Prohledat tento blog

čtvrtek 4. prosince 2014

Jeshitové a hysterici



   Snídal jsem dneska svou kávu a obvyklý chléb se sýrem a jako obvykle poslouchal rádio. Radiojournal. Nepřetržitý proud zpráv a hudby jak říkají. Dobře, máte přátelé dvacet minut, další příležitost už rádiu ten den nedám. Ticho léčí. Ale místo zpráv tam dneska vyprávěli vtipy o poslancích za TOP 09, že prý chtějí presidentovi odejmout nějaké benefity. Jasně, o TOP se už moc nemluví, je třeba se jakkoliv zviditelnit. Když jsem se po obědě vrátil z Ústavu, zapnul jsem si internet A ona to byla pravda a ne nějaký vtip..
Pan "kníže" Karel Schwarzenberg hovoří jako obvykle ne moc srozumitelně, leč moudře. Nicméně TOP 09 (s podporou Starostů) se pozvolna propadá ve výzkumech veřejného mínění.  A to tuhle partu značně znervózňuje. ANO si voliče koupila za pár koblih, ČSSD to zkouší zvyšováním mezd a důchodů a TOP 096 je pomalu ze hry venku. Nemá čím by se zavděčila



  Dva poslanci  TOP 09 vážně navrhují snížit presidentovi apanáž na zahraniční cesty ze 3 miliónů na 1,5 mil. Kč a ušetřených 1 500 000.- Kč dát na boj proti legálním drogám - t.j. alkoholu. (Miloš totiž navíc poněkud chlastá.) Oficiálně důvod je, aby president nemohl dělat ČR ostudu v zahraničí. To ovšem presidenta Zemana naprosto odrovná a možná sám odstoupí. Nebo spáchá seppuku tupým nožem.  [;>)
Já bych to viděl jednodušeji - TOP 09 je prostě v opozici. Mirka Kalouska už nikdo neposlouchá a ani nevěří, že to byl nejlepší ministr financí v  Evropě a možná i na světě. Jó, koblihy jsou koblihy...


   Polská velvyslankyně v ČR se ohradila proti reklamě firmy T-mobile, ve které Polák prodává našinci nekvalitní telefon. Je to podpásovka nebo ne? 
  Asi je, ale docela dobře si pamatuji na dobu hned po "sametce" kdy do našeho ústavu chodili polští obchodníci s elektronikou a jako modernizaci nám nabízeli naprosto nevhodné komerční přístroje (v domnění, že tak daleko na jihu mohou žít už jen "divoké kmeny" které o technice nemají ani páru.) A jako pobídku k nesmyslnému nákupu nabízeli o něco lepší "západní techniku" - jako neúčtované všimné pro šéfy. Jejich údiv neznal mezí, když jsem je pozval na prohlídku našich technických provozů. Většinou se rozloučili se slovy, že tedy dodají adekvátní nabídku za rozumné peníze - a už jsem o nich nikdy neslyšel. Leda od kolegů z jiných kulturních Ústavů. Bylo to skvělé téma ke kávě - co komu a za co nabídli. A jak se strašně divili, že česká kultura je na tom technicky lépe, než ta polská. 


A teď trochu jedu:

   Maďarsko neskáče tak, jak USA píská. To je ovšem nepředstavitelné! Taková drzost! Něco takového si nedovolí ani Praha, ani Varšava o Bratislavě ani nemluvě. Myslím, že je čas pro poslat do Budapešti nějaké US poradce.

   Když se dva perou, třetí se směje. Tomuhle přísloví se dá věřit i dneska. Taky je jedno pěkné podobenství o tahání tygra za ocas.A z české tvorby: "Kdo chvíli stál, teď stojí opodál..." Takže milá EU a USA: "Vyvalte sudy!" ... ne, zpět.  "Uvalte sankce!!"



    Máme se po pětadvaceti letech svobody nesrovnatelně lépe než dříve. Jenom se nesmíme srovnávat se sousedy - to by někoho mohla popadnout  závist. Nebi spíše beznaděj.


   Jak důležité je míti Filipa - čili jak správně položit anketní otázku. A jak interpretovat výsledky.

Nicméně se objevují i poněkud hůře manipulovatelní čtenáři: 
Petr Hloušek: ...v článku je napsáno že Češi mají největší strach z hrozeb organizovaného zločinu (65 %) a mezinárodního terorismu (62 %), což je v obou případech více než první tři státy dohromady. Titulek je tedy tendenční, hlavně tam mít Rusko, aby poštěkávání v diskuzi jelo na plné obrátky...


===============   GONG  ================




   A Hana Hegerová leží v nemocnici.  Jedna éra pomalu končí. Hapka, Brzobohatý, Jirásková, Medřická, Höger...  Kdo bude další?



16 komentářů:

  1. Kníže je pán, který se vyjadřuje srozumitelně, jasně a logicky. To, čemu se říká zdravý selský rozum, mu rozhodně není cizí. S jednou výjimkou, nesmí dojít na menšiny a lidská práva, pak bohužel začíná existovat mimo obvyklou všední realitu. Jediné v čem se nevyznám je, proč tak činí, zda je to jak se říká z "blbosti", nebo "pro peníze". Ale vzhledem k tomu, co zažila jejich rodina, to může být z obou důvodů najednou. Zkrátka jsou témata, na která s ním není rozumná řeč.

    OdpovědětVymazat
  2. Propad popularity TOP-09:

    Agenturám na ovlivňování veřejného mínění už moc nevěřím. Potom, co předváděl STEM (Hartl), který víc manipuloval než zkoumal, aspoň za Jiřího Paroubka na 200%, je už těžké těmto subjektům obecně a našem trhu pak obzvláště, věřit cokoliv aspoň trochu. Agentuře TNS Aisa přeci jen ale věřím o něco víc. Její odhady se přeci jen neliší od běžné statistické chyby. A v tom je docela výjimečná a doufám, že zůstane jaká je a nesníží se k (ne)úrovni jejího okolí.

    Proč se popularita TOP-09 propadá? Na to je odpověď relativně snadná:

    * Teoreticky by se mělo jednat o subjekt dle klasického (možná už zastaralého) dělení údajně pravicový, respektive středo-pravý. Přesněji řečeno, voliči to čekali. Ve skutečnosti se ale jedná o jakéhosi podivného křížence lidovectví a socialismu. Jako kdyby někdo strčil socialistu a lidovce do shakeru, pořádně s ním zatřepal a vypadli mu 2 TOPáci. To samozřejmě způsobilo, že mnohá voličská očekávání po odklonu od ODS zůstala nenaplněna. Tohle nemohlo fungovat dlouhodobě a také nefungovalo.

    * Ve straně působí bolševiky všeho druhu velmi nenáviděný Miroslav Kalousek. Ten jistě není ani svatý a určitě ani dokonalý, ale na druhou stranu, kdo z těch 200 sněmovních a vládních termitů je? Problém je v tom, že Kalousek je inteligentní tvor a navíc zdatný a výrazný rétor, takže když bolševici oblbují lidi, Kalouse dovede poměrně rychle a snadno ten či onen nereálný blábol přesvědčivě napadnout. Proto je politickými oponenty velice nenáviděný. Poradili si s ním snadno, využili jeho vlastních prohřešků, v podstatě o nic horších, ale ani o nic lepších než u jiných a naházeli mu na hlavu tolika hnoje, že dnes se dá Kalousek směle prohlásit za dokonale démonisovaného a tedy naštěstí pro jeho soupeře úspěšně zlikvidovaného. Stranu jako takovou ale spíš táhne ke dnu.

    * Strana se profiluje jako prounijní. To je pro ní na jednu stranu pragmatické, od unijních padouchů může čekat vstřícnost. Jenže to samé je samozřejmě pro mnohé voliče velice neatraktivní a při rozhodování, zda dát přednost tomu, či onomu subjektu jí to neprospívá.

    Objektivně vzato ale, jestliže žijeme v zemi, kde volič pod příznivým dojmem z koblihy, rozplizlých a neurčitých slibů, že stát bude veden jako firma a tím pádem odlišného chování od jiných politických subjektů, se nakonec rozhodne, bez náležitého zamyšlení se, dát rozhodující podíl moci do rukou největšího příjemce dotací, aby ten vlastně rozhodoval o jejich výši, no tak se nedivme. Tady je to prostě pro padouchy, oblbovače, kejklíře, hajzlíky a podvodníky všeho druhu prostě země zaslíbená a ráj zároveň. Značný a rozhodující podíl viny na tom mimo jakoukoliv diskusi mají politické subjekty, které vládly v předchozích obdobích spolu s naprosto diletantskými destruktivními médii. O naprosto necitlivých až vyloženě nevhodných a mnohdy až vyloženě nežádoucích a kontraproduktivních tlacích ze zahraničí nemluvě. Z východu by to jeden po těch desítkách let zkušeností i čekal, z té druhé strany to přeci jenom bylo překvapivé až šokující.

    OdpovědětVymazat
  3. Snižování presidentské apanáže dle návrhu TOP-09:

    Jakkoliv lákavé, momentálně populární a k místu by se ta věc mohla na první pohled zdát, měli by si dotyční uvědomit, že zákonodárcův úkol tkví především v tom aby nastavoval pravidla hry universálně platná a stejná pro všechny občany včetně politiků a tak, aby byla platná po rozumně dlouhou dobu, tedy řádově roky a ještě lépe když to budou desítky let.

    Změny legislativy prováděné z momentálního popudu či potřeby, vlastně jenom a pouze proto, že je jejich politický protivník štve, jsou nedůstojné a trapné. Fakt, že by třeba mohly reálně projít proto, že dotyčný protivník štve víc politiků napříč spektrem, na tom nic nemění. Svědčí ale rozhodně o nezralosti a politické nekvalitě dotyčných a také o tom, že nejsou o nic lepší než ten, kdo je štve.

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tak, Draku!
    Protože nám nějak nevychází výpočty, snažíme se změnit zákony. Jako kdybychom měnili gravitační konstantu jen proto, že nám kus polystyrenu dopadl na zem později, než podle výpočtu měl. Měníme konstantu, protože neumíme započítat odpor vzduchu. Nebo ještě hůř - o odporu vzduchu jsme nikdy ani neslyšeli.

    OdpovědětVymazat
  5. Draku,
    pojem "kalouskoviny" znám z raných 90. let, kdy byl ještě na ministerstvu obrany pouhým náměstkem. To, že se ze všech průšvihů ve své dosavadní kariéře dokázal vykroutit, neznamená, že je ok. Je, mimo jiné, perfektním příkladem podstaty křesťanské morálky.
    Jinak TOPka asi zčásti doplatila na to, že se do Parlamentu zase dostali lidovci (a Kalousek na tom má asi zásluhu v tom smyslu, že TOPku natolik zneatraktivnil, že nahnal část voličů zpět těm lidovcům). IMHO to asi znamená rozsudek smrti nad TOPkou, protože pro dvě explicitně klerikální strany na naší politické scéně asi (při počtu věřících voličů) místo není (alespoň při dostatečné účasti ve volbách).

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě ke Kalousovi:
    Většině toho, co říká doopravdy nerozumím - resp. nemám dost informací, abych věděl, zda lže nebo ne. Poslouchám jen jeho intonaci a temporytmus. A tenhle Kalouskův projev je projevem ublíženého člověka. Když se to napíše, pocit ublíženosti zmizí. Ale naživo - Mirek asi není ještě tak dobrý herec. Mluvíval (za dob své slávy) prostě jinak.

    OdpovědětVymazat
  7. Kalousek:

    V zásadě vzato, aby nedošlo k omylu chci předeslat, no, teď už spíš dodat a doplnit, že se toho člověka nijak nezastávám. Není to můj oblíbenec a favorit. Zůstává tu jen to, že názory na některé záležitosti máme dost podobné. Nic víc, nic méně. A také odmítám účastnit se povinných záchvatů nenávisti vůči démonu Kalouskovi, když to zrovna posedne nějakého zjevného či zakukleného bolševika a vyžaduje to samé vehementně od jiných. Trochu se to podobá tomu, jak se Kocourovi nezdá a nelíbí síla a rozměr toho, co se poslední dobou dělo a děje vůči Zemanovi. Navíc není tu Kalousek široko daleko jediný, padouch, který zasluhuje prohnat brka. Znám dost dalších, kteří naškodili minimálně stejně jako on, ne-li dokonce i víc. Dokonce se z toho všeho vykroutili s mnohem menší elegancí než on, a nestydí se otvírat si na něj hubu. Asi jim dělá dobře, se našel jiný hromosvod, než oni sami. Účastnit se něčeho takového považuji za urážku inteligence. Snažím se, když to jen trochu jde, měřit všem stejně a tady v jeho případě je to hodně neproporcionální. Tolik, že to prostě nejde přehlédnout.

    TOP-ka:

    Já osobně se domnívám, na rozdíl od mnoha jiných, že blbá publicita je o dost horší než žádná. Jsem tedy odpůrcem zviditelňování se za každou cenu. Bláboly o změnách legislativy na zakázku jen kvůli tomu, že pár debilům vadí nějaký hulvát ve funkci, patří přesně k tomu druhu publicity, kterém je dobré se vyhnout. Odepisují se tím pravděpodobně vic, než by byli ochotni si vůbec připustit. S debily, když to nechápou, by měli vyrazit dveře. Obrovský problém ale je, že jednoho vyhodíte a přijde 10 nových, kolikrát ještě horších, než ten původní.

    OdpovědětVymazat
  8. Já neříkám, že Kalousek je hlupák nebo lump.
    Já jen říkám, že ho nedokážu po ekonomické stránce sledovat - a že některé jeho nápady se nelíbily nejen většině ovčanů v Kotlince, ale dokonce ani mi samotnému. Byly (připadaly mi) takové "zkratkovité". Některé věci by se asi daly řešit i jinak.
    Ale teď mi Kalousek připadá takový ublížený - a to mu vůbec nesluší.
    Člověk přece může být v opozici aniž by pořád říkal, že v je všechno špatně.

    OdpovědětVymazat
  9. Zdaleka ne každý umí přijímat momentální nepřízeň osudu důstojně a v klidu. Někdo si těmi reakcemi na reálnou realitu vyloženě škodí. Skuhrat nahlas je jen málokdy důstojné. Tohle nejspíš bude ten případ.

    No, ona jedna věc je, co chce někdo osobně a druhá ta, co je za daných okolností schopen prosadit. Na druhou stranu, ta jeho parta aspoň zkusila vybudovat 2. pilíř a udržet poplatky. Co na jeho nápadech bylo až tak nesrozumitelného? Že se nemají sekat dluhy? Že se to haldě nevládních a jiných darmožroutů nelíbilo a spustili humbuk, to chápu, zasáhlo to jejich výsostné zájmy dojit stát a nadále si válet šunky, ale opravdu nechápu, co na tom bylo až tak k neporozumění. Na druhou stranu, máme kolem sebe haldy lidí, co si sami a bez pomoci nevymění na autě ani píchlé kolo. Jejich počty rapidně rostou. Silně pochybuji, že takoví mají páru o tom, jak funguje ekonomika. Většina Němců si svého času myslela, že opouštět jadernou energetiku je dobrý nápad. A opravdu je? Já si myslím, že není a taky si myslím, že není daleko doba, kdy na to přijde i ta německá většina, co si to původně myslela.

    Současná parta řeší vše tím, že předchozí projekty boří a ruší bez náhrady a jak hodlá zalátat vzniklé propady raději neříká. Prý lepším výběrem daní a efektivnějším vynakládáním státních prostředků a dalšími bláboly. To je samozřejmě sc-fi, v praxi tak akorát z části ještě víc "odrbe" ty, co vůbec ještě nějaké daně platí a na zbytek "záplaty" zatne ještě hlubší sekeru, než ta parta předchozí. V reálu je zatím jenom vidět, že jedna parta pobertů vystřídala tu původní. Zatím je ale vidět, že PR umí ta současná dobře a že v tomhle jsou zatím opravdu dobří. Nicméně neklamné projevy a signály už je vidět a předpovídaný zbytek bude časem logicky následovat.

    OdpovědětVymazat
  10. T-mobilní reklama a polská velvyslankyně:

    O "nabídkách" techniky do divadel či zvukových studií nevím, to šlo mimo mě. Věřím ale, že se to dělo. Na druhou stranu, když se nabízel hardware a software do bank, řádově za miliony, také byly jako pobídka nabízeny notebooku v tržních cenách málem 10 kKč od firem jinak velice známých a údajně velmi solidních. Takže nejenom bratři Poláci umí provádět podobné kejkle. Na druhou stranu, když se člověk někde v Polsku zastaví, často vidí, že zboží je poměrně dost, ceny jsou příznivé, ale s kvalitou to už nebývá příliš "slavné". Je to na první pohled o dost horší než tady, o Německu nebo Británii ani nemluvě. Toto pak spolu se zkušenostmi jako byla svého času "jedna Spyra povídala...", pak historkou s posypovou solí v potravinách z Polska a následným odmítáním spolupráce odpovídajících orgánů na polské straně se nedivme, že se pak třeba objeví reklama, jako tato. Tolik asi krátce o tom, co předcházelo.

    Lidsky sice paní velvyslankyni chápu, asi nemůže jednat jinak, protože to bu jí také obratem mohl nahradit někdo jiný a určitě jí to jako Polce není příjemné....

    Já osobně jsem zavilým odpůrcem státních či úředních zásahů do svobody slova a projevu. Je mi jedno, jestli se do ní nevhodně míchá německý velvyslanec kvůli obsahu České sody, nebo polský kvůli nějaké v podstatě bezvýznamné reklamě. Mohou-li nějací ludráci ve Spokojených státech veřejně pálit americké vlajky v rámci svobody slova a projevu, proč by měly vadit nějaké humoristické pořady či reklamy? To už zase úspěšně budujeme socialismus? Nejspíš ano.

    Můj názor je, že by na stížnosti tohoto druhu měla následovat sice zdrženlivá a slušná, ale jasná odpověď, že stát do svobody slova a projevu nezasahuje, protože tato je garantována ústavou a státní povinností je tuto svobodu bránit. Na jednu stranu bych velice rád věděl, jaká bude odpověď. A na tu druhou snad raději ani ne, neměl bych se zbytečně rozčilovat.

    OdpovědětVymazat
  11. Oprava:

    Tržní ceny a pobídkové notebooky se tenkrát pohybovaly kolem 100 kKč.

    Ono to tak zhruba odpovídalo vhledem k milionům o které šlo v celkových cenách těch nabídek.

    OdpovědětVymazat
  12. Ad poplatky:
    chápu poplatky u všeobecného lékaře v nemocnici a na pohotovosti. Tam mohou změnit zneužívání (babky, které si jdou nechat naopsat Acylpyrin k lékaři, protože je zadarmo, tio, kteří nechtějí čekat u zubaře a s bolavým zubem jdou až večer na pohotovost a v nemocnici - tím, že tam máte obvykle ubytování a stravu, cosi málo ušetříte doma (jídlo, otop, vodné, elektriku) a mělo by se to uhradit.
    Nechápu ovšem poplatky v lékárně nebo u specialisty, kde vás stejně posílají "lékaři prvního sledu" jak si rádi sami říkají. Tam nechodíte z vlastní vůle.

    Nechápu, proč zdravotnictví vydává šílené částky na prodloužení života lidem, kterým to pomůže na pár týdnů nebo měsíců. Stejně existují choroby neléčitelné a umřít nakonec musíme každý. Jenže tyhle peníze pak chybí na léčbu tzv. banálních chorob a je tlak na navyšováníprostředků - které se ovšem zdravotníkům podaří odčerpat vždycky. Tu na platy, onde zase na nevýhodné nákupu s úplatkem...
    Když už se poplatky zavedly a lidé si zvykli (i když jsou občas dost absurdní a takhle je vnímali i někteří lékaři) nemělo ČSSD slibovat jejich PLOŠNÉ zrušení.

    II. důchodový pilíř: Stejně byl nastaven tak, že zájem o něj byl minimální. Mám stejně pocit, že se nejvíc hodil různým finančním institucím - aspoň ty teď nejvíc řvou.

    OdpovědětVymazat
  13. K té posypové soli v salámech:
    Bouře ve sklenici vody. Dala se
    (jen někdy!!!) rozeznat pouze pečlivou analýzou. Informace byly spíše typu JPP. Zdravotně je NaCl nezávadná, dá se s ní solit i polévka. Jedná se podle mě o obchodnickou válku. Ta probíhá kontinuálně - momentálně máme spoustu levných jablek. (Jedno právě chroupu.) Polsko nás jimi zaplavilo, protože "Car Putin" polská jablka nedovolil dovézt. Ceny šly letos dolů. Máme se ozývat proti Polákům? Nebo proti Rusku? Nebo proti EU + USA které to všechno v Kyjevě podporovaly? A teď hledají nějakého vhodného nepřítele, protože Petro Porošenko stále slibuje ukrajinskému národu i to, co EU nikdy neslíbila? Německo už z hospodářských i vojenských slibů pomalu couvá - dotovat tak velkou zemi jako je Ukrajina si prostě nemůže dovolit - to by byl začátek propadu životní úrovně a konec nynější vlády.
    A zase hledáme toho "Kdo za to může...!"

    OdpovědětVymazat
  14. Nic proti jedům, ale několik otázeček a komentářů:

    Orbán:

    Byl ten Orbán regulérně zvolen? Byl. Tak i kdyby se Mac Cain na hlavu postavil, dokud někoho nepřesvědčí, že by se měl v Maďarsku konat nějaký další Majdan, nehne s ním. A na druhou stranu, nebylo by mnohem lepší zhluboka se zamyslet nad tím, proč byl ten Orbán zvolen a smysluplně na to reagovat? Já bych řekl, že ano, ale nevděk a blbost vládnou světem, tak si od toho nic neslibujme.

    Když se 2 perou:

    To je víc než logické a očekávatelné, že když si 2 vjedou do pačesů, že z toho ten třetí, nebo i někdo další bude mít užitek. Nabylo by nakonec lepší se s Ruskem dohodnout, dlouhodobě si vymezit hřiště, dohodnout si pravidla soužití a obchodu a nechat čas v Rusku pracovat? Ekonomická a jiná provázanost jsou už takové, že dřív či později se to v tom Rusku musí změnit k lepšímu. Když ta touha po změnách tam bude postupná a hlavně a především od nich zevnitř a ne pod vnějším tlakem a s mimořádně ignorantskými a debilními komentáři, bude to probíhat mnohem líp. Dá se ale od současné americké a evropské representace čekat něco rozumného? Já se obávám, že ne, tak nic dobrého nečekejme, stane-li se něco dobrého, bude to spíš klika, než cokoliv jiného.

    Máme se lépe:

    Je to podle mého unijní zvrhlost a zpupnost, když připustí, že se výrobek pod stejnou obchodní značkou může prodávat v jiném a horším složení a kvalitě zde a v jiném a lepším v Německu a jinde. A čím se to až tak zásadně liší od padělaných značkových výrobků v příhraničních tržnicích? Je tím, že tím šejdířem je výrobce sám, ale v zásadě jde o klamání spotřebitele a podvod v obou případech, jen na ten jeden jsou paragrafy a na ten druhý ne. Já jsem přesvědčen, že paragrafy by měl být na oba. Když ty méněcenné krámy k tomu navrch jako bonus nakupujeme ještě za vyšší ceny, než za které josu ty kvalitnější v Německu, a neuděláme tem řetězcům v médiích ostudu, tak se pak nedivme. To je naše blbost. Kdyby se to samé dělo německým zákazníkům to byste teprve viděli ten rachot brajgl a bengál.

    Otázky a interpretace:

    Některé ty strachy obavy mají reálný základ, jiné jen vypovídají o neznalosti a jiná fakta zase o manipulaci. Nechce se mi v tom příliš hrabat, moc to podle mého za tu práci nestojí.

    Narazil jsem ale na tuhle zprávu:

    http://zpravy.idnes.cz/svycar-lorenzo-vinciguerra-utekl-po-dvou-letech-ze-zajeti-islamistu-abu-sajaf-1hs-/zahranicni.aspx?c=A141207_155029_zahranicni_im

    Švýcarskému ornitologovi se podařilo frnknout ze zajetí filipínských islamistů. Podařilo se mu to poté, co odzbrojil strážce a seknul ho jeho mačetou. Že by ta švýcarská povinná vojna k něčemu byla? Jak je vidět, možná ano.

    O něco níže se ale dočítám, že Němci zaplatili za nějaké mamlasy z jachty nějaké výkupné. Proč se tam ti idioti do těch pekel plaví? Omrzel je život, nebo jsou tak nereálně blbí? Obávám se, že to druhé je pravda. Můj názor je, že jediné co by Němci jako stát měli zaplatit, by byla vojenská expedice, která by na Filipínách pomohla místní vládě a armádě ty islamistické otrapy v lepším případě 3 metry pod zem, v hroším jen do basy, ale volně pobíhat by nesměl zůstat ani jeden. Cokoliv jiného je jen kontraproduktivní.

    OdpovědětVymazat
  15. Posypová sůl:

    Proti čisté NaCl zhola nic nemám. Na druhou stranu, ono také závisí na té čistotě, aby to tedy bylo k jídlu. Co se vysype na chodník nebo silnice je fuk, pakliže to není toxické a pakliže to na té silnici neškodí. Já si myslím, že to škodí, ale to je jiná otázka a k jinému tématu.

    Ta věc nesla určité známky obchodní války, to se přehlédnout nedalo. Že ta naše uřvaná média rozdmýchávají tu aférku s radostí a s nadšením, se nedalo přehlédnout. Na druhou stranu ale také vím, jak dlouho a marně některé naše firmy a občané "dolovali" z Poláků zpátky zálohy placené na DPH a pod. a co jsem občas viděl a zažil na polských hranicích. Zkrátka a dobře, poznal jsem bratry Poláky dost dobře na to, abych poznal jak umanutě a vzpupně se chovají, když něco nechtějí udělat, nebo když jim to jen trochu nejde "pod nos".

    Zkrátka věřím a nepochybuji o tom, že na začátku se minimálně jednou a spíš i nebo několikrát přihodilo, že k nějaké nespokojenosti byl nějaký reálný základ a důvod a spolu s tím si dovedu živě a v barvách představit i onu úřední aktivní nevůli a nevstřícnost na té polské straně. Nahráli tím našim padouchům na smeč a ti jim to následně s gustem otloukli o hlavu.

    Závěr z toho je ten, že my bychom si měli umravnit naše mediální padouchy, aby nebyli tak neuvěřitelně agresivní a uštěkaní jak jsou, ono kdo se na to má pořád dívat že? No a Poláci by si zase měli víc a tvrději umravňovat ty svoje šejdíře, kteří jim kazí dobré jméno.

    Důvěra je křehká věc, není snadné jí vybudovat a až neskutečně lehké jí ztratit. Není úplně jedno co jíme, naopak, dost na tom sejde a je tudíž velmi důležité, aby člověk věřil tomu druhému, který mu prodává to co jí. Aspoň já to tak vidím. Přeci nebudu všechno co chci sníst laboratorně testovat, případně si vydržovat ochutnávače a pod, to není reálné. Jedna je to nákladná'é a hlavně to dlouho trvá. Pak už to ani kolikrát nemusí být k jídlu.

    OdpovědětVymazat
  16. TOP-ka A.S.P.:

    Lidovci vysbírali část hlasů odešlých od ODS a TOP-ky. Kalousek není svatý, ale je dost inteligentní a provokuje, a tak je z něj dobrý cíl jak pro bolševiky všech druhů, tak pro mediální chátru. Chytil snad někdo Kalouska s divnou igelitkou nebo lahví vína? Nechytil. No a jak vidíte, tak KSČSSD svých cca 20% pořád má. Proč asi? No mimo jiné proto, že se té Ukrajině podobáme víc než bychom rádi. Spoustě lidí totiž nevadí, že je někdo grázl, hlavně když je to ten jeho grázl. No a co se řvaní, oblbování a slibování týče, tak v tom až dosud skoro neměli konkurenci, dokud nepřišel Babiš. Ten to umí o dost líp a ještě si mediálně "nezašpinil" pracky.

    2. pilíř:

    Svého času se o něj zajímalo poměrně dost lidí, neříkám, že houfy, ale ti co myslí o trochu dál, než ten den ráno na večerní gáblík, o tom přemýšleli. Není jich většina, ale nějakou sílu by to dalo. Drtivá většina z nich ale došla k závěru, že reálně do něj vstoupí teprve až jestli to přežije aspoň ty další volby, protože vzpomeňte si na ten rudo-oranžový řev, už během jeho zavádění, že se to po volbách zruší. A taky že se to ruší. Takže se nedivme, že se v takové atmosféře a takovémto turbulentním, chaotickém a nevypočitatelném bordelu, nikdo do ničeho zrovna nehrne a raději chvíli vyčká, nebo se rovnou stáhne, případně raději využije nějaké jiné produkty v jiné, stabilnější a normálnější zemi...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)