Prohledat tento blog

pondělí 6. července 2015

Pedro hlásí...




     Po delší době se mi ozval někdejší "Útulník" Pedro z Teplic. Už i na sever Kotlinky dolehly obavy z infiltrace "jinak kulturních" lidí z jihu a východu. Nejde o to, že jsou jiní. Jde o to, že se snaží a snažit budou, abychom my byli stejní jako oni - a nikoliv naopak, jak by to bylo mnohem přirozenější.



Píše:

    Zdravím hostinského i všechny bývalé štamgasty z Hospůdky u hřbitova a posílám 4 odkazy na jeden velmi zajímavý blog. Pohled na zásady hlásané koránem je tam opravdu zasvěcený - autor je tuniský Arab. A bohužel potvrzuje nejhorší obavy, pokud se islámu týče. Tady jsou odkazy na jeho články:



Tahle země není pro muslimy ani pro šibenice

Tahle země není pro muslimy II

Tahle země není pro muslimy III

Tahle země není pro muslimy IV


   Dovoluji si též upozornit na zajímavý pořad o jednom z 10 ztracených izraelských kmenů
 (odkaz na tento pořad jsem dával už kdysi - pod článkem o Ježíšovi v Indii). Bohužel licence k jeho vysílání končí 10.7. - pak už nebude možné jej shlédnout. Autor toho pořadu o Lembech (sám má židovské předky) cestuje po světě a hledá historické zajímavosti. Před časem jsem od něho například viděl pořad o dolech krále Šalamouna a další zajímavé reportáže z blízkého Východu. Je to podle mne velice výstižné a poučné. Ať si to přečte co nejvíc lidí. Spolu s odpovědí Brigitte Gabriel (původem syrské křesťanky) [viz video]na otázku Saby Ahmed to považuji za nejúčinnější protidžihádistickou argumentaci (já sám se s několika Araby přátelsky stýkám a v žádném případě nejsem arabofob).




Brigitte Gabriel


Přeji všem hezký den. 

Pedro



=========================================================

Kocouří poznámka:

   Tady nejde ani o národnost nebo rasu, dokonce ani o náboženství. Tady jde o to, že se primitivnější a tím pádem agresivnější kultura snaží vnutit svá pravidla té vyspělejší. 
Analogie se starověkým  Římem a barbary je čím dál tím okatější. Kolo dějin brzy udělá zase jednu celou obrátku... Za svůj pád si mohl Řím sám. Za náš případný pád si budeme taky moci sami.  Stačí nic nedělat.



Dodatek:

Dva linky, které poslal Forman.  Blogger Zvěřina  v LN a rozhovor s Jiřinou Šiklovou


109 komentářů:

  1. Výborně napsané, bez zbytečností kolem, muslimský pohled inteligentního muže, objasňující perfektně podstaty všech možností střetů s naší kulturou. Co by za to svět dal, kdyby byli všichni muslimové tak osvícení.

    OdpovědětVymazat
  2. Prima, Pedro! A upozorňuju ostatní: lidi z Teplic a okolí už mají tyhle mimozemšťany sakra zažité. Zababúlané roby (rozumíte po valašsku, že?), co kolem sebe při přebývání ve městě, parcích a všude dělají smetiště, neboť u nich očividně se všechno háže kolem dokola, a tak. A nesmíte je nijak napomenout. No to eště. Oni tu i tam mají své parcely, nemovitosti ap. Ostatně v Rožnově už taky - díky blbosti magistrátu (nelze užít eufemismu). Satis...
    A starostové obcí tam říkají: Však oni nám dobře zaplatili, tak co - ? A máme zaručený každoroční přliv peněz. BOŽÍ PROSTOTO!

    OdpovědětVymazat
  3. ABC
    Jo (ja), o Lembech bylo tento týden v televizi, že mají skutečně v DNA znak společného původu s Izraelity. Úplně černí...

    OdpovědětVymazat
  4. Co dřív??
    I ty naplníš řecké bankomaty!εξ ονόματος ......... κατανοήσουν.
    nebo: Tahle země není pro muslimy.
    Mudruj, mudruj, a je to tu......
    4P

    OdpovědětVymazat
  5. Pedrovi:

    Dík za článek i odkazy.

    1) Hatem Berrezouga, aneb Tahle země není pro muslimy ani pro šibenice:

    Asi bych neměl problém s imigranty, jako je Hatem, jenže kolik je mezi nimi Hatemů a kolik je mezi nimi asi tak primitivních, arogantních, zarostlých, množivých a nekompatibilních opičáků? Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že je to tak 9 999 : 1 v neprospěch Hatemů a tím pádem skoro není o čem se bavit. Šibenice jsou pak bohužel na místě jak pro ty imigranty, tak především pro ty, co je sem hodlají dovážet ve velkém, tedy v míře, která hrozí zničením té naší současné civilisace. Ona sice v mnoha ohledech stojí za starou belu, ale její zničení a zvrat k poměrům panujícím na BV, které by nás vrhly skoro o 1000 zpět, to přece není ani rozumné, ani přijatelné.

    2) Ztracené izraelské kmeny:

    Zajímavé. Pořad poběží v noci z dneška na zítřek na ČT2, kdyby si to někdo chtěl nahrát, má ještě možnost.

    3) Brigitte Gabriel:

    Nechce ta dáma kandidovat na místo soudruha Obamy? To by byla presidentka ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Američanka syrského původu: Tak s touhle proříznutou držkou převálcuje kdekoho. Nechtěl bych se s ní hádat!

    OdpovědětVymazat
  7. ABC
    Zahalené ženy v Jáchymově, v Teplicích... Oni a ony jsou zvyklí a zvyklé na sluhy! "Svět patří nám." A kdo je optimista lalala - bez řečí půjde s námi, bez ptaní.
    Ochotně jim za peníze vyjdeme vstříc.

    OdpovědětVymazat
  8. Američanka syrského původu:

    O původ vůbec nejde, jde o to, jaký ta osoba má charakter, inteligenci, vzdělání, názory a osobnost. A tato osobnost a její názory jsou podle mého naprosto vynikající a tato dáma má všechny předpoklady pro to, aby vedla její zemi minimálně o několik řádů lépe, než ten neschopný quislingovský šašek, který vede nyní a vede jí do zkázy a spolu s ní i zbytek civilisace. A také se velice hodí k tomu, aby pořádně setřela jakéhokoliv prolhaného padoucha, který se prostřednictvím zneužívání humanistických ideálů pokusí oblbovat lidi a zneužívat jich ke svým nekalým cílům a úmyslům. Zkrátka ta ženská, podobně jako kdysi Churchill, vidí do prolhaných manipulativních padouchů jak do hubených koz a umí je pohotově prokouknout a na místě setřít a poslat do háje. To je to, co je na ní nad zlato cenné. A hádat se s ní? A proboha proč? Má když už ne stejné názory jako já, tak velmi podobné, nemám tudíž důvod se s ní hádat, naopak, jen jí podpořit ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. ABC:

    Služby a sloužící:


    Jediná služba, kterou bych těm zahaleným obludám s chutí poskytl, klidně i na můj náklad, by bylo odeslání fofrem a expres do pekel horoucích, kam patří a odkud přitáhly. Trocha střeliva a TNT zase tak draho nevyjde.

    OdpovědětVymazat
  10. Ti muslimové mi ani tak moc nevadí. Zatím ich není olik. Na jejich požadavky se totiž dá říkat NE a když půjdou přes (středoevropskou)čáru tak je řeba s nimi zamést jako s bělochem / křesťanem / Čechem.
    Přikyvovači, kteří se chtějí jen zviditelnit na cizí účet mi vadí velmi. A pak i, kteří prodají svou kulturu za peníze. Majitelé pozemků pod mešitami třeba.

    Jedno právo pro všechny a bez výjimek. Ale to se zatím v žádné společnosti na delší dobu nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
  11. Vadí, nevadí / StK:


    Nevadí zatím, možná, nicméně v okolí pozoruji z povzdálí jednu ohábitovanou obludu, která rok co rok vyvrhne na svět další biologickou zbraň s vybrakovaným mozkem. Už kolem té bestie pobíhají celkem 4 malí replikáto(ři/rky)* a další je v kočárku. Pracují pilně a bez ustání. Děs běs a hrůza z nich jde. Vychování žádné, ohledy k okolí stejně tak, jen ten rypák jim směřuje neomylně nahoru, oni jsou přece ta panská vyvolená rasa ne? To z nich čiší a to se na nich dá poznat neomylně. Zatím nevadí? Pakliže zatím ne, tak to už se poměrně rychle změní, k horšímu, samozřejmě.

    * Replikátoři, to byla jedna velice rychle se množící a nebezpečná robotická záležitost v seriálu Hvězdná brána (Stargate). Vozembouchové jsou jim hodně podobní, jen fungují na biologických principech.

    ... „... kapitalisté nám prodají provaz, na kterém je pak oběsíme - kšeft je prostě kšeft ...“...:

    Ano, kšeft je prostě kšeft a hloupých nenažraných mamlasů, co si nevidí ani centimetr před ten jejich prasečí rypák, je mezi námi bohužel víc než dost. Takže nacházejí pro sebe tito bioreplikátoři jak byty, tak domy, tak pozemky pro ty jejich megašity, kde si vzájemně tak rádi a ochotně brakují mozky. Mnohým nenažraným mamlasům bych opravdu přál, aby se tím jejich „úžasným výdělkem“ konečně udávili. Ono k tomu třeba jednou se zpožděním dojde, až jim „vděční“ to potomci potomci „vděčných“ to kupců uříznou po zásluze ty jejich blbé hlavičky nějakou hodně tupou kudličkou spolu se všemi jejich blízkými. Kam si ti blbouni, chudí duchem myslí, že s těmi prašulkami odjedou? Že ještě je kam?

    OdpovědětVymazat
  12. Přesně tak se tu cítím já:
    http://jdem.cz/bsjau2

    A tento odstavec nemá chybu.
    ......... havlistická „občanská“ společnost neomarxistických extremistů, podporovaných ideologicky souznějící politickou EU třídou, zcela ovládla veškerý veřejný prostor. Čech se postupně začal opět cítit jako druhořadý občan ve své zemi. Pokud snad náhodou nepatřil k vládnoucí politické třídě neziskovkářů, velkopodnikatelů s dotacemi, „novinářů“ či vyšším byrokratům, pak si mohl být jist, že již žádnou politickou moc de facto nemá.

    co "duhová" Ostrava (kalor....)
    4P

    OdpovědětVymazat
  13. Současná situace u nás a v Evropě / EK:

    Já to vidím tak, že jak u nás, tak ve spoustě zemí po Evropě, v Německu je to zrovna že dost zjevné, situace čeká na dostatečně inteligentního a charismatického Führera, který se těm ponižovaným, okrádaným a hodně naštvaným lidičkám postaví do čela, řekne jim co chtějí slyšet a využije jejich ochotných rukou a nechá je udělat, po čem jejich dušičky už dávno touží.

    Ti současní natvrdlí nemrcouchové, co tomu cirkusu šéfují dnes, místo aby se snažili zachránit co se dá, se místo toho chovají vzpupně a arogantně a s inteligencí a citem chcípající kobyly, takže sem tahají ve velkém další replikátory, viz poslední žblepty a mekty Bohouška Sobotků. Jinak řečeno, dělají vše myslitelné i nemyslitelné proto, aby ten Führer už konečně přišel a zatočil s nimi dle zásluh. Nechtějí se podívat o kousek vedle, třeba do Maďarska? Já si myslím, že se dočkáme a že se dočkáme když ne brzy, tak nepochybně v dohledné době.

    OdpovědětVymazat
  14. Pro EK:
    Jistě ten článek má pravdu. I ty ostatní. Ale takto nakupené mi začínají argumenty připadat nepravdivé, extrémní. Je to asi chyba vydavatele, editora. Mám rád sladké kafe, ale šest kostek je prostě moc...

    "Kalorsy" zatím nedoléhají. Před týdnem tu byl tři dny a noci jakýsi "festival pro lásku" - giga-diskotéka od večera do čtyř do rána. Štěstí bylo, že tam burácelo několik scén najednou, takže smíchané vytvářely ostinantní hluk, při kterém se dalo i spát.
    Barvy budou horší... Nebýt vzrostlých stromů, mohl bych je navštěvovat pomocí dalekohledu, zcela "zadarmo!", jak vykřikuje jakýsi reklamní herec. Takhle mám sice silný a jasný zvuk, ale obraz není...

    OdpovědětVymazat
  15. Šest kostek je prostě moc / StK:

    Ano je, ale ne na dlouho. To se během pár let může velice rychle změnit, 24 bude málo...

    OdpovědětVymazat
  16. Ropucha?
    Mlask, až mi vstávají chlupy!
    4P

    OdpovědětVymazat
  17. Výstižně napsáno, přidávám jen 2 odkazy pro srovnání českých názorů na problematiku uprchlíků (imigrantů) => http://www.lidovky.cz/jini-outsideri-pristehovalcu-se-boji-nejvic-ti-nejohrozenejsi-pvj-/nazory.aspx?c=A150711_115540_ln-zajimavosti_ELE anebo => http://nazory.aktualne.cz/rozhovory/jirina-siklova-to-vam-prijde-sejk-do-kavarny-slavie-a/r~d3ff7d18257111e5989d0025900fea04/

    OdpovědětVymazat
  18. 2 odkazy / formanovi:

    Pod článek Matrina Zvěřiny bych se klidně podepsal, vidím to stejně. Názor Jiřiny Šiklové považuji za nemístně optimistický a vůbec ho nesdílím. Věřím, že je to její autentický názor. Já osobně si myslím, že stačí se podívat na Balkán v 90-tých letech, vznik státu Kosovo a další „lahůdky“, aby jeden viděl i věděl, že s určitými menšinami se prostě soužít nedá a že z toho kouká leda tak průšvih. Latentní bordel v Paříží, Stockholmu, Londýně a dalších městech snad nejsou dostatečně varovné? A vystřílená redakce je sna málo? A co ten bordel kolem karikatur?

    OdpovědětVymazat
  19. Draku, už je pozorovatelná zpětná vazba. Jedni se chtějí udržet v pozici, druzí vidí příležitost jak se do ní dostat.
    Dějiny nikdy nebyly klidným tokem. Není důvod k představě, že nyní by to mělo být jinak. Jako příklad stačí dějiny křesťanství a s nimi spojené dějiny Evropy. Nynější události nejsou nic mimořádného. Islám vyplňuje ideově vyprázdněný prostor. Přirozený jev. Jako infekce napadající oslabený organismus. Jako plevel zarůstající neobdělávanou půdu. Jestliže evropská civilizace jak ji nyní známe, byla založena na křesťanství, spolu s ním i upadá. Především s katolictvím s přetrvávajícími feudálními kořeny a systémem. Nemá komplexní ideový koncept, který by ho byl způsobilý nahradit. Jeden takový experiment byl ukončen před více než čtvrt stoletím. Krátce poté jsem v jednom elaborátu napsal, že zásadním problém je, že vedoucí úloha KSČ (zakotvená v čl. 4. Ústavy), nebyla nahrazena adekvátním způsobem.
    Neradostným poznáním je, že nebylo čím. Nový establishment v negaci minulého zavrhl i převzaté z předminula. Západní Evropa na tom není lépe. Propadá se do nihilismu a sektářství, hledá nová náboženství. Hladovějící hledají čím by se nasytili. Konzum jim dává na chvilku zapomenout. Každá velká říše, každá civilizace byla založena na silné spojující ideji, ideologii. Tápající postkomunistická ale i postkřesťanská Evropa ji nemá. Nemá spojující ideologii a jazyk. Naproti tomu islám má oboje. Třebaže sám není jednotný a oslabuje se ve vzájemných půtkách. Tehdy před pětadvaceti lety jsem tušil, že po opojení svobodou přijde kocovina. Ale nepředpokládal jsem, že problém bude hlubší a rozsáhlejší. Dnes už jsem informovanější...

    OdpovědětVymazat
  20. Ano, Schumachere.

    Bůh otec i Kristus byli nahrazeni supermarkety a open-air festivaly. Místo poutí k svatým místům se jezdí do Tunisu nebo jinam.
    To je věci viditelné - stačí se podívat, kde jsou lidé, když mají volno.
    Mám tu smůlu, že moje cesta do Ústavu vede přes jeden velký "obchodně zábavní park", jak se tomu říká. Jenže světci toho náboženství, přes jehož chrám nedotčen touhle vírou procházím (firmy) jsou proměnliví v čase a ještě se hádají o vliv. Tam nemůže nastat žádné ztotožnění, žádná víra.
    Naproti tomu islám, byť je to životní styl primitivní je přece jen stabilní. Mohamed kdysi něco řekl a to je nezpochybnitelné.
    Spor je jen o to, co tím myslel... Těmi spory je ovšem výrok Mohamedův nedotčen.

    Islám dodává komplexní návod na život, podobně jako ¨donedávna judaismus a kdysi i křesťanství. Lidé chodí raději po vyšlapaných cestách, kde nemusí hledat směr.

    Proto se vtírá poměrně zásadní myšlenka: Buď islám, nebo Vůdce.

    Rusové to vyřešeno mají. Mají Vůdce a budou mít jeho následovníky. Taková novodobá dynastie. Proto jsou na tom (relativně) lépe.

    OdpovědětVymazat
  21. Obuvníku, uznání. Hutné, přesné, jasné, (bohužel) logické shrnutí. Historik, sociolog, politolog, teolog by to neřekl pregnantněji.
    Velmi mne v této věci překvapily a zklamaly dvě osobnosti, jež dlouho ve všem všudy beru. J. Šiklová a Václav Malý. Jako bychom mluvili o různých věcech. A asi mluvíme.
    Zátěž vycházení vstříc, pomáhání, podpory vždy a každému, zásadně. Život postavený na maximách, principech, tezích - jednotlivce, komunit - se najednou či pomalu, brzy či posléze zvrhne - a fertyk.

    OdpovědětVymazat
  22. Ideje a ideologie:

    Křesťanství je už prakticky po smrti a dostává se kamsi do říše pohádek a babských povídaček. Zůstaly tu po něm dějiny a desatero a to je asi tak vše. Paradoxní je, že rozliční biskupové z Canterbury, Halíkové a další quislingovští křesťanští duchovní, se víc než dobře snaží o to, aby ho pohřbili definitivně. Stačí je chvíli poslouchat a jeden by málem začal toužit potom aby zmizeli ze světa spolu s křesťanstvím.

    Islám sám o sobě, je cosi mezi totalitní ideologií, politickým systémem a náboženstvím. Je tupý, vše ovládající, vše zpátečnické konservující expansivní, agresivní a velice nebezpečný. Stačí si přečíst, co o něm řekl svého času Winston Churchill:

    http://atllanka.net/index.php?text=410-winston-churchill-o-islamu

    Děsivé je, že na textu napsaném a vysloveném před více než 100 lety se na jeho aktuálnosti vůbec nic nezměnilo, spíš naopak, dnes je mnohem aktuálnější, než tehdy. Islám je nezbytné vykopat z Evropy a když to jinak nepůjde, tak spolu s jeho fyzickými nositeli. Islám je totiž mnohem horší a nebezpečnější než Hitlerův nacismus nebo Stalinův komunismus, protože pakliže ty dva jmenované by aspoň nějak zachovaly naši stávající civilisaci, tak u islámu je jasné, že ten by jí totálně rozvrátil a pohřbil. To jen abychom věděli s čím si tu zahráváme.

    Nevím čím nahradit ideologii, ale křesťanství je pryč a nevrátí se, v lepším případě ještě bude přežívat jako tradice, povídačky a folklór, pakliže ho Quislingové - Halíkové a další nepohřbí definitivně. Podaří-li se ho něčím nahradit nevím, konsum to není a nebude, to je zjevné, anarchie je také k ničemu. Současný politický systém je dost k ničemu, spolupracuje-li s islámem na naší zkáze.

    Zkrátka a dobře toho, co patří historii a je nadále k ničemu, je toho povícero. Jak z toho ven nevíme, ale věřím, že nakonec na něco přijdeme a doufejme, že islám to opravdu nebude. To by byla ta nejhorší varianta za všech možných, jakýkoliv Velký Vůdce je totiž minimálně o 3 řády lepší.

    OdpovědětVymazat
  23. Tohle je i můj pocit. Ne nepřátelé zvenku, ale naši vlastní Quislingové, kteří by rádi větší podíl na moci. Je to horší nebo lepší? Já myslím, že mnohem horší.

    OdpovědětVymazat
  24. Draku, jak bys hodnotil křesťanství kdybys navštívil dobu před šesti sty lety... Snažím se o pohled objektivní a přitom pragmatický. Nejen připouštím, ale i přiznávám islámu perspektivu rozumného vývoje. Ten ovšem nepřijde sám, ale pod tlakem. Podle mého názoru ekonomickým, který vynutí kompromisy. Za předpokladu, že bude mít s kým soutěžit. Troufám si tvrdit, že bude. A nejen hospodářsky. Je tu Čína, ale i Indie, nesvázané "humanitárními" ohledy. I Rusko.
    Co se týče pragmatického přístupu, jestliže se mě někdo pokouší zamordovat, nebudu ho omlouvat, že potřebuje několik set let vývoje, že měl těžké dětství, že mu někdo vymyl mozek, že relativně vzato tak činí ze subjektivní ušlechtilé pohnutky, ale ...no... jak bych to řekl... zabiju ho. Nevím co je na tom špatného někoho zabít. Je to osvědčený velmi jednoduchý a účinný způsob řešení problémů toho druhu. Nenastavím druhou tvář, protože druhý život nemám. To přenechám těm, které život nebaví. V obecné politické rovině necítím nenávist proti islámu. Dokonce jeho expanzi pokládám za logickou. Mým nepřítelem není muslim, dokonce ani islamista, ale mnou volený politik, který obhajuje či vytváří poměry, které mě ohrožují a které mi nedovolují účinně se bránit. Proti komukoli. Nynější "protiislámskou" rétoriku chápu jako snahu odvrátit pozornost od skutečných viníků. Od těch, které necháváme nám vládnout a vydávat pro nás nevýhodné zákony. Hic Rhodos...

    OdpovědětVymazat
  25. Kocoure, ano, jedni se snaží udržet u moci, druzí dostat se na jejich místo. Soudruzi moudře vyčkávají.... :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Mlátíme ale prázdnou slámu, Schumachere.
    Ten stav, kdy se jedni snaží u moci zůstat a druzí ji získat je v demokracii (i jinde) normální, ne? ¨
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  27. No tak vám občas vyberu a převedu nebo parafrázuju/shrnu pár relevantních úryvků z publikace Íránce Alí Síny Jak porozumět Muhammadovi a muslimům. Stěžejní věc. Nejzasvěcenější. Jen předpokládá tomu už trochu rozumět.
    "Svoboda není zadarmo. Lidé na Západě se z ní těší, neboť jejich předkové s islámskou agresí bojovali. Kdyby je muslimové bývali porazili, jako Peršany a Egypťany, Evropa by nyní byla zemí stejně dystopickou (objasním-JS) jako Blízký Východ i ostatní území, zamořená jejich vírou.
    Dnes se nájezdníci vracejí kamuflováni jako přistěhovalci a ekonomičtí uprchlíci. Muslimská imigrace je trójským koněm islámu. Nezneškodníme-li tuto hrozbu včas, přijdeme o všechno. Toto nebezpečí je reálné a času stále ubývá."
    !?

    OdpovědětVymazat
  28. Trojský kůň:

    Ano, vidím to v podstatě stejně. Už se nacházíme v časech, kdy dík současným Quislingům musíme považovat slova jako rasista a xenofob za pochvalu. Tito současní Quislingové, kteří tomu současnému cirkusu šéfují, se zatím tváří mile a vstřícně, vůči těm příchozím trojským koňům samozřejmě, zatímco nás tady „titulují” „pochvalami”, jako jsou rasisté, xenofóbové a extrémisté, zatímco čas pracuje proti nám. Proti nim také, ale to ti mamlasové buď od přírody, nebo koupení nějak odmítají pochopit. Můžeme jen doufat, že se při nejbližší příležitosti dostanou k moci lidé jako je Marine Le Penová a další. V opačném případě by totiž nezbylo nic jiného, než to zkusit zařídit jako Breivik, jen v mnohem masovějším měřítku.

    Drží se ale padouši u moci zuby nehty a jakýkoliv politický projekt, který by jim byť i zdánlivě hrozil ohrozit postavení, zatím vždy spolehlivě „rozloží” na prvočinitele. Stalo se to svého času jak Sládkovi, tak později Bártovi a nyní Okamurovi. Ne, že by si za to nějakým dílem nemohli sami, ale i tak je to víc než zjevné, že na nich kdosi znalý a poměrně i dost profesionální „zapracoval“, aby je odklidil z cesty. Na to také jdou naše daně, mimochodem. U Sládka to bylo hodně jeho vlastníma rukama, skoro s tím neměli práci, nicméně kolem dalších dvou už se pánové „zapotili“ a „nadřeli“ podstatně víc. Nezbyde než jim popřát, ať už příště konečně pořádně „vyhoří“ a povede se ty Quislingy odstranit, dokud je ještě čas.

    OdpovědětVymazat
  29. Draku a ostatní,
    můžete bojovat sebeudatněji, i ti politici mohou přijít k rozumu, je to ale všechno stejně k ničemu když tady časem nezbude nikdo. Za jak dlouho původní populace vymře pokud naprostá většina párů zplodí a vychová jednoho potomka? Něke jsem četl že západní Evropa má průměr 1,25 dítěte na ženu. Pokud se tohle nezlomí, stačí i těm muslimům co v Evropě už jsou počkat a jednoho dne vyhrát volby.
    Anebo zatleskat rukama a udělat kšááá!

    OdpovědětVymazat
  30. A to o tom zpětném stěhování ruských/ukrajinských židů z Izraele, a přímo na Krym, bych bral s velkou rezervou. Aspoň zatím. Připadá mi to všechno velmi neobvyklé, výjimečné, nelogické. Až by to bylo z hodnověrnějších zdrojů.

    OdpovědětVymazat
  31. Hlasování vagínami, ano. Zoufalé. Železná logika.
    Pozor - námět pro sci-fi: za sto let. Jedna velká čtvrt velkoměsta, o/vybydlená tzv. romy. Druhá, sousední, stále víc přeplněná muslimy. A první křísnutí - konflikt - boj... A "naše" menšina, včetně úřadů, bezmocně trpně přihlíží - ať to zůstane jenom mezi nimi!!
    Ovšemže nezůstane. Obě strany od samého počátku si činí zásadní nárok na podporu. Sebe. Obě mají s v o u pravdu.
    A tak se to bleskem rozparádí - Bosna hadr... Promiňte.
    Unie? Ale ta už dávno nebude.

    OdpovědětVymazat
  32. Jakube, kdo, čím se budou živit? Vezmi v úvahu míru jejich schopnosti reprodukovat/ničit kulturu, která je zdrojem blahobytu za kterým přicházejí. Vezmi v úvahu zpětnou vazbu. Pro parazita je nevýhodné, když hubí hostitele na kterém je závislý. Absorbční schopnost eurohouby je omezená. Čím více jich bude přibývat, tím horší poměry. Čím horší poměry, tím menší přitažlivost. Tohle je dlouhodobý proces ve kterém přirozeně dochází k rovnovážnému stavu. Kromě toho v Evropě jsou poměry různé. Co se nás týče, podle termodynamických zákonů jsme jen tranzitní zemí. Zatím. Přestože zdejší mlokofilové se snaží abychom se stali cílovou. Jenže i přes jejich snahu o perpetuum mobile, maxwellův démon ne a ne si nechat poručit. Tak pokud to proudí k nám, proudí přes nás. Z oblasti vyššího tlaku a teploty. A tak to bude dokud bude spád. Nynější situace je taková, že mlokofilové soutěží s mlokofoby o přízeň voličů, kteří ve většině nejsou mlokofilní. Nějaký posun pozoruji i v médiích. Budoucnost EU a "schengenu" je nejistá. Zpětná vazba není jednoduchá, je mnoho zpětných vazeb v mnoha ohledech, vytvářející komplexní zpětnou vazbu. Procesy, které nejen pozorujeme, ale se účastníme, nejsou lineární.

    OdpovědětVymazat
  33. Děloha jako zbraň:

    Jak už zmínil Obuvník, je to složitější proces se složitějšími vazbami.

    Existují různé strategie rozmnožování:

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Životn%C3%AD_strategie

    Primitovové, včetně cikánů a vozembouchů se spoléhají množství, tedy to, čemu se ve vědeckém světě říká r-strategie, civilisovaní tvorové se zase mnohem více soustředí na kvalitu, tedy to, čemu se říká k-strategie.

    Je poměrně dosti známým faktem, že když se v pralese přemnoží šimpanzi, dojde k menší válce, která skončí, až když jejich počet zase klesne pod určitou únosnou mez, zpravidla danou tím, kolik se jich v pralese bez potíží uživí.

    Člověk se zase, když na to přijde, od těch opičáků až tak moc neliší, takže přikýblují-li se někam do země, mezi relativně civilisované opičáky, kteří dávají přednost k-strategii opice primitivní, ale množivé, které dávají přednost r-strategii, vyvolá to logicky napětí a ty primitivní opice si dříve či později řeknou o vymlácení ze strany těch civilisovaných, které při tom využijí svou kvalitativní převahu. Já si myslím, že není až tak moc otázkou, zda to nastane, ale spíš je otázkou kdy a za jak dramatických okolností se to stane.

    Dnešní svět je čím dál tím přelidněnější. Chcete-li řídit auto, potřebujete řidičský průkaz. Chcete-li létat, potřebujete pilotní průkaz, chcete-li mít zbraň potřebujete zbrojní průkaz, jen vyrábět parazity, nebo rovnou lidem podobné biologické zbraně s vykradeným mozkem, může každý primitiv naprosto bez omezení... A proč vlastně? Není už dávno ten správný čas to změnit?

    OdpovědětVymazat
  34. Rakovinové množení a Čína:

    Ano, Čína ten problém jakž takž zvládla, sice s určitými nežádoucími následky, ale v podstatě se dá říci, že toto už dávno v Číně není problém č. 1. Čína je mnohdy tak pragmatická, že z toho až v zádech mrazí, ale pořád je to o něco lepší, nežli ten nemístně optimistický sebezáhubný humanismus.

    A vůbec, proč by lidí sakra muselo být pořád víc a víc, když okolní vesmír není kolonisovaný? Země rozhodně není nafukovací, nehledě k tomu, že spousty zvířat i rostlin pomalu ale jistě přestávají mít kde žít. Zato množivých tupounů je všude nadbytek.

    OdpovědětVymazat
  35. Pořád se točíme kolem jednoho a toho samého:

    Ta inteligentnější, sofistikovanější a bohatší část populace nějak zleniví, nechce se jim se množit. Ti druzí se zase vesele množí, nemajíce jiných tužeb a zábav než to "šukání" a jídlo. A taky pocit moci - alespoň v davu.

    Takže početně ta "lepší" část lidstva vymírá a naopak ta méně sofistikovaná "populačně exploduje". Ta snadnost "výroby dětí" pro muže často vede i k podřízenému až "dobytčímu" postavení žen - protože ty se na "výrobě potomků" docela dost nadřou - nehledě na zdravotní rizika, zvláště v oné "nesofistikované" společnosti.

    Tenhle zásadní rozpor pak vede k migraci a/nebo expanzi např. muslimské nebo romské populace (i když v druhém případě chybí to "dobytčí" porobení žen). Materiální podpora "chudých" tenhle mechanismus jen a jen posiluje.

    Ale tahle situace už přece trvá stovky nebo možná i tisíce let. Stačí vzpomenout středověk s jejich chudými poddanými, obdařenými spoustou dětí a šlechtu, která mívala potomků daleko méně - mimo jiné i proto, aby se "nedrobil" nashromážděný majetek rodu.
    (Příbuzenské sňatky "z rozumu" a následnou degeneraci není dobré přehlédnout.)

    Dnes je to horší o jev, zvaný "demokracie". Když se tak dívám na Řecko dnešních dnů tak mám pocit, že to asi není dobrý institut. Stejná síla hlasu věčně opilého váguse, pomocného dělníka nebo kandidáta věd či úspěšného podnikatele - nezdá se vám, že tu něco není v pořádku? A kdo se nejvíc odvolává na "absolutní demokracii"? Právě ti, kteří žijí z přerozdělování podpory těm chudým a ty si berou za rukojmí.

    OdpovědětVymazat
  36. Co je to za kachnu, že se budou židi z Izraele stěhovat na Krym? To se zase chtěl nějaký pisálek zvyditelnit. V létě se spousta informací nemá brát na vědomí. Kachen lítá hafo, jako by nestačilo, co je pravda.

    OdpovědětVymazat
  37. Kocoure, demokracie nidy nebyla absolutní. A pokud formálně byla či je, vždy byli a jsou rovní a rovnější. Za jakéhokoliv režimu.
    Buď platí že kdo má moc má i peníze anebo platí že kdo má peníze má i moc.
    Obojí nebo nic.

    A ta (nej?)bohatší čast společnočnosti vždy v historii zlenivěla, morálně zdegenerovala, začala se věnovat požitkářství namísto vlastní reprodukce a výchovy potomstva a vyklidila pole. Občas vyklidila pole společnost jako celek.

    Skoro se mi vidí, že jakmile nějaké společenství vyprodukuje víc než je potřeba k holému přežití, čili tolik, aby se mohlo rozvrstvit podle bohatství, tak časem nejbohatším vrstvám (někdy části, jindy většině) začne překážet idea díky které společenství vzniklo a přestanou podílet na jeho dalším rozvoji a ideu dále nese střední vrstva. A je jen otázka času, jak rychle střední vrstva zanikne. A s jejím zánikem přichází konec.

    Vidíte Kocoure nějakou IDEU v dnešní společností? Takovou, která by pro většinu nebo alespoň významnou část společmosti byla cennější alespoň než vlastní pohodlí a plný teřich? Já ne. I ti komunisti se o cosi pokusili, ale splasklo to jak balónek z pouti.

    OdpovědětVymazat
  38. Idea? Uervi si, co můžeš. Dneska, na zítřek není třeba brát zřetel.
    No a to je příčina smrti / (zániku) té "civilizace", která má tohle ve štítě. Podívej se na reklamy: "Kup dnes, plať až pak!" A leckdo poslechne.
    Když je leitmotivem společnosti "Dluhy není třeba platit!) je něco hodně špatně.
    Ale to přece víme všichni.

    Tedy - všichni tady.

    OdpovědětVymazat
  39. Carpe diem quam minimum credula postero.

    (Horatius, Ódy)

    OdpovědětVymazat
  40. Jo, Kocoure,
    ale to není idea kolem které je možné se semknout a na níž jde stavět civilizaci. To je asfaltování dálnice pro toho, kdo se rozhodne přijít a zavést tady SVŮJ pořádek. Lhostejno zda to bude impérium islámské, ruské, čínské nebo třeba duhové. pro kohokoliv, kdo projeví dostatek odhodlání.
    Protože součástí téhle ideje je i lokajská submisivita vůči tomu, kdo něco nabídne.

    OdpovědětVymazat
  41. Z dneška urvi si vše - zítřku není co věřit! (Mea translatio - JS) Horacius, Písně (Carmina).Napsáno před více než 2000 lety. Už tehdy se Řím začal pomaloučku leč jistě c h ý l i t .

    Absolutní demokracie byla všeobecným a rovným hlasovacím právem v Evropě vyjádřena právě před +-sto deseti lety. Už dáávno je jasné, že stejný hlas pro váguse, myslitele, gaunera, negramotného cigána, Alici Masarykovou, Líšňačku ze Zelňáku, Edisona atd. nic nevyřešil, naopak. Jenže cesta zpět nevede. Volební kurie ap. - ano, dnes vidím jasně, že by to bylo lepší. Leč nelze. Utrum.
    Politický vývoj je většinou jednosměrný. A ženou jej iluze a vytyčené teoretické ideály.
    Sakra, to jsem to pěkně vyjádřil! Proč jsem se 89 přece jen nedal na politiku...

    OdpovědětVymazat
  42. Ideje a pasti kolem nich:

    Řecko: Řecko je, jak je vidět dost odstrašující příklad, kam vede bezbřehý populismus a kam to dotáhne za cca 30 - 40 let? Teď na honem nevím z hlavy, jak dlouho si zadělávali, ale trvalo to, ale dočkali se. Demokracie není ideální, ale právo hlasovat musí mít jedině ti, kdož platí daně a udrží zbraň, tak jako to platilo za starých dobrých časů. Aby si tady kriminálníci, Cikáni, od kterých nikdo nikdy žádné daně neviděl a neuvidí, případně rozliční stařečci v rozličně marasmatických stádiích vybírali populisty podle výše nabízeného úplatečku, to je opravdu jen spolehlivá cesta do ekonomických křečí a pekel horoucích. A co si myslíte? Zase došlo k „odkladu“ a zase se to jen podepřelo vidlemi, takže než někdo konečně přizná, že se ten řecký dluh splatit nedá a že je na odpis, nebo si snad ti věřitelé to Řecko rozeberou po kusech? Asi ano, protože jinak nechápu, kdo soudný by mu co dal.

    Zpět k těm idejím:

    A nejsou náhodou ty ideje dost nebezpečná věc? Koukněte se kolik mrtvol po sobě zanechalo křesťanství, kolik islám, Napoleon, kolik francouzská revoluce, kolik Hitler a Stalin, Pol-Pot, Kimové v Severní Koreji. To všichni měli nebo mají zajisté velice „hodnotné“ a nosné ideje, ale stálo to za to těm, které to stálo krk nebo zdraví? Ono snad k něčemu je to současné třeštění, humbuk a lahní kolem alternativních energií, marného boje s kysličníkem uhličitým, nepovedeným dotačním bordelem v Evropě a úžasnými zkázonosnými multikulturními experimenty? Nejde z toho strach, není nakonec na světě mnohem líp bez nich? Jde vlastně jen o to je všechny včas rozpoznat, tvrdě vykopat z dosahu, třebas i s jejich fyzickými nositeli tak, aby se nestihly zakořenit, začít mít vliv a tím pádem se začít sápat po svých obětech. Mnohé ideje jsou horší a nebezpečnější, než chemický či radioaktivní odpad.

    OdpovědětVymazat
  43. Jakubovi:
    Že cesta od všeobjímající demokracie nevede? Ale ano, jmenuje se diktatura. A obvykle nastává právě po "demokratické rozbředlosti", kde je celkem pochopitelné, že se většina hlasuje pro nízké daně, vysoké platy a důchody atd. bez ohledu na to, zda je to reálné. Jestli na to máme.
    To jsou socialisté. Komunisté s potřebou "zdrojů" sice počítali, ale mylně se domnívali, že se lidi budou chovat podle jejich pouček. Ta nádherná idea "Každý podle svých možností, každému podle jeho potřeb!" prostě nefunguje a fungovat nebude nebo jen v omezeném rozsahu tlupy / rodiny.

    Lenost je vrozená vlastnost všech lidoopů. Nic nedělají, pokud je momentální situace k činnosti nedonutí NEBO pokud to není činnost pro ně zajímavá, příjemná - tedy HRA. A člověk je jen holá opice.

    Takže už to vypadá tak, že nastoupí buď diktátor nebo jiná kultura, která už diktátora" má - imámové jsou přece jen "zástupci Mohameda na zemi." "Místní" diktátor se mi zdá "méně špatný" protože +/- zachová kulturu, ze které on sám vzešel.

    MM (mimo mísu): Včera večer jsem z balkonu pozoroval (nevelký) ruch na ulici. Polovina chodců při chůzi civěla na své displeje nebo poslouchala nějaké příkazy (?) z mobilu u ucha. Nějak moc se nelišíme od mravenců, kteří také sledují pachové stopy a nejsou schopni je nesledovat, neposlechnout. Připadám si bez mobilu jako dinosaurus. Nejsem prostě IN, mám moc času a tak vymýšlím takovéhle pitomosti.

    A proč se Jakub nedal na politiku? Protože by ho ta politika už dávno "rozemlela do jitrnic". Politika jest pro lidi typu "Užívej dne..."

    OdpovědětVymazat
  44. Kocoure, včera jsem málem vypadla vzteky z okna. Máme tady na rohu doléčovací ústav pro staré lidi, takovou trochu eldéenku. Zalívala jsem kytky za oknem a vidím - přijelo auto, vyskočil statný mladík, na uchu mobil. Druhu rukou přímo vyrval z auta babičku a s ní chodítko. Postavil obojí na chodník - otočil se zády a telefonoval. Babička ledva dosáhla na chodítko, a když se to podařilo, bezradně koukala kolem. Čekala, že se jí zřejmě voučátko ujme a starostlivě ji doprovodí do nemocnice. Přímo jsem četla její myšlenky. Měla jsem stejné. Tomu chlapovi bych dala takovou ránu, že by se asi už nevzpamatoval.

    Babička dělala maličkaté krůčky, trvalo než posunula nohu o kousek. Mezitím se pořád telefonovalo. Musela jsem od okna odejít, nemohla jsem se na to dívat. Tak šílený nezájem jsem už dlouho nezažila. A mimo mísu to není!

    OdpovědětVymazat
  45. Draku, bez idejí to jaksi nejde.
    Idea Křesťanství pomohla (umožnila?) ve středověku ubránit Evropu proti Islámu.
    Idea Judaismu umožňuje přežít Izraeli.
    Idea Práva a Svobody pomohla zabránit Totalitám v minulém století v ovládnutí světa.

    Ano, bylo by v pořádku, aby volební právo neměli vězni (asi i v podmínce), to by mělo být součástí trestu. Je na diskusi, zda mají mít volební právo armáda, policie a některé další výkonné složky státní správy (vč. té různé sociálně právní ochrany). Ale omezování dalších skupin? Nevím, neumím si představit. Znám lidi co platí daně a udrží zbraň a hází to komunistům a socdem, nezávisle na dosaženém vzdělání. Tipuji že takoví tvoří tak polovinu jejich elektorátu. A znám stařečky, kterým jediné co funguje bez omezení je zdravý rozum a zodpovědnost.

    Ostatně Draku, to co tady prezentujete je taky idea. Idea Rozumu. Ta už tady taky byla. Osvícenství. Francouzská revoluce. Jakobínský teror. Napoleon.

    Všechno už tady bylo, jen zkoušíme jestli pokud lehounce změníme parametry některé z již známých cestiček narazíme po čase také tlamou do zdi. Narazíme.

    Ostatně, on i ten Diktátor, ke kterému bezbřehá demokracie spěje je jen ten, kdo přijde s nabídkou pořádku.

    OdpovědětVymazat
  46. Diktatura jako lék na demokratickou rozbředlost:

    Ano taky bych raději místního diktátora, naše šance na přežití by tím významně stouply, zatímco ti mohamedánští množiví okupanti, kteří již s námi dávno jsou v nevyhlášené válce, kdy zneužívají náš sociální systém proti nám, by v takovém případě nejspíš pěkně „ostrouhali” a kdo z nich by se nezachránil útěkem, prohučel by nejspíš komínem... A je celkem jedno, jestli to bude civilisovaná varianta, jako byl Pinochet, nebo jakým je třeba Putin, nebo i něco horšího, jako byli Hitler se Stalinem, Mao či korejští Kimové. Podstatná je jenom a pouze záchrana genů, tradic a kultury. Diktatura dříve či později tak či tak odezní.

    Náš Jakub v politice:

    Je dobře, pro našeho Jakuba, že do té politiky nešel, jak říká kocour, dnešní politika není pro soudné lidi, kteří hledí do budoucna, tohle je jen pro bezohledné rváče výhod pro sebe sama především a pro „jejich“ tlupy a to bez ohledu na udržitelnost v čase a prostoru, čímž neomylně dláždí cestu pro tu diktaturu a ono je vlastně moc dobře, že se tak mohutně činí, když už je natolik zjevné, že smysluplné a v čase dlouhodobě udržitelné správy věcí veřejných nejsou schopni... Je dobře, že tam nejsem ani já. Mně by z toho kolem bylo k zešílení, chtěl bych ty zlodějské manipulátorské bestie veřejně věšet a ono by to bohužel nešlo, no a byl bych tam vlastně tím pádem k ničemu, jen bych zbytečně zabíral místo nějakém zdatnému chmatákovi... Churchilla tam také nechali jen po nezbytně nutnou dobu, aby je vytáhl z průšvihu, který způsobili jejich debilním appeasementem. Jakmile bylo jasné, že válku už neprohrají, tak ho ti samí, co to podělali před válkou zase honem odstranili a jeli co nejvíce „podělat“ to poválečné uspořádání Evropy. nezbyde, než počkat, co s vyvine z té diktatury, jakožto naděje na záchranu. Dnešní Quislingové nás prodali a pracují za naše peníze společně s naším nepřítelem na naší záhubě a ještě veřejně trvají na tom, že tahle je to v nejlepším pořádku. To je chucpe co?

    OdpovědětVymazat
  47. Diktatura typu Kim nebo Hitler??
    Po ní po čase nezbyde z kultury kámen na kameni, skoro stejně jako po Islámském státu.
    Udržení genů?
    Bylo by potřeba sklopit uši stejně silně jako při IS, jen na jinou stranu.
    Děkuji, nechci ani jedno z toho.

    OdpovědětVymazat
  48. Jaká diktatura přijde / kapitánu Nemovi:

    Naši Quislinogvé za naše peníze pracují pilně na tom, aby přišla ta diktatura islámská, tedy ta suverénně pro nás nejhorší ze všech možných. Protože už ti Quislingové cítí, že se jejich čas krátí, chovají se jako ta příslovečná chcípající kobyla a kopou slepě kolem sebe do čehokoliv, co by je mohlo nahradit, tedy do ještě relativně slušných variant, jako je Marine Le Penová, německá PEGIDA, holandský Wilders nebo náš Okamura. Jenomže paradoxně tím dláždí cestu něčemu ještě horšímu, jako jsou ti Kimové či Hilterové, které byste tak nerad a já spolu s vámi. Jinak řečeno, čím dříve pošleme Quislingy do propadliště dějin, kam už dávno patří, tím měkčí, tak nějak pinochetovská diktatura a kratší čas budou stačit k tomu, aby se věci napravily. A naopak, čím déle zůstanou u vesla Quslingové, tím větší škody napáchají a tím horší zrůda bude muset přijít, aby ten čurbes a škody uvedla do figury. Jak to dopadne nevím, volič je ve své většině úplatný pablb, který trvá na tom, že chce a bude klamán a racionálně se chová, až když to už jinak nejde. Já se obávám, že my ještě za našeho života se už dočkáme rozuzlení, čas se totiž dost rychle krátí. A obávám se, že to jen velice málo závisí na tom, co my dva chceme, nebo ne. Ve hře jsou síly mnohem většího kalibru a těžší váhy.

    OdpovědětVymazat
  49. No, před nějakou, jakousi zásadní volbu časem postaveni budeme. A může být dvojí: buď se tedy, p o s t a v e n i do té situace, budeme prostě prizerať, jak se za nás rozhodne... nebo s e p o s t a v í m e jako miniaturní (sou)část občanstva/voličstva k nějaké té urně, a stejně - stejně pak rozhodne hlas většiny. A o tom už dávno, na rozdíl od dřívějška, nelze mít iluze. Většina - to je ta podstava, nejširší vrstva sociologické pyramidy. Nejméně vzdělaná. Nejsebevědomější. Bez zpětné vazby v soudech, závěrech, názorech. Nejneschopnější rozlišovat, kdo s nimi jen studeně manipuluje a kdo nikoliv. S největší averzí až nenávistí (a pohrdáním) k "intelygentom" (bez rozlišení). Nejmanipulovatelnější... aniž to kdy uzná. Amen. Ite, missa est.

    OdpovědětVymazat
  50. ...Stejně pak rozhodne hlas většiny ... / Jakubovi S.:

    Ano, přesně tak. Hlas většiny to byl, kdo přivedl k moci Hitlera, nebo snad ne? Ten stejný přivedl k moci Gottwalda, nebo snad ne? A ten samý přivedl k moci Mussoliniho, nebo snad ne? A to ten Mussolini nebyl zdaleka ten nejhorší a paradoxně pak jedním z nejvěrnějších sicilských spojenců generála Pattona byly italští mafiáni, kteří Mussolinoho nenáviděli, protože ten je dokázal paralyzovat jen a pouze tím, že částečně rozvázal ruce jednomu policejnímu komisařovi a mafie to málem nepřežila... To jen trochu na okraj a jako zrcadlo těm našim hajzlům, co se pořád vymlouvají, jak těm či oněm hajzlům nemohou přistřihnout brka a umravnit je... Ono se pak nedivme, že si ten „Hlas Většiny“ vybere někoho takového, když už ho desítky let štve ta zjevná arogantní neschopnost, trapně a špatně maskující to zlovolné nechtění s oněmi pro tu většinu palčivými problémy něco udělat.

    OdpovědětVymazat
  51. Bohužel, holá pravda je to, co tady píše Drak.

    Na nás nesejde - pokud se nevzepřeme. A jediný způsob, jak zabránit životu pod diktátem je - stát se sám diktátorem nebo aspoň součástí jeho suity.
    Příšerné, Kapitáne, že?
    A stát se diktátorem, pokud nehodlám spoléhat na velkou sílu odjinud, zbamená přesvědčit "ovčanstvo", voliče, že jsem ten pravý, kdo je dokáže z toho marasmu vytáhnout. Pevná ruka.
    Čili ideologie, idea. Taková, které bude rozumět (bude si myslet že ji rozumí) i pomocný dělník Pepa.

    Nevím proč, ale pořád a znovu mi v hlavě zní kousek verše: "...kdo chvíli stál, teď stojím opodál!" (Hans Nerudojc tuším)

    OdpovědětVymazat
  52. Nesmysl; problémy nejsou způsobeny nějakou hloupostí voličů, ale jejich leností být více než jen voliči.

    OdpovědětVymazat
  53. Není to až příliš zjednodušené Zdeňku? Voliči jsou moudří? [;>)))

    OdpovědětVymazat
  54. Jo, Kocoure, hnusná pravda.
    Buď se sám stát diktátorem anebo sklopit uši ve správném předstihu na správnou stranu. A mít kliku aby se o přízeň neucházeli diktátoři 2 nebo více. Převlékání kabátů, to už tady přece bylo, jen si vybrat ten správný ve správný čas. Myslíte že místa v suitách příštích možných diktátora ještě nejsou obsazena?

    OdpovědětVymazat
  55. U některých variant budoucnosti ano, u jiných, ještě neznámých, se ještě lze ucházet.
    Vzal bych místo specialisty pro práci s médií.
    Ale zatím nikdo nic nenabídl... [;>))

    OdpovědětVymazat
  56. V případě nástupu islámu vyhraje ten, kdo už bude po nějaké hezké smrti, místo aby čekal na to, jestli mu upižlají hlavu tupou kudlou, nebo ho upálí zaživa, nebo jestli nevyfasuje 1000 ran bičem za bezvěrství, nebo ho třeba nerozdupe či neukamenuje nějaký rozvášněný dav zarostlých tupounů.

    U těch ostatních se tak úplně neví, kdo by to mohl být, takže náhoda a štěstí budou přát připraveným a pohotovým.

    OdpovědětVymazat
  57. O jednom schopném a rozumném bych věděl. Havelock Vetinari.

    OdpovědětVymazat
  58. Obuvníkovi:

    Chápu, žijeme v zemi Járy da Cimrmama :-) ...

    Jenomže nakonec se budeme muset smířit s tím, že Havelocka nám prostě nepůjčí.

    OdpovědětVymazat
  59. Havelock Vetinari:

    Havelock Vetinari je docela zajímavá a dá se vlastně říci, že svým způsobem i sympatická literární postava tyrana:

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Havelock_Vetinari

    Jenomže on nepaří sem k nám do reálného světa. Asi bohužel?

    OdpovědětVymazat
  60. Draku, nadvláda islámu zde nebude. V důsledku zpětných vazeb. Tyhle změny nejsou lineární. Není to dramatické jak to vyrábějí politici a přihřívají média. Chvilku ruské tanky, pak oteplování, pak zas ruské tanky, pak islamisti, islamističtí imigranti... Kolik jich tu je? Nula prd. Když se sem nějaký dostane, kouká jak by zmizel ke svým na západ. Do Německa, Francie, Anglie. Do zemí zaslíbených, sociálními dávkami oplývajících a multikultihumanitním obyvatelstvem osídlených. Nejsme cíkovou zemí. Například Poláci se tím neznepokojují. Rusko? To není země, kde je problém rychle poslat teroristu na krchov. Stejně jako Čína. Co dalšího nám bude podstrčeno abychom se báli, platili, volili. A hlavně platili. Jestliže někdo dělá problémy ztrpčující každodenní život, není to Rusko ani muslimové. Jsou to ti které si volíme aby nám vládli. Jsem to my sami. To všechno ostatní je jen k odpoutání pozornosti, k zaměstnání mozků něčím jiným.

    OdpovědětVymazat
  61. Vždycky, když loajalita lidu k věrchušce klesá, hledá se úpěnlivě "vnější nepřítel" aby se bylo oproti komu "stmelit". Nicht wahr?

    OdpovědětVymazat
  62. Odpoutání pozornosti, vnější nepřítel a pod.:

    Obuvník má pravdu, ale jen částečně, existují totiž menšiny, které jsou svým vlivem na okolí neúnosně destruktivní a to ta islámská prostě je. Nepotřebujeme tu mít tzv „no-go“ zóny a ani nepotřebujeme, aby nám nějaká pakáž zapalovala auta, když se jí sáhne na dávky a pod. K tomu, aby nám byl pod falešnými záminkami ale zato neustále otloukán o palice rasismus a byl zneužíván systém sociálních dávek, nám víc než bohatě stačí Cikáni, další parasity nepotřebujeme, už takhle sekáme dluhů až nad hlavu. Kdy se ten růst zastaví? Kdy se to splatí? A navíc, podívejme se na Kosovo, jak vznikl ten stát a jak se dnes „daří“ původním Srbům v něm. V Kosovu totiž bylo těch vozembouchů na začátku také nula prd. Nechci ani vědět, klik je těch zmetků v Bosně, Černé Hoře a Makedonii, ale nepochybuji o tom, že o nich ještě uslyšíme a že to nebudou hezké zprávy. Zkrátka a dobře, nákaza ebolou je lepší, než nákaza islámem, co si budeme povídat, tohle je příliš nebezpečný a příliš zkázonosný fenomén a ani trochu není radno ho podceňovat.

    OdpovědětVymazat
  63. Jak úvodníky ze psa občas nemusím, tentokrát má pravdu
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/zablesk-zdraveho-rozumu-v-policii-d52-/p_cirkus.aspx?c=A150717_221122_p_cirkus_wag
    Vítejte zpátky v 50. letech. Jak rychle a komu všemu se bude přivírat kyslík?

    OdpovědětVymazat
  64. Problém je v tom Kapitáne,
    že TOHLE je princip vládnutí. Nikdy nebyl opuštěn, jen špagátky teď vedou jinam. Možná končí i mimo Kotlinku. (Nejspíš...) A finanční táhla jsou pevná. Víte, co je to "dotace"?

    Mimo jiné - proto nejsem v politice. Už kdysi dávno, v OF, se začalo ukazovat, že vnější vlivy (tenkrát "staré struktury") mohou ovlivňovat lidi jinak čestné a rozumné. A udělat z nich uplatitelné pokrytce*.
    Takže jsem rychle vymizel a stal se jen "příležitostným námezdním pracovníkem". Aspoň vím, co jsem a nenamlouvám si, že mám nějaký vliv.

    */ "Každý se dá koupit. Problém je jenom v tom, že někteří lidé jsou příšerně drazí!" (Oscar Wilde: Ideální manžel)

    A poznámka nakonec: Někteří ani tak moc drazí nejsou...

    OdpovědětVymazat
  65. Draku, to je chybná úvaha o pakáži zapalující auta. Problém není v tom, že je nějaká pakáž chtějící zapalovat auta, ne v tom, že je zapaluje, ale v tom, že jí v tom státem placeným daňovými poplatníky nejenže není bráněno, naopak je bráněno daňovým poplatníkům se účinně bránit. V případě, že by jim bylo dovoleno, zapalování aut a zapalování a rabování obchodů by brzy skončilo. To samé platí pro "běžnou" kriminalitu, která, včetně komplexních nákladů s ní spojených je považována za standard. Kriminalita je považována za standard, nepoctivost je považována za standard, neplnění volebních slibů je považováno za standard. Tak proč ne zapalování aut a teroristické útoky? Když volení lumpů a blbců je považováno za standard? Máme co chceme, máme podle toho co činíme. Jestliže to co činíme, považujeme za standard, je přirozené, že se nám dostane odpovídajícího standardního důsledku.

    OdpovědětVymazat
  66. Chybná úvaha / Obuvníkovi:

    Ať už je to chybná úvaha nebo ne, já svého času například volil, že do EU nechi, ale byl jsem přehlasován mými spolu-debily, se kterými bohužel pro mě sdílím společný stát, takže sice za to osobně nemohu, ale vezu se v těch unijních lejnech spolu s nimi. To, že na rozdíl od nich vidím aspoň o kus dál je mi prd platné. Jen se, na rozdíl od těch spolu-debilů, necítím u toho rozhodování tak blaženě, komfortně a neomylně. Nejradši bych je praštil, nebo nakopal do hlavy, ale je jich strašná přesila...

    OdpovědětVymazat
  67. Chování Chovance / Úvodník na NP:

    Soudruh Chovanec nám začíná trpět arogancí moci. No, on na tom s charakterem asi nebude úplně nejlíp, když své soudruhy a kamarády, se kterými to táhl hodil bez mrknutí oka přes palubu a dal se bez mrknutí oka dohromady s Bohouškem, jakmile si spočítal, že se mu to momentálně mnohem líp hodí do krámu. Na takovéhle kosy je dobré dávat si velký pozor a nepouštět je ani na chvilku z očí. Kdo je podcení, bude litovat.

    Chtělo by se doufat, že s těmi změnami moc neuspěje, protože i kdyby nějaké „utažení šroubů“ nakrásně prosadil, bude to nejspíš úspěšně napadnutelné u ústavního soudu. A tentokrát by se opozice neměla stydět tu žalobu podat, pakliže by soudruh Chovanec u sněmovny s tím „utažením šroubů“ uspěl.

    OdpovědětVymazat
  68. Draku, jsem jedním z těch spoludebilů. Kajícně se ke své prosíravosti hlásím.

    OdpovědětVymazat
  69. ... jsem jedním z těch ... / Obuvníkovi:

    Dík za pravdomluvnost. Chyb se dopouštíme čas od času každý z nás. Dobré ale je, nakonec, dříve či později na tu chybu přijít a je-li to možné, napravit jí. Nejhorší ze všeho je chybu si vůbec neuvědomit, nebo když už o ní jeden ví, tak na ní trvat a bránit snahám o její nápravu. Obávám se, že přesně takhle se chovají jak bruselští padouši, tak i mnozí naši, třeba zrovna když se řeší justiční omyly, je tento jev nebezpečně častý.

    Já tenkrát byl proti mnohem víc především z rozličných ekonomických důvodů, například kvůli nedostatečné výši dotací do zemědělství, na kterou doplácejí naši zemědělci dodnes, zkrátka vlezli jsme k nim jak žebraví ponížení chudáci a ne jako rovnocenný partner. Dnes je to sice o něco málo lepší, ale stejně to pořád ještě není žádná sláva. No a mezitím uplynulo hodně vody a místo aby se to lepšilo, prohloubil se demokratický deficit a objevily se další problémy, třeba třeštění kolem kysličníku uhličitého, protijaderná hysterie, podpora solárních a bio-palivových korsárů, problém s uprchlíky a hlavně pak unijní snahou o sebe-destrukci vlastní civilisace a původního obyvatelstva ať už nemístnou podporou parasitů, jako jsou naši Cikáni, nebo těch importovaných vozembouchů a další „dárků“. O „drobnostech“ jako jsou zákazy žárovek, snižování výkonu vysavačů, nesmyslný boj s chemickými prvky, třeba olovem, což působí problémy z životností elektroniky a podobné „libůstky“, už se mi z únavy ani nechce komentovat. Dnes by se těch důvodů proč tam nelézt, případně proč z toho šíleného spolku vystoupit, našlo mnohem víc, než tenkrát.

    OdpovědětVymazat
  70. Na chvíli zas doma, s PC. Tady toho je, a níž teprv. Ale včil jen nejdůraznější upozornění na úžasný, krutě věcný a odborný, mrazivý článeček ASPergillův zmíněný dole. Ano, S Evropou teď slepí, vlády- a slávychtiví politici nejvyššího kalibru podnikají šílený medicínský experiment. Proč tohle neuveřejní přední média? Přednostně před rozbory a úvahami jinak výborných sociologů, kněží, etiků?
    Všichni mají plná střeva, doslovně, obrovských červů. Kromě jiných bytostí. Není Evropa povinna chránit především zdraví/životy Evropanů?
    A navíc to jsou muslimi. Ku*va tohle vše dohromady. Pořád to nestačí?

    OdpovědětVymazat
  71. Pergillův článek:

    Opravdu nechápu, co vlastně tihle magoři, co nenávidí jak sebe sama tak své okolí, tak nesnáší na té civilisaci? Když jim tak moc vadí, co jim sakra brání vypadnout na Saharu, Sibiř, do Kanady, Do Mongolska, do pralesa v Jižní Americe? Proč ničí civilisaci ausgerechnet tady v Evropě, navíc spolu s námi se všemi a sebou samými jakbysmet? něco takového už by sakra mělo být dostatečným důvodem k pobytu na uzavřeném oddělení ne? Tohle přece nepatří ven, mezi normální lidi.

    OdpovědětVymazat
  72. Draku, sere je to, že ďaurové se mají lépe než oni, věřící, kteří jim jsou nadřazeni. Považují za nespravedlivé, že se nemají tak dobře jak by se podle svého měli mít. Považují za nadřazenou svoji kulturu, jenže která není zdrojem blahobytu po kterém touží. Tak vymýšlejí konstrukce, že ďaurové jsou předurčeni aby jim otročili a aby jejich bohatství bylo dáno v plen.
    Ďaurové jim v tom ze zištnosti obchodně pomáhají, prodávají jim zboží, kterým jsou sami ohrožováni. Samozřejmě že ne právě ti, kteří na tom obchodu nejvíc vydělávají. Nynější rozesraný svět je pro zbrojní průmysl a jeho požehnáním. K čemu zbraně, kdyby nikdo nechtěl válčit? Ti, kteří na tom tímhle vydělávají, se necítí ohroženi. Kdybys patřil mezi ně, viděl bys to jinak než vidíš. Většina lidí nahlíží podle pozice ve které se nacházejí. Je to přirozené.
    Dělej to co Ti přináší radost a netrap se tím co ji nepřináší. Nevyhledávej trápení,které nemůžeš vyřešit, dost je toho, které vyřešit můžeš. Jsou lidé, kteří po probuzení zapnou internet, televizi, rádio, nebo si koupí noviny a jejich myšlení se okamžitě začne zabývat tím, co jim je předloženo. To ovlivní jejich náladu, další myšlenky nejen pro ten den. Večer to do sebe napustí znovu. A následující ráno znovu. Rádi se o to podělí s ostatními, kteří se tak zprostředkovaně dovědí o tom po čem se nepídili. A i to ovlivní jejich život. Stejným žijí internetové diskuse. Pro některé je to náhražka, je pro ně příjemnější řešit cizí problémy,než své vlastní. Média vždy přinesou čerstvé zboží.

    Máme po vleklé protivné viróze, je nám hic, do bazénu se nám nechce, čisté přírodní koupání je z ruky, vyrážet na focení se mi také nechce, čeká mě vyzkoušení jestli bude fungovat objednaný nový displej do notebooku, kompatibilita není zaručena ani při shodném konektoru. Těším se na ochlazení až začnu plně fungovat, mám resty ve focení, pořád ve vztahu k zrcadlovce mám nějaký ostych a pořád odkládám povídání o focení.

    OdpovědětVymazat
  73. Agresivní nadřazení věřící:

    Agresivní nadřazení věřící nepatří do civilisace. Tečka punktum. není-li cílem civilisaci zničit.

    Prodej zbraní:

    „... i ten provaz, na kterém vás oběsíme, i ten byste nám prodali ...“ No na jednu stranu, no tak si Švédi otevřeli huby na Saudy a výsledkem je co? Že tím uvolní trh někomu jinému? Naše společnost (civilisace obecně) je nemocná větší mírou debility, nežli lze bez následků „ustát“ a bezohlednou neprozíravou nenažraností. Týká se to prakticky všech oblastí lidského života a činností. Pohrdáme zjevnými riziky pro fajfku tabáku a když se to zákonitě čas od času podělá, upřímně se divíme. Čemu a proč vlastně, když je to zákonité.

    Vzrušovat se jen tím, co mohu ovlivnit:

    To je asi ten nejrozumnější přístup k životu, který lze zaujmout, taky to tak dělám. To ale neznamená, že bych ty, co nám ten svět rozesírají nepověsil na ráhno či na kandelábr, kdybych k tomu dostal možnost.

    Zrcadlovka:

    Už si napamatuji, je to zrcadlovka pravá, s hranolem či zrcadly, nebo je to jinak? Ať je to jak chce, chce to jí ze začátku „dostat” a do oka, prostě už tak nějak předem vědět, co z ní tak asi „vyleze“, když se zmáčkne spoušť a to se bez focení a následného sezení nad fotkami u pořádného monitoru udělat nedá. Tak se do toho dejte a já držím palce ;-)

    OdpovědětVymazat
  74. Draku, v technickém koutku, nezrcadlovka se zrcadlem a s EVF hledáčkem. Vypadá jako zrcadlovka, ale má zrcadlo propouštějící obraz na snímač. Asi dvacet procent světla odráží na modul fázového ostření. Nové bezzrcadlovky mají snímač fázového ostření integrovaný v obrazovém snímači. Bohužel nemá adjustaci ostření, dokoupený objektiv ostří kousek za a nejde to korigovat. Pomocné zvýraznění kontur při ručním ostření funguje na základě kontrastu na snímači. Spolehlivě a přesně. To znamená, že s tímhle objektivem musím ostřit ručně. Auto ostření na základě kontrastu není, ač by to šlo. Jen to není v software, stejně jako adjustace. Ta je pro vyšší modely. Prostě softwarové omezení. Seštelování objektivu je práce pro servis, nemá štelovadlo, ale musí se rozebrat a nastavit výměnou distančních podložek. Nesedící fokus u fázového ostření, které není na snímači není výjimkou, proto je ta adjustace. Nestěžuju si, stejně dávám přednost ručnímu ostření, při využití světelnosti 2,8 v celém rozsahu to mám pod kontrolou. Velmi pěkný bokeh... Jiný způsob uvažování, u kompaktu jsem zvyklý na velkou hloubku ostrosti. Tady musím hodně přemýšlet nad kompozicí a nad nastavením.
    Problém je v tom, že zatím co kompaktem to nakropím, u tohohle se rozmýšlím jestli má cenu vytahovat. Mám komplex, stydím se jen tak cvakat s tímhle. Dokonce jsem byl považován za fotografa....Jen kvůli tomuhle na krku, s tlustým objektivem, že jsem se křenil do hledáčku, a hledaje kompozici dělal ty klasické fotografické pózy. O tom až jindy v nějakém povídání. Focení s hledáčkem je jiné než přes displej, už bych nechtěl foťák bez hledáčku. Musím toho víc nakropit nejen abych dostal do oka, ale abych měl jistotu, že to mám v ruce, že tak jak to vidím tak to i vyleze.
    Slušný monitor si pořídím po prázdninách. K tomu účelu jsem si pořídil ten notebook. ThinkPad L540, I5 4200m, ram až do 16Gb, W8.1, nevím jestli přejít na W10, po počátečním brblání si zvyknul na jiné ovládání, pokud mi zprvu vadilo, chyba byla v mé nepružnosti a podlehnutí všeobecnému spílání W8, W8.1. Na fotky Zoner 17. Když bude co zpracovávat. Hekám horkem, nechci fotit jen pro focení. "Umělecké" foto, dlouhé stíny v podloubích, lucerny...toho jsou plná šuplata studentských prací, jak jsem četl na jednom fotoblogu. Spíš než Tower stokrát jinak to samé, jsou zajímavější v poklusu střelené pouliční momentky. To jsem kropil kompaktíkem. Jako by čím obyčejnější foťák, tím lepší fotky. Ve foťáku to není, jak píše Kocour. Samozřejmě v rámci objektivních technických limitů.

    OdpovědětVymazat
  75. Manické neustálé polykání všech "informací", "zpráv", jež si na sebe pd rána nedočkavě m u s í m pouštět očima, ušima: já pro tohle mám už léta svůj termín: E r s a t z s e x !
    Je to ovšem už dávno řádná diagnóza. Naprosto doslova - zdravotní postižení.
    Vono je to všecko složitý, Herrschaften... Frajlich ale záleží na tom, jak se k situaci postavíme, nischt wá´-? Včera přijde k Lustigovi konečně mladej Singer a já hned k němu a: No gocajdank, že tu sou - deme na šachy! A von ale: Ajvaj, ajvaj, pane Sinderhauf - dnes to nepude, umřela mi stará tetička, mám smutek... - A má bejt, Singer? Tak si vemou černý figurky - a bude, ne?
    A bylo. Viděj?

    OdpovědětVymazat
  76. Focení / Obuvníkovi:

    Velká použitelná hloubka ostrosti na malých sklech a čipech kompaktů vám vtiskne do hlavy určité vidění a styl. Větší skla a větší čipy vám ale zase menším rozsahem té hloubky ostrosti dávají možnost, aby vyniklo něco, co chcete nechat vyniknout a zbytek tam byl jen jako více či méně „mázlé“ okolí. Jiné možnosti vyžadují jiné vidění, protože focené objekty „uchopíte“ úplně jinak. Jenže musíte toho na začátku nafotit trochu víc, aby se to vidění dostalo do mozku a usadilo se tam.

    Ostření:

    To s tím ostřením je nepříjemnost. Ne, že by se nedalo ostřit ručně, jenže ten nižší rozsah hloubky ostrosti působí, že je větší riziko, že to nebude ono. U rychlých scén a objektů, například sportu to může focení prakticky znemožnit. Když je ale klid a dost času, nemusí to být na závadu. Já ale u mých skel vím, že jsou to poměrně složité optické soustavy a tím pádem ten zatracený automat vždy zaostří aspoň o něco málo líp, nežli já ručně.

    Světelnost:

    To je zase výhoda. Když umí objektiv „pobrat“ dostatek světla, to je kolikrát k nezaplacení. Rozdíl mezi opravdu dobrým sklem a čipem poznáte právě v okamžik, kdy je toho světla méně.

    Komplex s vytahováním:

    Na komplex s vytahováním se vykašlete, je k ničemu. Blbé je, že když je foťák větší, tak ho člověk sebou netahá pořád, ale jen když jde fotit, no tak prostě častěji choďte fotit no...

    Počítadlo:

    Máte nějaký důvod, proč to „musí“ být přenosné? Přenosné počítadlo při stejném či horším výkonu než velká kysna vyjde vždy o dost dráž. Potřebuje-li člověk přenosnou věc, pak není o čem se bavit, když ne, pak vyjde cenově líp vzít si velkou kysnu. Nicméně mezi tím, co je na trhu, Lenovo například pořád ještě strká měď do chlazení a pod., zkrátka ještě tam pořád je na nich viditelná příbuznost s IBM a ThinkPady. Nicméně některé věci už mi na nich začínají štvát.

    Wokna:

    Upřímně se dost divím, že jim ty neustálé, chaotické změny ovládání prochází. Jinou firmu by to už dávno položilo, kdyby se chovala takhle potrhle a proti vší logice, jim to kupodivu prochází. W 8.1 jsem viděl jednou, s potěšením to předal dítěti, které to chtělo a jsem rád, že se v tom nemusím hrabat. K vztekání mám servery s W 2012. Takovou snůšku debility aby jeden jinde pohledal, tam se jim opravdu podařilo dotáhnout to k dokonalosti... Sám u sebe jsem doma přešel na Macy a mám klid, tam se ovládání v čase nemění, když už ano, je k tomu obvykle nějaký podstatný důvod, třeba myš jiné konstrukce.

    Nicméně, vám se to: Líbí? Spokojen? To je podstatné.

    Otřepané motivy a focení pro focení:

    Někdy je třeba si vyfotit věc, kterou by člověk jinak nefotil jen a pouze proto, aby se podíval, jak s tím naloží jeho čip a jeho sklo. Ale ano, při tom dnešním nadbytku a přetlaku fotek není úplně jednoduché přijít s něčím novým, neotřelým a zajímavým. A jasně, že mozek je mozek a sklo je sklo a čip je čip, bez mozku jsou ty druhé dva jen mrtvý kus železa.

    OdpovědětVymazat
  77. Manické sledování zpráv jako Ersatzsex? / Jakubovi S:

    Jakube, já vím, že se říká cosi v tom smyslu, že sex je zábava pro chudé, my bohatší že máme kino, divadlo a televizi. Jenže já bych dobrý film, nebo dokument jako náhradu sexu docela i pochopil, no ale vášnivě sledovat ten (de)mentální, uřvaný odpad, jako je současné zpravodajství? Jsou snad ti lidi masochisti? Nebo jsou po lobotomii?

    OdpovědětVymazat
  78. Draku, je to přesně tak. Musím si předrátovat spoje. Není to hned. Náročnější na přemýšlení. Přicházím tomu na chuť.
    Co se týče W8.1, chápu výhrady, jenže po prvním nasrání založeném i na přednasrání založeném na konzumaci intenzívní kritiky, jsem velmi intenzívně přemýšlel v čem je problém. Nalezl jsem ho u sebe. Dokonce po vyzkoušení a prvotním nadšení nad tím, že jsem si nainstaloval "shell" výběrově doplňující to co mají předchozí verze Windows, jak jsem se v tom hrabal, zjistil jsem, že to nepotřebuju, tak zas odinstaloval. Přecházel jsem z nutnosti z XP, kvůli té nové škatuli. K sedmičkám se nebudu vracet. Ve staré škatuli mám XP, maminka má W7. Prakticky potřebuju jen spouštět potřebné aplikace. Pro fotky, psaní, internet, zvuk, video. Startuje do plochy, na které toho moc nemám, využívám možností nabídky "home" na liště. Z ní (nejen) jsou přístupné ovládací panely pro nastavení všeho. Po nastavení systému jsou použitelné i dlaždice, které lze uspořádat a nastavit. A pak už jen používat pro fotky, psaní, internet, zvuk, video...Tak jako používám jiné věci aniž bych je pořád šteloval. Tak jak bych měl, jenže... ano...jsem hračička a rád si hrábnu. Zkus W8.1 projít, až se dostaneš za nové hradby, najdeš spoustu známého.
    Přenosné počítadlo mě přišlo na šest a půl, za to bych velkou škatuli se stejným výkonem nepořídil o moc lepší. A v "ceně" mám i UPS. Vnitřek je udělaný pěkně a čistě.

    Co se týče života a zábavy, jsou různá rčení odrážející postavení těch či oněch, určená k uspokojení těch, kteří jsou na tom hůř. Viz "chudý leč poctivý". Je zajímavé to otočit... Nebo "chudý leč šťastný". "I bohatí mají velké starosti." Je zajímavé, že tato rčení nepocházejí od bohatých, přesněji řečeno majetných. Podobně je tomu v případě zdravých a nemocných. Pocházejí od chudých a nemocných, ve snaze si ulevit a ulehčit si. Milosrdné sebeobelhávání. Nebo pro ně shora distribuovaná ovládající manipulace, sedativum aby byli spokojeni se svým údělem a nerebelovali. Ostatně se to promítá i v náboženství viz např. "Spíše velbloud projde uchem jehly než boháč do království nebeského." Zajímavé je, že pro distributory jako by to neplatilo. Asi jsou masochisté těšící se na hrůzy pekelné.
    Zábava..., no my vzdělaní intelektuálové pohrdáme masovou zábavou, oním plytkým konzumem. My čteme....
    A jak je to ve skutečnosti? Zábavou úspěšných je život sám, zahrnující to všechno.

    OdpovědětVymazat
  79. Nové „zadrátování“ / Obuvníkovi:

    Nové zadrátování se objeví až po nějaké té praxi, tedy zamyšlením se před focením a ověření v praxi.

    W 8.1 a další otravnosti:

    Na kritiky a další bláboly typu zive.cz z vysoka kašlu, nemám kdy na kraviny. W 2012 Server je prakticky to samé, jako W 8.1., ovládáním. Jen nežádoucích a neodbouratelných vazeb jedné srágory na druhou, je tam mnohem víc, než bývalo dřív u předchozích verzí. Někdo to s tou vstřícností vůči debilům hodně přehnal a tak si to už dávno nejde nastavit tak, jak jeden chce, ale jak mu to zatracené obludárium z fabriky umožní a ono mu to toho až tak moc tedy opravdu neumožňuje. Nehodlám se kvůli tomu ani zbytečně rozčilovat a tím méně pak hýkat nadšením, když potřebuji, zvládnu to a tím to hasne. Nadšení veškeré žádné, zatím bych to nazval překonatelným odporem, jao že se pořád ještě dovedu dokopat k tomu, abych sedl a něco s tím dělal, za peníze. Patří to k profesionalitě. Sám pro sebe to ale už dávno nepoužívám. Nepovažuji to za příliš bezpečné.

    Thinkpad L 540 za 6,5 kKč? To není úplně obvyklá cena, aspoň ne pro nový kus. U staršího dejme tomu, tomu bych věřil. Za cenu nového, která se pohybuje mezi skoro 16 až 27 kKč, bych určitě slušnou velkou kysnu pořídil, dokonce velmi luxusní. A ano, přestože se dekly s displeji vyrábějí hůř než dřív, jsou takové divně ohebné, to dřív nebývalo a plasty už nejsou pěkně uhelně a nádherně černé, ale takové divně dohněda, tak pořád ještě je to oproti jiným notesům s mizerným chlazením pořád ještě velice hezká věc. Bohužel už ne tak hezká, jako bývala dřív.

    Život a zábava:

    Nezapomínejme na to, že lid chce být klamán a trvá na tom, že klamán bude.

    OdpovědětVymazat
  80. Dorazil jsem
    před hodinou z testovací jízdy po Jeseníkách, abych prověřil, kam až se s novou "motoběžkou" dostanu. Konstatoval jsem, že skoro všude. Pravda, jsou kopce, kdy jedu neskutečnou rychlostí 9 km/hod. ale motorek (podle zvuku) nijak netrpí, vrní si spokojeně - a pořád je lepší do takového kopce pomalu jet, než rychle jít. Neexistující odpružení zadního kola mě aspoň donutí povstat a projet inkriminované místo ve skrčeném stoji - jinak dostanu doslova nakopáno do zadku. Sedlem.
    Horské silničky (Wehrmacht stavěl poctivě - jen těch pár (8) desetiletí poté se na nich trochu podepsalo, Hitler přece jen počítal s "Blitzkriegem") jsou na celých desítkách kilometrů tak rozbité, že mě kolikrát bolím nohy víc, než kdybych tamtudy běhal pěšky. Nicméně 100 km mě přijde na 46 Kč v benzínu (a tři a půl hodiny zábavy). Takže ano, jsem spokojen. Až mě to začne nudit nebo namáhat, koupím si auto.
    ===
    Jen co jsem dorazil, zapnu PC a hned tolik legrace:
    ...Zábava..., no my vzdělaní intelektuálové pohrdáme masovou zábavou, oním plytkým konzumem. My čteme... to mi ořátelé nedělejte - hlavně když piji kávu.

    K focení a aparátům:
    Fotit se dá ledasčím - třeba krabičkou s malilinkatou dírečkou nebo foťáčkem, který váží několik tun (hvězdářský reflektor). Každý aparát se hodí na něco hodně, na něco méně a na něco se nehodí vůbec.
    Ale jak praví Drak: je třeba si vyfotit i to, co mít vyfocené nepotřebuji - třeba jen proto, abych si ověřil, že tudy cesta nevede. Nebo naopak objevím postup, který zatím nikdo nepoužil. Vzhledem k tomu, že mě dneska obrázek stojí 0,00 Kč a trochu času jne skvělá doba na experimenty. Momentálně experimentuji s časem: time-lapse a time-stretching. Neuvěříte, kolik různých pohybů udělá motýl, když saje nektar z květu.
    To jsou okamžiky, kdy mě mrzí, že jsem tak starý. Kolik různých pokusů bych ještě mohl udělat, kdybych byl mladý. Třeba bych i mohl založit novou školu time-lapse - už i tohle je rutina - spolu se zpomalenými záběry to prodává nové 4k TV.
    Ale - skoro všechnu záběry jsem už někdy předtím viděl - nebo záběry skoro stejné. Invence není žádná, pokus o sdělování něčeho taky ne. Jen technologie, nápodoba vzoru, technická dokonalost. Nic víc.
    ====
    Taková "technická samohana". Proto neřeším ostření, barevné podání objektivu, nedokonalosti čipu, aberaci, bokeh...

    Prostě - od jisté (ne zcela přesné) hranice je přístroj použitelný, tak ho KURNIK fotografe vezmi a TVOŘ!

    Všechno ostatní je (svým způsobem) onanie.

    OdpovědětVymazat
  81. Draku, šel kolem Profihotovosti, je to taková "nóbl zastavárna", měli ve vitríně, ze zvědavosti nechal předvést, fungoval, kouknul na konfiguraci, moc nerozmýšlel a risknul. Model z roku 2013, neojetý, základní konfigurace, displej tradičně hnusný. Cena mi připadala přijatelná. Když jsem prošel net, trochu jsem se divil. Notebooky tam občas mívají, ale rozdíl v ceně bývá daleko nižší. Ještě jsem narazil na sice starší ale ve výborném stavu, neosahané HP 6910 vyřazené ze státní správy, v kompletním balení, včetně dokovací stanice a náhradní baterie, za dva devět. T7500, až 8GB ram, osazeno 2GB, 120GB HDD SATA, DVD RW, bez operačního systému,s vypucovaným diskem, původně tam byly licencované sedmičky. Evidentně užívaný v dokovací stanici s ext. klávesnicí a monitorem, protože klávesnice a touchpad netknuté. Chvilku jsem uvažoval, že by se hodil,zkusil bych linux, jenže to už jsem měl ten ThinkPad, počítačově jsem saturovaný a konfigurovat další krám se mi nechce. S takovým přístupem bych nedělal nic jiného.

    Kocoure, zum befehl! I když co se týče tvoření, nefunguje mi na povel. Napíšu povídání jak jsem byl nezaslouženě pasován na fotografa. I s nějakou fotkou. Aby tu nebylo pořád o politizírování.

    OdpovědětVymazat
  82. Notes / Obuvníkovi:

    Řekněme, že to byla klika, takže gratuluji. teoreticky by mohl být ještě v záruce. Leninovo na lepší modely dává 36 měsíců. Na HP se šetří jak na chlazení, tak na všem dalším, takže jeden neví, jestli ho donese v jednom kuse, nebo ve více kusech...

    Pasování na fotografa / Obuvníkovi:

    Mě se občas také ptají, když tahám dlouhá skla, jestli nejsem profík. Usměji se a odvětím, že naštěstí pro mě ne :-) Zasmějeme se všichni a fotím si dál.


    StK:

    Vítej zpět :-)

    Fotka za 0,00 Kč / Stk:

    No není to tak úplně pravda. Závěrka mého foťáku vydrží cca 150 000 cyklů. Pak asi vyjde levněji koupit si nový, takže pakliže si správně vzpomenu na jeho cenu, tak jen u těl se základním objektivem přijde jedna fotka sice na necelých ale cca 30 haléřů. To samozřejmě není nic, co by mi od experimentování odradilo, to ani omylem. Mnohem víc rozhodující je samozřejmě čas, chuť a něčím lákavý námět či téma. Musí se to všechno sejít. Ale fotek mám celkem dost a na mnohé se kouknu rád i opakovaně, takže si nestěžuji, marná práce to není ;-)

    OdpovědětVymazat
  83. Pro Draka:

    No, jsemť "člověk přibližný", takže jsem obchodnicky zaokrouhlil těch 0,3 Kč na 0.0 Kč - tohle kupodivu dělají i v obchodě. Jedině moje banka vše počítá na HALÉŘE. Puntičkáři.

    Jinak - zatím se mi nepodařilo utahat ani jeden foťák - vždy to zatím skončilo nákupem nového, pochopitelně "lepšího" a odprodejem nebo darováním toho předchozího. Jsem holt člen konzumním společnosti...
    Ale Canon se mi už podařilo prodejem fotek umořit, LUMIX ještě ne, i když byl skoro 10x levnější.

    Ale nakonec - rubáš nemá kapsy!

    OdpovědětVymazat
  84. Člověk přibližný / StK:

    No, ono je-li něco před nulou, tak není zase až takový problém to za desetinnou čárkou zaokrouhlit či oříznout, ale jinak to dělají správně ti bankéři, případně vědátoři s tím jejich úžasným zápisem zohledňujícím pro ně přehledně počty nul :-)

    Umořování foťáků:

    Nic takového neprovozuji, nicméně můj Karlův most už byl na jednom mezinárodním firemním kalendáři. Přímo zato mi bylo poděkováno, jinak řečeno dostal jsem za to zaplaceno vatikánským dolarem (Pámbůh vám to zaplať...) a on zdá se platí, jinými slušnými kšefty za jiné věci :-) S jinými fotkami je to podobné. A tak si nestěžuji a sem tam si pořídím další hračky :-) Jak říká Kocour, rubáš kapsy nemá a jeden taky musí mít hračky, se kterými ho těší být na světě. Je to jeden ze smyslů života.

    Životnost foťáků:

    S mým tělem se pomalu ale jistě úspěšně blížím k celé 1/4 životnosti. Takže se dá říci, že utahat k smrti se to při opravdu „profesionálním” použití nakonec určitě dá. Nicméně já si spíš časem koupím novější tělo a budu mít těla 2. V určitých situacích se hodí mít jeden foťák s krátkým a širokým sklem a fotit předměty blízké a druhý zase s dlouhým sklem a úzkým úhlem a tím zase fotit předměty vzdálené, aniž by jeden musel přehazovat skla jako debil a pouštět při tom bordel na čip :-)

    OdpovědětVymazat
  85. Draku, hlavně, že funguje. Záruka je nejlepší když není třeba. Bytelnost je slušná, třebaže nedosahuje staré téčkové řady. Vydržel i přisednutí na kanapi. Měl jsem virózu (pravou, ne zemanovskou), zvonil mobil, nerozsvítil jsem si, zapomněl, a... No nechřuplo to. Akorát na displeji dole jsem objevil mrňavou černou tečičku, není to v matrici ale v podsvícení. Prakticky nevadí. Trochu se mi otiskla klávesnice, to jsem odstranil rozleštěním celého displeje, tak z matného je polomatný, obraz se dokonce trochu zlepšil. Dak bych lepší displej, i když budu mít monitor. Tak jsem se poptal a porozhlédl po netu. Jenže ty tam jsou časy, kdy bylo možno kanibalizovat komponenty napříč modelovými řadami. Nestačí odpovídající rozměr, rozlišení, konektor. Pro ten který model jsou určeny tyhle a ne jiné displeje a šlus. To by tak hrálo aby si tam někdo dal něco lepšího. V servisech nic nevědí, jsou to jen vyměňovači náhradních díků podle firemní specifikace. Že do tohodletoho s támhle kódem má přijít támhleto s tamním kódem. No tak to umím taky a šroubovákem si oko nevypíchnu. Ano, vedlejší modelová řada to má... Není port e-DP jako e-DP, jeho zapojení může být různé, pro veřejnost se neuvádí. Nejvyšší model z téhle řady stojí kolem třiceti tisíc, má full hd jen o něco málo hnusný, jenže stále TN a to dokonce horší než byly kvalitní TN před několika lety. IPS je jen o několik stovek dražší, rozdíl v kvalitě úžasný. Ale nedají ho tam a neumožní to, protože obchodní politika... A do všeho používaný nudlovitý formát 16:9, jako by nestačilo 16:10.
    Ano, vím, nemám si vymejšlet. A za ty peníze...
    Hlavně, že zátěžový test dopadnul úspěšně. Ještě že jsem před tím zhubnul.

    Pasování na fotografa, ano přesně tak to bylo.
    Je zajímavé, že zajímavější fotka se mi leckdy podaří jen když to jen tak střelím, než když nad záběrem moc špekuluju.

    OdpovědětVymazat
  86. Obuvníkovi:

    Když to jen tak střelím:

    To není jen tak střelit, to se jen z podvědomí přímo do ruky vyhrabe krystalisovaná zkušenost :-) Zkrátka projeví se souhrn zkušeností z předchozí „střelby” a analýzy jejích výsledků. Jen to není tak úplně vědomý proces.

    LCD:

    16:10 je hezčí formát, ale mají ho obvykle jen tu „lepší“ a dražší modely a je jedno jestli notesů, nebo externích monitorů.

    Notes:

    Držím palce, ale nejspíš bych zkusil na e-Bayi či Aukru sehnat ten správný displej s tím správným kódem, a vrazit ho tma. K notsu domů bych si splašil dokovací stanici a externí monitor, nějaký hezký, 16:10 a hodně barvama. Umí je EIZO a NEC. Ale jestli máte hodně času, držím palce s pokusy připojit lepší LCD, ale nemusí to jít. Může to zkrachovat na nějaké konektorové či jiné schválnosti, může z karty lézt signál jen pro ten šunt co tam je a tak. Budíky, kterými by se to dalo změřit nejsou zadarmo... No ale když to jednoho baví ;-)

    OdpovědětVymazat
  87. "Střelená" fotka bývá opravdu nejlepší. Augenblick, reflex. Jako při střelbě pistolí.

    Říká se tomu štěstí začátečníkovo. Můj první kinofilm měl 35 použitelných záběrů, jeden byl přeexponovaný. Mohu dokladovat. To bylo před kopou let. (Doslova.) Pak se stávalo, že z jedné ruličky bylo třeba jen 5-6 použitelných záběrů a žádný výborný - a když, tak nanejvýš jeden.
    No a když se s tím smíříte i u barevného negativu, pomalu se stáváte fotografem.

    A až se vám podaří pár fotek prodat, stáváte se poloprofesionálem - to už nemáte iluze o technice, technologických "fičurách" a hlavně o vkusu fotografů a - ježíšikriste!!! - publika.

    Většina fotografů profesionálů, byvše vyslýchána novinářem, si vymýšlí neskutečné pitominky - jen aby uchránila to svoje skutečné know how. Někdy ho ani není schopna definovat a přesto dělá skvělé fotky. (Sudek.) Nebo si vytvoří vlastní estetiku a tak dlouho ji cpe do veřejnosti, až ji veřejnost uzná za normu a jeho samotného za guru. (Saudek.)

    OdpovědětVymazat
  88. Draku, fór je v tom, že vybrat displej s tím správným kódem umí každý servisák podle servisního katalogu. Stačí gramotnost a aby si šroubovákem nevypíchnul oko. Víc čekat nelze. Pro tenhle model je to TN se základním rozlišením. Finito. Určitě by fungovalo něco dalšího a lepšího, ale není v nabídce. Nutno znát parametry a zapojení příslušné verze e-DP. Ty nejsou běžně dostupné. Jednoduše to nepůjde, další zjišťování by bylo plýtvání vzácným časem. Zatím nechám tak a občas kouknu na net. Čeká mě výběr monitoru, stačí něco obstojného IPS kolem osmi, nemusí to být Eizo.

    OdpovědětVymazat
  89. Prodej fotek / StK:

    Jakési náznaky a možnosti vydat se tím směrem se rýsovaly a pořád rýsují, ale jednak jsem „usazen“ v tom co dělám a kde dřepím a navíc k tomu se mi opravdu nechce na stará kolena měnit svůj život a pálit za sebou mosty, protože jakmile se pohnu, zpátky už se nevrátím. A když se nepovede nová existence, bude problém. A proč vlastně? Abych pak kvůli tomu, že mi za to focení platí přišel o tu svobodu fotit si kdy chci, co chci a jak chci? Zkrátka ani trochu si nejsem jist, že bych vůbec snesl pocit, že jsem na focení existenčně závislý, natož pak, abych o to usiloval. On ten nevkus obecný se dostal už docela hodně daleko a já bych opravdu jen velice nerad byl součástí něčeho takového i jen pasivně, natož pak to aktivně produkovat a šířit. Slabý žaludek? Asi ano... No ale když si ho mohu dovolit, tak proč ne?

    LCD v notesu / Obuvníkovi:

    Ano, bitva o to, aby výrobce byl povinen poskytnout úplné a vyčerpávající specifikace k tomu jeho zatracenému šuntu, který prodal spotřebiteli, je dávno prohraná. Bohužel pro nás pro všechny, takže nezbývá, než nést následky.

    Monitor:

    Ano, nemusí to být EIZO, i to se dá pravda pořídit cca za 8 kKč, například EV2336WFS3-BK IPS-LED, ale to, co bych ještě „zkousnul“, třeba CS 230, stojí včetně DPH cca 14 kKč a kam šilhám, na CS 270, to je za cca 26 kKč. Ach jo. A dá se šilhat i dál, ale to je nějaká jiná finanční realita...

    OdpovědětVymazat
  90. To Drak:

    Až budeš mít dvě těla, tak zjistíš, že to novější má lepší čip a začneš špekulovat... To já znám.

    Jinak k foťákům: Poslední dobou pořád radši fotím na malý čip v tisícovce. Má větší pružnost. A FZ-1000 má elektronický hledáček. Takže mi hned při kompozici ukáže, kde bude snímek převalený a můžu udělat korekce, já fotím pořád na "manu" - jen "reportáže" dám na "automatické ISO". Když chci přesně zaostřit, tak mi to samo při pohybu zaostřovacího kroužku nabídne 8x zvětšený výřez a tam zaostřím i v polotmě - což na zrcadlovce nedokážu. Pokud např. při nočním snímku nemám v patřičné vzdálenosti nějakou žárovku/bod totiž vidím jen tmu. Že je ta tma neostrá poznám až po expozici nebo doma. To už bývá pozdě.

    Lituji, že jsem si nepořídil větší čip - ale objektivy jsou pak přiměřeně nebo spíš nepřiměřeně dražší. To už bych se musel focením živit, aby to stálo za to.

    OdpovědětVymazat
  91. Být "nájemným fotografem" jsem si zkusil a už nechci. To je totéž, jako být nájemným zvukařem. Jednak děláš to, co chce "šéf", způsobem, který určuje on a jednak prostě musíš být úspěšný.
    Na mém současném stavu se mi moc líbí, že dělám to, co mne baví a když se mi nechce nebo nedaří, tak to zabalím. Volná noha.

    Vřele doporučuji!

    OdpovědětVymazat
  92. Dvě těla / StK:

    Zdroje jsou omezené, takže dokud se to nezmění k lepšímu, na blízko horší, na dálku lepší a jinak zůstane jen u spekulaci, šlus na drát ;-)

    Ostření / StK:

    Tyhle problémy v noci nemám, ostří to automaticky spolehlivě a dobře, pakliže to není „ruční“ objektiv, jako třeba můj astroteleskop, pak musím to ostření odřít ručně a zoom na lepší ostření se dělá nasazením dodatečné optiky k hledáčku :-) Za to kvalitní automatické ostření jsem si ale připlatil v ceně těla a některých skel.

    Být nájemným čímkoliv / StK:

    Být nájemným čímkoliv není zrovna snadné, ale dá se to nakonec, když se v tom člověk naučí chodit. Nicméně i ta svoboda na „volné“ noze je hodně relativní. Ale „sedne“ mi to přeci jenom mnohem víc a lépe, než klasický zaměstnanecký vztah.

    OdpovědětVymazat
  93. Výběr monitoru / Obuvníkovi:

    To, že i v mém věku pořád ještě vidím dobře a nepotřebuji brýle, je dáno mimo jiné tím, že dbám na ergonomii zraku při práci a snažím se ho zatěžovat a namáhat tak málo jak to jenom jde a také proto, že na monitorech, do kterých koukám i víc než 10 hodin denně, prostě nešetřím za každou cenu. Prachy nejsou všechno a zdaleka ne vše, co je na monitoru opravdu důležité, se vejde do parametrů podle kterých se ten monitor obvykle vybírá. Jedna z oblastí, kde Mac OSX vede, je šetrnost vůči očím. Jobs měl svého času dobrý cit na výběr písem, která netahají za oči a jdou dobře číst a tím pádem se u těch jejich plechovek s dobrým monitorem opravdu dobře sedí i po dlouhou dobu. Takže v podstatě je potřeba, aby monitor nebyl „přesvícený“, tedy netahal za oči nadbytkem světla. Uměl ten jas dobře automaticky regulovat pomocí sondy a aby i při tom utlumeném svitu měl pořád ještě schopnost zobrazit dost barev za pořád ještě slušného kontrastu. Jak tohle chcete narvat do čitelných zveřejňovaných parametrů? To skoro nejde. A když, tak jen markeťáckými výkřiky, jako že to, či ono, je naprosto úžasné a nepostradatelné. jenže tam už jsme někde u „solidnosti” a důvěryhodnosti prodejců ojetých aut se stočenými tachometry. Recenze? Nakolik se jim vůbec dá věřit dnes, kdy se skoro vše kupuje a prodává a navíc k tomu trapně lacino?

    Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  94. Draku, toho si tuze važ, máš naděleno od přírody. Mám asi mínus čtyři dioptrie, na řízení brýle ostré, běžně o něco slabší abych nemusel mít dlouhé ruce. Zato na blízko bez brýlí ostřím na patnáct cm, i když to bývalo lepší. Slušný monitor se dá pořídit i do deseti.

    OdpovědětVymazat
  95. Nemusí to být EIZO, kupodivu v téhle ceně je slušný Benq, barvy, rovnoměrnost podsvícení, jeho regulace bez použití PWM.

    OdpovědětVymazat
  96. Tak projel monitory, no... ano. Nejspíš EIZO. EV2455. Kol jedenácti. Když za tu cenu nedostanu nic lepšího. Kdysi jsem se tuze plácnul přes kapsu a koupil EIZO FS 365, patnáctku, za čtyřiadvacet. Už víc než deset let mamince slouží v kuchyni jako TV. Teď to není aktuální, až na podzim.

    OdpovědětVymazat
  97. X Rozdíl mezi Sudkem a Saudkem: hle, co dělá jediné písmenko. Dokonale shrnut základní rozdíl. Protiklad.
    x Núúú - i po lobotomii může člověk (ještě člověk - ?) dostat chuť na to oné!
    Vono záleží na pojetí, chápání, vědí. "Dovolej, pane Goldberg - mohl bych mít to potěšení chvilku si pohovořit s jejich paní?" "Ale no prosím, pane Haas - když tomu říkáte potěšení..."

    OdpovědětVymazat
  98. Všecko má své mouchy. Tak já už mám dneska aji tu svoji. To beru. Hmyz vůbec vysoce obdivuju. Pokud se nerozhodne se napít mé krve a tak.
    I když je známo, že je to pouze mé nom de guerre, tím je to závaznější. Jako jméno dámy, zvolené rytířem před turnajem. Závazek. Viz vedle.
    A právě se dozvídám z rádia, že turecká armáda se pustila vedle US nálety taky do dosavadních potenciálních spojenců Kurdů. Bohorodičko. Tak toto je hodně špatný krok.
    A poslanci z RF navtívili Krym. Bože.

    OdpovědětVymazat
  99. Estét - ! No to je snad přece jen trochu silné slovo. Pak může následovat už jenom "Ty intelygente - !!" No dobře...

    OdpovědětVymazat
  100. Jakubovi S.:

    Estét:

    Předpokládám, že dobře víš, že zrovna takhle to nikdo nemyslel ;-)

    Kurdové a Turci:

    Ti se „řežou“ prakticky od nepaměti? A současné Turecko je v podstatě islamistické a poměrně agresivní a ambiciozní, takže mě to až tak dalece neudivuje. Bude časem hůř. A „západ“ na tom má tím jeho debilním rádoby demokratickým „šitím“ do tureckých vojáků svůj velký podíl viny.

    OdpovědětVymazat
  101. Na tom estétovi si trvám.
    Jakub estetický cit má, dokonce i praxi (výstavy), tak co se "štětí"?
    Nebyly tam přece úvozovky!
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  102. Tak bon. Ego te absolvo. A de se spat...

    OdpovědětVymazat
  103. Zdravím, všechny zúčastněné a posílám odkaz na docela zajímavý blog => http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/318061-uskali-debaty-o-uprchlicich/ ...

    OdpovědětVymazat
  104. Beseda o přijímání uprchlíků / formanovi:

    Úskalí tu jsou, ale jsou dána především dřívější naivní a zaslepenou politikou přijímání uprchlíků a migrantů, která přivedla k tomu, že země tradičně demokratické, jako jsou Británie, Francie, Belgie, Německo, Holandsko, Švédsko, Norsko, Rakousko a Švýcarsko dnes čelí čím dál tím víc problémům o zachování si svého původního charakteru, rázu, zřízení, zákonnosti a obyvatelstva. Jinak a naprosto bez příkras řečeno, v dlouhodobém horizontu tam začíná jít začíná jít o krk. Můžeme být jen rádi, že září 2001, vražda Thea van Gogha, brajgl kolem karikatur Mohameda či řádění v pařížské redakci začaly lidem dostatečně otevírat oči a měnit dříve naivní a hloupé nahlížení na toto nebezpečí.

    Autor článku říká:

    „Jak přijímat?

    Nejen Česká republika by měla do své společnosti přijímat jen tolik osob, kolik dokáže integrovat, a jen takové, kteří o to skutečně stojí.“

    Věcně vzato, uprchlíky a migranty přijímat můžeme, ale s námi, původním obyvatelstvem slučitelné, tedy určitě ne mohamedány s vybrakovanými mozky, přesvědčených o jejich nadřazenosti. To při jejich krysí množivosti a vrozené agresivitě pro hostitelskou společnost prostě nemůže dopadnout dobře. Můžeme brát bezvěrce, křesťany, drůzy, židy, budhisty, takřka cokoliv a kohokoliv, musí být jen pracovití a nesmí mít islámem vybrakované mozky. Protože ti s takto vybrakovanými mozky už totiž pomalu ale jistě přestávají být lidskými bytostmi, ale mnohem víc to připomíná agresivní, rozpínavý, množivý a svému okolí nebezpečný sociální hmyz. Přirovnání k termitům či kobylkám je dost na místě a zahrávat si s něčím takovým je sebevražedné.

    Dokud něco takového nezazní a nezačne se konat, tak se obávám, že nálepkování na xenofoby, rasisty a nácky na jedné straně a na falešné humanisty, sluníčkáře a vlastizrádce na té druhé prostě nepřestane.

    A na druhou stranu, když se podíváte reálně a bez ideologických růžových brýlí na již viditelné a hmatatelné následky zaslepené, otevřené imigrační politiky a nemožnost v některých místech udržet platné právo, tak jak jinak, než přirovnáním k vlastizradě, byste klasifikoval jednání, které vede k podpoře něčeho takového, jako je růst počtu šiřitelů a nositelů práva šaría na úkor původních obyvatel a jejich práva? Na světě je mimo obě Ameriky a Evropu nadbytek zemí, kde panuje islám v té či oné podobě. Proč se tedy cpou sem a vnucují nám, oč nestojíme? Proč tomu ideologicko-nábožensko-společensko-politickému hnusu, který je ve své podstatě mnohem horší, než Stalin s Hitlerem dohromady, máme dobrovolně a za naše peníze cpát do chřtánu ještě Evropu?

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)