Prohledat tento blog

středa 1. července 2015

...až se ucho utrhne!

Demonstrace IVČRN



...Zároveň by to posílilo důvěru v Evropskou unii. Ta se v očích mnoha lidí proměnila ve směšný, až odpuzující generátor nesmyslů a buzerace, v proklamátora bombastických hesel, zatímco civilizační vlak ujíždí tempem stále rychlejším směr Asie, Dálný východ. 



Což se děje v epoše počínajícího rozkladu státní moci na africkém kontinentu, provázeným masovým exodem na sever s důsledky, jež unijní orgány nahlížejí brýlemi iluzí a zbožných přání.


Aston na NP 12/05/2015




   O několik týdnů později se ale Aston naváží do IVČRN a jeho leadera Doc. Mgr. Martina Konvičky, Ph.D. Jistě, není to politik - neboli je to politik - amatér bez zkušeností, jak "zacházet" s médii. Občas rozpráví jak bych to nejlíp napsal..    ...naivně. A Aston poněkud "pootočil". Ovšem diskuze pod jeho článkem je poměrně negativní. Tedy přesněji řečeno velmi negativní. Jako by zapomněl na svou SF knížku "Měsíc mého života". Že je Neff nekritický zastánce EU (nechce se mi napsat "eutŕohujer") vyplývá z několika jeho článků. Je to prostě profesionál. Profesionální optimista. Doufám, že ne placený.

  Každý režim trvá, dokud nepřekročí nějakou svou vnitřní mez.  Má vždy tendenci setrvávat v určitém trendu, který vyhovuje jeho "věrchušce". Finančně, kariérně nebo třeba jen proto, že jeho udržování je nejméně pracné.  A každý režim má své propagátory, obhájce ale i kritiky, disidenty a revolucionáře. Nějak ovšem chybí sebereflexe systému - pokud k nějakým "nerevolučním" změnám přistoupí, jsou to vždy změny, které principu systému nic nemění, změny tzv. kosmetické. 

   Někdo říká, že se systém přežil, já tvrdím, že praskla pojistka, nejslabší část systému. Každý systém / režim / společnost takovou součástku má, ten pověstný nejslabší článek řetězu. Měla ho i naše "první republika" (pro samé dohadování politiků nebylo dost vůle se ubránit fašismu - spoléhání na tehdejší "evropskou unii" se nám nevyplatilo - byla uzavřena Mnichovská dohoda a "šmytec". Tady bych viděl důvod, proč se tak dobře povedl komunistický puč v roce 1948. Jednak velkou část republiky osvobodil Sovětský svaz (i když se dneska pokoušejí někteří "rusofobové" své okolí přesvědčit, že to tak nebylo) a lidé byli vděční za osvobození od Hitlera, jednak od prvorepublikových představitelů čekali jen pokračování jejich hašteření a boj o pozice. Že komunisté byla špatná volba se přesvědčili už za pár let, kdy jsme se dostali do područí CCCP.  Nevím, jak by to dopadlo, kdybychom zůstali ve vlivu "západu". Popisovat, jak by to mohlo vypadat je vlastně pokus o SF - alternativní historie. 

   Rok 1968 vypadal, jako by byl přelomový i když chystané změny se revolučními zdály jen tehdy.  Dnes už je jasné, že jedni komunisté, poněkud liberálnější, se pokoušeli nahradit komunisty jiné, ortodoxní. No dopadlo to tak, jak to dopadlo. Supervelmoc CCCP zavelel a "távor míri a socialismu" nám pomocí svých vojáků vysvětlil, kde je naše místo a nakolik si můžeme vyskakovat. Bylo to dost tvrdé zjištění, ale pro mě osobně bylo horší to, co následovalo, tak zvaná "normalizace". Tam se začaly odhalovat skutečné povahy lidí. Kdo setrval "v bludu" a byl nikoliv upálen, ale zbaven svého místa nebo přímo vyhozen. A kolegové na sebe začali donášet, už se mohlo mluvit o čemkoliv jen v "prověřené skupince" a ani to vždy nebyla bezpečné. Někdy tam byli donašeči. 

   Reálná společnost se vždycky po krátkém čase "rozsortýruje" na lidí, kteří mají rádi svobodu a lidi, kteří mají raději dobré bydlo. Klídek. Na lidi, kteří rádi donášejí na jiné a lidi, kteří se o dění kolem sebe nezajímají, fatalisty, kteří říkají "ono to nějak dopadne"Jistě, dopadne. Nějak. A pak se budou divit  jako naši rodiče v roce 1948.

   Ze života: Moje mladší sestra se s manželem rozhodli jet do Tunisu. Vrátili se týden před tím, než tam islámský šílenec, o necelých padesát kilometrů dál postřílel kalašnikovem osmatřicet lidí. Prý tam byl klid, všechno v pořádku, říkala sestra. A měli slevu. 
V Tunisu ruší své pobyty většina klientů  ze západní Evropy. Všichni, kromě Čechů. České cestovní kanceláře registrují žádosti o zrušení nebo přemístění destinace v méně než deseti procentech. Devadesát procent Čechů pevně věří, že jim se nic takového stát nemůže. A kdyby se k něčemu takovému náhodou přichomýtli, budou z toho obviňovat kdekoho, že je měl varovat nebo jim pobyt přímo zakázat.  
Ovčané naší Kotlinky jsou značně svérázní.   

   Dneska není problém se dopídit k informací, není třeba po večerech hledat tu nejméně zarušenou "Svobodnou Evropu" nebo "Hlas Ameriky" - a poslouchat potichu, protože sousedé...  Dneska je problém rozlišit informace pravdivé a nepravdivé. A nakolik nepravdivé.  A tak si zprávy o ataku muslimů na Evropu vykládá každý jinak. Jsou takoví, kterým to nijak "netrhá játra", jiní jsou zase hysteričtí, jako by už tady byla celá tajná armáda Islámského Státu. A neše  věrchuška, EU? Klídek, všechno se vyřeší, Brusel přikáže a vazalské státečky prostě poslechnou direktivy a přijmou přesně stanovené kvóty uprchlíků. Když se malí "pochlapili" a neposlechli (ale už ústy pán Sobotky vlastně Česko, přislíbilo, že si vezme nějaké utečence "dobrovolně", +/-  stejný počet, jaký nám předpisoval Brusel) tak se najednou začal problém skutečně řešit - zatím jen slovně. 

    Kdyby se nikdo nahlas neozval (státy, kam ekonomičtí uprchlíci míří za sociálními dávkami a vůbec systémem k protestům neměly důvod - byly to právě ony, které Evropskou komisi infikovali tím nápadem s kvótami aby si ulehčily ekonomicky i bezpečnostně) tak by se pokus o řešení posouval v čase dál a dál - až by se jednoho krásného dne ucho utrhlo. Lidé by se radikalizovali v daleko větší míře. I ti, kterým je všechno kolem "ukradené by si všimli, že je velmi nebezpečné po setmění chodit ven,  že v ulicích hoří auta  (často i jejich)  podobně jako už několikrát ve Francii i Německu. To, že by tím padly současné vládnoucí garnitury není ani tak nebezpečné, nebezpečné bude spíše kdo zaujme jejich místo. Čím později se to ucho utrhne, tím víc bude hrozit návrat nějakého  "pána s knírkem", jak pravil Drak. 

Tohle divadýlko, které sehrála politická reprezentace EU v Paříži po útoku na redakci Charlie Hebdo se jí nevyplatilo. Ukázalo to jednoznačně její nulovou odvahu.


   Je čas, aby se věrchuška EU rozhodla, jestli chce s nějakými menšími "kosmetickými změnami" vládnout dál nebo předat vládu radikálům. Buď těm, co sem přicházejí nebo těm, kteří ty příchozí nechtějí. 

   Takže vysmívat se Konvičkovi a jeho IVČRN je jednak zpozdilé, jednak trochu nebezpečné. Protože pomalu nastává čas, kdy nikdo a nic  nebude zapomenuto. Stejně jako při normalizaci v roce 1970. A pak ti, kteří pomáhali a tleskali při vtahování dřevěného koně dovnitř Tróje budou (po právu) odhaleni a potrestání.  Protože schvalovali islámský "atentát na Evropu". O to už se bezpečně postarají "čecháčci" mezi námi.


Ne proto, že by to tak bylo správné. 
Ale proto, že se to tak obvykle dělá.


======================================

Migrace a fakta


Kdyby nebylo novinářů, bylo by na tomto světě daleko méně hysterie. Opravdu kvalitní článek ze Slovenska. 



Proč nemůžeme u nás takto klidně informovat? 
Protože politika? 
Protože novináři sledují jen náklady svých magazínů a sledovanost své TV stanice? 
Nebo na přání majitele médií?
Píší na objednávku, podle toho, kdo víc zaplatí?
Kde je takzvaná "nezávislá žurnalistika"?

   To by znamenalo, že president Zeman měl opět pravdu, když tvrdil o novinářích, že jsou hnůj. Já jsem se na vlastní oči a uši přesvědčil o snadné úplatnosti jak televizáků a rozhlasáků, tak píšících novinářů. Ale protože jsou novináři ještě navíc líní a tak opisují jeden od druhého, je opravdu téměř nemožné zjistit validní informace - pokud nejste přímo v místě děje a máte k případu přístup. Jste tzv. insider. Ale k všeobecnému informování ani to moc nepomůže. Do "hlavního proudu" vás prostě nepustí. 

14 komentářů:

  1. Je mi zcela houby platné, že přímo nesnáším EU, že se ve mně všechno brání, jen když slyším Brusel a EU nebo euro. Jsme pomalu opřádáni pavučinou Bruselu a naše muší nožičky už se pomalu ani nehýbají. Jako by nestačily historické zkušenosti. Ztráta svobody je ta nejhorší. Neznám zdroje všech těch fondů, kterými jsou evropské země upláceny.Ale nikdo nedělá nic zadarmo, ani to hloupé kuřátko. Nebudu se rozčilovat! Hned poránu, kdy má být krásně a já mám být spokojená. Umřít se mi ještě nechce, ale jsem ráda, že se - doufám - nedožiju konců, až na naši zemi spadne klec. Máme ovšem děti a vnoučata...to bude jejich tragedie. Jako by lidi byli nepoučitelní. V pohádkách aspoň drak zhyne (promiňte, Draku!), ale co v životě?

    OdpovědětVymazat
  2. Vysvětlení je prosté. Přesně v souladu s fungováním spontánního řádu, situace dozrává k boji o voliče. Ne akce jednotlivců, ale reakce systému. Jedni by se rádi udrželi a cítí, že když se nepředvedou, budou od žlabu odstaveni, druzí z opozice by rádi získali a cítí, že když se nepředvedou, ke žlabu se nedostanou. Proto pozorujeme opatrný tanec vzdalující se od posud propagované multikulti. Jde o přízeň voličů. Tedy o prachy.
    Jestliže naše vláda včetně prezidenta nás bude i nadále velkohubě zviditelňovat, někdo si nás všimne a třeba u nějaké kilo pentritu a hexogenu či nějakého střeliva obětuje. Netoužím po tom aby Praha ve světovosti tohoto druhu následovala Madrid, Londýn, Paříž… I ve světové politice platí přísloví “Nechoď Vašku s pány na led…” Velmoci, tedy jim vládnoucí suveréni, dělají politiku ve svůj prospěch, to dá rozum. O výhody z toho pocházející se nedělí, zato se dělí o ztráty. Politikou vůči Iráku, Lybii, Sýrii…sledovali nějaké své obchodní zájmy. Někdo na tom vydělal,nepochybně zbrojní sektor. Nevím o žádných výhodách pro nás. Zato když v důsledku toho nastaly průsery, požadují abychom se na nich jako následných transakčních nákladech podíleli. A co mocnůstky evropské vůči nám, to velmoc USA proti nim v případě Ukrajiny a Ruska.

    OdpovědětVymazat
  3. V životě? Drak je prohlášen za diskriminovanou menšinu, kterou je nutno živit princeznami, protože je nelidské po něm požadovat aby změnil jídelníček. To by bylo proti dračí přirozenosti a odlišnosti, kterou je nutno respektovat a chránit, neboť nás tím velmi obohacuje. Drakofobie je prohlášena za civilizačně nepřijatelnou a nadávání na draky je trestné.

    OdpovědětVymazat
  4. Schumacherovi:

    Nojo, ale co tomu říkají "zkrmované" princezny?

    Občas /často proklínám svoji střízlivost. Moje abstinence mě dost mrzí. Je totiž třeba rozumět "ruské duši". Vodka zamlží zrak - a to je pak úleva!
    Ostatně - většina klasických ruských dramat se odehrává na verandě relativně bohatého domu, kde žijí intelektuálové. Sedí tam, dumají o životě a konzumují vodku. Když vodka dojde, obvykle se zastřelí.
    Nic jiného se v tom případě asi dělat nedá. Příčinná souvislost.

    Bojím se, že tenhle způsob života je dost nakažlivý. [;>/

    OdpovědětVymazat
  5. Pánové, zachovejme paniku. A hlavně nedat se na chlast. Mně k zamlžení očí docela snadno stačí můj rozmáhající se šedý zákal, dát si k tomu s pánem panáka, tak nevím, co by bylo dál.Zachovejme rozvahu, princezny se rodí furt dokola, zato draků ubývá. Tedy snad.Taky chvilku trvá, než jim naroste těch sedm hlav. Brousit meče se doporučuje, ale dobře schovávat na půdě za trám. Určitě je najdou naši potomci a budou nám vděčni za odkaz. Myslím, že my toho tady už moc nenaděláme, tedy já určitě ne. Vy jste možná bohatýři, já už jenom sudička. Ale dobrá! To zase jo. Tolik sebevědomí mám! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta charakteristika ruské klasiky - páni! Rozchechtal jsem se nahlas!!
    Někteří zvukaři by možná měli sáhnout i po psaní...
    Krmiva = princezen se nikdo ptát nebude. Už klást jim otázky je nekorektní. A izolací od veřejnosti a médií se dosáhne toho, že nikdo nebude vědět, nač se v posledních chvílích zoufale ptají ony. Pro každou se uspořádá velké rozloučení a nejvyšší kněz ujistí, že církev bude stále udržovat její památku. (Princezen se vůbec obecně v historii nikdo na nic důležitého neptal. Chudáci holky.)
    Ono s oběťmi to leckdy při bližším zkoumání je různé. Chudák Sýkora, teď všude a pořád (v pořádku, aspoň občas!) mistr Jan, ten šestnáctiletý kluk ze Žďáru - o tomhle vím bližší skutečnosti přímo od šéfa vyšetřovacího týmu tam. A někdy to je tzv. zástupná oběť - známo už za antiky.

    OdpovědětVymazat
  7. StK, co by asi tak měly říkat? Au!

    OdpovědětVymazat
  8. ABC:
    St. Kocoure, ten Čechov to říká: Neděláme vůbec nic. Stěžujeme si na osud a pijeme vodku. Pracovat musíme!
    Měl by z vás, St. Kocoure, radost. Nezahálíte.

    Každá organizace je organizace... ALE! Naše přičlenění k EU podle mne zabránilo TOTÁLNÍ destrukci justice v naší zemi a přibrzdilo hodně samovládců deroucích se k moci. Protože jsme občansky velmi nedospělá společnost, do ulic jen tak někdo nevyjde. Takto máme možnost se neustále porovnávat, srovnávat. Do určité míry dohled potřebujeme. Vzpomeňte na divoká 90.léta. Bez dozoru nevím, nevím. V malém viz výsledky v Ústí nad Labem.

    Příroda si jede dál. Dnes v Mladé frontě: Holanďani jsou nejvyšší na světě, (za posledních sto let vyrostli o 20 cm), jsou i nejhubenější. Prý je to tím, že ti vysocí měli nejvíc dětí! Ale já myslím, že evoluce tuší vzestup hladiny oceánů... A s tím ani EU nic nenadělá.

    Astro, sudičky moc dobře vědí, kde je meč schovaný. Všechno má svůj čas.





    OdpovědětVymazat
  9. EU:

    Nepřipadá mi, že by ta EU byla nějak přespříliš civilisujícím, umravňujícím a obecně prospěšným prvkem. V mnoha ohledech dokonce spíš naopak. Oni ti unijní padouši nějaké v podstatě primitivní podvůdky kolem přidělování zakázek nepotřebují, to je pro ně už pravěk, oni přihrávají kšeftíky kamarádům jinak, například v podobě zákazů žárovek, příkazu podílu biopaliv v palivech, zákazu používání olova, nesmyslného boje s kysličníkem (dnes prý oxidem :-Q~ ) uhličitým, atd, atp. No a o tom, že by se ti naši padouši snažili pohřbít naší starou a dobrou civilisaci za pomoci mohutného importu a přerozdělování s civilisací nekompatibilních, agresivních a arogantních vozembouchů, no tak už vůbec, zato ta EU se snaží, až jí zadnice drnčí a nevíme proč, pochlubit se tím, zda je to z blbosti, nebo pro peníze, nechce. Takže jediným jejím přínosem nakonec bude, že naučí naše chmatáky krást v rámci připraveného a odhlasovaného zákona, aby je za to nešlo zavřít a jako bonus nám k tomu přidělí kvóty zkázonosných, agresivních a geometrickou řadou množících se tupounů... Na něco podstatného jsem snad zapomněl? Ještě někdo si myslí, že to byl dobrý nápad lézt do toho zatraceného spolku?

    OdpovědětVymazat
  10. To Schumacher:
    Taky si myslím, že EU nijak výrazně neomezila ty naše "provinční zlodějíčky". Tohle kradení je pro ni daleko a pod rozlišovací schopností jak pravil pan profesor Klaus.
    Naopak - rozkrádají se dotace. dotace, to je taková zásadní nespravedlnost, protože ji rozdávají ti, kteří o místních podmínkách vědí jen to, co se jim pošle. A papír jak známo snese všechno.

    NEVYTVÁŽŘEJÍ SE REÁLNÉ HODNOTY, PLNÍ SE PODMÍNKY PRO PŘIDĚLENÍ DOTACÍ.

    OdpovědětVymazat
  11. ABC.
    Dotace jdou ovšem otřes, plýtvání šílené... Sedí tam vesměs ignoranti.
    Ale já si pořád myslím, že jde o potíže růstu a historicky podmíněné přeceňování byrokracie.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak Aston nám už úplně zesluníčkovatěl a zařadil se mezi ty, kteří sepisují svá moudra, aniž by se namáhal se nejdříve informovat o tom, jak se věci ve skutečnosti mají. Úterý nebo středa, IvČRN nebo DOST, Konvička nebo Bartoš, hodinky nebo holínky, lošaď ili sobaka, vsjo ravno.
    Děd Vševěd řekl o obru Kolodějovi: "Něco jiného by bylo, kdyby nevěděl, že není králík. Nevíš to, dupej si. Ale on to ví." A já k tomu dodávám: "Něco jiného by bylo, kdyby Neff nenapsal Tmu. Seš optimista, sluníčkař si."

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě k tomu Neffovi; teď tady čtu jeho výrok v jiném článku: "Vždycky mě potěší, když nějaká autorita první velikosti tvrdí něco, co proklamuju už dávno. Když třeba fyzik Stephen Hawking opakuje, že setkání s mimozemšťany by mělo katastrofální následky." To je ale xenofob, co? Jakpak to jde dohromady s jeho sluníčkářstvím? Ten chlap snad musí mít vícečetnou osobnost.

    OdpovědětVymazat
  14. ...potíže růstu ... přeceňování byrokracie / ABC:

    Nemyslím si, že by to bylo takhle „snadné“ a v podstatě fajn. Podle mého je to zprasené a zcela nefunkční a kontraproduktivní již od prvopočátku. Angličtina pro to má velice výstižný obrat: „Crippled by design“. Ony se totiž ty barikádní, vybrakované, 68-kové prakticky bezmozky na nic kloudného nezmohou. Nemohou, nejsou toho schopni. Jestli nám Jakub vymyslí nějaký podobně výstižný český ekvivalent, na který se já po skoro probdělé noci prostě nezmohu, budu jen rád.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)