Prohledat tento blog

pátek 9. srpna 2013

Tak nám prý vyhodili Danielu Drtinovou

Narazil jsem dnes v Lidovkách na tento článek Odbory: Drtinovou stáhlo vedení z Událostí po politickém nátlaku.

Mediální činnost této dámy sleduji na naší mediální scéně už poměrně dlouho a mohu tedy konstatovat, že se mi už poměrně dlouho nelíbí. Já osobně bych se u ní v pořadu opravdu vyskytnout nechtěl a to z mnoha dobrých důvodů. V kostce by se její styl dal nazvat neurvalou manipulací a myslím, že mi mnozí dají za pravdu, aniž bych musel nějak sáhodlouze argumentovat, nebo uvádět příklady, či statistiky, já snad ani nepamatuji, že by se někdy chovala jinak. Ano, jednou ano, to ale mluvila s někým jiným, sama o sobě a své dceři. K její cti budiž ale přičteno, že ona se neurvale a manipulativně chovala k jakémukoliv hostu jejího pořadu, měřila tedy úplně všem, úplně stejným metrem. Nestejně si s tím bohužel mnohdy byli schopni poradit ti hosté, vetšinou k jejich škodě, protože pak byli za blbce. Nu byla to jejich volba, dobře jim tak, neměli tam lézt, když na to nemají. Nepovažoval bych za zbabělé, kdyby jí odmítli účast. Třeba by jí tím systematickým odmítáním donutili se nad sebou zamyslet a začít se chovat aspoň o poznání lépe.

Na jedné straně, přestane-li se tedy tato osoba vyskytovat v Událostech, asi mi to moc mrzet nebude. Na druhou stranu ale musím uznat, že okolnosti kolem toho a samo načasování natolik zavání, nebo rovnou smrdí už na dálku "politickou objednávkou", že z toho jednomu mravenčí v zádech. Trochu to připomíná situaci kolem odvolání pana Cibulky z ČRo. Tehdy na nátlak okolí SexyMozka J.P., protože prý opomněl napomenout Yvonne Přenosilovou, že se to nedělá, když SexyMozka nazvala ducem, podle mého právem, byl pan Cibulka vymeten z jeho pořadu u ČRo. Mimo jiné proto, že jeho ředitel byl prostě příliš tvárný a příliš vstřícný, no prostě takový ten karieristický posera. Také se dere na mysl otázka, proč zrovna ausgerechnet teď, když takovou dobu před tím, ty její neurvalé manipulace nikomu nevadily? Obávám se, že jsme na cestě k něčemu, co se nakonec nikomu nebude ani líbit, ani zamlouvat.

3 komentáře:

  1. Někdy je to jen otázka názvu, Draku.
    Ano, Daniela Drtinová byla často protivná a trvala si na odpovědi až poněkud neurvalým způsobem. Ovšem na druhé straně: Ti "moderátoři" , kteří takoví nejsou, jsou "na dvě věci", protože i průměrný politik s průměrným egem si pak mluví o čem chce on sám. A interview ztrácí význam - posluchač / divák se nic užitečného nedozví, jen obvyklé fráze. Typickým příkladem je náš nejnižší šlechtic v nejvyšší funkci. Ten si vždy říká co sám chce a ještě přitom stačí pozurážet pár svých odpůrců a n enáviděných novinářů.
    Nevím, jestli se ti dva někdy setkali - ale jen Daniela D. by mu byla důstojným soupeřem.
    Možná, že se do pozice "zlého novinářského psa" časem dostane p. Veselovský - ale zatím se vždy silnou osobností nakonec nechal zahnat.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, jenže ona ke škodě své i některých hostů, nedokázala od sebe odlišit, kdy je dobré trvat na odpovědi na svou otázku, a kdy je zase dobré či vyloženě žádoucí pomoci tomu hostu se srozumitelně vyjádřit, nebo mu to aspoň ulehčit prostým neskákáním do řeči. On prostě dorážela na všechny stejně, ať už to bylo potřeba, nebo to bylo vyloženě kontraproduktivní. To nesvědčí ani o velkém důvtipu, ani o profesionalitě.

    Zkrátka a dobře, je mi jasné, že na politiky se musí zpravidla mnohem tvrději, protože míra jejich nestoudnosti a prolhanosti, je mnohem vyšší, nežli v zemi obvyklá a průměrná a tam je to pak na místě, zejména když odpovídají na otázky, které jim nikdo nekladl, namísto těch kladených. Jenže tohle není a nemůže být universálním přístupem ke komukoliv, kdo do toho studia vleze, každý je jiný a je potřeba aspoň trochu rozlišovat a měnit dle potřeby přístup.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdá se, z toho, co prosakuje ven, že to ředitel Dvořák na něčí prosbu "zkusil".

    D.D. se drží UK jako klíště, evidentně tuší oč jde a s novým pořadem nechce nic mít. Já si myslím, že z jejího hlediska správně činí.

    Uvidíme, jak to ředitel Dvořák zkusí ustát a zda s tím uspěje.

    V každém případě se začíná potvrzovat, že je to dost znepokojivá zpráva.

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)