Prohledat tento blog

úterý 17. září 2013

Noční hlídka čili výkaz pozorování II.

"O peníze jde až v první řadě..."
(V. Klaus, ministr financí)
   Tak jsem dneska večer místo užitečné práce brouzdal po síti sílí. Je tam nějak neveselo. 
Truchlivo. 
Jak ty kraje vodní. Den po dni. 
Ale třeba mi to tak jenom připadá. Jako když se dívá na upitou láhev pesimista a optimista. 

Pesimista vidí poloprázdnou láhev.
Optimista vidí poloplnou láhev.
A opilec vidí láhve hned dvě.




 Šel jsem včera deštěm městem a už z dálky viděl, jak uprostřed zcela prázdné ulice stojí dodávka s dost sprostým nápisem na zadku karoserie:


Sracky od nás chutnají nejlépe!


   Pomyslel jsem si, že jim asi upadl háček nad "c" a že ti podnikatelé už fakt nevědí, jak zákazníky zaujmout. Že to je dost drsný způsob. A co že to vlastně dodávají tou dodávkou? Když jsem přišel o kousek blíže, došlo mi,  že jsem se zmýlil. Neupadl háček nad "c", ale jedna nožička od "n".  A tedy žádná prudká provokace. Jen anglický t.j. světový dopr...vlezlismus českého človíčka. Jako kdysi s ruštinou a předtím s němčinou. Protože na dodávce stálo:  


Snacky od nás chutnají nejlépe!




    Na netu to ovšem vře, volby se blíží, a naší skvělí žurnalisté jásají - je zase o čem psát. Co třeba si takhle "zaprognostikovat"? Trochu postrašit voliče?


   ODS se bude divit, že ta obrovská loď, na které plují, je asi Titanic. Na modré palubě modří námořníci moudře(modře)  promlouvají do modrých mikrofonů. Jakoby netušili, že za "sórok dněj" přijde "hard crash". Ale mohou si za to sami. Když se dva perou, třetí se směje. A třetí - to jsou v tomto okamžiku "all others"


   Aby to nebylo tak nudné, tak zkusíme pro změnu předpovědět něco, co se nebude líbit běžným ovčanům, kteří se těší, jak jim zase bude slibováno modré z nebe (ne to je špatně, modré ne) oranžové z nebe a donutí je - hupky dupky - doběhnout k truhličkám a "vhodit to tam" levicí levici. 


   A ve Středozemním moři se zatím chystají velké manévry. Řinčí se zbraněmi a ukazují vypracované svaly. Jako kdysi, za bipolárníhosvěta. Ale svět už je triplární. Nejméně. 

A na pevnině se zatím celkem nerušeně mydlí jedni muslimové s druhými. A papež se chystá ty, kteří si chtějí zachránit kejhák před svými soukmenovci ubytovat v italských klášterech. A až se ti jinověrci trochu otřepou tak si nadělají děti a začnou si klást požadavky. Třeba zákaz veřejných oslav křesťanských Vánoc. Ono to prý mohamedány uráží. A mají právo, aby se křesťanské kostely (zatím jen ty nepoužívané) přestavěly na mešity.  Zdá se, že tenhle papež František je buď velmi protřelý, nebo naopak velmi naivní. Nečetl snad v Bibli tom, jak je nedobré "hřát si na prsou hada"? 


   A čačtí žurnalisté si zatím dělají ze svých čtenářů dobrý den. Takže jedem dále pod starým heslem "Svět chce být klamán". Ona totiž jedna lež a potlačování skutečnosti budí protiakci: protilež. Když se pravda ukáže být slabou zbraní. Nicméně bych podotkl, že to je typické vyrážení klínu klínem. Nic dobrého z toho nevznikne. Pokud budou úřadovat takové Moniky Šimůnkové a Michaelové Kocábové, pravda nárok mít nebude. Protože kdyby se začalo měřit všem stejně a přestal se brát ohled na následující řev multikulturalistů z EU a světa vůbec, Monika by mohla zůstat doma a aspoň se jednou pěkně načančat. Nebylo by ji už potřeba. A Michael? Ten by mohl třeba koncertovat s Pražským výběrem. Pokud by mu ještě někdo na koncert přišel. Nebo by to mohli pojmout jako generálku bez publika. To se občas dělá.


   Nicméně tyhle předčasné volby v České Kotlince možná budou, bez ohledu na nastupující podzim docela horké. Jedni prodali Ostravsko-karvinský revír "kapitalistovi", pokračovatelé socialistických  věrchušek havířům naslibovali všechno možné - a teď tohle? 

"Já jsem horník a kdo je víc!" To přece bylo to heslo, které jsem vídával za svého mládí na zdech i na transparentech.  A teď padák - a možná vůbec nebude zlatý. Jaképak možná, určitě nebude zlatý. Jsem zvědav, proti komu se pak obrátí hornická zloba. Měli se dobře i v "nových časech", brali třicet i víc čistého a teď, když je jim kolem padesátky, tak mají jít na dlažbu? V Diskuzi to havířům dávají mladí křiklouni pořádně "sežrat". Tož takové bych vzal, zavezl je do šachty na čelbu a nechal je tam jednu šichtu. Ne robit, to by je zabilo, jenom sedět a dívat se. To by je ty jejich blbé žvásty brzy přešly. Odvážní mladí anonymové...

   A jak tak pravičáci pořád skuhrají o natažených rukou lidí, kteří jsou líní nebo neschopní a velebí to tržní prostředí, které vyřeší všechny problémy a bez dotací, tak o jejich škodlivosti svědčí také to, že vlastník dolu Paśkov se dneska ráno vyjádřil, že kdyby mu stát / EU dal tři až čtyři miliardy, tak by ještě pár roků důl nezavíral. Tedy přesněji řečeno celé dva roky. Takže tvrdý kapitalista natahuje dlaň pro pomoc od státu a neb EU. 
Jaké je to hezké, podnikatel v městě...

   A do toho všeho se nám chystá presidentská návštěva. Před volbami. Ojojoj! Když se do to těch davů nadšených obdivovatelů "Velkého nadstranického prognostika" dostanou nasr.. ...nazlobení havíři, možná bude docela veselo a v TV zprávách se to odbude jen vybranými slovy ze studia o hloučku opilců a několika šikovně vybranými fotkami. Jako kdysi, jako kdysi že, Aničko Šabatová. Někdo musí držet hubu a krok - a někdo holt nemusí. My staříci to dobře známe.

   Na závěr místo kachniček nebo koťátek dvě výborné zprávy. Důchodci už nebudou nuzovat - dostali přidáno. A elektrický proud zlevní. Takže penzisté si mohou už svítit déle silnější žárovkou. Zpět - žádnou žárovkou. Úsporkou. Žárovky přece nejsou EU povoleny - jen ty slaboučké. Ale když budete šetřit, tak si za pouhé tři měsíce můžete jednu úsporku pořídit!







85 komentářů:

  1. Radost, číst takové čtivé a chytré shrnutí zkušeného kocoura. A ten parádní úvod. A vedle ještě navíc shrnutí Drakovo. Ovšem, samozřejmě - my starší zkušení protřelí otřískaní na hubu kolikrát padnuvší pánové už směřujeme od optimismu přes pesimismus k realitě, že.
    Ovšem na druhé straně... vono záleží hodně na úhlu pohledu, vědí. Ve Lvově přičinlivý šadchen dělá co může, aby zaujal svou nabídkou vhodného zeťáčka matku šikovné dcerušky: No co vám mám povídat - z nejlepší rodiny je, má obchodní školu v Krakově, urostlý a vůbec - jenom jedinkou vadu, chybičku má - dost koktá... ale i to, a to zdůrazňuji, milostivá - jenom, když mluví!

    OdpovědětVymazat
  2. A kdo Za TO může?
    KLIKNI ZDE zříš přícinu své potíže, že
    nebo
    http://cover72.net/img/kresby/SomeThings_final_small.jpg
    Historiky - hysteriky !

    OdpovědětVymazat
  3. Kocour píše: jedni muslimové se nerušeně mydlí s druhými.
    Právě, že v Syrii se utkávají mezi sebou hlavně zájmy muslimských států o hegemonii na středním východě.
    Saudská Arábie a emiráty vyzbrojují povstalce, Irán zase provládní bojovné skupiny. Dodávají jim také zbraně. Kdo nakonec vládne v Sýrii? podle rebelů je to iránský generál Qasem Soleimani, velitel iránských revolučních gard (Iranian Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) pro speciální operace v zahraničí. Assad je prý jen poslušný vykonavatel, poté co při atentátu z 18. července 2012 byla zlikvidována polovina Assadova establishmentu a iránští vojenští velitelé se včlenili do vedení syrské armády. (O generálovi bližší na Wikipedii)
    http://www.ilfoglio.it/soloqui/19853
    Po útoku chemickými zbraněmi do řeže zasáhly otevřeně dvě mocnosti, USA a Rusko. Obama hrozil leteckým zásahem proti Assadovým vojenským zařízením, čekal jen na schválení Kongresu. Putin nabídl jednání o syrských skladech a výrobě chemických zbraní. K částečným vyjednáváním již došlo, Assad slíbil, že podepíše mezinárodní dohodu o chemických zbraních a že dovolí mezinárodní kontrole zjistit počet skladišť zbraní a zařízení a jejich zničení. Komise OSN již polooficiálně dala vědět, že zbraní použil Assad.
    Můžeme tu tedy hovořit o porážce Obamy a o vítězství Putina, i když na body, jak píší někteří komentátoři, viz na př. dnešní NP?
    Já bych šla s úsudky pomalu. Co by se stalo, kdyby Obama mlčel? Mlčelo by i Rusko a situace by pokračovala dál. A dál se zhoršovala. Nakonec Obamovy hrozby dosáhly svého účinku a to při nejmenším otevřeného vyjednávání, které je jistě brzdou, aby se podobné chemické "incidenty" neopakovaly. Byl by Obama zasáhl i bez schválení Kongresu? Anebo měl Putin počkat, až jak dopadne hlasování a teprv potom rozhodovat, jak dál?
    Je to válka s nervy, do které zas tak moc nevidíme.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nejradši heslo
    Moje štětky vás potěší.
    Dodávka malíře pokojů.

    OdpovědětVymazat
  5. Informace,
    berte to tak, že Obama je muslim, tudíž udělá vše proto, aby v té mele v Sýrii zvítězili islamisté. A vybili křesťany a další nemuslimy, jak se už ledaskde na území ovládaném povstalci děje.
    Nevěřím, že by OL použil Assad. Dokážu si ale představit, že to udělal některý z jeho důstojníků. Dosti důležitá je v této souvislosti zpráva, že v řadách vládních vojsk bojují příslušníci iránských revolučních gard s vlastním velením, které Assad kontroluje jen velmi nejistě. Ta bomba (popsaná i s obrázky je třeba na Britských listech) je příšerný bastl, poněkud připomínající střely, jaké používají Arabové k ostřelování izraelského území z pásma Gazy apod. Něco takového dá dohromady mírně vycvičená opice. Sarinu je v oblasti dost. Pořád se ještě nenašly OL, které měl Saddám (a používal je na Íránce a na Kurdy a nebylo zdokumentováno jejich zničení).

    OdpovědětVymazat
  6. Pergille,
    problém je, že tam jsou všichni musulmáni a těžko si z nich můžete vybrat. To je právě ten problém pro západ, koho podpořit a jak. Anebo je tam nechat vybít mezi sebou. Nikdo si neumí představit, co by z toho vyšlo.
    Jestli umíte francouzsky, přečtěte si článek, co uveřejnil Le Monde
    Veillée de guerre au Moyen-Orient Par Gilles Kepel (Professeur à Sciences Po) O válce na středním východě npsal ho franc. politolog Gilles Keppel, expert na islam.
    http://www.lemonde.fr/idees/article/2013/09/06/moyen-orient-paysage-avant-la-bataille_3470784_3232.html
    Přetiskl ho it. Internazionale, ale na webu není.
    Nepředstavitelně zamotaná situace. Západ se v tom potácí jako přiopilý hlupák. A Rusové celkem taky.

    OdpovědětVymazat
  7. Našla jsem ten článek i v italském překladu. S doplňky a mapkami.
    http://www.zeroviolenzadonne.it/rassegna/pdfs/13Sep2013/13Sep2013e961eab59665a0823aeb2bd5d24149ba.pdf

    OdpovědětVymazat
  8. Vzhledem k tomu, kdo je čím spojencem, je to v té Sýrii opravdu hodně prapodivně zašmodrchané.

    Nevěřím, že by Asad přikázal, nebo i jen schválil použití sarinu, dobře ví, co by tím riskoval. Spíš si myslím, že buď to použil někdo u Asada či v Sýrii působících Íránců jak se říká na vlastní pěst, ale ani to nevidím jako příliš pravděpodobné, ale spíš bych čekal, že půjde o povstaleckou provokaci s úmyslem zatáhnout do hry Američany.

    Ono ale opravdu dost dobře nechápu, co by na tom míchání se do tohoto zašmodrchance mohl kdo získat. Je to stejně "rozumné", jako míchat se do pranice několika cikánských klanů, získat se nedá skoro nic, zato ztratit se dá hodně. Evropa ani Amerika, za předpoklakdu, že se bude chovat "civilisovaně, nemá v onom prostředí co pohledávat, protože zase bude tak akorát jen pro srandu králíkům.

    OdpovědětVymazat
  9. StK:

    Ten nápis na dodávce "upravil" buď nějaký kolemjdoucí vtipálek, nabo nějaký nespokojený zaměstnanec před "odejitím" z firmy.

    Ať už to bylo jak chtělo, tak v té upravene variantě je na tom rozhodně dost pravdy, protože to, co se dodává jakožto "snacky", neboli něco k zakousnutí, mívá sice jakous takous chuť, ale z hlediska výživné hodnoty to splňuje spíš tu upravenou definici z toho nápisu po "úpravě".

    OdpovědětVymazat
  10. Pro Draka:
    Kdyby tam majitel nechat nalepit "Naše svačinky jsou nej!" tak by neudělal velkou chybu. A ušetřil by mě snad minutového bádání - než jsem došel tak blízko, že to upadlé "n" bylo vidět. Už asi neumíme mluvit, jak nám zobák narostl. Jsou věci které nemá smysl překládat jako třeba "tvdrý disk" nebo "pizza", ale fůra věcí zaužívaný český výraz pro stejnou věc má.

    Ad Sýrie: Ty cikánské klany jsou dobrý příklad. Taky mi to vždy naskočí.

    OdpovědětVymazat
  11. Od samého začátku napořád mi připadá jako daleko nejpravděpodobnější až jisté, že to byla desperádská akce ( = na vlastní triko - to bych nechtěl překládat) subalterních oficírů vlády, tj. armády.

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, Draku! To snacky - sracky je něco přímo jako freudovské přeřeknutí.
    Frojde, frojde - dycky na tě dojde...

    OdpovědětVymazat
  13. Draku,
    nemíchat se tam taku není možné. Tam jsou suroviny a ty řepkou nenahradíme.
    Tady máte další mapku rozložení válčících stran.
    http://temi.repubblica.it/limes/smantellare-le-armi-chimiche-di-asad-ce-qualche-problema-tecnico/51776
    Čím se na to déle dívám, tím tomu míň rozumím.
    Teď Rusko zvedá hlas v RB OSN, že prý mají důkazy, že chemické zbraně použili rebelové, asi mají strach, jestli moc neustoupili. Oni mají taky doma asi 20 milionů nebo kolik muslimů. Tak aby zas u nich neztratili reputaci.
    A nesnášejí je kozáci.

    OdpovědětVymazat
  14. O i k o f o b i i vymyslel před pár desetiletími ten neuvěřitelný psavec v několika oborech, přednášející v několika zemích (simultánně), stačící ještě klíďopíďo podstatně dodat pevný základ bytovým seminářům disidentů u nás - vychrtlý nervní žlutohnědě zbarvený Mr Scruton (scrutiny = mj. zkoumavý utkvělý pohled!). Je to antonymum k dávné xenofobii, jasně. Oikos = dům, místnost, domov; oikoumené = prostor, jenž vnímám jako domov a jako takový jej obsáhnu (má definice! Ale dobrá. Že?) Ve starověku pro Řeky ohydlený, známý, obsáhnutý prostor. Oikofobie = odpor či aspoň averze vůči všemu vlastnímu (národnímu, státnímu, svému domovu - rodině atd.)

    OdpovědětVymazat
  15. StK:

    S tím nápisem to může mít různé příčiny, majitel, nebo šéf firmy, případně oba, jsou tupouni, buď zahraniční (oni jsou přece chytřejší, než ti místní blbouni), nebo i místní (tím hůř). Vezměme si kupříkladu třeba reklamu na rauchledový čaj, úžasné že :-) A takových hámotin denně slyšíte, až hrůza. Snažím se to nevnímat, mám zakázané se rozčilovat :-) Jedna z mála zahraničních reklam, která byla z češtinářského hlediska v pořádku, byla ta na Barbie, tu pravou od Matella, ti si aspoň uměli zaplatit někoho, kdo uměl slušně česky. Když si ale koupíte skener od Canonu, tak se tam už několik let a u mnoha výrobků vyskytuje jeden dialog se dvěma tlačítky, na prvním je "Další stránka", což je v pořádku, na druhém je "Finština", což je dost zavádějící, ale je to asi první "automatický" překlad slova "Finish" z angličtiny a Canon je tak zchudlý, že už ani nemá na to, aby si ten automatický odpad nechal někým zkontrolovat. Takže tam ten nesrozumitelný jazyk místo konce bude snad do skonání světa. A takových případů šetření na nesprávných místech je...

    Jakubovi S.:

    Z vědátorského hlediska, kdy se řečtina pro takové účely používá, je ten vznik toho slova asi v pořádku a rozhodně sedá rozumět tomu, co tím chtěl autor vyjádřit. Chápu, že tady u nás, nebo leckde jinde může ledacos leckoho naštvat, nebo se mu i nějak příčit až protivit, to ale přece není důvod protivit si úplně všechno a všechny kolem sebe, to už spíš svědčí o tom, že to dotyčný nemá v bedně tak úplně v pořádku.

    informaci:

    Kdeco se dá buď poměrně efektivně recyklovat, nebo nahradit něčím jiným. Chce to jen myslet a hlavně jednat trochu jinak, zapojovat víc mozky, než svaly. V tomhle jsou Japonci v lecčem dost napřed. Rozhodně není od věci zkusit se zamyslet nejdříve tímto způsobem a směrem, nežli se někam za každou cenu cpát. Opravdu důležité, je mít dostatek energie, to zatím znamená:

    * mít k dispozici jadernou energetiku;
    * rozvíjet jadernou fúzi - běh na dlouhou trať, řádově desítky let;
    * rozvíjet perspektivní druhy OZE, běh na mnohem kratší trať, řádově roky.

    Věda a technologie obecně, jsou úžasné nástroje, jen se jim nedopřává tolika místa a sluchu, kolik by bylo záhodno, a co hůř, často je věda zneužívána i jako záminka k plundrování veřejných zdrojů a oškubávání komerčních subjektů, viz třeba humbuk s oteplováním a následný "business" s emisními povolenkami. Za tohle by ty hlavní iniciátory a aktéry měli veřejně zastřelit.

    OdpovědětVymazat
  16. To Drak:
    Díky za "Finštinu" - během snídaně jsem jako obvykle poslouchal zprávy a ačkoliv se zdálo, že o nic nejde, po dvou jsem upadl do trudnomyslnosti. Finština mě pobavila, stejně jako v pondělí ty Sracky. Ale k rádiu - napíšu nejpozději zítra článek, protože mám pocit, že manippulace s lidmi v Kotlince je větší, než si vůbec dokážeme představit a hlůavně sofistikovanější. Prostě pozvolna mě začíná zachvacovat jakýsi stihoman a dopadnu jako nedůvěřivý Pergill.

    Pro Jakuba:
    Masada
    - poznámka k řešení ohrožení v malé místnosti pomocí granátu. T.j. údajná vstřícnost (nepopírám, nepotvrzuji - nevím) ortodoxních rabínů k islámu. Pokud dojde k "islámské explozi", budou (Ž)židé spáleni, roztrháni "čistým plamenem islámu" - spolu s křesťany, "odrodilci". Náš svět, lodička Evropa je, ač se to nezdá, uzavřená prostora. Kolem je buď obsazeno nebo nevlídno - nebo moře.

    OdpovědětVymazat
  17. Koho nesnášejí kozáci - muslimy?
    Možno víc o tom, pokud to víte, či dokonce máte kontakt s potomky kozáků z emigrace ap.?
    Nejsa Rusem ani rusofilem, mám ovšem ke kozákům dost jiný postoj, než třeba autoři Tarase Bulby či Zápor. kozáků, píšícím dopis chánovi, že.
    Finish = finština. To se nedá vymyslet. Parááda. A přitom je to nabíledni!
    Že je to nádherné české (ne moravské) slovíčko? A znáte It´s plain as a pikestaff?!
    No překladače - nevyčerpatelný zdroj zábavy a poučení.. Neuvěřitelné, kolik jinak soudných vzdělaných lidí stále pevně věří, že na ně lze spolehnout - a že dokonce s nimi pracuji!!

    OdpovědětVymazat
  18. Jo a ovšemže lepení hromadných odsuzujících, ponižujících, zesměšňujících nálepek na jiná společenství, globálně, svědčí v ž d y rovněž o mluvčím. Nezřídka dokonce především či výlučně...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak, a teď se podařilo Jakubovi mě naštvat.
    Jak mám, drahý příteli, získávat informace, jsa jazykově špatně vybaven a už příliš stár na to, abych se jazyky, pro které navíc nemám "buňky" doučil? Aha?
    Je pravda, že "po stroji" je potřeba ještě lidskou fantazii na získání použitelných informací, ale funguje to. I když s (humornými) omyly typu Finština případně "zvědavost na Marsu".

    OdpovědětVymazat
  20. informaci:

    Rusové nikomu ani nepodkuřují, ani se nesnaží zavděčit. Nejméně ze všeho pak poslední dobou muslimům, kvůli terorismu a čečenským válkám. Vědí o nich své, a to co o nich vědí, není nic lichotivého, takže jim to dávají znát na každém kroku. Když si policajt vybírá z davu někoho ke kontrole, tak ti opálení, oturbanovaní a další, snadno rozeznatelní, jsou první na řadě a mlátí s nimi o zeď docela srdnatě. S Gruzíny, se kterými trochu válčili a ukradli jim kus území, už zacházejí o něco lépe, dusí je kde to jen jde, ale soustředí se spíš jen na legálnost pobytu, případně jim házejí různě byrokratické klacky pod nohy, ale o zeď s nimi přeci jen netřískají. Takže tolik k Rusům a jejich "holubičí" povaze.

    Dost o nich vypovídá i to, jak je jimi zaplavená celá Evropa a poznáte to podle toho, že bez ohledu na to jestli je v davu jen jeden, nebo celá tlupa, řvou rusky nahlas tak, jako Tarzan na liáně. Prostě tlupy nafoukaných tupounů urvaných ze řetězu, horší než kdysi turisté z NDR, ti řvali o něco méně a přeci jen jich aspoň nebylo tolika. K něčemu slušnému a civilisovanému, to má pořád ještě dost daleko.

    Jakubovi S.:

    Kozáci jsou zajímavý fenomén, poslední dobou na ukrajinském území, začínají kolovat mezi určitým typem lidí "zaručené" zprávy o tom, že kozáci jsou ti, kdo do těch míst přinesl civilisaci, písmo a gramotnost. Na ty, co tomu věří, je dost smutný pohled i bez toho, ale jako způsob manipulace, je to velice zajímavé.

    OdpovědětVymazat
  21. Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil!
    A já du k zubařce, vypadl mi celý kiovový zub a mám teď v hubě trn. Cizí jazyky jsou myška protivá temu, jak si jeden musí furt dávat bacha na ten vlastní. Opravdový. Obrazně jsem na to už skoro dojel několikrát. Rodiče, ženy, potomci - furt a furt: Ten tvůj jazyk! Pak se nediv!! - No já se ale vůbec nedivím. Su s tím smířený. A su rád, že už mě nepřivede zas do Bohunic. Nemyslím nemocnici. No věční reptalové mají jiné priority...

    OdpovědětVymazat
  22. Dnes ráno nevím, jestli sním nebo bdím. V italském il Foglio, obvykle dobře informovaném o situaci, jsem našla zprávu, že ruský ministr Lavrov řekl na tiskové konferenci, že mají svědectví libanonské jeptišky o tom, že chemické útoky byly provokací rebelů, aby donutili USA k útoku . Jeptiška, totiž abatyše karmelitánského kláštera v Syrii prý o tom sestavila dokument, kde dokazuje, že fotografie zabitých byly jen naaranžované.
    http://www.ilfoglio.it/soloqui/19863

    Hledám tedy po webu další - a ejhle najdu pohovor abatyše Madre Agnès-Mariam de la Croix na francouzském webu.
    http://www.youtube.com/watch?v=bXTbMitFJZ8
    Ale video se mi, jak obvykle, neotevře. A tak najdu pohovor tištěný (i když nejsem jistá, je-li to tentýž jako na videu), kde abatyše vykládá, že fotografie jsou podvrhy a podvod.
    http://french.ruvr.ru/2013_09_11/Les-larmes-de-la-Syrie-Interview-exclusive-avec-Mere-Agnes-Mariam-de-la-Croix-0239/
    Zdroj je ale ruský.

    Kdo je abatyše Madre Agnès-Mariam de la Croix?
    přečtěte si to na
    http://eponymousflower.blogspot.it/search/label/Sister%20Agnes-Mariam%20de%20la%20Croix
    Odkazy jsou ve francouzštině a angličtině. Snad bude google při překladu slušný.

    To mají být ruské "důkazy"?

    OdpovědětVymazat
  23. Jakube,
    zpráva, že kozáci z Krasnodaru chtějí organizovat úderné skupiny proti muslimům, byla před rokem v italském tisku.
    http://www.stefanogiantin.net/extra/il-ritorno-dei-cosacchi-contro-i-musulmani-russi/
    I v ruském, ale teď už nevím, kde.

    OdpovědětVymazat
  24. Nejsem si jist Info,
    že zrovna tohle jsou ty pravé "ruské důkazy". Je to prostě tvrzení jako spousta jiných.
    Video se mi otevřelo bez problémů. Franština mi ovšem dělá problém stoprocentní. Mluví na něm tatáž sestra, jako a doprovodném článku. Ale co říká, nevím. Není o tom něco na ruských webech?

    OdpovědětVymazat
  25. Informace,
    měli bychom asi rozlišovat mezi režimem, ve kterém řádově desítky procent sysrského křesťanského obyvatelstva (s námi jakžtakž kompatibilního) žily v relativní pohodě, nesrovnatelně líp než v cca 90 procentech muslimských států, a povstalci, kteří ještě nevyhráli, a už ty křesťany, kteří jsou v jejich dosahu, systematicky masakrují.
    Obávám se, že vůči tomuto dilematu je dilema "Kdo použil sarin" naprosto podružná záležitost a plédoval bych za podporu Assada i v případě, že by vlastnoručně stříkal malé budoucí teroristy sarinovým sprejem, jako já v létě vosy insekticidem (a byl přitom přistižen).

    OdpovědětVymazat
  26. Pergille, já v tom zas tak jasno nemám.
    Podle svědectví jeptišky, za starého Assadova režimu, tam žili křesťani v míru. Až po vypuknutí "jara" vzbouřenců, je tam začali vzbouřenci surově vraždit.
    Jenže teď je Assadovo vojenské velení prošpikováno iránskými pasdaran, na jeho straně bojují útvary libanonských jihadistů, takže i pro křesťany to začíná být povážlivé. Myslíte, že si jihadisti taky na křesťanech nesmlsnou?
    Jestliže, podle dokumentu jeptišky je valná část fotografií mrtvých při atentátu padělek, tak tam nemělo k vypouštění chemických látek ani dojít.
    Jenže jsem před třemi dny četla svědectví lékařů, kteří poskytovali první pomoc, několik lidí ze sanitek se taky otrávilo, a to dotykem. A ti hovořili podrobně o postižených a mrtvých.
    A i ze zprávy komise OSN vyplývá jasně, že tam chemické zbraně byly použity.
    Mám dojem, že na nás zase šijí nějakou boudu.

    OdpovědětVymazat
  27. informaci:

    Bojové plyny se v onom regionu proti odbojným menšinám používají běžně. Dělal to irácký Saddám proti Kurdům (tam to vadilo), dělají to čas od času Turci, členové NATa (tady to kupodivu nikomu nijak nevadí) a možná to udělal někdo v Sýrii a možná to dokonce byla nahraná provokace a navíc na objednávku. Kdo se v tom maglajzu má vyznat? Proč v podstatě jedno a to samé vadí u Asada a vadilo u Saddáma a proč sakra úplně to samé nevadí u Turecka? Protože kdo chce psa bít klacek si najde? Protože v Turecku by se urazili islamisti? Ať už se jdou s konečně s tím oblbovacím mediálním kraválem vycpat! Je dávno na čase, přestat s politicko korektními oblbovacími plky. Je velice "zajímavé", že islám a islamisté mají sžívací problémy s kýmkoliv, s kým přijdou do styku. Je už dávno na čase zkonstatovat, že problém není u kohokoliv, ale v tom, že islám a islamisté jsou naprosto nekompatibilní, neempatičtí, netolerantní, necitliví a tudíž naprosto neschopní slušného soužití s kýmkoliv. A když jim zrovna z důvodu naprostého vymlácení, či lokální absence "dojdou" židé, křesťané, Číňané či bezvěrci, tak se z nudy začnou pro jistotu řezat i mezi sebou. V tom řezání se mezi sebou, bych je intensivně podporoval a v případě řezání se s kýmkoliv jiným, bych řezal intensivně do nich. Jinak to s nimi bohužel nejde.

    Nedělejme si iluze, nejde o lidi, nebo možná ano, ale o ty syrské až na tom posledním místě, jde především o prachy, ty či ony suroviny a projekty a vliv v oblasti. Možná si zase na cizí půdě a na cizí účet zbrojaři a další padouši otestují své úžasné nové bojové hračky a namastí si kapsy prodejem těch zastaralých Asadovi a povstalcům. Svět to k lepšímu neposune ani o milimetr, spíš naopak. Určitě zase přibyde dost lidí, kteří přestanou věřit komukoliv a cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  28. Informace,
    postavení Íránských jihádistů má příčinu v aktivitách povstalců (ztráty Assadova velení). Bude-li mít Assad dostatek moci, tak se jihádistů zase zbaví. A to těžko zařídí podpora povstalcům.

    OdpovědětVymazat
  29. StK,
    papež František se zas předvedl ve své autoreklamě.
    Přišel na vysvěcení jednoho nového biskupa do Sv. Petra zadními dveřmi, sám bez doprovodu a usedl skromně v poslední lavici mezi obyčejnými knězi.
    To hned vzbudilo velký obdiv přítomných a tisku.
    A jestlipak jste se StK taky v těchto dnech postil a modlil za mír v Sýrii? Asi Vás to ani nenapadlo, starý ateisto! Vidíte, jak to pak dopadá?
    A Pergill jakbysmet.

    OdpovědětVymazat
  30. Mám takový pocit Info,
    že se ti Jihoameričané moc rádi předvádějí Vzpomínám si na to divadlo, které předváděl na hřišti i mimo něj Pelé, ještě když mohl běhat za balónem.
    No a Papa Petr je Jihoameričan, ne?

    OdpovědětVymazat
  31. Papa Francisco, amigo. Ničevó!
    V podstatě pravda - obecně snad to platí o Románech, ne?
    Jo. To máme za to, že nechodíme do kostela. A ani o svátku stánků mě nenapadlo se jít přimluvit. A tos sind dý koncen, říkali brněnští Němci.
    A na ČT1 včil Jílková, živá řež, téma: cigáni!!

    OdpovědětVymazat
  32. No jo, spletl jsem si ptáčky zpěváčky (sv. František) a počasí (sv. Petr). Já vím, přindu za to do pekla...

    OdpovědětVymazat
  33. Takže Vy o tom celosvětovém půstu všech katolíků nic nevíte? Vždyť kolem toho byl takový mediální humbuk! Tady se postili i senátoři a poslanci.

    OdpovědětVymazat
  34. Nevím nevím, v trápení hladem sebe sama nespatřuji vskutku ani nic úžasného, ani nic užitečného. Snad s výjimkou, kdy je to nutné ze zdravotních důvodů. Nejsou ti pánové tak trošku na hlavinku?

    OdpovědětVymazat
  35. Ne, potřebuji se jednoduše "sebeprosadit", "seberealizovat".
    Ne Draku, fakt to nemá se sebeukájením nic společného.
    I když, na druhé straně... [;>)

    OdpovědětVymazat
  36. Jen jsem stačila napsat o světovém půstu katolíků a papež František je tu už s novým scoopem. Jde o šestihodinový pohovor s ředitelem listu La Civilta' Cattolica, třicet stránek textu o církvi, jejím poslání, úkolech a o sobě.
    "Vidím církev jako polní nemocnici po bitvě - říká papež - nemá smysl ptát se vážně zraněného, zda trpí cholesterolem anebo zvýšenou glicemií. Je zapotřebí léčit rány. Pak budeme hovořit o ostatním ...je zapotřebí započít odzdola."
    Doufám, že oceníte péči, se kterou se věnuji vaším duším a zaplesáte, když vám řeknu, že se mi podařilo pro vás těch třicet stránek sehnat.
    http://www.avvenire.it/Chiesa/Pagine/intervista-papa-civilta-cattolica.aspx

    Čtěte a meditujte a postěte se!
    Článek vychází současně v 16 jezuiských listech na celém světě.

    OdpovědětVymazat
  37. Papežův pohovor v angličtině.
    http://www.americamagazine.org/pope-interview

    OdpovědětVymazat
  38. Ja Jéžišku na křížku. Šest hodin. Třicet stran. Ale projdu si to. A mě zaujalo, a musím říct, že taky spíš negativně, jak přišel do kostela a sedl si n e n á p a d n ě do zadní lavice. Japa byl oblečený - ? V nenápadném hávu, jaké barvy? Buď je t a k naivní nebo je to nevědomá (tím hůř) póza. Je-li třetí možnost, nevím o ní. Finština, amen.

    OdpovědětVymazat
  39. Zprávu, že kozáci z Krasnodaru chtějí organizovat úderné skupiny proti muslimům, jsem četla asi před rokem v ruském tisku. V tomto roce italský list la Repubblica psal o organizaci výcvičných táborů pro mladé kozáky z jižního Ruska a Ukrajiny, kde se připravují k úderným akcím proti muslimům (používání zbraní od tradičních až po seskoky z helikoptér). Oficiálně tyto tábory organizuje a financuje Ruská pravoslavná církev, ale za tichého souhlasu a podpory Putina.

    Problém soužití s muslimy se stává ožehavým i pro Rusko. Jak vyplývá z průzkumu mínění v oblastech s převážnou většinou muslimského obyvatelstva, většina jich by hlasovala ve volbách pro muslimské strany. To by mohlo vést k nerovnováze v řízení země a pak k prosazování promuslimských opatření v těchto oblastech. Tak na př. v Čečensku a Ingušecii je 62% obyvatel pro zavedení práva šarije.
    Debatovalo se o tom nedávno v Ruské společenské komoře The Civic Chamber (Общественная палата - The Civic Chamberis a state institution with 126 members created in 2005 in Russia to analyze draft legislation and monitor the activities of the parliament, government and other government bodies of Russia and its Federal Subjects. It has a role similar to an oversight committee and has consultative powers) na téma «Национальный вопрос в российской общественно-политической жизни».

    O nutnosti vytvořit v Rusku vědomí národní identity hovořil včera Putin na zasedání Mezinárodního klubu Valdaj (The Valdai International Discussion Club is an international framework for the leading experts from around the world to debate on Russia and its role in the world. It was set up in 2004 by the Russian news and Information Agency “RIA Novosti”, Council on Foreign and Defense Policy and Russia Profile magazine.) Společnost nemůže jít kupředu, aniž by měla jasné vědomí o vlastní identitě. Tři pojetí identity jsou pro Putina nepřípustná nebo nevhodná, a to stalinské pojetí národní jednoty, monarchistické a západní - ultraliberální. Putin se staví na pozice neokonservatismu, vyzdvihuje tradiční hodnoty jako rodina, vzdělání, tradiční morálka, role pravoslavné církve.
    Putin včera kritizoval evropské liberální elity, které zapomínají na křesťanské kořeny evropské společnosti. Ruská pravoslavná církev plně podporuje Putinovu neokonservativní politiku, jako na př. odmítnutí přiznat sexuálním menšinám různá práva. Putin se zas staví na pozice obránce práv církve - stačí si vzpomenout na aféru s vystoupením ruských Femen v moskevské katedrále. Tenkrát také kozáci - ukrajinští vystoupili proti klubu feministek, zatloukli jim dveře do kanceláře. Putin se obrací ke všem politickým silám a stranám, aby spolupracovaly. Na jeho straně jsou už ultrakonservativci jako na př. nedávno vzniklý Izborskij klub v Pskově.
    Подробнее: http://www.rosbalt.ru/blogs/2012/09/10/1032462.html Nebo Евразийский союз молодежи (Euroazijský svaz mládeže), který volá na poplach proti nástupu nového Satana. http://www.ntv.ru/novosti/333584/

    20. září 2013 8:52

    OdpovědětVymazat
  40. Takže to vypadá, Informace,
    že se nakonec budeme muset učit národní/evropské hrdosti od "ruského dubiska".
    No to jsme to pěkně dopracovali s tou oikofobní EÚúúúúú!
    (To bylo "bolestné zavytí" - pro ty, kdo nejsou zvyklí na dramatické texty...)

    OdpovědětVymazat
  41. Ty kozácké jednotky proti muslimům, případně dalším nepřátelským etnikům, bychom určitě uplatnili také. Nicméně si dovedu představit ten jekot různých pseudohumanistů a pravdoláskařů, kdyby se o to někdo pokusil.

    OdpovědětVymazat
  42. Až mě napadá taková špatnost Pergille:
    Nejsou ti naší "skíni" a "neonacisté" nakonec v roli oněch mladých kozáků? O nás, jak tak pozoruji počet sympatizantů stále narůstá. A není to proto, že by někdo vzpomínal na dobu hitlerovského Německa. Nebo jinak fandil těm "nabouchaným mladíkům"*, kteří mají takovou chuť se s někým porvat. (Ideologie nerozhoduje. Jen IQ.) Ale asi nám chybínacionalista Putin.

    */ na té cikánské demonstraci/happeniongu taky bylo pár desítek mladých Romů, kteří pravidelně posilují a po kapsách měli skládací obušky. Takže snaha ase porvat byla na obou stranách. Jenže cikánští šéfové to rozpustili hodinu "před bitvou" - a tak se porvali "neo" jen s policajty. Zcela zbytečně, na náměstí už nikdo nebyl.

    OdpovědětVymazat
  43. Ocenil bych, kdyby naše úžasná policie odebírala zbraně, včetně teleskopických obušků, nejen těm skinům, ale i těm hodně opáleným...

    OdpovědětVymazat
  44. Nechci tu dělat nějakou u4enou přednášku, ale napsat něco krátkého o ruském nacionalizmu, jak se vyvíjel od středověku až do nynější doby, je věc nemožná. Existují o tomto problému desítky knih. Snad nejpřístupnější je Masarykovo dílo Rusko a Evropa. Už v úvodu "Ruský mnich" píše:
    "Rusko uchovalo dětství Evropy, reprezentuje v ohromné mase svého selského obyvatelstva křesťanský, zvláště byzantinský křesťanský středověk. Bylo jen otázkou času. kdy se středověk musil probudit k novověku - to sta1o silnější měrou Petrem a jeho nástupci."

    Již ve středověku - byzantském křesťanském - se začíná projevovat ruský nacionalismus, hájení vlastní křesťanské pravoslavné tradice proti Římu, jako pravé autentické. V 16. stol. pak odvozování ruské vládnoucí dynastie od římských císařů. Rjurik (legendární zakladatel nejstarší ruské panovnické dynastie Rurikovců, bližší na Wikipedii), byl svázán pouty krve s Prusem, bratrem Cesara Augusta. Sám Kristus odevzdal do rukou Augustových vládu nad celým světem. (Historikové citují Poslanie Spiridona-Savvy a Povest’ o knjaz’jach vladimirskich, jako projev ruské národní hrdosti, politického sebeuvědomění. Vyjadřuje se tak o sobě i Ivan Hrozný, первый царь всея Руси v dopise švédskému králi Janu III.
    Tehdy se také rodí ideologie Moskvy třetího Říma jako dědičky tradic Říma a Byzance. Moc pěkné vyčerpávající pojednání o tom napsali dva ruští badatelé Jurij Lotman a Boris Uspenskij, Mosca terza Roma. Článek najdete v italštině na http://www.europaorientalis.it/uploads/files/1986/1986.25.pdf
    Podle Loymana a Uspenského poevropštění ruského státu Petrem Velikým na počátku 18. stol. nebylo zlomem v ruském sociálním a kulturním životě, ale syntézou tradic minulosti s novými tendencemi, otevření před Ruskem zářné budoucnosti - zlatého Ruska. V tomto smyslu bylo chápáno, alespoň některými intelektuály té doby, kteří se dívají na postavení Petro-gradu - města Petrova jako zrození nového Říma.
    Když se podíváme na počátek 19. stol., kdy v Evropě vzniká myšlenka národa, ruští filosofové definují specificitu ruského národního vědomí jako Pravoslavie, Samoděržavie, Narodnosť. Zajímavé, že tato definice ruských slavofilů byla identická s tv. zv. oficiální ideologií, formulovanou ministrem Uvarovem pro cara Nikolaje I Pavloviče (Николай I Павлович), Češi mu říkají Mikuláš.

    Tak to je jen malé nahlédnutí do historie. Jak vidíte, Rusové měli dlouhou tradici, pokud jde o vědomí národní identity. Putin má na co navazovat.

    OdpovědětVymazat
  45. Pro Draka:
    "Móžno tak, možno i opáčně." Neodebírat nikomu nic. Protože, mám-li být upřímný, by mi museli odebrat i můj vyskakovací nůž, který na takové akce nosím. Asi bych ho nedokázal do Cikána zapíchnout (to by mi muselo být dost ouvej), ale je to poctivá zbrojířina z Baskicka a když se s ním cvakne, je to hodně dobře slyšet. A ta patnácticentimetrová vyleštěná čepel taky nepůsobí mírumilovným dojmem.
    Dál nevím, nikdy jsem s ním nic víc udělat nemusel. "Cvak" a ukázat, jak se leskne.
    Dá se s ním docela dobře krájet chleba a mazat máslem. Ale pak se musí čepel zase perfektně vyleštit hadříkem. [;>)

    OdpovědětVymazat
  46. Však dobrý nůž - nejlepší přítel, říkají na Kavkaze...
    A velký páteční pořad na Vltavě dnes (20-22 h) o Janu M. Tomešovi. Pokud neznáte (čekám to), zkuste chvíli. Budete překvapeni. Malá reakce mi bude odměnou. Jeden můj prastrýc k těm úžasným myslitelům - básníkům - malířům - kněžím - domkářům z té s ničím nesrovnatelné Vysočiny patřil. Taky si to šíleně vypil. Ostatně ve čtvrté generaci su taky odtud. A volání krve je už markantní. Tož tak. Já se tam vrátím. Nějak. V synovi třeba.

    OdpovědětVymazat
  47. Muslimové z Ruské federace válčí v Syrii.
    "V květnu šéf FSB Alexandr Bortnikov odhadoval, že v syrské občanské válce bojují asi dvě stovky radikálů z Ruska a Střední Asie. Předpokládalo se, že mezi povstalci jsou zastoupeni hlavně islamisté z Čečenska a dalších končin severního Kavkazu, kteří už roky bojují za odtržení regionu od Ruska a vytvoření islámského státu.
    Bortnikov tvrdil, že Kavkazané v Sýrii válčí pod vlajkou teroristické sítě Al-Káida. V arabských médiích se objevily dokonce zprávy o celé čečenské jednotce složené z tisícovky exulantů a s výcvikovým táborem v Halabu. A podle ruských médií na syrské frontě válčí od tří stovek až po dvě tisícovky Kavkazanů i Tatarů."
    http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-syrii-pry-valci-povstalci-z-ruska-mohli-by-byt-hrozbou-pro-zoh-v-soci/986287?utm_source=rss&utm_medium=feed
    Ejhle, kde Vladimira Vladimiroviče tlačí bota.
    A až se vrátí domů?

    OdpovědětVymazat
  48. A sakra. Guarda un po´!
    Tak se pomalu (spíš rychle) do budoucna neúprosně vyhraňuje fronta (POST)KŘESŤANSKÁ EVROPA + SEV. AMERIKA X JIH.
    Já bych tak rád nebyl šíleným sýčkem na těšínské věži...

    OdpovědětVymazat
  49. Nejsem puntíčkář. Ale když mně opravují chyby v pravopise nebo ve výrazech, tak se pak cítím oprávněná je opravovat jiným taky.
    Ovce nebučí jako krávy, ale bečí.
    Havíři, prosím. S -i-.
    Promiňte, to jen tak mimochodem.

    OdpovědětVymazat
  50. Tož v "havířích" jsem překlep nenašel (ale v článku jich bude určitě spousta) a ovce sice bečí, ovšem ovčané/občané myslím mohou klidně i nespokojeně bučet. Jako diváci na fotbale.

    Díky za kontrolu, já všechny ty překlepy po sobě zaboha nenajdu. [;>)

    OdpovědětVymazat
  51. Havyře tam má Jakub. A ať se nevymlouvá, že je to nářeční forma.

    OdpovědětVymazat
  52. Prosím, je to nářeční forma. Resp. výslovnost. Říká to celá rodina mého bráchy, emigrovavšího z Valašska do černé matičky. Je to obecně známá výslovnost toho slova na dálném Severu, sím. Dodávám, jako každý inteligentní jedinec, své řeči či psaní pelu, šmrncu, barvy, zaměření, té či oné charakteristiky (lokální, dobové, sociální...) podvědomě či vědomě hlavně tímto způsobem. Ale ničevó. Ho sonno. Nebudem se včil hrdlit. A tarda notte. Ma in realta gia la mattina...

    OdpovědětVymazat
  53. Přečtěte si tohle.
    V Syrii se ti "rebelové" tlučou mezi sebou a podřezávají si vzájemně krky.
    http://www.fondsk.ru/news/2013/09/20/svodka-sobytij-v-provincijah-aleppo-i-idleb-za-19-sentjabrja-22960.html

    To tady ani za středověku nebylo.

    OdpovědětVymazat
  54. Informace,
    vzájemného podřezávání krků je veškerá literatura, popisující středověk, plná! Ne tedy jen o mohamedánech, ale i "našich".
    Ostatně i z více aspektů je muslimská kultura značně středověká. Co ale opravdu nepochopím, je konverze Evropana k islámu. Tím méně Evropanky. To může provést, dámy prominou, jen strašná ..ča!

    OdpovědětVymazat
  55. Proč konvertují Evropanky k islámu?
    Máte to v nápisu,
    Exotické sracky chutnají nejlépe-

    OdpovědětVymazat
  56. Ale jistě, bylo, bylo...
    A úplně nedaleko, na té ubohé Ukrajině, v Bělorusi, Volyni, Haliči, prostě mezi Velkopolskem a Rusí - tam ještě před pár generacemi byly v lesích obrovské či miniaturní partyzánské jednotky (armády, skupiny? Prostě guerilly, no.), bojující mezi sebou navzájem, proti rudým, Němcům, Polákům, navzájem... a všecky svorně se nadšeně zabývaly přepadáním, vypalováním a a vyvražďováním židů a cigánů. Nedopatřením - chybička se vloudí - při jedné kolosální akci vyvraždili i jednu kompletně českou ves na Volyni. Nu i ták... široká je duše slovanská. Hodně nepřátel se do ní vejde!

    OdpovědětVymazat
  57. Bratři Slované nejsou ani zdaleka jedinými aktivními raubíři (dnes už snad skoro ne) pod sluncem. Tataři na Krymu si kupříkladu vynucovali a dosud vynucují vydání jejich údajně bývalých majetků hodně nevybíravými metodami, žhářstvím, únosy, vydíráním, zastrašováním, mrzačením, vraždami, atd, atp. Úřady jsou v tom lepší případě k ničemu, v tom horším zkorumpované a s lumpy zajedno, takže se nedivme, když za této situace "sbírají" body pravoslavná církev a obnova kozáctva. mají snad někteří čekat na to, až je nějaký bandita podpálí, zmrzačí, či podřeže?

    Ne, že bych chtěl nějak vychvalovat či vyzdvihovat pravoslavnou církev, ale zajímavé je, že už během 2. světové války to byli její představitelé, kdož poskytl útočiště parašutistům. Když poslouchám hlasy z Vatikánu ohledně imigrace těch nesnášenlivých a nekompatibilních padoušských hord, tak se děsím a nepřipadne vám v kontrastu s tím zase jako rozumnější přístup pravoslavná výzva k obnově kozáctva a jeho podpora? Jakou hru s námi zase ti katoličtí a jiní islám podporující církevní tatíci hrají? To už jsou tak mimo realitu, jako česká justice. Možná ano, ale já je spíš podezírám z takového té bolševické taktiky, čím hůř pro společnost, tím líp
    pro jejich vyšinuté cíle. Jenomže by si měli mamlasové uvědomit, že se chovají hůř, než malí smradi co si hrají se sirkami v prachárně...

    Pokud vím, tak největší a nejmasovější problémy, co se soužití s někým jiným týče, mají hajzlíci, vyznávající islám. Kdekoliv jsou, a oni jsou krom Arktidy a Antarktidy prakticky všude, jsou s nimi problémy a čím víc se jich v místě namnoží, tím větší ty problémy jsou. Pro ilustraci se stačí momentálně podívat do Keni. Nás něco podobného v Evropě již brzy čeká zrovna tak.

    OdpovědětVymazat
  58. Chování papeže a vůbec Církve svaté obecné (= katolické) k n i m ? Dovolím si na ně použít údajná vůbec poslední zaslechnutá slova Mistra Jana: Sancta simplicitas!
    To bylo (podle POZDĚJŠÍHO PODÁNÍ! Dnes bráno co legenda!) takhle: Když už se hranice rozhořela a on s pohledem vzhůru volal k Bohu o slitování nad ním nehodným, přiskočila náhle jedna z těch všudypřítomných agilních snaživých SHÁNČLIVÝCH servilních poddanských ženiček, kterých jsou plné dějiny (uliční výbory - !), kostnická měšťanka, honem sebrala se země klacík, přiskočila a přihodila jej na hranici. Mistr to užasle pozoroval, obrátil zas zrak vzhůru a povzdechl: - Svatá prostoto!
    Nemusel to zvolat latinou, rozumějte, v té to bylo zapsáno. Sim. = upřímnost, prostota, poctivost, jednoduchost, PROSTOMYSLNOST.
    Podáváme se jim se vší pompou a slavnostně a rituálně (ano, to je to slovo) na stříbrném tácu. Jak oni námi musí pohrdat.
    Čiň čertu dobře - ...?! Čili: jenom dva prstíčky k vám strčíme, jen co se ohřejeme... tak už zůstaneme.

    OdpovědětVymazat
  59. Jakubovi S.:

    Jeden by doufal, že po Mnichovu a vůbec po tom všem, co jsme zažili během 2. světové a po ní, během studené války, by už mohlo být mezi lidmi dostatek zkušeností s tím, že předposrantost a appeacement k ničemu dobrému nevedou. Vždyť na jedné straně, se toho zase až tolik nezmenilo, s výjimkou zbraní, z tanků a letadel se přešlo na ty biologické, místo tanků se posílají množiví tupouni s ideologicky vybrakovanými mozky. To spolu s evropským sociálním systémem a neochotou přiznat si šlápnutí vedle, zákonitě vykoná své...

    Ano, historie je vskutku nauka s tím nejblbějším žactvem pod sluncem, to už snad i ti, co prodělali lobotomii, jsou chytřejší.

    OdpovědětVymazat
  60. A teď něco pro pevné nervy a silné žaludky! Klikněte si na: http://www.zvedavec.org/komentare/2013/09/5659-agrese-skoncila-v-okamziku-vypaleni-dvou-balistickych-raket.htm . Já tedy sice na Zvědavce nechodím, ale našel jsem na internetu odkaz na uvedený článek, tak jsem si na něj kliknul a je to senzace. Takže žádná zkouška dvou izraelských raket, ale dvě americké balistické rakety vypálené ze Španělska!! na Sýrii (zřejmě na Damašek a Tartús) a jejich hrdinné zničení ruskou protiraketovou obranou! Rusové - zachránci světa před třetí světovou válkou! Jsou to ti Američané ale babráci - na žádný Měsíc neletěli a všechno si natočili v Hollywoodu, věže Světového obchodního střediska si odpálili sami pomocí předem připravených náloží, a teď tohle. Laik se diví a odborník žasne!

    OdpovědětVymazat
  61. Tak jsem si v sobotu při čtení diskuse na NP pod článkem V. Vlka st. Média: Koho chleba jíš... vzpomněl na Vlastimila. A dneska u článku Petra Kolmana Média: Dabing není zlo ... znovu - takový neodbytný pocit déjà vu! Čím to jen může být?

    OdpovědětVymazat
  62. Pedro, to pořád teskníte po Vlastimilovi? Po laškování o Vašem německém příbuzenstvu?
    Jo opustil Vás, opustil a dobře nevěděl komu! Nevděčník!
    Utěště se, našla jsem pro Vás, že v r. 1630 předek nynějšího dědice teplického panství, knížete Jeronýma von Clary-Aldrigen, Johann von Aldrigen z Teplic spolu s maršálem Matyášem Gallasem vtrhl v čele 30.000 vojska do Mantovy, vyplenil ji, povraždil obyvatelstvo a odvlekl si si cenné umělecké sbírky rodiny Gonzaga do Teplic. Tam jim je v r. 1945 znárodnili. Při tom vojsko zničilo i cennou unikátní knihovnu.
    http://www.mantua.info/il-sacco-di-mantova/
    A na sudetoněmeckého henlajnovce zapomeňte. Nestojí za to.

    OdpovědětVymazat
  63. Ale kdež, Informace. Chraň pámbu! Myslím, že se po něm (s jednou výjimkou) nestýská nikomu. Já Vlastimila zpočátku považoval za celkem vtipného imitátora způsobu psaní partajního tisku v padesátých letech, takže jsem se jakoby nechal hecovat a vymýšlel si různé srandičky a neexistující příhody s manželčinými německými příbuznými. Ovšem postupně jsem seznal, že jde o nevtipného a sprostého (Německý gestapismus je špatný! Český gestapismus je dobrý!) grafomana. Tím nechci v žádném případě říci, že u nás (ale i po celé Evropě) po válce bylo všechno v pořádku. Zacházení s některými sudetskými Němci před i během jejich odsunu Heim ins Reich bylo ostudné. A vyšetřovatelé StB si z vyšetřovatelů Geheime Staatspolizei vzali dobrý příklad (před nimi ovšem projevili vzácnou lidumilnost vyšetřovatelé Čeky, následně NKVD). Nemluvě již třeba o lágrech jako Vojna a dalších ohavnostech komunistického režimu.
    Vlastimilovy sprosťárny zřejmě přispěly k tomu, že si vykoledoval několikrát opakovaně ban, nejen u Šamana. Ovšem troll nemůže klidně žít, aniž by obtěžoval ostatní (chtěl jsem napsat slušné - ale při pohledu na diskuse na netu je bohužel třeba říct jak kdy) diskutující. Proto se například opakovaně snaží proniknout do diskusí na Neviditelném psu pod různými falešnými jmény. Nejdříve to byl V. Čech, nyní je to V. Voráč. Je to hotovej nezmar, jako ten Boušek z Libně, co ho osmnáctkrát vyhodili z hospody u Exnerů. Je tak vytrvalej, že by se moh stát ministrem nebo poslancem - abych parafrázoval Švejka.

    OdpovědětVymazat
  64. Máte pravdu, Pedro. Je to V.V.,pořád stejný mustr.
    Já obvykle diskuze nečtu. Jsou pořád stejné.
    Ale z té sbírky rodiny Gonzaga vám v Teplicích zůstalo několik kreseb. Před několika léty je vystavovali spolu s dalšími z Národní galerie tady v Itálii.
    Jo, co si Clary-Aldringenové poctivě nenakradli, to neměli. A teď jim to znárodnili! Taková historická nespravedlnost a křivda!

    OdpovědětVymazat
  65. 2 Informace: Je to tak a ne jinak - další příklad svědčící o identitě pana Voráče byste našla v diskusi pod článkem Jana Kalvody POLITIKA: Ztělesnění "české šikovnosti". Ale zajímavější než Vlastimilovy brepty je v té diskusi připodotknutí M. Šurgota - to sedí jako Vítězslav Jandák na hrnci! A k těm Aldringenům - to víte, kdo se stará, ten má (no teď tedy už nemá, když jim to ČSR po válce znárodnila)!

    OdpovědětVymazat
  66. Ano, je to on, Pedro.
    A to Vy máte čas číst všechny články na Psu a pod tím i ty diskuze?
    Já rán po prohlídnutí hlavních novin toho mám dost. Moc informací najednou.
    Na Psu čtu jen něco a z diskuzí málo co.
    V.V. to má už nalajnované, takže stačí sem tam něco přilepit a nemusí se ani namáhat. Alespoň to dělá takový dojem.
    A co jeho společnice, už se nějak neozývá.

    OdpovědětVymazat
  67. Číst všechny články a ještě k tomu všechny diskuse pod nimi je i nad mé časové možnosti (oni ti důchodci nevědí celý den nudou co dělat, takže obvykle den tráví sezením na lavičce v parku a krmením holubů, že!). Proto jsem přešel na zrychlenou metodu kontroly, podobně jako jsem tady už podruhé popisoval zrychlené zpětné hledání nějaké informace ve článcích někdy uveřejněných na Neviditelném psu. Tam ovšem musím znát autora a k tomu nějaké klíčové slovo. A pokud možno alespoň zhruba časové období, kdy ten hledaný článek byl uveřejněn.
    Tak tady zase přelétnu, jaký ten konkrétní den byly uveřejněny články a pak se zaměřím zejména na ty, kde se dá očekávat zajímavá diskuse (zvláště se to dá čekat pod články V. Vlka st. - tam se obvykle velmi nesouhlasně ozývá jedna nejmenovaná diskutující, G. Zbavitelové, L.Fryborta, B. Doležala, případně i O. Ulče). Otevřu článek a rychle ho přelétnu. Ale pak si neotevřu diskusi a nezdržuji se čtením někdy více, někdy méně duchaplných příspěvků. Pouze si dole pod článkem naroluji na přehled jmen diskutujících. A hledám tam nějaká zajímavá jména - v našem případě tedy jméno V. Voráč. Případně si bez čtení článku, o který nemám zájem (což byl původně i článek J. Kalvody), pouze přeroluji jenom ten přehled jmen diskutujících. A takto jsem rychle našel, že se Vlastimil ozval v diskusi pod třemi výše uvedenými články, aniž jsem se musel zdlouhavě brodit diskusemi a ztrácet čas čtením (někdy dost alternativně inteligentních) příspěvků.

    OdpovědětVymazat
  68. Inu Pedro,
    obdivuji Tvoji sílu.. Protože já často nenajdu do takových diskuzí ani nahlédnout. A jsou weby / blogy, od nichž přečtu nanejvýš název. Čtením nebo studiem takových "názorů" bych si asi brzy pořídil žaludeční vředy. Nějak se vyhýbám osobním útokům kohokoliv na cokoliv. Nic dobrého to totiž nepřináší.
    I tady občas zmizí příspěvek od jednoho diskutéra. Tiše spadne do žumpy. Tohle je (naštěstí) můj dvorek a nemusím nikomu nic vysvětlovat. A hloupé pindy o demokracii a svobodě projevu nejčastěji produkují ti, kteří svobodu chtějí zlikvidovat. Ke svobodě totiž patří i slušnost, uměřenost. A pokud si někdo potřebuje ulevit - ať jde raději na jiný blog nebo na "onu místnost". Ne tady, tu je útulna, nikoliv senkrůvna.

    OdpovědětVymazat
  69. Takže pan V. Voráč sice nemůže do útulny, svého času s ním vyběhl i Šaman, ale teď si to vynahrazuje na NP. Viz diskuse pod Šamanovým článkem Mnichov - Den Jedna.

    OdpovědětVymazat
  70. Pedro,
    místo abyste hlídal, kde kdo co zVoral, měl jste jít na workshop o aktuálnosti Marxe. Abyste nám poreferoval.
    Marně jsem o tom hledala nějakou zprávu. Zato jsem ale našla jiný zajímavý materiál. Jak souhrnnou stať jednoho slovenského katolického publicisty o neomarxismu tak zajímavé drby na italském webu. Jsou už dvacet let staré, ale svého času mi unikly, snad proto, že se o nich tenkrát tisk nešířil. Ti neomarxisti byli ve skutečnosti popíratelé Marxova učení, ukazovali - nechtěně - jak se Velký Otec ve svých předpovědích říznul.
    Předposlední generace neomarxistů leží v prachu, zapomenutá, poslední generací "vykladatelů" jsou zelení marxisti.
    Něco o tom víc, až budu mít čas.

    OdpovědětVymazat
  71. No jo, Pedro. Voráč. Taky mi to hned nedocvaklo, když přirovnal vraždu čs. vojáka henleinovcem vraždě lidodemo čs. vojáka uprchlíkem na Západ. Nevěřil jsem, že by mohl nějaký Čech přirovnávat naše komunistické pohraničníky obráncům vlasti před Hitlerem. A Svobodnou Evropu vratislavské vysílačce. Až ty hlášky ukázaly, že takový Čech se najít může – ten největší. Ale jemu podobní čeští týpkové dodnes prohlašují, že kdo byl antihitlerovcem, byl komunistou. (Totéž nám tvrdili 40 let naši komunisti.) A že Hitler bránil Evropu před komunistickou záplavou. (Totéž tvrdili nacisté a jejich dnešní soudruzi to tvrdí dodnes.)

    Ale víš ty co, hňupe Voráči? Raději budu s komunistou proti Hitlerovi než s Hitlerem proti nám, troubo votravnej.

    OdpovědětVymazat
  72. Tak nevím pánové
    - jestli má vůbec cenu se takovým zaobírat víc, než kliknutím na symbol popelnice.

    OdpovědětVymazat
  73. Zdravím, Šamane! Když von ten Voráč je stejně umanutej jako ten Boušek z Libně. Ale protože ho na NP ještě nevyhodili vosumnáctkrát, tak to zkouší znova a znova, pokaždý si zvolí nějaký výmluvný meno. Je skutečně vytrvalej, možná to na toho poslance nebo ministra nakonec dotáhne! [;-)))

    OdpovědětVymazat
  74. Kocour má pravdu. Nechte ho být, nestarejte se o něj.
    Má těch způsobů psaní víc, jak se mi jednou pochlubil, diskutoval pod různými nicky už asi řadu let.
    Takže ho poznáte ztěží, když bude psát třeba jako Předplatitel.
    ... kdybych měl dost silnou vůli, opustil bych i internetové diskuze... - což se mu zřejmě nedaří.

    OdpovědětVymazat
  75. Ten jedinec je natolik vyšinutý od normálu, že by možná stálo za to ho vypátrat a poslat někam na pozorování, zda není nebezpečný sobě či svému okolí. To co předvádí je místy až neskutečné. Místy je to přinejmenším na hranici stalkingu. Kdyby mu soudně dali podmínku a zakázali lézt na internet, na 95% by šel nakonec sedět natvrdo.

    OdpovědětVymazat
  76. Lidé, jak se tak teď lidově říká "ujíždějí" na ledasčem, někdo rád vdolky a končí to na koronárce, někdo holky, to také končí všelijak, jiní zase "ulétávají" na různě tvrdých drogách, ti už často končí buď jako totální trosky, nebo rovnou s celou jejich existencí... No a někdo kupodivu "ujíždí" na tom, aby byl co nejvíce sprostý a zlý na jiné v diskusích pod články. No, nemá to hoch v palici ani srovnané, ani v pořádku, ale na zavření do magorárny to asi ještě nebude dost silný tabák. Jak říká informace, vykašlat se na něj je opravdu asi to nejlepší a hlavně nejúčinnější ze všeho, co se s tím jeho psaním a jeho osobou jako takovou, dá dělat.

    OdpovědětVymazat
  77. Problém je v tom přátelé, že už teď, pokud sem zase odněkud kouká, je za svou "snahu" odměněn. Zabýváte se jím. To mu stačí. To je to, co potřebuje. Zájem. Tož ho nechte být, on se půjde realizovat jinam. Ať už je to ten nebo onen.
    (Nebo double-agent.)

    OdpovědětVymazat
  78. StK a informace mají naprostou a 100% pravdu, na světě jsou mraky záležitostí a bytostí vhodnějších jako objekty do naší diskuse a hodných naší pozornosti, nežli onen vyšinutý, v podstatě politováníhodný chudinka a jeho otravné, únavné a jednotvárné životní projevy...

    OdpovědětVymazat
  79. No chvála Bohu. Už jste (to)ho konečně nechali... a je. A bude.
    Boušku, boušku, do roka a do dne!
    Doporučuju pozornosti coby profík přes jazyky: ten Boušek se dycky vrátil o k n e m ; a jak se řekne englicky okno - ? No?
    Nějaký to vindou se občas najde... přejme mu to. Asi to potřebuje ke svému zavilému zivotu. Amen.

    OdpovědětVymazat
  80. http://www.lidovky.cz/pres-90-africkych-uprchliku-utonulo-u-brehu-italske-lampedusy-pu1-/zpravy-svet.aspx?c=A131003_113638_ln_zahranici_msl

    Kdy si konečně uvědomí UNHRC a další lidumilné "humanitární" organizace EU, že je to jejich vina?
    Klidně nechají, aby se prováděl takovýhle kšeft s lidmi na jejich hranicích. Buď zavedou njakou regulaci, anebo to zatrhnou docela.

    OdpovědětVymazat
  81. Ale bezevšeho (nebo klidně se vším!) povoluji za umění to nepovažovat. Na to není kánon, je to už celého toho víc než půl století všechno takové rozplizlé, neurčité, neurčitelné přesahy kdovíkam a kdovíjak daleko atd. Možná později víc. Teď do kavárny a pak jsem zván do MD na generálku půvabné hříčky Miloše Kuraše al. Bena Kurase Nikdy nekonči* - o dominantní matince, konečně navštívivší svého synka-emigranta v UK. BK je prosím t a k y Zlíňák. Jako Tomík Strässlerů al. Stoppard. Tož co by bez nás tam byli, né? Šak Valaši sa neztratíja. A možú byť aj židi. Aj Jelínek býl žid. A jak sa o Vizovice zaslúžíl!
    * Mateřská láska...

    OdpovědětVymazat
  82. Ta Lampedusa je prokletá.
    A ti jednoduší lidičkové si na palubě rozdělali ohně... neuvěřitelné.
    Všici by se k nám chtěli přelít. Postavit na pobřeží celé severní Afriky zeď - to by bylo... marné.
    V rádiu právě hrají Jestli to půjde, nebudem se bát: Nepůjde nic a bát se budem brzo všichni. No nic.
    A vo tom to všecko je...

    OdpovědětVymazat
  83. - Sträusslerů, samozřejmě. Promiň, Tome.

    OdpovědětVymazat
  84. Strage di Lampedusa: quanto costano le traversate dell’orrore
    di Alberto Sofia - 04/10/2013 - Un racket da tre o quattro miliardi di dollari all'anno, gestito dalle organizzazioni criminali, tribù e milizie.


    Ano lybijská mafie vydělává na přepravě migrantů ze subsaharské Afriky tři až čtyři miliardy dolarů ročně.
    Každý migrant platí za převoz na starém rybářském člunu nebo rozklížených neckách (žádné lodi!) 2.500 dolarů za osobu, i děti.
    Když nemá na zaplacení jde do sběrného tábora.
    To všechno se ví už pár desítek let, ale všichni před tím zavírají oči. A při tom EU má na ochranu svých hranic Frontex a italská námořní hlídka by stačila uhlídat hranice sama, jen kdyby mohla zakročit.
    EU a UNHRC zřejmě chtějí podpořit příliv kapitálů do kapes lybijských zločineckých organizací, ve jménu humanitarismu.
    http://www.giornalettismo.com/archives/1144717/strage-di-lampedusa-quanto-costano-le-traversate-dellorrore/
    Na Lampeduze nevědí už kam skládat mrtvoly.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)