem je o osm set dražší, ale ne tak placatý. Samotné objektivy jsou dražší než komplet. Je i úžasný stabilizovaný 9mm/f1,8, ale ne k mání u nás a tuze drahý. Oba jsou neplacaté válečky, jenže zachtělo se mně něco do kapsy. Ten zům mi pochoduje v hlavě, koupit objektiv a k tomu jako bonus dostat slevu a navíc další foták...no. Mohutně to se mnou lomcuje. O víkendu vyzkoušel v plenéru. Obrazovou kvalitou strčí do kapsy Fuji X30 (ta má zům a další výhody) a při běžném světle včetně při západu slunce šlape na brka zrcadlovce. Výstup prakticky na úrovni SONY RX 100 III. Ten stabilizovaný zům by se tuze hodil. Zrcadlovku sice nenahradí, ale...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezké, není nad nové hračky :-)

      Vymazat
    2. Kdo si hraje, nezlobí a navíc je pohodový poddaný. Takové má věrchuška ráda!

      Vymazat
  5. "Obyčejní lidé" je papalášský despekt, zato "dolních deset milionů" je prezidentská poklona
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Prezident-Zeman-Nerikam-obycejni-lide-to-je-papalassky-despekt-425467

    jsem divnej když ve vyjadřování nejnižšího šlechtice vidím "populismus až na půdu", byť se musí uznat, že některé jeho výroky, zejména v poslední době, sedmou jak "pr..l na hrnec"?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kapitáne, nikdo nejsme dokonalý. A tak i náš „nejnižší šlechtic“, momentálně sídlící na Hradě, je jen lidskou bytostí z masa a kostí, oplývající celými hejny prachsprostých lidských chyb, některé charakterové nevyjímaje. Je to demagog, s docela dlouhou historií, já si jí pamatuji již od článku v T-čku a pokračovalo to časem třeba akcí „Čisté ruce“ a dalšími blamážemi. A je to populista, exhibicionista a bonmotový šašek, jako když vyšije. A také je to ožrala, nevím, jestli je i sukničkář, asi ne, ale určitě je vášnivý a asi už nadobro nepolepšitelný kuřák. No a? Za dané situace buďme rádi, že je na Hradě někdo, kdo se z určitého úhlu pohledu dá označit za prostořekého obhájce zdravého rozumu a hlasu lidu. Také by tam mohl být nějaký prounijní řiťolezec, podržtaška, kývací a zvací panák a k tomu radioaktivní Quisling, což by bylo obávám se mnohem horší. Vždy totiž může být mnohem hůř, nežli je zrovna teď, a ne že ne.

      Vymazat
    2. Draku, kéž by tak
      Občas mi připadá, jak by se chystal do řitě Čínské (a možná ruské). Ano, momentálně se to jeví jako menší zlo než íránská (kam se už také někteří evropští představitelé cpali) či turecká.
      Ano, je to populista, vzpomínáte jak krátce po svém zvolení horoval pro brzke prijeti Eura?

      bohuzel, i když si všici myslí, že hůř už být nemůže, tak ono potvora může

      Vymazat
    3. Kapitáne, všechny Vaše obavy v podstatě sdílím. Chápu, že jak ruský, tak čínský kurz sebou nesou značné riziko, ale rozhodně z toho nehrozí až taková zkáza, konec, devastace až Armagedon, jako od vozembouchů v případě, že by Evropu ovládli. A že se ti unijní Quislingové ale fest snaží... Ve srovnání s něčím takovým je skok ze 4. patra na beton mnohem menším rizikem, v podstatě jen procházkou růžovým sadem.

      Vymazat
  6. Jojo, občas se nám Miloš trochu vtírá.
    Ale to dělají všichni. Všichni chytří. Lichotkou nezarmoutíš...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta nějak, Miloš není ani zdaleka ideální, ale buďme rádi, že je kde je a přejme mu pevného zdraví...

      Vymazat
  7. Dámo a pánové.
    Zanechte blábolení, focení a jiných neužitečných zábav a věnujte se osvětě, zatím je jen v nečeských řečech, i tak je to síla, co nám babamekel servíruje.

    Dobrý den. Tohle jen pro skutečné běžence.
    http://zanzu.de/de/unterschiedliche-k%C3%B6rperformen-bei-frauen

    OdpovědětVymazat
  8. poslechni si ukázky.
    http://www.pavel-kohout.cz/knihy
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První odkaz kolabuje při pokusu ho použít, ale třeba se to časem zlepší, uvidíme :-)

      Ten Kohout je výborný a hlavně trefný :-)

      Vymazat
  9. Populista je snad druhý konec intelektuála, který život pozoruje z okna své pracovny? Ale jsou přece i jiné vektory. Lidový vůdce versus technolog moci (čistý politik) a další.
    Ony ty nálepky opravdu nefungují moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak je je populista, no a? On je k tomu navrch i demagog a exhibicionistický showman. No a co má být? Je snad jediný? Ať je jaký je, on má řadu dalších jiných lidských chyb a vad charakteru, ale aspoň nám nevnucuje nekritickou lásku k něčemu, co nás chce zotročit a pozabíjet a někomu, kdo to s chutí udělá a ani se s tím neskrývá. Není to ideální, ale z toho, co bylo v daný okamžik na výběr to nakonec byla, jak se poslední dobou ukazuje, ta nejlepší možnost ze všech.

      Vymazat
  10. http://zanzu.de/de/unterschiedliche-k%C3%B6rperformen-bei-frauen

    chodí mi, snad byl přeřížen náporem muslimských mužů toužících po EUropském učení zakončeném německým pasem.
    4P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už to chodí. Jestli tam lezl celý tan batalion těch nově přibyvších vozembouchů najednou, tak chápu, že se ten server mohl pod tou nenadálou vlnou zájmu třeba i hroutit :-)

      Vymazat
    2. Možná jsem taky "vozembouch" - koukal jsem včera mezi prací a šlo to. Ale je to vlastně smutné čtení.

      Vymazat
    3. Viděl jsem zatím jen letmo, takže zatím se k tomu vyjádřím jen těžko. Nicméně teď už je to pro mě jen okrajové téma, spíš tak na společenské vtipy, než co jiného :-)

      Vymazat
    4. Je to jednoduché. Něco si přečtu a jsem hned úplně jiný člověk....
      "Čtěte Bibli, je obrázková !".....

      Vymazat
    5. To máš dobré, Obuvníku.
      Já si něco přečtu a často se hned nas.... Typický misantrop.

      Byl jsem přes poledne v ZOO, hnusné počasí, drobně pršelo, vítr zima, obloha jak z olova a skoro všechna zvířátka měla depku. I ta, co nebylo mokrá. Něco jsem kupodivu nafotil (tak málo světla, že to asi budou šuměnky), ale náladu jsem snad zachytil.

      Vymazat
    6. A proč tam lezeš, když i zvířátka mají depku?

      Vidíš a tady se právě pozná dobrej foťák, když je kolem temno, nejsou ty šuměnky až tak moc zašuměný... Dřív s tím bylo ví kejklí, když se ještě musely shánět citlivý filmy...

      Vymazat
    7. Kocoure, to byl vtip. Z představy jak těm vlezlům dají cosi přečíst a hnedle se z nich stanou echtovní dojčové. Jenže s nimi by nepohnul ani Mein Kampf.

      Jestližes fotil zrcadlem, šum není hrozný.

      Z foťáku, který jsem pomáhal vybral je velké nadšení. Hned jsme vyzkoušeli. Stabilizovaný zům pěkně kreslí, detaily prý nevídané. Není divu, při ISO 1600 míň šumu než na ISO 200 u starého fotáku. Tuze rád vybírám...Sám mám to cukání, jenže chtěl jsem kapesní placatý širokáč, mám placatý širokáč. Nemusím mít všechno, na ostatní mám zrcadlo a Fuji. Těším se na lepší počasí, dnešní šedivá obloha je pro plenér k ničemu. Takové nijaké bezčasí. Nejraději mám dramaticky oblačné polojasno.

      Vymazat
    8. Nemyslel jsem, že by to čtivo pomohlo. [;>))
      Ale tihle jsou myslím jistými klíčovými slovy ovladatelní. Asi jako echt komunisti. Co mě děsí, jsou naši #vítači. Tedy nejen arabášů, ti zatím c´v Kotlince nijak reálně nehrozí, ale z těch lidskoprávníků a genederových nadšenců a Zelených a podobných. To jsou vylízané mozky i když jsou schopni argumentovat tzv. "na úrovni". Četl jsem si na jednom jejich webu/blogu a pokoušely se o mě mrákoty. Je to ještě horší, než Dělnická strana sociální spravedlnosti.

      Jsem nesmírně zvědavý na regionálky v Deutschlandu. Babka Merkel nejspíš vyhraje - ale o kolik ji klesnou preference?

      Drakovi:
      Zcela úmyslně chodím do ZOO v době, kdy tam nikdo jiný nechodí. Zvířátka (kromě plazů a hmyzu) se nudí a když tam před výběhem někoho vidí, běží se podívat. A kamarádit. Mí chlapci krkavci ale tentokrát překvalili: jeden mi přes mříž podal kousek masa z kuřete - z jejich oběda. Evidentně dárek. K tomu mi něco potichu říkal.
      Se zvířátky se jeden domluví. S lidmi jen zcela výjimečně.

      Z té instaklace a perzonalizace mi už jde hlava kolem. Dělám ti třetí den a už raději dělám odkládané drobné úpravy v bytě. A zálohuji jak sdebil. Nechci toho moc opakovat kdyby něco spadlo.

      Vymazat
    9. Lepší obrázky při ISO 1600 než při ISO 200?:

      Obuvníku, pak ten čip, na kterém bylo foceno ISO 200 byl buď vadný, nebo byl aspoň tak po hodině focení, zatímco ten při 1600 udělal 1. obrázek hned po vytažení z mrazáku...

      Vozembouchové v kotlince / StK a dalším:

      Nehrozí? Koukněte se třeba do Teplistánu. Ono i tady po Praze počty stoupají. A hlavně jak rodinka, tak pod 4 haranty a další kopec na cestě to nejde. Takže to „nehrozí” je až příliš optimistické a až příliš dočasné. Zkrátka hrozí a to že reálně brzy.

      ZOO / StK:

      Zvířátka jsou fajn. Ohledně snadnější domluvy s nimi, nežli s většinou lidí to vidím podobně :-)

      Vymazat
    10. Drakovi k ohrožení vozembouchy:
      Ano, myslel jsem zatím. V každém případě je u nás situace o mnoho řádů lepší, než v Německu nebo Francii. A omlouvám se za tu fůru překlepů. Budu to muset po sobě číst.

      Vymazat
  11. Ne nadarmo se říkávalo: Vox populi, vox Dei!
    A mimo jiné - jeho bonmoty jsou často vtipné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano i tak se to dá vyjádřit. Ty bonmoty, někdy sedí jak zadnice na hrnec, jako třeba ten s tím Kalašnikovem, no a jindy je to jak vycucané z 10 x vyždímaného prstu. Aspoň mně to tak mnohdy připadne. No a co? Mně se taky nepovede všechno, oč se pokusím, nebo nač si vzpomenu.

      Vymazat
  12. Draku, starý foťák snímač 1/2,33/14M Ve špatném světle šumák. Koukal na ISO, ne 200 ale 240. V dobrém světle použitelný. Nový foťák snímač 1 palec/20M. Lepší technologie snímače a zpracování dat. ISO 800. Tedy ne takový rozdíl ISO jak jsem prve uváděl, ale i tak je to velký rozdíl. Jen přibližně porovnávali po vybalení. Palcový snímač 20M oproti 2/3 palcovému 12M má šumí přibližně stejně na dvojnásobném ISO. Ovšem f 3,5 oproti f2. Při focení na otevřenou díru se to kompenzuje. Ovšem při práci s clonou kvůli hloubce ostrosti a ostrosti jako takové je rozdíl v ISO znát.

    Co se týče bubáků, nevidím to dramaticky. Jestliže většina s tím není spokojená, vyjádří to v zatím ještě relativně svobodných volbách a bude-li napadána, může se bránit. Jestliže k tomu není ochotná, pak jí není pomoci a ať to snáší. Obecně platí, že chytří si poradí (ano nese to nepříjemné transakční náklady), u hloupých je to jedno.
    Co se týče údajné vlny údajně zamlčovaných (je to zveličováno)sexuálních útoků na ženy a dívky v Německu, proč je nebrání němečtí muži? Manželé, přátelé...? Kdy a kde k nim dochází? Za jakých okolností? V pochybné čtvrti (ponechávám stranou že veřejná moc připouští existenci pochybných čtvrtí s pochybnými lidmi a pochybnými podniky, jenže sami Němci nejsou svatí) ve tři ráno při návratu z pochybného podniku, v nestřízlivém stavu? Ostatně jestliže sami Němci si stanovují zákony překážející účinné obraně a proto se obávající bránit sebe natož jiného, je to jejich problém. Je to jenom jejich problém. Tak jako u nás je to jenom náš problém. Jsou to naše zákony, vydávané našimi zákonodárci, které si volíme. Je to náš problém, že zde trpíme cizince porušující naše zákony. Že máme zákony ztěžující nebo vylučující vyhoštění. Můžeme za to sami. Jen my sami. Nenařídil nám to nějaký imám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a to je ten problém. Píši o něm dokola.
      Naše věrchuška se marně snaží odstraňovat dílčí poruchy v chodu společnosti vytvářením stále nových zákonů a zákazů. Už jen čekám zákon o povinném pití alespoň 1,5 litru v tekutin denně nebo něco podobného.
      To jsou třeba nekončící spory o rychlosti na dálnici atd. Jel jsi rychle, havaroval a někoho zabil? Budeš zavřen pro neúmyslné zabití. Nebo úmyslné. Jsi příčetný a školení (autoškolu) jsi absolvoval. Tečka.
      Není tu řeč o drakoničnosti trestu, ale o nemožnosti se mu vyhnout. Hýbá mi žlučí to neustálé odvolávání se a opakované procesy. Je sice pravda, že to živí spoustu soudců a advokátů, ale trest se nakonec jakoby rozplyne v právních bitvách. Buď je naše soudnictví tak neschopné nebo si naopak dokonale přidělává práci - podle vzoru "sklenářův syn".

      Tady bych řekl, že islámské "právo" by nám mohlo být vzdáleným(!!!) vzorem. Ne pro sekání rukou nebo kamenování, ale pro víceméně jednostupňový průchod právním aparátem bez možností vracení se na počátek.
      ===
      Ale stejně rozmazaným způsobem se dělají výběrová řízení na kdejakou pitomost. Neúspěšní se odvolávají do nekonečna, projekt stojí a státní peníze propadají, protože jsou vázány na určitý rok. Zažil jsem osobně, je to k zblití.
      ===
      Vidět chlapa, který po spáchání třeba dopravního přestupku řekne "ano, jsem pitomec, zaplatím"*, je jev, který nastává asi tak často, jako první cena ve Sportce či jak se to teď jmenuje.
      Kdepak, všechno se musí prožvanit, prosoudit, proodvolávat. Možná by pomohlo, kdyby se po neúspěšném odvolání provinilci trest o třetinu zvedl. Automaticky, po každém neúspěšném odvolání. To už by se odvolával snad jenom Kájínek a Kramný. Doživotí nebo 28 let se už nemá kam zvyšovat. [;>))

      (Já vím Obuvníku, jsem nejen zlý, ale i naivní.)

      A k volbám:
      Je-li mezi třemi jen jeden moudrý, nikdy nesvolí k hlasování. (Četl, nevymyslel.)


      */ asi proto jsem vyděsil policajty, když mi za to, že jsem si rozbil hlavu (a kolo) vlastní blbostí napařili 200.- Kč pokuty (omlouvali se ale, že to "musí nějak vyřešit"). Za moji sebekritiku mi to kolo nejen zachránili před "nepřizpůsobivými" (už obcházeli kolem), ale dokonce ho ve svých garážích opravili natolik, že jsem po třech dnech na něm mohl odjet domů. A ještě mi na inspektorátu uvařili dobré kafe. A dali dobrý tip na levnou helmu. No - nepřipadal jsem si jako "ubohá oběť policejní zvůle" jak by asi někdo napsal na D-F.

      Vymazat
    2. ISO / Obuvníkovi:

      Velikost čipu hraje roli, ty menší se ohřívají rychleji, mnohem rychleji a odtud pak i to snadné zašumění.

      Dopraváci:

      To je jak kdy. Když jsem načapán při něčem, co byla moje rošťárna či zjevná kravina, omluvím se a bez keců zaplatím. Když dojde na nějakou podlost, nebo mrchožroutsví, jako že nějaká bouračka něco někde ucpe a já jsem zastaven za účelem zkasírování v uličce, kam je vjezd zakázán jen a pouze proto, aby měl nějaký vysoce postavený pazgřivec svůj klídek, tak pak pánům sdělím na rovinu co si o tom značení myslím a tom pazgřivcovi a o nich jakbysmet. Nedám jim nic a klidně to nechám poslat do přestupkového řízení, když na to přijde. Zatím na to nedošlo, vždy jsem odjel bez pokuty. Mimochodem, od té doby, co mají dopraváci povinně kamery, skoro nikam nejezdí a skoro nic nedělají. Jezdí prakticky jen k nehodám.

      Vymazat
  13. Ano, bonmoty k připomenutí vlastní důležitosti a k poveselení poddaných. Bonmoty kdysi rozumného, nyní však starého senilního panovníka, který se pro pobavení lidu jak vidno obejde bez šaška. Místo zákonodárné iniciativy.

    OdpovědětVymazat
  14. Kocoure, jednoprůchodové řešení v reálu není dobré. Kolikrát se při druhém průchodu ukáže, že první byl špatný. Ano, můžeme poukázat na vybrané "jasné případy". Jenže pravidla musejí být nastavena obecně, na všechny případy. Mnoho je zpočátku nejasných. Ovšem pravidla by měla být nastavena na hledání pravdy, ne "procesní pravdy", která se liší třeba tím, že nelze rozhodnout podle procesně formálně vadného důkazu, o jehož autentické vypovídací hodnotě není pochyb. Jestliže mi něco vadí, je to tohle. Že podezřelý krátce po činu podrobně vypoví co nemohl znát nikdo jiný než pachatel, jako obviněný vše popře a jestliže je nouze v ostatních důkazech, je beztrestný. Vadí mi ochrana práv zločincovy osobnosti, například v případě pořízení kamerového záznamu jeho činu. A zásadně mi vadí, že stát znemožňuje účinně se bránit. A že za úkladnou vraždu spáchanou z pohnutek nízkých a nečestných není automaticky ukládáno doživotní vězení bez možnosti propuštění. Že stát vyhazuje miliardy z peněz berních poplatníků na nesmyslné podniky a přitom dopustí vysokou nezaměstnanost, která je i příčinou drobné kriminality z osobní nouze, nechtěných bezdomovců. Ne, to není komunistický výmysl, to je realita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě, justiční omyly reálně existují.
      Na druhé straně vytrvalé vracení případu zpět na prvoinstanční soudy - to je způsob, kdy se věc rozpatlá, odvolává se odsouzený, odvolává se prokurátor, po policii se žádají procesně bezchybné důkazy, končí různé promlčecí lhůty - a přestupník je z obliga.

      K těm "chudým" bych měl malou připomínku: Spousta z nich pracovat nechce. Strávil jsem párkrát několik hodin s vágusy (a budu na jaře pokračovat) ve fotosérii "Svoboda za městem" takže vím, jaký je průměr. Každý z nich má svou historku, kterou si pěstuje a vylepšuje - proč je bezďák a proč se s tím nedá nic dělat. Opravdu mají rádi svobodu a jsou pro ni ochotni vzdát se ledasčeho, co se nám zdá nezbytné.

      Vymazat
    2. Justice:

      Ano, vadí mi prakticky to samé, co Obuvníkovi, takové ty zatracené procesní kejkle a kličky. Nicméně ta statistika s tím skoro 100% odvoláváním se by se nepochybně snížila, kdyby joudům v těch jasných případech byl odvolacím soudem ten flastr zvýšen. A také mi vadí takoví ti „taky soudci“, co nerozeznají skutkovou podstatu ani kdyby je kopla kramflekem do rypáku a že je tak nesnadné takové od soudy vykopat i přesto, že i debilovi z pomocné školy je kolikrát na 1. pohled zjevné, že tam nemají co pohledávat.

      Ochrana grázlů před slušnými lidmi:

      Je to co mi vadí ještě víc, než ta ze 3/4 chromá justice. Nebýt té ochrany grázlů, justici bychom prakticky nepotřebovali...

      Chudoba:

      Chudoba je hrozná věc. Zdaleka ne každý, kdo je bez domova a chudý, se do toho stavu dostal proto, že by toužil tak silně po svobodě a nezávislosti, že nakonec skončil s holým zadkem na ulici. Neznám statistiky. Vím, že Kocour má pravdu, když říká, že někteří si tento stav zvolili dobrovolně, ale také vím, že má pravdu Obuvník když říká, že si tento osud nezvolili všichni. S tím přerozdělováním a mnohým dalším ve společnosti a civilisaci obecně není mnohé v pořádku, bohužel. Jde ale o to, co a jak s tím podniknout.

      Vymazat
    3. Dvanáct let jsem byla členkou senátu Městského soudu, který soudil trestné činy. To je dost let na to, abych pronikla do problematiky a porozuměla jí. Skoro všechno bývá jinak, než vypadá. Myslím z pohledu laiků, kteří neznají pozadí problému. Snadno se kritizuje, když člověk neví, jak ono že to vlastně bylo? V každé profesi jsou lidi schopní a méně schopní, někteří jsou i všeho schopní... Nemůžu justici chválit, ale ani odsuzovat, když dokonale neznám podstatu souzené věci. A psát obecně? To je házení hrachu na zeď.

      Vymazat
  15. nenáročný poslech :
    http://lostak.blog.idnes.cz/c/498988/strucny-uvod-do-neomarxismu.html
    Pokud to tan zůstane, těším se na pokračování.
    4P

    OdpovědětVymazat
  16. Ad Astra:
    Jistěže má insider jiný pohled než outsider, který je navíc odkázaný na novinářské zprávy, o jejich nestrannosti by se dalo s úspěchem pochybovat.
    Nicméně pověst justice je dána právě těmito zprávami, protože většina informací zevnitř se nesmí (a je to tak správně) dostat na veřejnost. Ale soudců, přistižených při úplatcích nebo nečinnosti je (na můj vkus) příliš mnoho.
    O policii platí totéž. Že já osobně mám dobré zkušenosti neznamená, že policie je u nás zcela v pořádku. Jako každý člověk "postižený" dobrým čtením mimoslovní komunikace se dívám do tváří a poslouchám řeč. Často za policii mluví mluvčí - tam nepoznáte nic. Ale když se policie dohaduje v TV kdo je vlastně policejním ředitelem nebo ředitelem Vězeňské služby tak je něco moc špatně. Stydím se za ně. Ti "dvojití pánové" se drží svých funkcí jako h...o košile. Tím pádem u mě nemají žádnou úctu.
    ===
    Neboli u nás, zdá se, probíhá permanentní válka policajtů ale třeba i státních zástupců. A já naiva myslel, že ta vzájemná dehonestace je jenom v kultuře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je hodně co zlepšovat.

      V Německu byly zemské volby. Anděla skuhrá a prudí, škoda že ne víc. AfD posiluje, škoda, že ne víc...

      Vymazat
    2. S tím obrovským prostorem prostorem pro zlepšování myslím stát obecně, policii i justici.

      Vymazat
    3. Objektivně vzato se domnívám, že s justicí i státem obecně je to o něco lepší, nežli je to líčeno v médiích. Ono co taky se zprávou, že něco je v pořádku a šlape to +/- tak, jak má, že...

      Na druhou stranu ale ke zlepšení je toho pořád víc než dost, důvodů k nespokojenosti a námětů na „čištění chléva” či zlepšování pravidel je pořád víc než dost. Jen u toho není třeba hystericky hýkat a prosazovat tak ještě větší hnus, než panoval dosud, což je ale přesně to, co obvykle dělají média. Mohutnou mediální palebnou přípravu pro ještě větší hnus, než panoval dosud a pro ještě větší hajzly v pozadí a popředí.

      Vymazat
  17. Karel Čapek, Válka s mloky, 1935
    . . .
    “Tak co je v těch novinách?” ptá se s oteckou strohostí.
    “Celkem nic, tatínku,” povídá syn. “Tadyhle jenom čtu, že se ti Mloci už propracovávají až po Drážďany.”
    “Tak to je teda Němec v troubě,” konstatuje starý pán. “Víš, Frantíku, tihle Němci, to byl moc divný národ. Vzdělaný, ale divný. Já jsem znal jednoho Němce, on byl šoférem v jedné továrně; a to byl takový hrubý
    člověk, ten Němec. Ale vůz měl v pořádku, jen co je pravda.
    “Tak vida, Německo už taky zmizelo z mapy světa,” přemítal pan Povondra.
    “A jaký fofr dřív dělalo! To ti byla hrůza: samá armáda a samá vojna – Kdepak, na Mloky nestačí ani Němec. To víš, já ty Mloky znám. Pamatuješ, jak jsem ti je ukazoval, když jsi byl ještě takhle malý?”
    “Dávejte pozor, tati,” řekl syn. “Bere vám ryba.”
    . . .
    „Hallo, vy lidé! Zachovejte klid. Nemáme vůči vám nepřátelských úmyslů. Potřebujeme jenom víc vody, víc břehů, víc mělčin pro svůj život. Je nás příliš mnoho. Už pro nás není místa na vašich březích. Proto musíme odbourat vaše pevniny. Uděláme z nich samé zálivy a ostrovy. Tím se dá délka světových břehů zpětinásobit. Budeme stavět nové mělčiny. Nemůžeme žít v hlubokém moři. Budeme potřebovat vašich pevnin jako materiálu k zasypání hlubin. Nemáme proti vám nic, ale je nás příliš mnoho. Můžete se zatím odstěhovat do vnitrozemí. Můžete se uchýlit do hor. Hory se budou bourat až nakonec.
    Vy jste nás chtěli. Vy jste nás rozšířili po celém světě. Nyní nás máte. Chceme s vámi vyjít po dobrém. Budete nám dodávat třaskaviny. Budete nám dodávat torpéda. Budete pro nás pracovat. Bez vás bychom nemohli odklidit staré pevniny. Hallo, vy lidé. Chief Salamander vám jménem všech mloků světa nabízí spolupráci. Budete s námi pracovat na odbourání vašeho světa. Děkujeme vám. “
    . . .
    Kolo dějin se opět protočí do budoucnosti. Že se to jinak jmenuje?

    Co růží zvou, i zváno jinak vonělo by stejně.
    William Shakespeare, Romeo a Julie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To přirovnání s těmi mloky docela „sedí“.

      Vymazat
    2. A co hovnem je, byť zváno by bylo růží, smrdělo by stejně.

      Vymazat
    3. O tom Obuvníku určitě není sporu :-)

      Vymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)