Prohledat tento blog

pátek 13. listopadu 2015

Pátek, třináctého


ALLAHU AKBAR


   V Paříži to vypadá na koordinovaný teroristický útok islamistů. Jsem zvědav na (předpokládám debilní) komentáře našich "sluníčkářů". I tzv. "objektivních".

   Budu doplňovat, pokud možno z různých zdrojů. Předvídám podobný útok v Londýně nebo Berlíně. Nastává stav "saturace imigrantů" - dříve, než se čekalo?




Paříž dnes                                                foto Reuter

..."Přesně jsem slyšel, co říkali rukojmím: 'To je Hollandeova vina. Je to vina vašeho prezidenta. Neměl zasahovat v Sýrii.'", uvedl novinář Pierre Janaszak, který byl v době útoku údajně v koncertní síni Bataclan. "Mluvili také o Iráku," dodal...


Čas prázdných frází nastává.

A také přichází "pán s knírkem". To je začátek jeho krysařské písně. 
Nová Leni Riefenstahlová už začíná pracovat. A bude úspěšná. I když to možná bude chlap.



  Prohlášení k teroristickým útokům vydala i Muslimská obec v Praze: „Muslimská obec hluboce soucítí s obětmi ve Francii, které zemřeli při teroristickém útoku. Razantně odsuzujeme jakékoliv násilí na kterékoliv bytosti. A opět důrazně opakujeme, že tyto činy nemají a nikdy nic neměly společného s islámem. Ti co je páchají jsou pouzí nihilisté. Doufáme, že útočníci budou dopadeni a spravedlivě potrestáni. Taktéž vyjadřujeme hlubokou soustrast pozůstalým. Věříme, že se nepodvolíme tomuto tlaku a zachováme si vzájemné pochopení lidství napříč různorodostí.“

Zní to velmi důvěryhodně, že?

- President Hollande vyhlásil třídenní národní smutek. Místo toho, aby NĚCO udělal. Islámský stát má opět reklamu - a vyhrožuje pokračování teroru, když Francie bude nadále  bombardovat jejich pozice.  

Můj odhad je, že se Francie (jako už mnohokrát v dějinách) "poonďá" a pod nějakou záminkou svou účast v protiislámské koalici odvolá. Jako kdysi Španělsko.



sobota, 20:15

    Díval jsem se na ČT24, poslouchal chvíli Radiožurnál, a shlédl i zpravodajství na ČT. Mám pocit, že by se ta relace měla přejmenovat na Zprávodojstství. Nic nového kromě drobných upřesnění se nedozvíte, ale spousty lidí, kteří byli poblíž byli osloveni moderátory a dotazování na své pocity. Vydojit ze zprávy co nejvíc emocí. Pro zprávy přece není podstatné, co to v kom probouzelo. 

  Místo, aby se nechal čas na reakce skutečných odborníků, vysílá se dokola několik prvních "nástřelů" stejných "mluvících hlav" jako v noci. A obrázky trojbarevně nasvícených budov po světě. A svíčičky. To asi opravdu situaci vyřeší...

  Nejhezčí byla diskuze moderátora ČT 24 s egyptským novinářem, který panu moderátorovi vysvětlil, že  vlastně neexistuje  žádná dělící čára mezi "umírněnými muslimy" a muslimy radikálními. Že budou muset všichni muslimové strpět nějaká ta omezení občanských práv, protože nemuslimská (zatím) většina má přece právo na to, aby se preventivně chránila. Protože se z umírněného muslima, který bude nějakou dobu navštěvovat mešitu, vedenou radikálním imámem často stane muslim radikální. Muslim že je muslim a v Koránu je prý všechno - záleží na tom, co si daný člověk vybere. Co je mu vybráno. 

   A to vysvětloval Egypťan našemu čecháčkovi, který měl velké starosti o to, aby se v médiích nezaměňovali muslimové a radikálové. Kdyby ta situace nebyla tak vážná, docela bych se pobavil.

   Zatím to vypadá, že útočili rodilí Belgičané a Francouzi, muslimové, kteří byli v Sýrii "na zkušenou" a nejméně dva z nich se vrátili "uprchlickou cestou" přes Řecko.


A zase mají o čem psát.

Islámský stát: Požehnaní mučedníci potrestali Paříž, hlavní město ohavnosti a perverze

Hollande: Vraždili barbaři z Islámského státu. Je to válečný akt, budeme nelítostní

Pas, 
nalezený po útoku v Paříži, patřil syrskému uprchlíkovi zachycenému v Řecku

PŘEHLEDNĚ:  
Teroristické útoky na šesti místech Paříže minutu po minutě



A k současné poněkud paranoidní situaci si přidávají své vlastní vize i lidé skutečně paranoidní.


Jedna příjemnější zpráva: 

Na Čt 24 sedí ve studiu stranou mladá redaktorka Kateřina Etrychová, která je čas od času oslovena moderátorem a přečte zprávu z některé světové agentury. Přečte a nic dalšího k tomu nepodotýká. Nezvyklé a příjemné.


====================================================================

Tohle jsem objevil  v diskuzi na Tiscali. Nepovedlo se mi napsat správný odkaz (diskuze je jako obvykle plná jakýsi výkřiků ze tmy a do tmy) tak to vyvěšuji takto:


Je suis France ? 


Aneb mám si svou tvář na profilovce tady na fejsbůku zabalit do francouzské trikolóry ? Ne, kamarádi, neudělám to. A to nikoliv proto, že bych snad nesoucítil s dětmi, které při náhlém útoku v Paříži přišly o své rodiče, nebo s mrtvou studentkou, která už nikdy nedopíše svou téměř hotovou bakalářskou práci. Předčasně a nedobrovolně odešlo více než 130 lidí, další stovka je v kritickém stavu v nemocnici, další tři stovky jsou "jen" obyčejně zranění. Je mi jich nesmírně líto, ale na pozadí jejich oběti napřahuji ukazovák, ukazuji a nekompromisně ŽALUJI :

- Politici Evropské unie, špičkoví představitelé bohatých a humánních západních států, TO VY jste umožnili, aby americká politika a Vaše servilní nečinnost rozvrátily stávající fungující politické systémy v Sýrii, v Eritrei, v Iráku, Afghánistánu, v Libyi, v Súdánu, v Čadu, a ve spoustě dalších států.

- TO VY jste zapříčinili konec obvyklého fungování těch krajin, vznik stovek nepřehledných kmenových bojůvek a stav, kdy v těch zemích neexistuje bezpečí a každý tam zápasí s každým.

- TO VY jste odpovědní za dodávky zbraní tu jedné, tu druhé bojující skupině, v podstatě každému, kdo zaplatí příslušný bakšiš do Vámi spravované státní kasy.

- TO VY stojíte za nekonečným proudem pologramotných černochů, který směřuje za svou lepší ekonomickou budoucností do Evropy. Mladí muži, kteří k nám z velké části přicházejí (třebaže fotografie v novinách jsou plné starostlivých maminek a plačíčích dětí bez teplého svetru), mají v kapsách tu stovky, tu dokonce tisíce Eur či dolarů. Podle našich novin ale ti lidé pocházejí z nejchudších poměrů a utíkají před válkou ve své zemi. Tfuj, říkám, a uplivávám si před novinářem, který to napíše. Jak dlouho si myslíte, že budu věřit pohádkám, kdy se mi snažíte říct, že chudá a početná rodina prodala veškerý svůj majetek (předtím už poničený válkou a zkonfiskovaný islamisty), a poslala jednoho svého zástupce do Evropy? Jsem podstatně bohatší, než "chudá africká rodina", a nedám dohromady několik tisíc Eur, když jedu na dovolenou. Prostě si to nemohu dovolit. A Vy mi budete donekonečna lhát, že ty peníze v jejich kapsách jsou JEJICH ???

- JAK TO, že neumíte ochránit vnější hranici Schengenského prostoru, a tisíce hodin Vašich schůzek končí jen bezduchými prohlášeními, která nic, ale SKUTEČNĚ NIC neřeší ?

- JAK TO, že bohatá Evropa, disponující mimo jiné nejmodernější vojenskou aliancí NATO se superdokonalými zbraňovými systémy neumí udělat pořádek na svých hranicích, a dovolí, aby nám tu chodily statisíce neregistrovaných lidí bez dokladů, nebo se smyšlenou identitou ?

- JAK TO, že dopustíte vznik celých zakázaných (eufemisticky nazývaných "Non go" zón uprostřed našich evropských velkoměst, kam se Belgičan, Francouz nebo třeba Švéd bojí chodit, kde neplatí slovo policisty, a kde snad nedej bůh už nyní vládne právo šaría ?

- JAK TO, že máte peníze na to, abyste živili, šatili, ubytovávali a školili třeba v jazyce statisíce přivandrovalců, abyste je přepravovali vlaky či dokonce letadly, abyste jim zabezpečovali zdravotní péči? Víte, co dělá náš bezdomovec, kterému exekutor kvůli dluhu 50.000 sebral střechu nad hlavou a odsoudil ho k doživotní existenci v šedé ekonomice ? Když je mu zima, zaleze k rourám dálkového topení někde u plotu teplárny, když má hlad, jde vybírat kontejnery a když ho bolí břicho, prostě jen tiše trpí a léčí se snad ukradeným rumem. Žaluji, že o Františka Nováka či Pepu Koudelku se postarat neumíte, zatímco Mohamedu Al Ibn Azízovi v téže situaci zajistíte z našich společných peněz dům, lékaře, sociální péči, kapesné, mobilní telefon a právníka. Kurva, proč??

- Nedivte se pak, že radikálové zneužijí tuhle Vaši pseudopohostinnost, a ve jménu Alláha tu začnou střílet nebo vyhazovat do povětří tu metro, tu vlak, tu autobusy, nebo třeba fotbalové stadióny či koncertní sály.

- Jak dlouho ještě budete pobírat své královské platy, a za zdmi svých paláců, chránění státem bodyguardů donekonečna vydávat svá prohlášení, která jsou (a teď to napíšu fakt na plnou hubu) ku hovnu ? Kdy konečně se postavíte za svoje voliče, za nás Evropany, a kdy konečně začnete něco pořádného dělat ?

- Kolik ještě musí přijít útoků, kolik nevinných tatínků musí být zabito, kolik evropských maminek musí být znásilněno, abyste pochopili, že tohle všechno je jen a jen VAŠE chyba ?

- A proto ne, já nejsem Francie, a moje profilovka není zahalena trikolórou. Stojím proti Vám, s odhalenou tváří, ukazuji na Vás a žaluji. A budu to dělat čím dál tím častěji a čím dál tím hlasitěji. 

Nebojím se.
Zdeněk, diskutér na Tiscali

=====================================================================

Zpráva z dnešního dopoledne:

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker varoval před srovnáváním běženců a migrantů s teroristy, kteří mají na svědomí útoky v Paříži. I přes očividné potíže není podle Junckera nutné měnit přístup k unijnímu plánu na přerozdělení žadatelů o azyl mezi členy evropského bloku.

Mám pro pana předsedu jeden vzkaz: Ne všichni imigranti jsou potenciální teroristé.

Ale někteří ano. 

=====================================================================

   A už tady máme první mravoličnou historku "O hodném muslimovi". Amicis by to nesepsal lépe. Čekal jsem,  kdy se podobná zpráva objeví. Pozor, já vůbec nezpochybňuji to, co se stalo. Nakonec - nebyl jsem tam.  Ale kdyby ten barman nebyl muslim, asi by se o tom nepsalo v extra článku. Těch "dobrých víl" je kolem každé tragedie vždy hodně. Ale obvykle zůstávají v anonymitě davu. Tady se muslim hodil, aby se podpořilo heslo "neházejte všechny do jednoho pytle". Kdyby ten barman nebyl muslim, zachoval by se snad  jinak? 

Opravdu je nutné každý dobrý nebo špatný čin zabalit do propagandy? 

=====================================================================

55 komentářů:

  1. V Paříži zase jednou došlo k velkému multikulturnímu obohacení, aneb tak dlouho se seje vítr, až se sklidí bouřka. Pro dobrotu na žebrotu a hřání si hada na prsou. To jsou tak asi první myšlenky, které člověka při tom všem napadnou a ještě také ta, že za blbost se platí a platba za velkou blbost může být i fatální, tedy Darwinova cena. O to si Žabožrouti říkají už dlouho. Nejenom že tam těch „dárků“ mají hodně, ale ani jim pořádně „nenařežou“, když dělají bordel no tak si pak troufají o to víc. Není divu, berou to jako projev slabosti.

    OdpovědětVymazat
  2. V pět ráno jsem to slyšela ve zprávách. Dokonale mě to probudilo. Tak už se to blíží. Jak se k tomu svět postaví? Vždyť se to dalo čekat. A bude hůř. Díky komu?

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě mě tak napadlo, jestli je každý stý slimák trojský kůň, to bude tóčo. Ale zcela pravděpodobně jsem tu četnost notně podcenila.

    OdpovědětVymazat
  4. Na fotbal nechodím, deathmetal neposlouchám a k večeři nemívám Bóóbika.

    Astro, ...bude hůř...Otázkou je, jak kde. Když se pohlédneš na celý svět, jsou místa či oblasti kde je daleko hůř a dokonce zásluhou někoho hodně vzdáleného. Jestliže se někdo snaží, aby například zdejšek byl obrazem celého světa, patří do toho logicky všechno. S logickými důsledky.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak praví znalci Astro,

    tak trojský kůň je každý, skutečně věřící muslim. Kterýkoliv z nich se prý dá zradikalizovat. Říkají lidé, kteří n´mají s islámem velké zkušenosti.

    Nicméně - ten článek jsem založil hlavně proto, abych mohl komentovat komentáře hlupáků. Těch se určitě do neděle dočkáme.

    Zatím jsem poslouchal jen rádio - a tam se moderátoři ptají odborníků na terorismus (dost tupě) pořád na totéž:


    - Dalo se tom u zabránit?

    Odpověď vždy zní ne. Ani za cenu zavedení totalitního státu. Co jsme (my, skvělý západ) mohli pokazit jsme pokazili. Opatrně se naznačuje to, co už tu zaznělo. Že možná brzy přijde "pán s knírkem" jako tomu říkám já.

    - Jaké to bude mít důsledky?

    Odpověď zní, že prakticky žádné, bude učiněno několik velikášských gest, protestů, prohlášení atd. - ale stav migrace je už dnes takový, že by se musely zřídit koncentrační tábory s kapacitou desetkrát až stonásobně větší, než byly ty za dob II. světové - tzv. holokaust.

    To by znamenalo de facto III. světovou. Jedině dva experti se podivili, že "bojujeme proti Rusku", které se potýká se stejným problémem místo abychom se s ním aspoň v této oblasti spojili a poučili se od něj.

    OdpovědětVymazat
  6. No a pochopitelně zadat velkou zakázku IG Farben. [;>/

    OdpovědětVymazat
  7. V rádiu jsem zaslechla, že u nás je "všechno pojištěný a zajištěný", že se Hlavy sešly a ptaly se navzájem - našli moji rádcové, našli? Najdou prdlajs. Já jsem z toho na mašli. Ráno si učešu kudrdlinky a večer se bude moje načesaná hlava válet někde u kanálu. Kde to žijeme. To je apokalypsa, absurdistán, celý svět bude v rukách debilů a fanatiků. Strašně mě ta bezmoc proti surovosti a blbosti štve. Začnou návaly v márketech, lidi si budou dělat zásoby. Už mě to na světě nebaví! Pořád se všechno jen opakuje.

    OdpovědětVymazat
  8. Musím Tě Astro zklamat.
    To není apokalypsa. To teprve bude apokalypsa. Ať se budeme pokoušet bránit nebo ne. Výsledek? Značně nejistý. Když to "necháme tak", tak to jistota bude.
    Každý kdo má děti a rozum teď lituje, že nezůstal bezdětek.

    OdpovědětVymazat
  9. Jo, opakuje. To jsme tu konstatovali s Jakubem už dávno.
    Ale vždycky je to trochu jinak. Není to "kolo dějin", je to šroub. Za jednu otáčku je zdánlivě stejný - ale je o kousek "zašroubovanější". Nebo povolenější. Jak se to vezme. Vždycky to tak bylo.

    Proto říkám, že není k ničemu se jen dívat do minulosti, do zpětného zrcátka. Co bylo a hledat tam poučení. Vpředu jsou taky zajímavé (a často i nebezpečné) věci!

    OdpovědětVymazat
  10. To jsou všechno jenom řečičky, KOCOURE, které ničemu a nikomu nepomůžou. Nemyslím ty tvoje, myslím ty všechny, co jsou všude. Jestli je a nebo bude apokalypsa, to už je fuk. Ve Francii už je, v Americe byla - bude nakonec všude. Všichni si vyžereme bezmoc, proti které není obrana. Fanatismus je nemoc, kterou nikdo nikdy neléčil a ani nevyléčí. JE HORŠÍ NEŽ RAKOVINA. PŘI NÍ MÁ ČLOVĚK ASPOŇ NADĚJI, ŽE SE VYLÉČÍ.

    OdpovědětVymazat
  11. ‚Vypadal obyčejně, jen měl Kalašnikov.‘ A co máš TY, leda holé (HOLE V) ruce, je třeba jako opatření k zamezení podobných věcí zakázat legální držení a nošení zbraní hrstkou (cca 600 t.) vlastníků zbrojního průkazu. Co víc, nože delší než 65 mm, nůžky, holící aparátky na žiletky atd. To vše pro naše dobro a musulmanské uspokojení. To vše za jednu koblihu z penamfertu odkývanou zubatým MIMONĚM z ČSSDKSČ. KDE TO ŽIJEME? No tam kde si to odkýváte, ASTRO jaká blbost, jaká surovost, ne ne , jen válka, a pokud všichni strčí hlavu do písku, jak se zatím děje, pak budeme pod pískem NATOTATA.
    4P
    ps. učit se, učit....mimoni!

    OdpovědětVymazat
  12. To číslo http://jdem.cz/buqmp6 je značně nadhodnocené, stačí 1/2 a bude točr.
    4P

    OdpovědětVymazat
  13. Návrat k tradicím:

    V Paříži kdysi během pár dní a noví bratři katolíci vyvraždili během bartolomějské noci, bratry ve víře, protestanty. Já bych řekl, že už je na čase vrátit se ke starým dobrým tradicím, zejména když jde o invazní nebratry vozembouchy, kteří se se svými zlými úmysly navíc vůbec netají.

    OdpovědětVymazat
  14. Hele, EKo, kolik je ti let, že jsi tak moudrý-á-é? Kolik jsi toho tady už zažil-a-o? Ty jsi mimoň.Kdo tady strká hlavu do písku? Já si na barikádě blůzičku neroztrhnu, nebyl by to moc hezký pohled. Myslím na mrtvolu :-) Jakápak válka. Celý svět ve válce ? TO si tak představuješ? Co takhle zničit celý Blízký Východ, sakumprdum, třeba včetně nádherné Dubaje. Pomalátit to tam na jednu hromadu - všechny lidi, co tam jsou i zvířata, celá města, všechno, co tam je živý i mrtvý, Památky si už rozmlátili sami. Teď se slimáci vrhnou na Evropu.Je veliká, bude to trvat staletí, ale nezůstane tady kámen na kameni. Jakou válku si představuješ ty? To by mě fakt zaujalo.
    Chtěla bych slyšet Libušinu věštbu, ana stojí na Vyšehradě, oči zacloněné ručkou, hledí do západu slunce a praví, co vidí. Co to asi je?

    OdpovědětVymazat
  15. Ono je to smutné - ale my jsme to začali.

    Vzpomínáte na "arabské jaro"? Na likvidaci Saddáma Husaina? Na francouzskou a americkou pomoc při likvidaci Kaddáfiho? Na donedávna trvající pomoc "povstalcům" proti syrskému sekulárnímu režimu?

    Na to, jak USA vyzbrojila a vycvičila bojovníky proti presidentu Asadovi a jak se ti všichni i s výzbrojí made in USA připojili k "islámskému státu? (Dva to prý neudělali. Už je asi zabili.)

    Divíte se, že z toho rozvrtaného mraveniště prchají miliony lidí pryč? A že toho nezastavitelného "tahu" utečenců využívají islamisté, aby tady, do Evropy, dostali nenápadně své vycvičené bojovníky?
    Proč myslíte, že je mezi utečenci tolik mladých, zdravých mužů? Těch, kteří by mohli bojovat ve své zemi ale nečiní to? A sluníčkáři, ta pátá kolona našich dní jim usnadňuje cestu.

    Zatahali jsme za ocas tygra, my, skvělý moudrý a kulturní západ!

    A teď máme pasívně koukat, jak to všechno, co se tu dva tisíce let budovalo mizí? Poteče krev, už dlouho byl v Evropě jakž-takž mír. Ve skladech USA i jinde je příliš mnoho zbraní a je potřeba je použít, než vyjdou z módy, aby se mohly objednat nové.

    Krev poteče v každém případě. Naše, nebo jejich.

    OdpovědětVymazat
  16. Teď jsem dvě hodiny poslouchala vysílání Čtyřiadvacítky. Je to k zešílení.Už z toho mám hlavu jako balon. Co člověk, to názor. A nikdo neví, kde a jak začít bojovat. Vypnula jsem to.Konečně je ticho

    OdpovědětVymazat
  17. Vše už popsáno v 2005 recens.čl.
    http://doctrine.vavyskov.cz/_casopis/2013_2/2013_2r_1a.html

    4P jinak OK

    OdpovědětVymazat
  18. Modely sem, modely tam / EK:

    Modely sem, modely tam, do těch zarostlých drzých agresivních opičáků je třeba mlátit tak dlouho a tak důkladně, dokud buď „nedodýchají“, nebo aspoň dokud neopustí Evropu. Mimo ni ať se třeba postaví na uši. Jediný správný a dlouhodobě udržitelný přístup k tomuto živlu mají Japonci.

    OdpovědětVymazat
  19. Vidím to velice podobně. Není moc co dodat. Skončí to všechno pořádnou melou. Tyhle drzé opice totiž bude třeba dílem sprovodit ze světa a zbytek vykopat z Evropy a držet trvale mimo její území.

    OdpovědětVymazat
  20. Astro, buď v pohodě. Na fotbal nechodíš, muziku posloucháš kultivovanou a lahodnou, psy nejíš... Nepodléhej chorobě intelektuálů a dej si mediální dietu. Představ si, že jsi prostý poddaný někde v Čechách, kolem je osmnácté století. Než se k tobě donese cosi z dalekého Frankrajchu...máš jiné starosti a radosti. Hleď si radostí a nemarni čas přemítáním o řešení něčeho co nevyřešíš, co nemůžeš vyřešit, co jsi nezpůsobila aco je důsledekm něčí nějaké komplexní politiky sledující jeho zájmy, akorát ausgerechnet dopadající na něj. Jestliže máš nějakou možnost něco ovlivnit jako poddaný toho času nazývaný občanem, až přijde čas na házení lístků, vol toho, u kterého máš vyšší pravděpodobnost, že se přičiní abychom kocovinu po včerejším flámu nevyžírali za druhé, které nenapadlo se rozdělit když se skvěle bavili.

    OdpovědětVymazat
  21. Draku, u nás zatím dobré. Z nějakých příčin. Nutno se starat aby při tom a při nich zůstalo.

    OdpovědětVymazat
  22. U nás zatím dobré / Obuvníkovi:

    Ano i ne, zatím dobré ale jen relativně, vůči zasaženým více a hůř nežli my. Multikulturní gauneři se snaží seč mohou, abychom ty ostatní Quislingy dohnali a předehnali, naštěstí se jim nedaří tak moc, jak by rádi oni a ti, co je k těm výkonům motivují. Také není od věci mít na paměti, že nežijeme ve vakuu a dění v okolní Evropě se nás týká ať už si to přejeme, nebo ne, prostě to tak je, zejména pak dění německé, to tady má vliv dost zásadní, někdy přímo a hned, jindy s určitým zpožděním, ale odrazí se to tu vždy.

    Koho volit, až přijde čas? Marine Le Penovou tu bohužel nemáme a i ta mi, jak se ty události valí, přijde někdy spíš v jejich vleku, než že by měla vizi co s tím a jak s tím. Snad se někdo najde. Průšvih je ten, že možnost vyřešit celý ten problém „civilisovaně“ a humánně v čase klesá a poslední dobou zdá se klesá mnohem rychleji, než si dovedeme představit a věc se tím pádem dostává do roviny čím dál tím „ošklivější“. Takový komplot a podraz proti vlastním lidem, jaký předvádějí tzv „evropské“ špičky, to se jen tak nevidí. Má něco takového vůbec v historii obdobu? Vždyť i ten Qusiling byl proti tomu co se děje dnes, jen ubohý břídil.

    OdpovědětVymazat
  23. SCHU, děkuju ti za útěchu. Už jsem nahodila klid, včera jsem se rozvášnila, ale ono to cenu nemá. Člověk si nemá škodit.

    Ještě je dost hluboká noc, venku prší, a nikde nesvítí ani jedno okno. Jdu sebou ještě plácnout do postele, tam je člověku nejlíp...

    OdpovědětVymazat
  24. Astro,
    ve 4:20 ráno sedí u PC jenom šílenci, kteří něco nestihli a domnívají se, že to ještě do rána stihnou. Ale až napíší několik řádků / stránek písmena mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (třeba), pochopí že si Morfeus stejně prosadí svou. Ty, co v tu dobu vstávají nechápu vůbec.
    V tu dobu se přece nejlíp spí!

    OdpovědětVymazat
  25. Draku, no a co, "Má něco ...... obdobu?... i ten Qusiling byl ........, jen ubohý břídil.".
    Vždyť jej nyní frantíci jenom úspěšně napodobují!
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Philippe_Pétain
    4P

    OdpovědětVymazat
  26. Malá zlomyslnost:
    Kapitán opouští loď v nebezpečí jako poslední. President Hollande(r) opustil stadion v (možném) nebezpečí jako první. Inu - někde něco bouchlo... Fliegende Holländer
    To jenom na potvrzení EKáčkova názoru na frantíky.

    OdpovědětVymazat
  27. No, šílená možná jsem, ale nikoliv z posedlosti internetem, KOCOURE, jsem šílená z nespavosti. Už je to na léčení.Nějak se mi to v hlavě ze všelijakých životních tragedií přesmyklo a jedu v tom a nejde to změnit. Prášky na spaní to sice na čas trochu řeší, ale to řešení není. Morfeus se mnou prostě nepeče, zdrhnul a nechal mě v tom lítat samotnou.Kdo ví, s kým spává on, ale já to nejsem! :-)

    A s tím francouzským prezidentem - to je fakt paráda. Za to bych se národu omluvila především, být on. Třeba bych to svedla na ochranku, kdybych byla málo seběvědomá. Ale rozhodně bych se za to omluvila. Měl stát na hřišti spolu s těmi všemi chlapy a zpívat s nimi hymnu. To by bylo NĚCO.Takhle je poněkud pokakánek.

    OdpovědětVymazat
  28. Fliegende Holländer:
    Ne poněkud. Když se podívám na fyziognomii toho pána, je mi "jasný". I když tohle často klame, v jeho případě ne.
    Pustím se zase do práce. Náhodou jsem zapnul Primu, kde byla repríza pořadu "Civilizace" a mluvil tam profesionál na terorismus, profesor z Austrálie. Čech jménem Adam Dolník. To byl balzám na moje uši. Ten pán opravdu věděl o čem mluví. Znal to - neb je školitelem vyjednávačů pro speciální služby několika velkých států a s teroristy se osobně stýká - snaží se pochopit, jak myslí a o co jim jde.

    Pak jsem přepnul na ČT 24, kde se "vysemeňuje" náš pan premiér a je mi z toho na blití. Tak prázdné, bezobsažné věty... (Měl jsem překlep - napsal jsem "větry". Možná to tak mohlo i zůstat.)

    No nic, dám se zase do něčeho užitečnějšího.

    OdpovědětVymazat
  29. Po včerejším focení Vyšehradu od Železničního mostu se mi z karty zratily fotky přesně jen ty z toho focení. Napřed je zobrazoval foťák, jenže ne počítač, stejně tak když jsem se snažil je stáhnou z foťáku, pak už ani foťák. Jen ty předešlé jako bych nové nenafotil. Složky založené foťákem beze změn, v poslední složce poslední fotka z předešlého focení. Součet velikostí složek o jeden a půl giga menší než zaplněné místo na kartě. Bylo to tam, ale neviditelné. Prostředky Windows se to nedalo zobrazit ani vydolovat, naštěstí jsem měl v zásobě dolovací program, kterým se mi podařilo je najít a přetáhnout. Pak ručně přejmenovat a přiřadit příponu .jpg místo .chk. Přijít o ně by bylo nepříjemé, chytil jsem akorát počasí. Fotil zhruba od půl jedenácté do poledne, bez stativu a kropil jak šlo světlo, mnohonásobně, mít rovný horizont není snadné, i když za cenu ořezu lze srovnat. No, jakžtakž, pro účel jaký potřebuju se povedlo.
    Kartu zformátuju ve foťáku a otestuju na chyby. Poslední co jsem s foťákem dělal, bylo, že jsem točil video v poledně s vyšehradskými zvony. Pak jsem ukončil a pravděpodobně "jsem něco zmáčknul" a ono "se" něco stalo. Má to být blbubzdorné, ale není. Tak nevím, jestli vada foťáku, karty nebo moje.

    OdpovědětVymazat
  30. Ztracené fotky je nepříjemnost.
    Ztracená svoboda názoru / projevu je o dost horší věc.

    Blogerka Špidlová si asi dovolila moc.

    Váš poslední blog odporuje Kodexu blogera, konkrétně bodu: Bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Nesmí propagovat násilí a agresivitu jako prostředek řešení konfliktů.
    Odstranili jsme ho proto z titulní strany, nadále se zobrazuje na Vašem soukromém blogu.


    Soudím, že se k něčemu podobnému se časem uchýlí i Google. Takže tenhle blog jednoho krásného dne bez vysvětlení pro veřejnost zmizí.

    Aspoň budu mít víc času na focení standardních krajinek. Protože na foto-webech se cenzura pomalu objevuje taky. Zatím jen taková, která odstraňuje opravdu jen pakárny.

    Ale institut tu už jednou je, pak už stačí jen pozvolna posouvat hranice.

    Ta věta paní Terezy Janků - Koniášové je perla, která by si zasloužila právní rozbor.

    OdpovědětVymazat
  31. Draku,
    vyřešit ten problém "civilisovaně a humánně" nelze. Tedy ne tak jak jsou civilizovanost a humanita chápány v demokratické části euroatlantické civilizace minimálně posledních sto let.
    V demokratické společnosti nemůžete na libovolnou potřebnou dobu (vlasně nafurt) izolovat podezřelé jedince nebo skupinky bez soudu jen na základě indicií, příslušnosti, ...
    Neexistuje způsob jak odradit fanatického muslimského radikála, protože podle svého přesvědčení právě nastupuje cestu do ráje. Oni prostě myslí jinak a mají jiné strachy a jiné priority.

    Obávám se že tohle nelze vyhrát. Jak ale vidíme na Izraeli, dá se neprohrát.

    OdpovědětVymazat
  32. Nevím, nač reagovat dřív. tak nejdřív SCHU.
    Jsem "ráda" že taky dovedeš zmáčknout něco a nevíš co, velice ses mi tím přiblížil, jsi taky jenom člověk, to jsem netušila :-) Já myslela, že všechno víš a všechno umíš.

    Ondyno jsem tady psala, že mám program UBUNTU. Jenže ten má hloupou vlastnost, že z foťáku nejdou přetahovat fotky cobydup, nejdou přetahovat vůbec.Jak mi vysvětlil vnuk, musí se to někam nějak přendat někam a potom z toho něčeho se mi to dá poslat a já to mám v PC. Je to pravda? Víte to někdo?





    OdpovědětVymazat
  33. KOCOURE, vidíš to, a já pořád co mi to na panu Holendrovi vadí.No vlastně už jsem to napsala výše - je to pokakánek, což by nebylo to nejhorší na člověku, ale on je prezident.

    A ztracená svoboda názoru? V těchto měsících pomáhám jedné slečně doktorce ke druhému doktorátu. Ve svojí práci rozebírá šedesátá léta v rozhlasovém vysílání pro děti z hlediska cenzury komanči. Musela jsem zapnout všechny obrátky na tu dobu a vybavovala jsem si ty kraviny, co se tenkrát nesměly a ještě dodatečně je mi z toho mdlo. Jestli k tomu začíná docházet i teď (viz Špidlová), tak to teda nazdar. Doufala jsem, že aspoň svoboda slova bude fungovat.Pomaličku přestává fungovat docela dost věcí...

    OdpovědětVymazat
  34. Astro,
    já tu budu mňoukat to svoje, pokud to půjde.
    Kdyby se to mělo smrsknout na takové nezávazné "popovídání", tak to taky asi zavřu. Takhle si rád popovídám u kafe, nemusím si proto otloukat prsty o klávesnici. Nebo naopak.

    A zase mažu zpátky k Aristofanovi...

    P.S.: Jsem zvědav, kdy se první "inkviziční vlaštovka" objeví v Ústavu. Pak nastane čas stát se plnohodnotným důchodcem.

    OdpovědětVymazat
  35. Astro, neznám příčinu. Možná, že po ukončení nahrávání jsem nepočkal a příliš brzy spustil prohlížení, které se samo předopnulo do adresáře pro video, pak chtěl do adresáře s fotkami, přepnul, viditelně v pořádku, ale něco se přihodilo...Hlavně, že to mám staženo. Otestuju kartu a uvidí se. Musím být opatrný, po každém focení fotky stáhnout a používat víc menších karet.

    Ubuntu nemá ovladač pro foťák. Ten by systém měl být rozpoznat jako "velkokapacitní paměťové zařízení. Jenže pro foťák nemá ovladač tak jako moje XP ho nemají pro zrcadlovku Sony. Obvykle si poradí, ale tohle neumí. Windows7 ani W8 jsem nezkoušel. Proto buď nainstalovat příslušný program ručně, je-li, ten mám ale nerad instaluju když nemusím, nebo klasickou cestou : z foťáku kartu vyndat a dát do čtečky. To je právě ono "někam přendat" a z toho... Ubuntu čtečku rozpozná a kartu také. Pak už je to standardní činnost se složkami, soubory a prohlížečem fotografií.

    A co se týče aktuálna, doporučuju mediální dietu, nerozčilování a naopak vyhledávání příjemností. To platí obecně.

    OdpovědětVymazat
  36. Průšvih s kartou / Obuvníkovi:

    Dlouhodobě nejraději používám karty od fy Sandisk, rodila se ta technologie v jejich laboratořích a za ta léta mohu konstatovat minimum problémů, za posledních několik let veškeré žádné. Nastanou-li problémy s uložením dat na kartu, je dobré:

    1) Zkontrolovat kartu jako takovou, není-li vadná a ihned poté její souborový systém, včetně udávané rychlosti zápisu a čtení. Někdy čínských 60 MB/s neodpovídá tak zcela těm evropským a tak se naměřená hodnota může lišit klidně i o 1/3, samozřejmě horším směrem. Na kartách do foťáku není obvykle žádoucí šetřit. U Sandisku to obvykle sedí s udávanými hodnotami. Některé karty sice dodržují parametry, ale selhávají ve foťáku, protože „žerou“ víc šťávy, než jim může dát baterka ve foťáku, kterou navíc zatěžuje v ten moment i deska s „rozvášněnými“ čipy a procesory.

    2) Zkontrolovat, zda je karta podporována firmwarem fotoaparátu, výrobci na to mívají „compatibility list“. Souvisí s tím o bod výš.

    3) Zkusit si vzpomenout, zda v tom nehrál roli lidský faktor, ale výmaz i formátování se obvykle musí porvrzovat aspoň 2x, když ne, je to chyba.

    Nemusí to nutně být v uváděném pořadí, držím palce :-)

    Ubuntu a ovladač foťáku / Astře a Obuvníkovi:


    Kdysi bývalo dobrým zvykem, že se foťák po připojení se kabelem s USB-čkovým portem „tvářil“ směrem k počítači jako „flashka“, neboli disk, tedy jako zařízení třídy USB mass storage zařízení. To se ale poměrně rychle změnilo, zda k horšímu či lepšímu nebudu komentovat, ale většina firmwarů ve foťácích už komunikuje protokolem MTP/PTP a ten je mnohem méně standardní a mnohem více vstřícný vůči rozličným „proprietárním prasárnám“, tedy libovůli či zlovůli výrobce. Dílem proto, že pro hromady lidí je temným lesem cosi, jak jsou disky, adresáře a soubory, nic jim to neříká a toto bylo tedy využito jako jakási cesta, jak vyjít vstříc těm, co nevěděli, nevědí, vědět nechtějí a trvají na tom :-)

    Astro, můžete tedy zkusit zaktualizovat Ubuntu, třeba se tam už mezitím ty „blbinky“ podporující Vaši „krabičku na mýdlo” objevily a když ne, není od věci naučit se vyndavat datovou kartu z foťáku, strčit jí do čtečky v počítadle, nebo do čtečky a tu pak do počítadla a zkopírovat fotky do počítadla a pak je i vymazat na kartě a udělat tak místo pro nové. Není to tak těžké, v podstatě stačí chtít porozumět pár pojmům. Trochu práce a času to zabere, ale je to určitě lidskými silami zvládnutelné.

    OdpovědětVymazat
  37. Zítra snad pošlu další Přípodotek filosofa - o vývoji (ne)tolerance mezi muslimy a nemuslimy.
    Zatím jen:
    Jeden významný italský katolický hodnostář zveřejnil před zlomem století záznam rozhovoru s významným muslimem. Ten mu výslovně a naplno pravil:
    - Vaše demokratické zákony nám umožní vás napadnout. A pomocí našeho náboženského práva vás ovládneme.*
    *( - we will dominate you.)
    Inšalláh.

    OdpovědětVymazat
  38. Tak se zdá, že se teror v Paříži islamistům docela povedl.

    Hlavně, že načalstvo je klidné...

    OdpovědětVymazat
  39. (Ne)tolerance mezi muslimy a nemuslimy / Jakubovi S.:

    Je to již na mnoha místech a při mnoha příležitostech prokázanou pravdou, že slovo tolerance je muslimům cizí, nemají ho ve slovníku. Určitě ne vůči komukoliv, kdo nesdílí jejich totalitní ideologii a víru.

    Jediný problém s demokratickými pravidly je, že je třeba změnit právní řád v civilisaci tak, aby demokratická pravidla platila jen a pouze pro toho, kdo se jimi chce a bude řídit. To muslimové nejsou a tak pro ně musí platit pravidla naprosto nedemokratická, včetně zákazu vstupu na evropskou půdu jako takovou. Jsou až příliš destruktivním elementem na to, aby tady měli co pohledávat. Agresivních tupounů máme svých i bez nich dosti.

    OdpovědětVymazat
  40. Drakovi
    Demokratická pravidla - navrhovaný přístup fungoval v antickém Řecku

    Drakovi a Obuvníkovi
    Foťáky a comp
    Minimálně v určité době a minimálně některé zrcadlovky nebyly mass storage (není to můj cca 10 let starý Canon vs. WXP; byly-li dříve nebo jsou-li teď netuším). Naopak mýdlové krabičky a kompakty ano . S nainstolováním přiloženého SW jsem neměl problém a stahování bylo komfortní, uživatelsky nastavitelné a spolehlivé, ani karta jiné značky než Sandisk nečinila problémy.
    S koncem podpory XP jsem přešel na W8 a stahnul ze stránek výrobce odpovídající soft. A vše je v háji zeleném a povětrné ženštiny jen lítají. Systém VÍ JAK má fotky stahovat a KAM PATŘÍ a nedá si vnutit nic jiného. TEKUTÝ HNUS. Myslím že to souvisí se zavedením Favourites/Oblíbené od W7. Nezbylo než se s tím naučit žít a přebytečný adrenalin likvidovat vypouštěním povětrných ženštin a jejich ekvivalentů.

    OdpovědětVymazat
  41. Milý, opravdu MILÝ DRAKU. Velice si vážím vašeho času, který jste mi věnoval vysvětlováním, jak na to. Pro mě je to něco jako četba manuálu na obsluhu atomové elektrárny. Jsem prosté děvče s minimem technického nadání, takže na podobné sci-fi úvahy a operace nemám. Nicméně - vaše úžasné vysvětlení problému si uschovám pro případ, až se sem někdy dostaví někdo, kdo bude schopen vaše pokyny absorbovat a pokusíme se potom spolu o tu akci. Nemusím mít všechno rychle a hned.Počkám si.Ještě jednou, vřelé díky!

    OdpovědětVymazat
  42. Kapitánovi:
    S W7 nemám problémy a nebudu je mít ani s W10, které budu muset nainstaliovat (podpora 64 bit. prog.) - zakazuji veškeré automatické akce a používám prastarý správce souburů který se jmenuje Totalcommander - bývalý WinCommander. Ten obchází veškerá "vylepšení" v OS a... atd. Mám dokonce portable verzi na flešce, když musím někde pracovat na cizím PC.
    Můj přístuip k OS (a nejen k němu) je zakázat! cokoliv automatického. Nic, o čem bych nevěděl a nemohl předem rozhodnout. Jinak člověk "ztratí vládu nad strojem" a dopadne to pak jako v letectví.
    Např. Dropbox mi začal po poslední inovaci automaticky nabízet stažení fotek, muziky i filmů z flešek na cloud. Jen jsem klíčenku vrazil do portu, už se vnucoval. Ale už jsem ho zpacifikoval, už to nezkouší.

    Na mě se žádný OS nebo program nebude vytahovat! Když se vzpěčuje, tak následuje deinstalace, desinfekce PC a jedeme dál.

    (Ostatně tohle řešení nás myslím čeká i mimo PC. [;>))

    OdpovědětVymazat
  43. Draku, Kingston 32GB, třída 10. Nesmazal, nezformátoval. Foták viděl, počítač neviděl, foťák viděl, pak na foťáku zadal "obnovit databázi a neviděl ani foťák". Fotky zachránil pomocí "Foto inspektor data recovery". Dnez zformátoval ve foťáku. Zdá se že vše v pořádku. Dál se uvidí.

    Astro, prozradím sakrální tajemství. Téměř všechno, pokud ne úplně všechno spočívá v práci se soubory a složkami (kterým se dříve říkalo a ještě říká adresáře). Když víš co je soubor a co složka a velmi zhruba jak funguje počítač, máš vystaráno. V základu na tom není nic složitého.
    Z foťáku vyndáš kartu, strčíš ji do čtečky. Počítač kartu hned ukáže a zeptá se co s ní chceš dělat. Jestli je tak nastavený. Dá se nastavit. Nebo, jak to je ve windows, všechna dostupná paměťová média zobrazí v okně "tento počítač". Je jedno jestli je to "pevný disk", fleška, cédéčko, dévédéčko, paměťová karta, jiné paměťové zařízení. Vybereš paměťovou kartu a se složkami na ní a soubory(v tomhle případě fotkami) pracuješ stejně jako s jakýmikoli soubory na disku. Kopíruješ, přesouváš, mažeš.
    Tak "otevřeš kartu", v ní máš složky vytvořené foťákem, který do nich ukládá fotky, vždy po nějakém počtu fotek vytvoří další složku a tak pokračuje dokud na kartě je místo (nebo to potento jako v mém případě). Otevřeš příslušnou složku a jestli máš nastavené zobrazení, zobrazí se soubory fotek jako obrázky. Zkopíruješ je kam potřebuješ, například na disk počítače do složky foto a v ní do příslušné tématické podsložky. Složky a podsložky vytváříš a pojmenováváš podle nějakého pořádku jaký vyhovuje, tak jako knížky v knihovně podle témat, autorů...

    OdpovědětVymazat
  44. Jo a nedostatek technického nadání je předsudek a pověra. K rozsvícení žárovky použitím vypínače není třeba znát nic o elektronech a k uspořádání knihovny nic o knihtisku a výrobě papíru.
    Mě do počítačů v základu před téměř pětadvaceti lety zasvětil Ing. Mikuláš z ČVUT. Ohromný nadšenec. Když študáky zkoušel na zápočet,měl jsem zakázáno napovídat. Vyžadoval jen naprosté základy. To co předváděly některé exempláře budoucí technické inteligence bylo katastrofální. Za pokračováním vděčím našemu úžasnému informatikovi, který krom toho je polyhistor.

    OdpovědětVymazat
  45. Milý SCHU, kdybych já se odvážně pokusila o nabízené umění, určitě bych si PC rozhasila - a to až tak, že bych s ním poté mohla rovnou šlehnout z okna. Viz například to, jak jsem hledala horní lištu. Nicméně si tvůj manuál vytáhnu a schovám, abych ho mohla někdy předestřít někomu, kdo mi to sem přijde pomoct všecko najít a uspořádat. Už mám schované rady od Draka. Ono to napsané vypadá až legračně snadné, ale pouze pro toho, kdo tomu rozumí. Pokud máš cit pro ženskou mentalitu, musíš chápat moje rozpaky. Nemůžeme zkrátka umět všichni všechno. Děkuju ti za ochotu!

    OdpovědětVymazat
  46. Dtto.
    Přesto, že su mužský s mužskou mentalitou. A můj dlouholetý přítel transvestita (54) mi jednou řekla: Ani nevíš, jak je pro mě vzácné (vím), že takový postarší inteligentní vzdělaný konzervativní filosof k světu, typický chlap na úrovni, je předbojovníkem v prosazování a uznávání mé nové identity, bez předsudků a zaujetí. Ženská nebo nějaký zženštilý manekýn - to by nemělo váhu!
    A Obuvníkova námitka jede mimo, upozorňuju. To není podstata věci, přístupu. A vypínač zapnu... jenže už oprava - ! Život jest mi drah, říkám od mládí přivolaným všeumělům, vrtícím hlavou. Já nad tím, co vše neznají oni, např. kdy v N jaký minulý čas nebo že ten božský obrázek v galerii vedle kolonády je bezuzdný drzý kýč, ničím nevrtím. Toť je ten rozdíl, milý Watsone.

    OdpovědětVymazat
  47. Není Vám ani trochu divné co je "ledas-gde řešeno"? Čemu věnujete pozornost, hlavně komu? Vše v Vzkazy: * Masakr v Paříži v kontextu reality. Je jasné, že pozvracená klávesnice a zámek karty je pověstný vrabec v hrsti a informace jsou jen pro ty ptáky na střeše, že, ehmehmehm. Komu slouží umětelové?
    4P

    OdpovědětVymazat
  48. Jakube, umět rozdělat oheň je v hierarchii užitečnosti výše než znát podrobnosti o minulém času v němčině neřkuli rozpoznat který obraz je kýč a který ne, nehledě na subjektivitě takového hodnocení a už vůbec o názoru na to co je kitch a co ne. Navíc v jakém kontextu drzý a jestli vůbec je logické, že drzý. Já radši troubícího jelena než naštorc rezavou traverzu a pod ní rozsypané cosi co nejpíš má být uhlí.

    EK nynější Paříž v kontextu kistorické reality, příčin a důsledků, mi nepřipadá vymykající se z něj. Flám byl jejich, kocovina ať je také jejich. Není to tak dávno co nám bylo řečeno, že jsme promeškali vzácnou příležitost mlčet. Když jsme tehdy měli držet hubu, dnes bychom neměli promeškat vzácnou přiležitost neslyšet.

    OdpovědětVymazat
  49. O užitečnosti té či oné dovednosti / Obuvníkovi a Jakubovi S.:

    O užitečnosti té či oné dovednosti nebo znalosti rozhodují jenom a pouze okolnosti, za kterých je využitelná. Na státnici z jazyka, nebo při překládání literatury či jiného textu, se nám hodí znalosti jazyka a znalosti o textu, kterého se zrovna týká ta zkouška, nebo ta literatura. Umění rozdělat oheň by možná pomohlo jen v případě „rupnutí“ u zkoušky a pokusu to zahladit spálením protokolů :-) Ocitneme-li se na pustém a odlehlém ostrově, asi se nám hodí znalost o rozdělávání ohně, nicméně mohli bychom tam narazit i na ne zrovna přátelské domorodce, kteří nám nebudou rozumět a tady zase může víc než přijít ke cti obecná znalost o jazycích a schopnost se s někým domluvit i když ten konkrétní jazyk neznám a schopnost navázat nějaké vztahy by se také mohla víc než hodit.

    Zkrátka a dobře, nikdy předem tak úplně nevíme co přijde, takže vytvářet jakékoliv hierarchie žádoucnosti a užitečnosti znalostí a dovedností, mi přijde dílem jako zcestné a dílem jako arogantní a nedůstojné. Svým způsobem jsou užitečné a potřebné všechny, jinak by tu nebyly.

    OdpovědětVymazat
  50. Nerad to konstatuji
    - ale urazit se není zrovna čistý způsob vedení diskuze. Prostě jsou okamžiky, kde znalost díla Homéra nebo Schillera opravdu moc nepomáhá. Je čas na interpretaci díla předků, na připomenutí dějin, aby se nemusely doslova opakovat, je ale i čas na jiné dovednosti. Ty praktické. Potřebujeme jak vojáky, tak filosofy. Filosof se samopalem je postava stejně nepraktická jako filosofující řidič tanku.

    Tady je debata vedená zatím slušně. Až nebude, nebude vůbec.

    OdpovědětVymazat
  51. StK:

    Nechci se tím nadále zabývat, není mi to příjemné.

    V tomto daném konkrétním případě si ale myslím, že není na místě ani ten „slon v porcelánu“, ani ta následující přecitlivělost. Nechme to být, já věřím, že dříve či později se to urovná.

    OdpovědětVymazat
  52. Hádky nesnáším, ať jsou na jakékoliv téma. Je to taktika slabochů, kteří chtějí přeřvat pravdu. Jenže, co je pravda? Každý si vede svou. Kdo ji má a kdo ne? Jediná pravda o mých brýlích je ta, že je mám. Další rozebirání tvaru mých brýlí, jejich dioptrií, barvy, i toho, jak mi sluší nebo ne - je docela zbytečné. Důležité totiž je, že skrze ty brýle dobře vidím.

    Rozeberte si to dál,jak chcete.

    OdpovědětVymazat
  53. Napřed musel být oheň a co nad něj a teprve pak bylo možno dovolit si luxus Homéra či Schillera.

    OdpovědětVymazat
  54. Dovolit si luxus / Obuvníkovi:

    A buďme tomu rádi, že si ten „luxus“, tedy nezápasit každý den o holý život, nemuset hladovět, neběhat s holým zadkem, mít se kam schovat před zimou a deštěm a nebýt v chladu a k tomu všemu navrch si třeba dopřát Homéra, Shakespeara, Götheho či Schillera, může dopřát čím dál tím víc lidí a to už řádově stovky let.

    Teď spíš máme mnohem důležitější starosti, třeba jak nenechat zničit všechen ten luxus naše vlastní blbce a hajzly s dopomocí importovaných agresivních tupounů... Co bylo dřív a co o něco později, opravdu není momentálně až tak důležité.

    OdpovědětVymazat
  55. "Středověk neskončil, středověk trvá..." zpívá v jedné písni ve skupině Lucie David Koller. Dnes při jejím poslechu jsem si teprve uvědomila, jakou má textař pravdu....V moderních kulisách se odehrávají a budou odehrávat bitvy jako ve středověku. Je to taková moderní pohádka, to jsme říkali za komančů, když se musely vysílat pohádky s tématikou "dneška" (tehdejška). Byly to slátaniny jako například O staré tramvaji, která se bála jít do šrotu a musela být poučena, že se z ní zase stane určitě něco vznešeného pro potřeby lidí.

    To je jen reakce na Vzkazy vpravo, pod Jen ho nechte, ať se bojí!

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)