Prohledat tento blog

středa 12. června 2013

Je Islám skutečnou hrozbou ?

(Došlo mailem.)




   Autorem následujících slov je Dr. Emanuel Tanay, známý a vysoce uznávaný psychiatr; muž, jehož rodina patřila před druhou světovou válkou k německé aristokracii, vlastnil řadu průmyslových podniků a nemovitostí. Když byl tázán, kolik Němců bylo skutečnými nacisty, odpověděl způsobem, který může být určující pro náš postoj k fanatizmu: "Velmi málo lidí bylo skutečnými nacisty, ale mnoho dalších se radovalo z návratu německé hrdosti a další byli příliš zaneprázdněni, než aby je to zajímalo. Byl jsem jedním z těch, kdo pokládali nacisty za bandu bláznů. Takže většina se prostě stáhla a umožnila tím, aby se to vše stalo. Pak, dříve než jsme to zjistili, nás měli v hrsti, ztratili jsme kontrolu, nastal konec světa. Má rodina ztratila všechno. Já sám jsem skončil v koncentračním táboře a Spojenci rozbili mé továrny." 





   Dnes nám znovu a znovu různí experti opakují, že Islám je náboženství pokoje a že velká většina muslimů si přece přeje jedině žít v míru. I když toto laické ujišťování může být pravdivé, nemá pražádný význam! Je to bezcenné šidítko, které nám má umožnit, abychom se cítili lépe a aby se poněkud zmenšil (psychický) účinek fanatického řádění ve světě ve jménu Islámu. Je skutečností, že v současné fázi dějin vládnou Islámem fanatici. Jsou to fanatici, kteří vedou každou z 50 válek, které zuří ve světě. Jsou to fanatici, kteří systematicky masakrují křesťany či příslušníky domorodých kmenů v Africe, a postupně utápějí kontinent v přívalu Islámu. Jsou to fanatici, kteří spouštějí exploze bomb, usekávají hlavy, vraždí nebo zabíjejí z důvodů cti. Jsou to fanatici, kteří přebírají mešitu po mešitě. Jsou to fanatici, kteří se zápalem šíří kamenování a věšení obětí, znásilňování, zabíjení, polévání žen kyselinou, likvidaci homosexuálů.
Jsou to fanatici, kteří učí mladé zabíjet a stát se sebevražednými bombovými zabijáky.

    Obtížně měřitelnou skutečností je, že mírumilovná většina, mlčící většina je vyděšena a je tak vyřazena. 

   Komunistické Rusko sestávalo z Rusů, kteří chtěli pouze žít v míru, a přesto komunistické Rusko bylo odpovědno za vraždu asi 20 milionů lidí. Mírumilovná většina byla irelevantní a umlčena. Ohromná populace Číny byla rovněž mírumilovná, ale čínským komunistům se podařilo zabít ohromujících 70 milionů lidí.

   Průměrný Japonec před druhou světovou válkou rozhodně nebyl sadistickým válečným štváčem. Přesto si Japonsko vražděním a krveprolitím razilo cestu Jihovýchodní Asií v orgiemi zabíjení, které zahrnovalo systematické vraždy 12 milionů čínských civilistů; většinou byli zabiti šavlí, lopatou a bajonetem. Kdo by mohl zapomenout Rwandu, která se zhroutila v krvavém zabíjení. Není snad možno tvrdit, že většina Rwanďanů byli mírumilovní lidé?

  Poučení z historie jsou často neuvěřitelně jednoduchá a lapidární, ale přes všechny naše schopnosti logického myšlení často přehlédneme nejzákladnější a zcela nekomplikované závěry: svým mlčením se mírumilovní muslimové stávají zcela irelevantními. Mírumilovní muslimové se stanou našimi nepřáteli, jestliže nepozvednou svůj hlas, protože se stejně jako Dr. Tanay jednoho dne probudí a zjistí, že se dostali do područí fanatiků a že "nastal konec světa". Mírumilovní Němci, Japonci, Číňané, Rusové, Rwanďané, Srbové, Afgánci, Iráčané, Palestinci, Somálci, Nigerijci, Alžířané a mnozí další zemřeli, protože mírumilovná většina nepromluvila; pak už bylo pozdě. 

   Pro nás, kteří to vše sledujeme, aniž bychom se angažovali, platí, že musíme dávat pozor na jedinou skupinu, která se počítá mezi fanatiky, kteří nás ohrožují a ohrožují náš způsob života..Žádná další mešita ani minaret v Evropě, pokud nebude stejné množství křesťanských kostelů v arabském světě a také stejné množství křesťanů.! Pedofily civilizovaný svět trestá - a co muslimové, kteří souloží s osmiletými dívkami a mají s nimi děti; co Mohamed, jejich bůh, který měl také osmiletou ženu, také byl pedofilem. Přeje si někdo z Vás, aby za dvě desítky let souložil nějaký muslimský muž s Vašimi vnučkami a pravnučkami, aby je kamenovali, zabíjeli, polévali kyselinou, prováděli ženskou obřízku ?

   A konečně: každý, kdo pochybuje, že se jedná o závažnou záležitost, ten se podílí na pasivitě, která dovoluje, aby problémy narůstaly. 


Pošlete tento text dalším lidem, aby ho mohli čísti. Pošlete jej dále, než bude příliš pozdě!




Poznámka Kocourova: 

Nevím, nakolik je tento text autentický. Formou mi připomíná komunistický manifest - tedy nic důvěryhodného. Ale v každém případě upozorňuje na věci vlastně všeobecně známé - jen z jakýchsi "flagelantských důvodů" záměrně současnými "západními" vládami potlačované.

Na internetu (hlavně na německých stránkách) běží vášnivá diskuze o tom, je-li americký psychiatr německého původu skutečně autorem výše uvedeného textu. I kdyby nebyl, prý se k textu přihlásil. Zajímavé je, že se vášnivě diskutuje o tom, kdo je jeho autorem, ale vůbec ne o tom, je-li text pravdivý.  

Proto jej vyvěšuji.


Ale ještě něco: 

  Viděl jsem dnes dokument o somálských pirátech. Když pominu emotivní záležitosti, má se situace takto: Somálsko jako stát prakticky neexistuje. Ale ústy svých (zvolených? kým?) představitelů žádá Západ o nemalé finanční prostředky na znovuvybudování státu, přičemž vůbec není jasné, kdo má tyto prostředky vlastně obdržet a zda má nějakou skutečnou moc, převahu.. V zemi je totiž naprosté bezvládí, s piráty jsou  schopny bojovat už jen ultra ortodoxní islámské milice. Zbytek lidí tam žijících se snaží svůj život a majetek zabezpečit úplatky té nebo oné straně. Když se zmýlí v tom komu poskytnout úplatek, zemřou. Takže obvykle platí oběma stranám.

  Velmi poučný byl závěrečný rozhovor s jedním mladým Somálcem. Ten řekl: "Naši piráti se vydávají dva a půl tisíce kilometrů daleko, aby zajali nějakou loď a mohli požadovat výkupné. Ale my klidně pojedeme i desetkrát tak daleko, pokud nám někdo nepomůže. Když nedostaneme od toho jejich stabilního a bohatého světa jeho prostředky v dostatečné výši, vyvezeme tam svou chudobu a svou nestabilitu."

   Zdá se, že tahle nerovnováha životní úrovně nakonec dostane svět do prvotního chaosu. S tím rozdílem, že ve hře jsou nejen rychlé čluny, kulomety a ke všemu odhodlaní piráti na jedné straně a námořníci na straně, kteří zvažují riziko ozbrojeného odporu a tím pádem následné problémy s hyperkorektními multikulturalisty, čili novodobými komunisty, jímž se současné třenice přenáramně hodí do krámu - viz známé heslo: "Čím hůř, tím líp!" a loď nechat piráty zajmout, zaplatit vysoké výkupné a nechat si následně vyplatit pojistku. Předpokládám, že i proti tomuhle riziku se lze pojistit. 

Vypadá to tak -  a tady musím podotknout, že já mám ten pocit snad už deset let - že se dějiny opět protočí o jednu obrátku, o jeden závit a vše se bude opakovat. Jenže: máme nukleární, chemické a biologické zbraně, moderní (a o to zneužitelnější) informační technologie, takže na konci konfliktu zbude ještě méně "poražených vítězů" než v konfliktech předchozích. A fronta? Ta bude vedena zhruba mezi severem a jihem.  Nemáte pocit, že to něco připomíná?  Mezi pseudodemokracií a jednoduchými (bezduchými) ideologiemi. 

Masy hlupáků na obou stranách to jistí. Matka příroda to tak zařídila. Ovladatelní hlupáci budou opět "hýbateli světových dějin".. 

======================================================

A stav problému dneska, 21. července  2013?         Takhle to vypadá v Paříži.

======================================================


Jak říká jeden židovský mlíkař ze vsi  Anatěvka:  "Ovšem na druhé straně..." 
Na druhé straně  - kolik je mezi námi lidí, jako byl mlíkař Tovje?



108 komentářů:

  1. Ano. Oceňuju odvahu a rozhodnutí to sem dát a rozšířit. Ano, ve všem (přes někdy příliš vyhrocené a bojovné formulace) a drobnosti (Muhammad není b ů h např. ) má pravdu. Neboť o prostou zásadní pravdu, poznání, rozhodnutí jde a půjde. Tzv. mlčící většina pomáhá, aniž si je toho vědoma, bestiím nahoře. Dokonce si z větší části myslí, že stažením a pasivitou vlastně patří vedle přímých protivníků.

    OdpovědětVymazat
  2. Až se bude i u nás za pravdu trestat, jen se vrátíme tam, kde už jsme několikrát byli. Pamatuji tu poslední dobu.
    Kolo dějin prostě dokončilo další závit...
    Do té doby by měl každý šířit pravdu - a možná smířlivost.

    Smířlivost - to ale není zbabělost nebo poraženectví!

    OdpovědětVymazat
  3. To je na noc moc velké sousto.
    Jen bych chtěla vědět, jen tak mimochodem, proč EU se staví pozitivně k imigraci a dokonce kontroluje příliv imigrantů na hranicích, aby přijímání imigrantů probíhalo podle všech pravidel human rights, když pak ty imigranty žádný stát Unie neche přijmout ke stálému pobytu.

    OdpovědětVymazat
  4. Protože jsou mj. už dokonale odstřiženi, separováni, vzdáleni od mínění a přání většiny obyvatel. Svých voličů. Neboť (už zase) vědí líp než oni, co je správné. Divná, nelogická, paradoxní, absurdní DEMOKRACIE. Na rovinu ale: vůbec tomu nerozumím.

    OdpovědětVymazat
  5. Islám je anticivilisace, jejíž vůdci a potažmo i nositelé, se rozhodli zničit civilisaci. To by ještě samo o sobě nebylo tak hrozné, kdyby se vůdcové civilisace pod vlivem zmatení dojmů a pojmů a pomatení smyslů, nerozhodli jim v tom neklást překážky, nebo rovnou napomáhat. Je vsutku velkou otázkou zda v blázinci náhodou nesedí ti mormální a duševně zdraví, chráněni tam před těmi cvoky z vnějšího světa.

    Hlasoval jsem proti vstupu do unie, zejména pak za dojednaných podmínek a vezmeme-li v potaz ztrátu suverenity obsaženou v Lisabonské smlouvě, tak to už vůbec. Jedním ze základních atributů stání suverenity je, že si stát určuje, kdo, kdy a za jakých podmínek se mu bude, nebo nebude producírovat po jeho území. Něco takového unijní imigrační politika popírá. Podepsat něco takového za současného kontextu událostí, je vlastně vlastizrada, když na to přijde. Čím se tihle dnešní vyžírkové a zmetci liší až tak zásadně od těch bolševických, co podepsali ty moskevské protokoly?

    Jediný stát, který si jakž takž zachoval ve vztahu k unii rovná záda a zdravý rozum, a projevil dostatek pudu sebezáchovy a chrání si své lidi, své území a své zájmy, je Švýcarsko, což je bohužel ale dost málo.

    OdpovědětVymazat
  6. http://www.truthorfiction.com/rumors/t/Tanay-Merek-German-Islam.htm#.UblcQef0FuA
    http://www.worldtruth.org/blog/6252/hoax-a-german-039-s-view-on-islam/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Emanuel_Tanay

    OdpovědětVymazat
  7. Díky "I",
    prošel jsem tyto (i jiné) adresy dříve, než jsem článek vyvěsil. Zajímá mě obsah článku, ne fakt, zda je Dr. Tanay autorem, Židem nebo zda se k článku "přihlásil".
    To, že se článek starší (u HOAXU běžná věc - "recyklace" - ostatně i zde - viz podtitul tohoto blogu) spíše potvrzuje fakt, že je stále platný.

    A to mi jde. V poznámce taky uvádím, že je napsán "manifestačně". Kdybych takto sepsal třeba Archimedův zákon, nepřestane přece platit.
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  8. Zapraszamy wszystkich

    Není třeba rozbor, není co dodat.
    "Masy hlupáků na obou stranách to jistí. Matka příroda to tak zařídila. Ovladatelní hlupáci budou opět hýbateli světových dějin"..


    Neubráním se, ale boj povedu bez ohledů jako bych měl vyhrát.
    A šlus!

    OdpovědětVymazat
  9. Jde o p o d s t a t u .
    Evropě právě teď jde o podstatu. Totiž pokud - ne, už nic. Vivamus, mea Lesbia, atque amemus. Přeložím: Užívejme si ještě honem.

    OdpovědětVymazat
  10. Ne, aspoň policii naštěstí souzi obsazenou nemají. O tom bych věděl z první ruky. Klid.
    Pěkná kovbojka, co? Ale aby bylo jasno, opravdovou radost z toho nemám; škodolibost (škodoradosť, Schadenfreude...) mi schází ve výbavě. Není důvod, bez ohledu na osobní pol. zaměření či sympatie - cítím hluboce, a po kolikáté už, hanbu za náš stát, za ty, co jsou dnes (za peníze daň. poplatníků) v jeho čele. To je blbý, když je jeden takto morálně a vlastenecky založen.

    OdpovědětVymazat
  11. Opravdu, co se v Česku děje? Státní převrat?
    Celé odpoledne se nemůžu dostat na web k českým novinám. Zemětřesení.
    Celá ta akce ale ve mně vzbuzuje řadu pochyb.
    Má státní zastupitelství v Olomouci teritoriální kompetenci, aby se mohlo případem zabývat?
    Existuje v Česku něco podobného jako italská "informazione di garanzia", kdy vyšetřující soudce oznamuje písemně prostřednictvím doporučeného dopisu vyšetřovanému, že proti němu bylo zavedeno šetření a z jakých důvodů?
    čl. 369 (informazione di garanzia) zákona č. 332 z 8 srpna 1995
    Vyšetřovaný má pak právo obrátit se na advokáta, který od té chvíle může asistovat při všech šetřeních a prohlídkách, aby tak kontroloval činnost policie. Nemá-li svého, je mu dán advokát úředně.
    Na základě jakých důkazů byli ti vyšetřovaní zatčeni? Jen tak preventivně?
    Mně ta česká justice připadá nějaká divoká.

    OdpovědětVymazat
  12. Musím dneska pracovat, ale jsem nesmírně zvědavý, co se stane zítra.
    Samozřejmě by se páni z ČSSD a KSČM rádi dostali ke kormidlu, ale pro Kotlinku v tom nevidím vůbec nic pozitivního. Asi jako vítězství vzbouřenců v Alžíru. Z tušeného zla se stane zlo netušené. Snad tu bude méně mrtvých než tam, ale síly z východu jsou už v pozoru. (Mám své známé v ruské komunitě.)

    Nejvíc mě zarazilo (snad Sobotkovo) prohlášení, že se razie zúčastnili i "policisté v cizích uniformách". To v ČR opravdu lze? To jsme myslím jediní v Evropě, kteří si tu nechají "konat" cizí bezpečnostní složky bez vědomí - koho? Vlády, která má být tímto snad odstřelena?
    A čí to vlastně byly uniformy?

    Inu, dnes je třináctého...

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem četla na IDnes nebo snad na Lidovkách, že to byly rakouské jednotky se psy vycvičenými na hledání peněz.
    To mě taky zarazilo. Má snad Česko s Rakouskem podobnou dohodu?
    A jak to, že premiér nebyl o ničem informován?
    Neznám české zákony, ale smrdí to nelegálností.
    V Itálii při krachu banky Monte dei Paschi vyšetřovali obviněné na volné noze.

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem rád, že došlo i na hodně vysoká patra, ryba hnije od hlavy, takže odtud by také měla proběhnout největší očista. To časování, tedy že Nečas byl v Rusku, kde se určitě mluvilo mimo jiné o Temelíně, a hned poté, co se vrátil, se stalo co se stalo, je přinejmenším hodně zajímavé. Buď vane vítr odtud, nebo třeba někdo chce, aby to tak vypadalo. V každém případě je to třeskutá situace, a vládu to položit může, zase tak moc k tomu nechybí.

    Je sympatické vědět, že v zemi kde se obvykle všechno rozkecá, máme i profíky, kteří umí připravit takto rozsáhlou a bleskovou akci, aniž by se něco před tím dostalo ven. Nicméně Nečasův rychlý, tichý a smírný rozvod může také znamenat, že není vše tak úplně ideální, někdo mu dal včas vědět a proběhla záchrana majetku rozvodem.

    Když to vymete aspoň půlku známých nenechavých padouchů ze scény, buďme rádi, bude to úspěch.

    Sdílím určité obavy z oranžád a rudochů, bude to přinejmenším trochu, ale spíš víc, vyhánění čerta ďáblem, ale i jim by měla být dopřána historická možnost se znemožnit. Zeman se činí a Zeman to dá bez pochyby pěkně sežrat i jim.

    OdpovědětVymazat
  15. Jak dnes ráno čtu ty zprávy o velké "razii", tak se mi zdá postup státního zastupitelství v Olomouci čím dál tím víc nepřijatelnější a nepochopitelnější.
    Nejdřív podezírané osoby s velkým humbukem zatknou a pak teprv jim předají obvinění? Vždyť je to nelegální. Proč je zatýkali? Byly tu obavy, že utečou? Jde snad o masové vrahy, u kterých je nebezpečí, že by mohli pokračovat dál v trestných akcích?
    Mělo zastupitelství kromě odposlouhávaných telefonátů nějaké hmotné důkazy o trestně činnosti, anebo je získalo až při razii?*
    Zdá se mi rozumný komentář bývalého prezidenta Klause:
    "Ti lidé, kteří byli zadrženi, nikdo z nich nebyl na útěku, nikdo z nich se neskrýval před světem a já nechápu, proč kolem toho dělat takový tyátr,"
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/policie-zacala-po-nocni-razii-na-uradech-predavat-obvineni-p38-/zpravy-domov.aspx?c=A130613_215232_ln_domov_kys

    Zrovna tak nechápu, že se začíná volat po demisi premiéra. Že se kritizuje pro průtahy při komentování akce.
    Vystoupil, až měl větší přehled. Co měl hned na počátku vykřikovat?
    Jen jedno je jasné - novináři se popasou. Často nevhodnými komentáři jako ten dnešní úvodník na Psu.

    *Kdyby takhle postupovala italská prokuratura, tak by Berlusconi seděl permanentně za mřížemi. A problémy levice by byly krásně vyřešeny jednou pro vždycky.

    OdpovědětVymazat
  16. Další pasáž z Lidovek:
    "Nacházíme se ve fázi, kdy jsou předávána obvinění a budou následovat u obviněných osob výslechy v přítomnosti jejich obhájců," uvedl olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/policie-zacala-po-nocni-razii-na-uradech-predavat-obvineni-p38-/zpravy-domov.aspx?c=A130613_215232_ln_domov_kys

    To mi silně připomíná italskou akci čistých rukou na počátku 90 let.
    Tenkrát milánská prokuratura docela rozbila italskou politickou scénu: následkem toho zanikly strany jako Křesťanská demokracie, Sociální demokracie, Republikáni, Liberálové, Socialisti - prostě strany vládní koalice.
    V tom zmatku se už komunisti kandidovali na vedení vlády a státu.
    Za pochvalného řevu medií. Hrdinou lidu byl milánský prokurátor Di Pietro. Ten pak na to vstoupil do politiky, založil vlastní stranu Itálie hodnot. Teď při posledních volbách docela vyhořel. A strana skončila. Oni její politikové pak taky kradli!

    Jenže tenkrát vystoupil na politickou scénu Berlusconi a sjednotil zmatené členy bývalých stran do své Forza Italia (Itálie, do toho!)
    Podaří-li se soudcům něco podobného v ČR, najde se tu nějaký Berlusconi?

    OdpovědětVymazat
  17. Těch analogií je spousta. Ale která z nich to bude?
    Zajímavý jev: V ČRo (Český Rozhlas - Radiožurnál) jakoby žádný "převrat" neexistoval. Sbíráme tam peníze na povodně a staráme se, jak Obama podpoří jednu ze sekcí povstalců v Sýrii. Zbraněmi z USA, jak jinak.
    Svět se asi opravdu "v kravsku prdel obraca" (Sousedka mé babičky k měnové reformě 1953).

    A do toho ten islám...

    OdpovědětVymazat
  18. Chtěl bych sdílet aspoň 20% Vašeho nadšení, Draku.
    Ale bojím se, že dolde jenom v výměně garnitur, modrásci a neo-černoprdelníci zapadnou (někteří do vězení, někteří do "nových struktur" - převlečou kabátky) a jedeme dál, "močálemn černým, podle bílých skal".
    A všechny zhovadilosti, které nová vláda napáchá se budou zdůvodňovat "zátěží minulosti" a "nevypověditelnými smlouvami". Jestli zmizí poplatky, třeba 30.- Kč doktorovi, objeví se jinde, budou se jmenovat jinak ale budou vyšší. Ani se nebudu sázet.
    Bude to o to horší, že "mnozí z nových" nemají ještě dost nakradeno. Jsou tedy "potřební".

    Jediná věc: Neřízená střela, nejnižší šlechtic to nové "koale" asi opravdu "dá sežrat". Je mstivý.

    OdpovědětVymazat
  19. K tomu islámu:
    V té paralele s nacismem je jedna zásadní chyba:
    Můžeme být ve sporu, nakolik to Hitler myslel vážně s původně plánovaným odsunem Židů na Madagaskar, do Patagonie nebo podobných destinací, a nakolik "konečné řešení" bylo dáno tím, že tato řešení nebyla proveditelná, nebo zda tyto proponované plány byly jen mlžením a od začátku se plánovala jejich totální likvidace (já sám doporučuji jako nejvalidnější rozhodovací nástroj házení korunou).
    Na druhé straně je naprosto jisté, že vyhlazovací podstata koncentráků byla velmi přísně střeženým říšským tajemstvím. Všichni účastní byli zavázáni mlčením pod hrozbou likvidace jich i jejich rodin a byli testováni pomocí provokatérů (jako např. u nás "rakeťáci"). A sami byli drženi v nevědomosti o rozsahu celé "akce", to znalo jen pár "vyvolených" ve špičce nacistického státu. Dokonce ani rodinní příslušníci bachařů, bydlící v areálu tábora, nesměli znát podstatu práce svých příbuzných (velmi instruktivní je "doják" "Chlapec v pruhovaném pyžamu" a patrně i popisuje realitu). Jinými slovy, nacisté měli po celou dobu své vlády strach, že pokud tohle vejde ve známost, že se jim obyvatelstvo přes veškeré zfanatizování postaví na odpor (je jistě otázkou, nakolik byl ten strach oprávněný).
    Naproti tomu islám se s genocidními záměry proti jinověrcům naprosto nijak netají a tyto záměry jsou veřejně presentovány jak v jeho "svatých" textech, tak i v aktuálních kázáních v mešitách (včetně ČR). A vůdcové islámu žádný strach, že se jim "ovečky" vzbouří, nemají. To je opravdu zásadní rozdíl, je to škaredé, ale ve prospěch toho nacismu.

    OdpovědětVymazat
  20. K té policejní akci:
    Obávám se, že jde především o mocenský boj mezi vládními stranami, nikoli o nějakou plošnou likvidaci korupčníků ve stylu "padni komu padni".

    OdpovědětVymazat
  21. Pro A.S.Pergilla:
    Ad paralely: On je poměrně dost zásadní rozdíl mezi německým a arabským obyvatelstvem. V inteligenci, mentalitě, vzdělání a kuluře vůbec. I když najdou se výjimky na obou stranách
    Ad mezistranický/vnitrostraniocký boj: O něčem takovém myslím nemá moc smysl uvažovat. To, co se teď děje je sebevražedné je pro všechny zúčastněné. Kalousek, i když je to to alkoholik, opravdu není BLBEC. Peake rovněž Studená, přemýšlející. Pokud je to skutečně vnitrostranický boj v ODS, tak garantuji, že ubral straně třetinu voličů. Možná dvě.
    A pokud to je celé z popudu ČSSD/KSČM tak to sice smysl má, ale jen na pár měsíců, nanejvýš let. (Zprávy říkají, že policie není pod kontrolou ČSSD. Rád bych tomu věřil.)
    Protože socdemíci mají svého profesora Zaorálka, který je pro ČSSD stejně "užitečný", jako byl v poslední fázi Paroubek, odmítnutí ČSSD !vším lidem" není věcí daleké budoucnosti. Když ho slyším (Zaorálka), vždycky si vzpomenu na jeden veleslavný bonmot předsedy vlády Štrougala. Ten o dělnících.
    Otázkou ovšem je, zda si mezitím ČSSD neupraví s pomocí KSČM zákony tak, aby byla legálně "NEZRUŠITELNÁ".
    4. článek ústavy blahé paměti. ODS bude slabá, TOP oslabená, lidovci nevýznamní, LIDEM zanedbatelná a VV nepoužitelná.
    Pak už jen zbývá doufat, se kormidla neuchopí nějaký "New Hitler".

    (Babiš? Okamura? Nebo někdo jiný?)

    OdpovědětVymazat
  22. Souhlasím s tím, že je to možná xxstranický boj, buď vnitro ODS a nebo mezi ODS a ČSSD.Na Topku bych moc nesázel, jako Lidovci asi tak moc nikde nelízli a jako Topka tam byli krátce.

    Anebo se Nečasovi přece jen povedlo vyvrátit pár kamínků z pevnosti, kterou si vybudovali napříč stranami Hoši co spolu mluví. A jak se tam tak lopotil s pajcrem, tak ho ti, co jim začalo téct dovnitř nakopli do nechráněného měkkého.

    Pokud si to pár šibalů odskáče, bude to jen dobře. Ani zdaleka ale nesdílím Drakovo nadšení, naopak mě jímá děs z toho, kdo si tím dláždí cestičku k moci. A stejně tak si myslím, že převážně byly obětovány jen figury které se neosvědčily anebo ztratily vliv.

    OdpovědětVymazat
  23. K lepšímu závěru bych nedošel.
    A k výstražnějšímu.
    Bože, jak se dějiny bezútěšně opakují.
    Tolik, tolik chytrých a dobrých lidí a velice nadějných dobrých hnutí se najednou žene do vlastní zkázy. Hlavně že s sebou vezmou aji ty druhé. Vlastně všechny druhé. A v politice nemůže být delší vakuum. A mlčícívětšinu už přestane bavit mlčení - a začne se dívat po NĚKOM. A je. A bude.
    Díky bohu, že jsme v Unii. Teď vidíte, že někdy je to nedocenitelné.
    A v NATO, samozřejmě. I když se Státům už dlouho divím, že to s Evropou pořád vydrží. No musí, s kým jiným...

    OdpovědětVymazat
  24. Byli jsme (jako tzv. První republika) v jakémsi spolku, ne? A pak stačila jedna schůzka v Mnichově, menší ukázka síly - a najednou jsme byli sami. Že to těm velkým poskytlo jen odklad - to sice víme, ale až teď. Tehdy to vypadalo, že se vlk nažere a z kozy ubude jen kousek.
    ===
    Předpokládám, že EU by nás rovněž obětovala. Prodala. Deset miliónů piónků, co to je! A ještě všichni nemluví anglicky nebo aspoň německy... Kampak je přesídlíme?

    OdpovědětVymazat
  25. hlavně ale jsou drzí

    OdpovědětVymazat
  26. Pokud jde o postup jihlavského státního zástupce, chtěla bych upozornit, že existují zákony na záruku práv obviněného a to jak v Evropské konvenci tak v mezinárodní smlouvě o záruce občanských a politických práv.
    Postižení, kteří se cítí neoprávněně a nelegálním způsobem stíháni vyšetřujícím soudcem, se mohou obrátit na příslušné mezinárodní soudní orgány.
    Soudci a vyšetřovací orgány také nemohou dělat, co se jim líbí.
    Je samozřejmě na advokátech obviněných, aby zvážili možnost se odvolat.
    Něco neslýchaného. Nejdřív podezřelé zatknou. zabaví dokumenty a pak na základě toho formulují žalobu. Bez jakéhokoliv přeběžného oznámení.

    OdpovědětVymazat
  27. I, vidíte ale, že z tohoto právě celkem nikdo tak strašně pobouřen není. Konec dobrý - všecko dobré. Účel světí prostředky - zní to strašně... ale kdybyste měla někoho blízkého na hosp. kriminálce, vysvětloval by vám zoufale po desáté: Jinak to někdy nejde, kam bysme došli, dělat všecko lege artis, per legem! Holt tady to asi obecně vnímáme posunutě. Nesouměřitelnost generačních zážitků - ?

    OdpovědětVymazat
  28. No, když vidím, jak mají USA a VB, které využívají mimo jiné naplno i své páky v rámci NATa na to, aby prosadili větší dodávky zbraní syrské oposici, ze které jako šídlo z pytle ze všech stran vyčuhují radikální vozembouchové, vedou se řeči o bezletové zóně, tak začínám mít obavy, že to silně připomíná libyjský scénář. Začínám si klást otázky, oč se vlastně ti dva velcí a vlivní snaží? Je snad cílovým stavem radikální islamisace nejdříve celého BV a pak i Evropy? Je totiž opravdu dost velký rozdíl mezi lidskoprávními unijními tupouny, kteří možná těm jejich blábolům o rovnocennosti kultur věří a jejich následným spíše pasivním zaslepeným neviděním a ignorováním určitých projevů některých menšin a ignorováním problémů s nimi spjatých a mezi aktivní politikou napomáhání radikálním islamistům k moci tak, jako se to dělo v Libyi. Řekněme, že na jedné straně je členství v NATu výhodné, už jen proto, že Rusko má k této organisaci určitý respekt, ale na druhou, když si vzpomenu na humanitární bombardování a libyjskou bezletovou zónu, tak o smyslu existence tohoto spolku a o jeho úrovni mám určité pochybnosti. A nedělám si velkých ilusí o tom, že by nás poměrně snadno a rychle v případě potřeby hodili přes palubu stejně rychle, jako kdysi v dobách Mnichova. No a hlavně je až trapné, jak se v té Sýrii zase uplatňuje podobný scénář, jako před nějakou dobou vůči Saddámovi v Iráku, tedy obviňování a podezřívání z držení a používání chemických a biologických zbraní, která se nakonec nepotvrdila, ale na to se přišlo až potom. Asi toho Asada dostali na starost stejní břídilové, jako ti, co "připravovali" Irák a protože jsou to břídilové, tak si ani nedovedou vymyslet nic nového a originálního. Když už jsme u těch chemických a biologických zbraní, tak Turci, kteří jsou členem NATa, ty chemické proti Kurdům používali opakovaně a prokazatelně, ale to evidentně nikomu nevadí. Když je možná, zatím neprokazatelně použije Asad proti radikálním vozembouchům, tak to vadí? A proč to u Turecka nevadí a u Asada v Sýrii ano? Smrdí cosi hodně smrdutého a shnilého ve státě americkém, britském a v NATu potažmo také a smrdí to silně.

    OdpovědětVymazat
  29. Tak mám pocit Draku,
    že se někdo pokouší ten blízkovýchodní smrad přerazit tím naším vlastním. Viz pár slov v novém článku...

    Zbořil není blbec. Pokud si pamatuji,
    na jeho slova téměř vždycky došlo.

    OdpovědětVymazat
  30. Neříkám, že jsem z něčeho nějak silně nadšený, to jsem se asi nepřesně vyjádřil. No ale tenhle týden mám spánkový deficit cca 2,5 noci, tak se to snad dá pochopit.

    Určitě je velice dobře, že někdo mimo jiné aspoň zkouší pořádně šlápnout na krk Janouškovi a Rittigovi, protože v té Praze to už opravdu nebylo místy k vydržení. Poslouchat Janouškovy žblebty v médiích o tom, jak se chystá vstoupit do politiky, to už opravdu nešlo poslouchat a zůstat v klidu zároveň. Zrovna tohle hovado, co má na krku vlekoucí se průšvih s pokusem o vraždu autem v opilosti, tak to se tady ještě bude drát do politiky a nějaký imbecil mu k tomu ještě poskytne mediální prostor? Ať se raději chystá buď do basy nebo aspoň na dlouhý pobyt v zahraničí, ale tyhle nehoráznosti už doufám pustil z hlavy. Na druhou stranu ve vedení města Prahy býval kdysi Paroubek, silně spjatý s Kočkovic klanem, a nebyl tam za ty oranžády sám, kdo neměl zrovna čisté pracky a měl divné vazby a mnozí z těch soudruhů sedí v těch zastupitelských seslích dodnes...

    Nagyová určitě měla dost prachů na to, aby si v případě potřeby najala soukromá očka za své prachy. Jestli byla lakomá a použila státních peněz a služeb k soukromým účelům a dostane za to přes pořádně přes pazoury, tak dobře jí tak. Dostanou-li spolu s ní přes pazoury i ti, co jí přespříliš ochotně vyšli vstříc, tak dobře jim tak zrovna tak, takové bychom potřebovali ze státních služeb průběžně odstraňovat.

    No a s těmi trafikami, se to nebude prokazovat až tak jednoduše, ale bude-li toto i přes úskalí s tím spjatá úspěšně prokázáno a odsouzeno, nebylo by pak na místě posoudit podobně i třeba jmenování páně Tvrdíka a dalších soudruhů do rozličných funkcí u ČSA a jinde? Někdy není nad povedený precedens ne? Ale z těchhle mraků nejspíš nekápne, když ano, bude to milé překvapení. Vyčkejme a uvidíme.

    No, ony ty milionky a zlatíčko z těch bankovních schránek spolu s obsahy odposlechů asi mohou dát dohromady zajímavý obrázek. Je možné, že pan Ráth už nebude tak osamělý, jako doposud.

    Sdílím již vyslovené i mnohé z ještě nevyslovených obav z toho, nakolik se situace může destabilisovat a k čemu to může dovést a koho to může vyšvihnout nahoru. Časem se to dozvíme, ale do té doby se o tom dá říct jen že je to dost nepřehledné a turbulentní. Určité rysy pokus o puč to samozřejmě zvenčí má, zejména když člověk poslouchá Zaostálka a Sobotku a Lihový dům obecně. No ale oni kluci možná ještě ani netuší, jaké peklo jim ze života udělá hradní pán, kdyby tušili, možná by se do toho všeho s takovou vervou nehnali.

    Z Nečasova tichého, rychlého a nekomplikovaného rozvodu usuzuji, že opravdu mohly odněkud utíkat informace a že někteří aktéři současných událostí věděli včas, že se kolem nich zatahuje smyčka a že tu nemají být, případně měli šanci uklidit aspoň část majetečku mimo dosah orgánů činných v trestním řízení. Možná šlo ze strany policie o urychlenou improvisaci, když si uvědomila prozrazení, aby se podařilo zachránit z dlouho připravované a prováděné akce aspoň co půjde.

    Zatím ale bude asi nejlepší ze všeho počkat, co vybublá ven, jakým způsobem, odkud, z čí papule, atd, atp, ono se to nakonec poskládá a vyvine.

    ODS jako strana je asi ve stádiu bezvědomí a klinické smrti. To není velká škoda, ona se moc neosvědčila. Blbé je, že tento stav s ní nesdílí ani (KS(Č)SSD, ačkoliv by to onen dvojspolek zasluhoval stejnou měrou.

    informaci:

    Ten náš politický systém za nic moc nestál a nestojí, obavy mám jen z toho, že by mohl být nahrazen něčím ještě horším, neb pravděpodobnost něčeho takového je dle mého odhadu cca 2:1, tedy docela vysoká.

    OdpovědětVymazat
  31. Schumacher jako obvykle16. června 2013 v 14:19:00 SELČ

    Skutečným problémem nejsou zlí lidé. S nimi se lze snadno vypořádat. Skutečným problémem jsou dobří lidé, kteří tomu brání. principiálně nemám problém ubránit se zlému člověku, který mě chce podříznout. Mým problémem jsou dobří lidé kteří mi v tom překážejí.

    OdpovědětVymazat
  32. Na světě žijí stamiliony muslimů, nezdá se, že by jim to až tak vadilo. Islám není necivilizovaný. Islám je civilizace. Středověké, ale i o něco pozdější křesťanství by vám případalo velmi nesnesitelné. Kdyby kdesi žili lidé takové kultury, přicházeli sem a vynucuvali si svá pravidla. Víte, proč sem přicházejí muslimové? Protože tu není islám s jeho nevýhodami. Jenže přinášejí s sebou, islám se vším všudy. Jinak to nejde. Kdyby tu zavládl takový islám, zas by se pohnuli jinam, kdyby měli kam. Chceme je zarazit? Je to prosté. Jednou z možností je vynucovat po nich přísné dodržování islámských pravidel. Se vším všudy. Jenomže to by se našim lidskoprávníkům také nelbilo.
    Skutečným problémem nejsou muslimové. Skutečným problémem jsme my sami. Nelze přirovnávat islám k nacismu. K nacismu nebylo možno konvertovat. Naproti islám dává možnost volby a bezpodmínečně netrvá ani na konverzi. Ostatně, muslimy tu máme, protože je strpíme. Kdybychom nestrpěli, neměli bychom tu je. Není to jejich problém ale náš. Ne náš s nimi, ale náš s námi.

    OdpovědětVymazat
  33. Ano Schumachere, je to tak.
    Islám sem přinesli původně gastarbeiteři a pak hlavně ekonomičtí imigranti. A skutečně - kdyby bylo nezbytnou podmínku pro přistěhování, povolení k pobytu přijetí zdejší kultury, nebylo by tu tolik muslimů. Protože problém není v tom, v jakého Boha věří, problém je v tom, jakou kulturu považují za správnou, spravedlivou, přirozenou.

    Takže ano: vinou toho, že jsme popřáli sluchu multikulturalistům a hyperkorektníkům (a jiným ideovým inženýrům), nechali jsme si "poonďat" náš způsob života. A pořád něco meleme (tedy ústy našich představitelů) o právech těch "jinak uvažujících", ačkoliv většina lidí je naladěna čím dál tím rasističtěji. A přitom vůbec nejde o rasu, ale o kulturu.

    Jenže jak z toho ven bez porušení toho našeho nedostižného "ideálu", demokracie? Když nás za pár desítek let přistěhovalci početně přečísli? Motáme se kolem a nakonec to bohužel vyřeší násilí.
    Arabské jaro a následné občanské války na BV to ukazují naprosto zřetelně. Stačí nezavírat oči.

    OdpovědětVymazat
  34. Schumacher jako obvykle16. června 2013 v 15:45:00 SELČ

    StK, nepřečíslí. Kdo by je živil...Kromě toho, je to problém Francie a Německa. Ne náš. Že nám je sem budou lifrovat? Mohou, jenže jak je tuch chtějí udržet, aby se jim nepřelili zpátky? Dokud budememe chudší než sousedé v EU, dokud náš sociální systém bude méně štědrý, zásadního přílivu se neobávám. Pro ně nejsme cílovaá země. Nanejvýš tranzitní na cestě do západního ráje. Na še relativní azostalost a vývoj ekonomiky spědčí pro to, že to tak i zůstane.

    OdpovědětVymazat
  35. Nemůžete Obuvníku veřejně prozrazovat mé tajné naděje! [;>))
    (Vyšlo mi totéž - ale poměry se mohou změnit.)

    OdpovědětVymazat
  36. Co třeba "francouzské muslimské jaro". Nebo hůř: Německé.

    OdpovědětVymazat
  37. StK, i manželka pravila, že nic nenasvědčuje tomu, že poměry by se v dohledné ani vzdálenější době měly změnit. Jsou to liché obavy.

    OdpovědětVymazat
  38. StK, jak daleko má to co máme daleko k demokracii?
    Ano, máme některé demokratické principy.
    A v tom, co máme, resp. jak naši mocní které jsme si zvolili aby spravovali naše věci veřejné se chovají, je počátek konce. Jmenuje se politická korektnost, eufemismy, pozitivní diskriminace.

    Ano, těm co k nám přicházejí je potřeba pomáhat. Ale zároveň se oni také musí snažit a musí být vidět výsledky.

    Aby se věci mohly pohnout k lepšímu, musí se všen měřit stejně.

    OdpovědětVymazat
  39. Rozhodně nesdílím váš optimismus, ani ne před 10 lety jsem narazil na vozembouchy leda tak na letišti v tranzitu. Posledních 5 let je poměrně často vídávám v ve vnitřní Praze, a množství postupně stoupá, a teď, tedy poslední rok dva, jsou k vidění včetně hord nevychovaných uřvaných harantů, už i na okrajových sídlištích. A stoupá to, ne že ne. Takže poměry se mění a mění se poměrně rychle. Spíš k horšímu, jak také jinak že?

    OdpovědětVymazat
  40. Schumacher jako vždycky17. června 2013 v 15:28:00 SELČ

    Draku, jestliže s těmihle jsou problémy, tak ne kvůli vozembouchismu, v tom jsou dost vlažní, ale kvůli jiné etnické kultuře, s vozembouchismem nemající nic společného. Co se týče uřvaných harantů, je to obecné. Specifické bezpříčinné řvaní se šíří jako nákaza.

    OdpovědětVymazat
  41. Jo, Schumachere,
    to je (bohužel) svatá pravda. Bílí uřvaní fakani nebo barevní uřvaní fakani - Alles gleich.
    Řekl bych, že ti bílí (růžoví) mi lezli třeba v ZOO na nervy víc. Jejich tlusté maminy ale úplně nejvíc.

    Já asi nemám rád lidi!

    OdpovědětVymazat
  42. Já souhlasím s naším panem presidentem v tom, že islám je anticivilizace a považuji jeho případnou nadvládu nad Evropou za natolik destruktivní, že bude nutno sáhnout k jakýmkoli prostředkům, aby se tomu zabránilo.
    Pochopitelně, bohatě by stačilo po muslimech v Evropě žijících, aby dodržovali Listinu základních práv a svobod. Ta je např. proti nám vytahovaná pokaždé, když se Rom s IQ 40 nedostane na univerzitu nebo když se usoudí, že jsou ženy méně zastoupeny mezi top managory s top platy. Případně když se někomu v bruseli nezdá to či ono kolem našich potravin.

    Takže by bohatě stačilo, aby se vůči nim postupovalo naprosto standardním způsobem. Situace je ovšem zcela odlišná: řada zločinů je ze strany "demokratických" činovníků omlouvána či dokonce presentována jako "multikulturní obohacení".
    Nelze se proto divit, že stále víc lidí dochází k závěru, že než takovouto pseudodemokracii (ale fakticky diktaturu PROTI nám), tak raději otevřenou diktaturu, ale PRO nás. Tenhle trend ješte umocňuje ekonomie, která je sama od sebe amorální a dovede se zbavit ekonomicky neproduktivních skupin velice rychle a drasticky (francouzští aristokraté by mohli vykládat, kdyby ovšem neměli tělíčka bez hlaviček a hlavičky bez tělíček). A muslimové jednoznačně ekonomicky neproduktivní jsou - jakousi pozitivní produktivitu má prakticky jen první generace imigrantů a ty další stahují i je do mínusu.

    Takže obecná naštvanost lidí - a především těch, kteří něco produkují, případně produkovat jsou schopni - ale nesmějí (viz EU), společně s obecnými ekonomickými tlaky mohou přerůst do natolik třeskutého kokteilu, že jeho výsledek zaskočí i ty, co tradičně očekávají jen to nejhorší (jako třeba já).

    OdpovědětVymazat
  43. Souhlasím naprosto s A.S.P. v tom, že k tomu aby se sitace normalisovala, by dnes naprosto postačilo utnout positivní diskriminaci a začít všem měřit stejným metrem. Protože jsou lidé pitomí a zaslepení a multikulturalisté spolu se zelenými a rudými tajtrlíky pak obzvlášť, tak se obávám, že tohle blbnutí na kvadrát zastaví až něco hodně ošklivého a hodně drastického. Lidé se totiž začínají chovat rozumně teprve až tehdy, kdy to už jinak opravdu nejde. Díky tomu by to mohlo nakonec být mnohem ošklivější a drastičtější, než si vůbec dovedeme domyslet a představit, protože čím déle se udržuje za každou cenu nepřirozená nerovnováha, tím prudčeji, drsněji a destruktivněji se pak věci dostávají do normálu.

    StK a Schumacherovi:

    Ty bílé tlusté maminy jsou ale naše spoluobčanky, ty v podstatě stačí seřvat a umravnit, nebo s nimi párkrát vyrazit dveře, když to ústně nepomůže. Jejich úžasné nápady jako vydat se s kočárem naplněným uřvaným debilem napříč cukrárnou do nejvzdálenějšího rohu úhlopříčně k protilehlému oknu a s inteligencí, citem a elegancí ruského tanku pobořit půl interiéru a zvrhnout při tom ze židlí několik důchodců nebo na ně aspoň zvrhnout jejich horké kafe, to je opravdu pohled pro bohy. jenže dík důsledné nevýchově z posledních zhruba 3 desítek let, ty debílie ani nenapadne, že by dělaly něco špatného. Také je třeba vskutku skvostný a úžasný nápad vzít, v neděli odpoledne ospalé uřvané ani ne 2 leté dítě na prohlídku do hradu. Když jsem se ozval, ať tu osobou s uřvaným dítětem odvedou z prohlídky, že jednak bych se rád něco dozvěděl a také bych nerad ohluchl, tak jsem byl označen za nelidu, kruťase a jakousi starší paní za Herodese. Když už tedy tak rádi poslouchají řev, nabídl jsem průvodkyni, že půjdu s jiným turnusem, jen ať mi ale zaručí, že neohluchnu, to ona nemohla, a tak jsem tedy nakonec nechal vyvést tu matku s tím řvoucím krasavcem. Fascinovalo mi ale, jak už těm debilům kolem ani nevadí, když je někdo obírá o čas o zdraví a o peníze prachsprostou idiocií a bezohledností. To byl velmi poučný a zároveň s tím velice smutný zážitek. Ty své debílie a křiklouny si ale musíme pacifikovat sami, to za nás nikdo neudělá, ty obludy v těch hadrech, ať si s tou uřvanou hordou laskavě odtáhnou tam, odkud přitáhly.

    Jinak se zvířaty dlouhodobě vycházím mnohem lépe než s lidmi, proto je mám rád a určitě je snáším mnohem lépe, než agresivní blbce kolem sebe. Lidi byli hloupí i dřív, v tom není až takový problém, oni dřív k té blbosti byli poměrně hodní, krotcí a skromní, takže to bylo snesitelné. Problém je dnes především v tom, že k té blbosti začínají být nepřiměřeně sebevědomí a agresivní a to už pak problém je. Asi to má na svědomí ta listina práv a svobod, která zapomněla na to, že práva a svobody by měl mít jen ten, kdo si je vědom nějakých povinností.

    OdpovědětVymazat
  44. Souhlas článkem. Islám je skutečně anticivilizace a v tomto má pan prezident jednoznačně pravdu. Mohamed byl pedofil, násilník a muž války a Korán je plný mordů. A stejně zrůdní jsou multikulti politkorekníci, ti připravují vzestup nástupu islámskému nacismu.

    OdpovědětVymazat
  45. V postupně renovované Beuronské kapli, která je součástí teplického gymnázia, probíhá v současné době výstava Zničené židovské památky severních Čech 1939 - 1989. Vystavené panely je možné si prohlédnout na adrese: http://www.znicenekostely.cz/vystava-zidovske-pamatky/ Byl jsem na vernisáži a nafotil tam několik snímků. Posílám je v komprimované verzi Kocourovi i Drakovi, aby pokud je to možné, na ně v Útulně nějak umožnili přístup. A jestliže by pak snad někdo měl o některý z nich zájem v nekomprimované formě, ať se ozve. Na snímcích jsou zachyceni: Martin Hnyk z pořádající společnosti Pro arte beuronesnis (http://pro-arte.cz/proarte/), ředitel teplického gymnázia RNDr. Zdeněk Bergman, předseda teplické židovské obce Oldřich Látal a za teplický Svaz protifašistických bojovníků JUDr. Ing. Jaroslav Musial (ten starý pan s holí, bývalý senátor za ČSSD). Na jednom pak je i model teplické synagogy (http://www.teplice.cz/cz/mesto/historie/zidovska-synagoga/), vypálené teplickými Němci v noci ze 14. na 15. března 1939.

    OdpovědětVymazat
  46. Schumacher zase hnusnej6. července 2013 v 17:24:00 SELČ

    Kopretino, už zase ?!?
    Mojžíš až na to, že nebyl pedofil, byl to samé. Co se týče násilí, nepotřebuješ abych Ti zase citoval z Bible, že....

    Autor je naprosto mimo mísu. Nacismus s islámem nelze srovnávat. Pro něho jako Žida nebyla alternativa. Pro Židy nebylo možné přestoupit k nacismu. Islám dává na výběr. Islám, na rozdíl od judaismu je univerzální vírou. Ostatně obecně není programem vyhlazení Židů. Nazývá je majiteli Knihy, uznává Abrahama a Mojžíše a křesťanům Ježíše (Ísá) jakoho jednoho z proroků. Třebaže jako největšího Muhammada. Dokonce judaismu je bližší než křesťanství. V islámu se dá přijetelně žít. Na rozdíl od kmenových náboženství a kultur je jednoznačným civilizačním pokrokem. Co se týče jeho porovnání s křesťanstvím, ono z dnešního pohledu před šesti sty lety by vám připadalo velmi nesnesitelné. Předestírané krutosti a obskurnosti islámu nejsou islámem jako takovým ale modifikacemi jeho místních kultur.

    OdpovědětVymazat
  47. Tož Schumachere nevím, nevím...
    Možná nějaký teoretický, čistý islám takový je*, ale ty "modifikace místních kultur" jsou pro moderního člověka poněkud...
    Tedy velmi poněkud.
    To, co se dá o dění v islámském světě dočíst a dovidět mi vypráví o ideologii expanzívní, sebestředné, primitivně nekulturní - ale pro primitivy přesto velmi přitažlivé tím, že podává jednoznačné návody, jak žít. A takový byl nacismus i komunismus. Dokonce i to vzpomínané rané křesťanství. Každá ortodoxní víra je taková.
    A že by všichni "nemuslimové" islám tak pomlouvali? Ne, ne, on se pomlouvá sám, ústy svých představitelů.
    A ČINY SVÝCH OVEČEK.

    */ ráčej si Schumachere opatřit nějaký překlad Koránu. To je samý imperativ a navíc vždy(!) vyložitelný několika způsoby. I těmi nejagresivnějšími. (Ostatně to právě všechny agresívní ideologie mají ve zvyku - ponechat volný výklad pravidel. Podle slov byl i komunismus nádherným zřízením. Až na ty "modifikace místních kultur".)

    OdpovědětVymazat
  48. A dodatek z TV zpráv (TP):
    Jeden člen Muslimského bratrstva křičel do kamery, že oni zavedou v Egyptě právo šaríja, i kdyby měli zbytek Egypťanů vybít.
    ===
    Fakt jemná ideologie, Schumachere. Tedy - aspoň ta egyptská "místní kulturní modifikace". [;>))

    OdpovědětVymazat
  49. Tohle berte, S, jako bych to napsal rovněž já. Opravdu když je něco ve vítězném nástupu k dobytí světadílu, nehraje původní znění příslušné k n i h y a intence někdejšího příslušného p r o r o k a roli, proboha. Je to prostě motor k pozdvižení mas, letících vpřed za Jedinou Myšlenku, Jediné Učení, Jediné Právo atd. atd. No tak. Otevřete oči.
    Já snad přece jakkoliv se tomu bráním budu muset najednou sednout a bleskově hodit na monitor či papír podstatu těch x přednášek, pojednání, debat, co jsem o tom z vlastní vůle za léta prodělal. Ale to nebude veselé. Pro nikoho. A já to nechci udělat.

    OdpovědětVymazat
  50. Jistě Jakube,
    já bych se na svém blogu taky raději bavil o SF. Ale občas se musí najít v davu pár drzých chlapečků, které ještě neoslepili a ti MUSÍ křičet. Tiše souhlasit je málo.
    ===
    A jak se tak dívám, zase měl ten starý kocour pravdu. Už se objevují hlasité protiromské nálady, lidé se veřejně přidávají k náckům. Stát nekonal, t.j. zákonodárci nekonali, exekutiva nekonala, justice nekoná a policie se bojí konat*. To že budou těžkooděnci isolovat demonstranty vedené nácky od Romů nepovede k uklidnění. Ne, neopovede. Příště ti zklamaní lidé, kteří vidí, že se všichni výše vyjmenovaní Cikánů vlastně bojí*, budou ty nácky volit!

    Ale já nechci mít pravdu!


    */ bojí se o svou kariéru a myslí si, že to vyřeší nějaké ty stamilióny z eráru pro organizace, které se mají starat o začlenění Romů do společnosti. Ale kdyby ty peníze dali Cikánům přímo, ti by je aspoň propili a výsledek bude stejný. Takhle se nabalíkují jenom ti činovníci - často zlodějští gádžové.

    OdpovědětVymazat
  51. A ještě jedna škaredá věštba hnusného kocoura:
    Příště se mezi "holohlavci" objeví třeba i někteří maníci, kteří byli dnes v Budějicích navlečení do těžkých černých kombinéz.
    Jednak je to povahově podobný typ lidí (já bych na to neměl, ani kdybych měl třicet) a jednak jim bude trapné tlouct lidi, kteří jsou vinou státu v defenzívě.
    Svého souseda, bráchu, tátu, sestru...

    A tisk a TV budou o tom rozhořčeně referovat.

    OdpovědětVymazat
  52. Kocoure,
    tuhle Vaši poznámku o tom jak stát neplní svou funkci do kamene tesat a do kovu odlévat.
    Když jsem se podíval ze záznamu na vybrané části zpráv , udelalo se mi blivno a chystal se pár slov napsat.
    Napsal jste je i za mne. Děkuji.
    Jak natlouct politikům do hlav, že buď budou něco SMYSLUPLNÉHO dělat, nebo končí a lid si místo nich zvolí nácky.
    Nejvíc mě dostal ten žvástající politolog, že lidem už nevadí jít demonstrovat s nácky. Ti tupouni vůbec nic nepochopili. Nepochopili, že lidem vadí, že se jen žvaní a nikdo nic nedělá. A ti náckové slibují jednoduché radikální (lehce pochopitelné pro Zemanových dolních 10 milionů) řešení. Vždyť ti tupouni servírují náckům vítězství na stříbrném podnose!!!!

    Vždyť jediní kdo se alespoň trochu o něco smyslupného snaží jsou Salesiáni. Jenže. není jich moc a mají málo chechtáků.

    OdpovědětVymazat
  53. Bojím bojím Kocoure že i ta druhá Vaše škaredá věštba se vyplní dříve než si myslíte.
    A politikům a žvástalům se stejně nerozsvítí.

    OdpovědětVymazat
  54. Ano. Mají za zády své otce, bratry, ženy, kamarády z hospod, odevšad. Celou tu k nepřečkání úděsnou dobu těch pěti minut o ČB na každých zprávách si říkám tohle. Co jim večer, až přijdou domů, řeknou. A co oni jim. A potvrzuju, opět proto, že to mám potvrzeno dávno od svého blízkého člověka z Bartolomějské, že je totožné psychosomatické (řekněme) založení k tomu, stát se předbojovníkem (krásný termín, že? Protektorát.) něčeho hnědého - černého - rudého a jít k policii. Potřeba přispět k p o ř á d k u . A je už až druhotné, jakým způsobem zajištovanému. Ach bože. Jaké obrátky to nabírá. Idylické Budějice. Klidné pokojné krásné Budějice.

    OdpovědětVymazat
  55. Stk, jeden exemplář jsem si opatřil před mnoha lety. Tak jsem zdělanej.
    Šaría je nesporně pokrok proti kmenové "spravedlnosti". Když se podíváš na trestní právo v Evropě před šesti sty lety, byla to hrůza. U nás nějakou změnu přinesl až Theresiánský kodex. Když se zabývám osmnáctkrát trestaným recidivistou, kterému je ukládán devatenáctý "výchovný" trest, říkávám si, že šaría není až tak špatná. Ostatně, šaría v Egyptě by mi nevadila. Pokud jde o islám, nějaký problém nevidím v islámu v tamních zemích, ale v islámu zde. Pokládám za pozoruhodné, že jistí zdejší multikultihumanities řvou jak pominutí proti islámu tam, ale jak se někdo zdejší jen zmíní o hrozbě islámu tady, označují ho za vyvrhele všehomíra. Protože brojit proti islámu zde je v rozporu se zákonem a lidskými právy. Máme tady demokracii a humanitu a svobodu.

    OdpovědětVymazat
  56. Ale jistě Obuvníku,
    proti středověkému právu je (?) šaríja pokrok. Ale celkové vyznění NENÍ pokrok ani proti tomu binci, který je teď tady.
    Nejde jenom o právo, ale o kulturu jako celek. Představa, že se zničí všechny umělecké sbírky, protože bláznivý Mohamed zakázal zpodobňovat lidi i zvířata? Tak jako ty skalní sochy v Afghánistánu? Mlácení žen? Atd.
    ===
    Takže já osobně souhlasím s tím, aby si muslimové dělali na svém území co se jim zlíbí. Nejsme přece žádní spasitelé a vykupitelé a i náš společenský SW je značně podezřelý.
    Ale - ať sem pak nelezou. Respektive, chtějí-li, ať lezou, ale své zvyky a víru MUSÍ NECHAT DOMA.
    Mě, i když jsem býval silný kuřák, nikdy nenapadlo, abych si zapálil v domácnosti nekuřáků - a ani jsem se neptal o dovolení.

    OdpovědětVymazat
  57. Z knížečky Kitajskije narodnyje poslivicy i pogovorki: Kdo chceš jíst, kuchaře neurážej.
    My tu máme dobře a dostatečně navařeno z hebrejské, antické, křesťanské kuchyně. Kdos sem přišel, aby sis zajistil trvalou dobrou stravu, ber, co se tu vaří. Máš přece svobodu jít jinam. My jsme tě neprosili o laskavost se sem přistěhovat. Chtěls to ty. Byla to naše pohostinnost a velkorysost.
    Ne chodit pod ochranou bobbies po Londýně a řvát: Evropo, třes se! Evropo, přijde čas odplaty! Londýn bude Alláhův! A podobně.

    OdpovědětVymazat
  58. Stk, on to měl od bláznivého Mojžíše. Islám prožívá své radikální období jako křesťané před šesti sty lety. Krom toho ranní křesťané byli značně netolerantní, protivní a prudiví. Co se týče nourání a kácení lecčeho, to se nepříteli dělává. Z principu, zničit jeho bohy a na truc. Akorát Židi na to vyzráli, když si vymysleli boha abstraktního v nehmotné podobě a tudíž nezkácitelného a skvěle přenosného. Muslimové to převzali po nich až na "bug" v podobě meteoritu v Kaabě. Představ si, že někdo od protinožců by nám kecal co stady smíme a nesmíme bourat, protože kulturní dědictví lidstva. Třeba z tramtaristánu kdysi městské hradby, Židovské město...Vím jak to bylo s těmi sochami. Kulturní dědictví lidstva? Kdo z těch protestujcích záoaďanů ví něco o buddhismu? Ano, škoda. Hlavně ale že přišli o turistickou atrakci. Něktěří si odskočili z boje za práva ledních medvědů, slepic a podobně. I ti bourači se k tomu dopracovali ne až tak z principu, ale z trucu, z potřeby ukázat převahu. My je zbouráme, vy tomu nezabráníte. K té radikalizaci něco vedlo. Něčí nějaká politika, něčí nějaké zájmy kdesi daleko od vlastního dvorku. Co se týče muslimů zde, činí jen to co jim je dovoleno. Problémem nejsou oni. Problémem jsou ti, kteří jim to umožňují, dovolují a staví se proti vlastní kultuře, proti vlastním spoluobčanům. Z blbosti-přesvědčení či za peníze. Muslimové leckde tímhle netrpí. Když k n nim přijde někdo kázat co se jim nelíbí, když šíří ideje rozvracejcí jejich kulturu, useknou mu hlavu a je po problému.My, na rozdíl od nich jsme "civilizovaní". Tak holt máme problém.

    OdpovědětVymazat
  59. Asi vás zklamu, Ševče. Je to právě tak, jak píšete.

    Jenom dvě poznámky:

    1. Proč máme být při tom, když si islám odbývá svou pubertu? Ať si s tím jde do své Kinderstube!

    2. Takže by bylo dobré vzít naše multikulturalisty a ufiknout jim ten zbytečný nástavec na tělo. Diskuze je na nic, poslouchej svůj instinkt!
    On ten "multikult"! je tak trochu (spíš hodně) shodný s internacionalismem komunistů. (Zaměněna jen "třída" za "vyznání", víru.)

    "Proletáři všech zemí, spojte se!"
    Tak to bylo každý den v novinách, pokud si ještě pamatuji.
    ====
    Nicméně bourání soch (symbolů nepřítele) je kravina nad kraviny. Tím jenom ukazují (ukazujeme) jaký z toho nepřítele mají (máme) strach.*

    Takže my volnomyšlenkáři jsme po téhle stránce nezasažitelní, nemajíce symbolů žádných. [;>)

    */ Ono hysterické pištění, když se někde objeví svastika. Nebo "nářadí" - srp a kladivo. Zákazem symbolů přece nelze zakázat ideje. Na "zakázané symboly" tu jsou celé ústavy! A staré ideje budou silné tehdy (a jen tehdy), nebudou-li nahrazeny idejemi novými, lepšími.
    Máme něco takového? Aha?!

    OdpovědětVymazat
  60. Problém vidím v jedné věci: v judaismu i křesťanství je radikálů pomálu (a jejich vliv je různými mechanismy zvyšován daleko nad jejich reálné zastoupení v populaci) a zbytek přívrženců těchto náboženství nemá problém s tím jim oponovat, v extrémním případě i cestou silového umravnění.
    V islámu uvažujeme jakési "islamisty", kteří jsou "zlí", ale je jich "málo", ale ostatní jsou "hodní", "jen" muslimové. Přitom je to naprostá pitomost: nemůže existovat muslim, který by nepodporoval cíle islamistů, jelikož v takovém případě by EX DEFINITIO jednoduše nebyl muslimem.
    Pokud tedy provedeme myšlený pokus a zabijeme po stovce náhodně vybraných judaistů, křesťanů a muslimů, tak v těch prvních dvou případech bude přivrženců extrémistů v té stovce méně než deset, v tom třetím prakticky celá stovka (leda bychom omylem v té třetí skupině "vzali do pokusu" nějaké osoby s islámským backgroundem, ale nikoli muslimy).

    A tohle je ten zásadní průšvih spojený s islámem. Na druhé straně to má výhodu, že pokud dokopeme politiky k plošnému zásahu proti všem muslimům, tak máme jistotu, že mezi postiženými bude jen minimum nepřívrženců islamismu.
    Tady narážím na nedávný Astonův úvodník na NP, kdy zdůvodňuje Snowdenem propíchnuté šmírování euroamerické populace "bojem proti islámským teroristům", a ono by opravdu bohatě stačilo bojovat plošně proti muslimům, v extrémním případě je strčit za ostnatý drát, jako USA po Pearl Harboru japonoameričany, a bylo by v podstatě po problému.

    OdpovědětVymazat
  61. Jistě, Pergille.
    Ale je tu kvantitativní otázka. V Kotlince by zkoncentrování muslimů bylo jistě bez problémů. Už si nejsem tak docela jist, jestli by ta koncentrace byla možná ve Francii anebo v Německu. Chtělo by to mít pravdivé statistiky. Ale hlavně odvahu se postavit té "politické hyperkorektnosti".
    K té odvaze by ovšem bylo třeba, aby bylo o dost hůř, než je. Takže nic.
    Co potom? Potom přijdou ti s vyholenýma hlavama, protože sice nemají velký mozek, ale nebojí se nějaké té rány.
    A zase protočíme spirálu dějin o jednu otáčku.

    OdpovědětVymazat
  62. Ano, Asp. Jistě, StK.
    Jenom ten poslední odstaveček - ono by opravdu stačilo atd. - dojemně naivní, naprosto neproveditelné. Jak se říká v příšerné zdeúřední obchodnické češtině (mívám občas tu čest tohle ptydepe tlumočit): z m n o ž s t e v n í c h důvodů...
    Ano, dějiny jdou po spirále, to víme už po generace. Dokonce svým způsobem to uznávali aji bolševičtí ideologové/historici. A bylo součástí kánonu.

    OdpovědětVymazat
  63. Jak říkám, Jakube.
    Nic nebude! Není tak zle. V první třídě bude stále hrát orchestr a bude se tančit. A na můstku se bude pít šampaňské.

    A potom přijdou ti s vyholenýma hlavama!

    Pokud nepřijdou (varianta/variace dějin), budeme se naopak modlit s hlavama k Mekce. Nebo nastane "jiné řešení"?.
    Kdo ví.

    OdpovědětVymazat
  64. Re: "nějaký problém nevidím v islámu v tamních zemích"

    Evropa bude za pár generací taky "tamní země".
    BTW, co se vlastně stalo s původníma Egypťanama? Byli jenom vobráceni, nebo přímo vyhubeni?

    ---

    Re: "Islám prožívá své radikální období jako křesťané před šesti sty lety"

    Křesťanství se stalo státním náboženstvím až roku 380, takže ten časový rozdíl je spíš jen 242 let než šest set.

    ---

    Re: "činí jen to co jim je dovoleno. Problémem nejsou oni. Problémem jsou ti, kteří jim to umožňují"

    Přesně tak, to je to podstatné. A týká se to nejen islamistů, ale všech škůdců vůbec.

    OdpovědětVymazat
  65. Jen bych vám, pánové, chtěla připomenout jednu věc. A totiž tu, že Evropa a zčásti USA jsou závislé na dodávkách ropy z arabských států. Uvědomili si to všichni naráz v r. 1973, kdy země OPEC zastavily, po kippurské válce, dodávky do Evropy a USA. Tehdy všichni zoufale hledali, jak omezit spotřebu energie, byla zavedena různá opatření, přesto ale výroba značně klesla, ceny šly nahoru, protože i ceny jiných energetických surovin šly všechny nahoru.
    Tenkrát si západní zeme uvědomily, že musí změnit energetickou politiku - kromě úspor hedat jiné zdroje - JE, plyn, obnovitelné zdroje. V sedmdesátých letech začíná politika zelených.
    Nyní je Evropa závislá na dodávkách energetických surovin zvenčí na 54%, Itálie víc jak na 81%.
    Jedině Dánsko je samostatné, energii dokonce vyváží.
    Zatímco Malta a Lucembursko jsou závislé na 100%.
    Zavřeme zde pobývající musulmány za ostnatý drát? Pravděpodobně, totiž docela jistě, to nezůstane bez následků v mezinárodních vztazích, a to hlavně tam, kde jsou západní státy nejcitlivější.
    I když se mezi sebou muslimové tlučou, vedou mezi sebou války (Irán Irák v osmdesátých letech), na podobné opatření by jistě svorně zareagovali.
    Kromě toho evropské státy mají čilé obchodní vztahy s arabskými "umírněnými" zeměmi, jako emiráty a Saudská Arabie a i ty by byly narušeny. V politice tyto státy často velkou solidaritu mezi sebou neprokazují, ale v otázce víry, totiž hájení práv muslimů ano.

    A nikdo si z vás včera neprohlídl film o sopkách?

    OdpovědětVymazat
  66. Zdravím do Itálie.
    Pochopitelně prohlédl, skoro dvě hodiny jsem lovil, co tam expert žvaní, ale mám na DVD daleko "odbornější" díla o hrozbě celosvětového vulkanismu v češtině (a nemuseli tam zbytečně vybryndat žádné šampáňo). A taky o Pompejích a Herkuláneu. Víte přece, že se zabývám, postkatastrofismem, ne? [;>)
    Co se týče musulmanů - je zbytečné vyhrožovat jejich odplatou. Jednak je to obchod a ten sice s politikou těsně souvisí, ale bez obchodu s ropou by se záhy stala třeba Saudská Arábie brzy zase pouští s několika opuštěnými velkoměsty. A obrovskými vnitřními problémy.
    A za druhém - situace na energetickém trhu se stále mění, v USA se teď začal používat břidličný plyn, nová ložiska nafty a plynu na šelfu v severských zemích atd.

    Ale hlavně: Jakákoliv internace mohamedánů je naprosto nerealizovatelná!! - to až když se zhroutí demokracie.

    Ale pak už naprosto nebudeme vědět, kdo první naloží do letadel AP a půjde někoho zbombardovat. A kdo potáhne s kým a proti komu.

    III.WW - válka třetí a nadlouho poslední.

    OdpovědětVymazat
  67. Poslyšte, StK,
    já si raději počkám na Yellowstone nebo na Neapolskou kaldéru.
    Tam to alespoň monitorují, jak jste mohl vidět.
    Viděl jste toho šikovného Japonce?
    A že se půda pod Neapolí a okolím stále zvedá? A tak to chtějí navrtat,aby zjistili, jesli jde o vodu nebo plyn anebo o magma.

    OdpovědětVymazat
  68. Já bych do toho nevrtal, Info.
    Co když to tou dírkou vyrazí na povrch? [;>))

    A to platí i o jiných problémech než o magmatických krbech...

    OdpovědětVymazat
  69. Nezapomínejte na Čínu, StK,
    ta naftu docela chlastá, sebere na mezinárodním trhu co může, teď proniká do severní Afriky za plynem a ropou.
    Ta by to skoupila ejn cvaj.

    OdpovědětVymazat
  70. Tutti santi ať do toho NEVRTAJÍ!!!
    Jedna slavná sci-fi povídka ze sedmdesátých snad. O vrtu do zemského jádra či čeho. Ví někdo?
    Zdeňku: staří Egypťani = dnešní Koptové. Resp. část tamějších Arabů - asimilace, že. Jako s nemalou částí našich Keltů.

    OdpovědětVymazat
  71. O vrtání do Země například
    Sir Arthur Conan Doyle
    When the World Screamed
    Když země vykřikla

    http://freeread.com.au/@RGLibrary/ArthurConanDoyle/Challenger/@ACD-Challenger.html

    (O tom, že Země je vlastně taková velká ježovka bez ostnů.)

    OdpovědětVymazat
  72. O tom vrtu, jak ho budou provádět, se hovoří v tom dokumentárním filmu, na který jsem dala odkaz včera.

    OdpovědětVymazat
  73. To Jakub S.: Koptové jsou přímými potomky starých Egypťanů, jejich řeč se má k egyptštině asi jako italština k latině (s tím, že je tam větší časový rozdíl), jejich písmo bylo jedním ze zdrojů, které použil Champolion při luštění hieroglyfů. Egyptští Arabové jsou bezcenní potomci bezcenných přivandrovalců, kteří tam přitáhli pod mohamedovým praporem a většinu místního obyvatelstva vybili a usadili se na jejich místo. Jejich vyhynutím by nevznikla absolutně žádná kulturní škoda (ale tohle platí pro muslimy zcela obecně).

    OdpovědětVymazat
  74. Informace,
    pokud bychom potlačili zelené a ruské agenty (často v personální unii), tak by nebyl problém poměrně rychle zahájit těžbu břidlicového plynu. Pokud bychom se ihned dali do stavby řady JE (měli bychom k dispozici pár milionů pracovníků, které bychom mohli nasadit alespoň na hrubé nekvalifikované práce), tak bychom pokryli i spotřebu elektřiny a mohli bychom ji využít i k těžbě ropných břidlic na severu Evropy, kde se odhadují uhlovodíkové zásoby srovnatelné s vytěženým + ještě zůstávajícím množstvím nafty v islámských ropných polích.
    Pochopitelně, znamenalo by to eliminovat současné vedení EU s jeho uhlíkovými fantasmagoriemi, ale vzhledem k tomu, že toto vedení intenzívně podporuje násilnou islamizaci Evropy, museli bychom ho odstavit (ať už likvidací EU nebo jen totální personální výměnou jejích špiček) tak jako tak.

    OdpovědětVymazat
  75. Vy, Pergille, navrhujete vždycky lineární řešení. Ale v politice se to tak nedělá.
    Takže tu budeme mít i utečence z Egypta, kteří se už dali na cestu do Evropy. Snad přistanou v Řecku. Lampedusa je už demobilizovaná, EU úřady se o ostrov víc nestarají, nejsou peníze.
    Dnes tam byl papež, který se modlil za ty utopené.
    Ale kromě kříže žádné peníze nepřivezl a ani neslíbil.

    OdpovědětVymazat
  76. - a to bylo poprvé, kdy mne - zato dost - zklamal a rozčaroval. On, trouba naivní (jako agnostik si to můžu dovolit, ne?), neznalý očividně demografických, sociologických a jiných souvislostí, tímhle dá najevo, jak stojí na straně těch statisíců, co se pořád přelévají z Afriky a Asie do té naší nebohé evrůpky. Malého poloostrova na konci veliké Asie.
    Někdo jim nařídil, říkal, přikázal, jít ve velkém na sever? Co tak si to všecko vyřešit ve svých zemích? Ty ponecháváte v ještě větší bídě a chaosu a už úplně napospas militantnímu islámu, že? Oni mají p r á v o na všecko a my jsme p o v i n n i , že. A kdybysme na tu dobročinnost dojeli.
    Však dojedeme, klid.

    OdpovědětVymazat
  77. STK, jak pravil MP na Šumavákovi na adresu extremistů : "Tyhle projevy demence jsou prostě nákladem výnosu zvaného svoboda projevu." Autora doporučuji ctěné pozornosti, viz jeho Ekonomické nepravidelníky.

    OdpovědětVymazat
  78. Výborně vyjádřeno! A snad s tím i lze smutně souhlasit.
    MP - ?

    OdpovědětVymazat
  79. Jakube, Modrý Pták. Velmi inspirativní k přemýšlení. Když vyhledáš Ekonomické nepravidelníky, dozvíš se víc.

    Postuluji :
    Lecos co je připisováno nedostatečné regulaci je naopak projevem nedostatku svobody.

    OdpovědětVymazat
  80. Ď. Tak se tam časem mrknu. Ona ekonomie není zrovna má parketa. Když se občas poctivě donutím pročíst delší hosp. rozbor někde, abych byl aspon trošku v obraze aji v tomhle, připadám si přitom tuplem jako blbec. Mám to zapotřebí?
    No mám, jasně. A Modrý pták je pro mne ovšem Maeterlinck. A třeba ve filmové podobě. MMCh nikdo u nás neumí číst vlámská jména. Máátrlink, nikoli Métrlink (podle šmetrlink). Elementary, my dear Watsons. V pizzerii u řeky postupně číšnicím (už pěti) říkám: hucháárden, nikoli hogárden či hoegárden. A ony ty k*ávy si to ani mezi sebou snad neřeknou, házení... Ale už to stejně přestali právě čepovat, že se to pije málo. Se Stellou Artois se taky hostince loučí. Není na to doba. A český pivař chce tradiční svou chuť. To jsem se rozepsal - no vanitas vanitatis. Aji v tomhle ohledu.
    SA je mmch taky vlámské pivo, jen název je valonský.

    OdpovědětVymazat
  81. Z dnešních zpráv: Veřejnoprávní televize v Británii svolává ráno muslimy k modlitbě. Nevím proč, ale při čtení tohoto titulku jsem si vzpomněl na Čapkova pana Povondru.

    OdpovědětVymazat
  82. Pane bože.
    Že já musím mít dycky pravdu.
    Ovšem Mloci pouze přeměnili část Evropy v mělčiny a na zbytku ponechali Lidi žít po svém.
    MMCh - ale BBC není státní, tj. vládní společnost - ?

    OdpovědětVymazat
  83. Včera jsem byla celý den bez internetu. Provider oznámíl s omluvou, že prý jim blíže nezjištěný hlodavec poškodil zažízení.
    Páni teď krysy lezou i do internetu. Vládní ínstituce jim nestačí?

    OdpovědětVymazat
  84. Jakubovi S.:


    Má-li člověk pravdu v případech, kdy říká: "To dopadne dobře, nebojte se, vyčkejte a uvidíte...", bývá tom milé a příjemné zároveň. Má-li člověk pravdu v případech, kdy předpovídá věci nemilá, nebo rovnou katastrofální a blbouni kolem mu nevěří, tak je to prostě slušně řečeno depresivní, zesnulý Steve Jobs by o tom řekl cosi v tom smyslu, že: "To je úplně na hovno.".

    No nic dotvořím plán dnešních pojížděk po blázinci pražském a vypadnu do prostředí, kde jste jednou nohou v kriminále a tou druhou druhou v buď v blázinci, na JIPce, nebo rovnou na krchově... Řídit mezi dnešními sebestřednými idioty, kterým nepatří do ruky ani koloběžka, natož pak řidičák a k němu skoro 3 tunové auto, to je opravdu "výživný zážitek"... Chce to pevné nervy a rychlé reakce a kliku, tedy výkonné anděly strážné a svými výkony jim ulehčovat tu jejich těžkou práci, co to jen jde.

    OdpovědětVymazat
  85. informaci:

    Možná se budete divit, ale hlodavci, zejména potkani ve větších městech, jsou větším problémem, než bychom si rádi přiznali. Dík jejich obrovské přizpůsobivosti, houževnatosti, inteligenci a odolnosti, si s nimi spíš nevíme rady než víme. Navíc, to jak si s nimi víme rady je poměrně nákladné a jedovaté a mívá to i nepříjemné následky někde jinde.

    U providera jim, když už nic jiného, bylo určitě teplo a tedy příjemně, výkonné routery a servery ho vyrobí poměrně dost. Dost možná tam našli i zdroj pitné vody a jídla, protože lidi jsou vesměs bordeláři a kolikrát i vyloženě prasátka a o to líp jim tam potom bylo. Také třeba mohli jen překousat optický kabel, když si prokousávali nějakou z těch jejich podzemních cestiček. Jisté jenom je, že provider se tím moc chlubit nebude, z pochopitelných důvodů, také by na něj mohly vletět nějaké úřady a měl by vystaráno o další haldu problémů a já myslím, že ty s těmi hlodavci mu víc než stačily a o další prostě nestojí, zejména když se jim jde vyhnout pouhým držením klapačky.

    OdpovědětVymazat
  86. Hlodavci z nějakého záhadného důvodu jedou po kabelech jak gestapo po Fučíkovi. Kaučuk, plasty ani kov jim neskýtají živiny ani nic (pravívali jsme jako šropáli), tož proč?
    Pan Povondra je už dávno a natrvalo stabilní - smutnou, dojemnou, výstražnou - součástí našeho po(d)vědomí (pozn.překl.: to je taková nepřeložitelná slovní hříčka; prostě Kolik třešní, tolik višní). První vydání Mloků a Krakatitu patří k zlatému fondu mých knihoven. Každá generace si ale musí nabít hubu sama (a kdyby jen to, to by bylo fajn; nebude).

    OdpovědětVymazat
  87. Třeba hlodavci prchali před velkou vodou, co před čtyřmi dny po průtrži mračen zatopila římské metro.

    OdpovědětVymazat
  88. informaci:

    Možné to je, jakkoliv inteligentní a chytré ty potvory jsou, tak ve vodě se nakonec utopí.

    OdpovědětVymazat
  89. Netýká se to jenom internetu, hlodavci mají rádi i kabeláž v autě. A nejen hlodavci, ale např. i kuny. Dokážou překousat vše, k čemu se dostanou, a pak se divíte, že nenastartujete (v lepším případě), v horším mohou vyvolat i zkrat s pěknými pyrotechnickými efekty. Zejména pokud předtím prokousnou i hadičky od benzínu.

    OdpovědětVymazat
  90. Pro ty pyrotechnické efekty a až přílišnou ochotu vybuchovat, mám raději jako palivo motorovou naftu. Jedna tak není tak pitomě bouchavá, jako benzín a druhak, motor žere palivo na kila, ne na litry. Benzín má nižší hustotu, nežli nafta, takže jsou li paliva běžně prodávána na litry za zhruba shodné peníze, tak nafta, vyjde na kilo paliva levněji, než benzín.

    Docela by mi zajímalo, co ty hlodavé potvory na těch kabelech tak přitahuje. Jestli někdo vymyslí, jak jim to levně a trvale znechutit, tak asi zbohatne a možná i dostane nobelovku.

    OdpovědětVymazat
  91. Draku,
    počkejte až budou auta jezdit na vodík - to bude pyrotechnika! Zajímalo by mě, jestli pak budou dávat v krematoriu slevy za "předzpracované" nebožtíky.

    OdpovědětVymazat
  92. ASP:

    No, on ten vodík je natolik energeticky "výživný", že tam pro to krematorium pravděpodobně nic moc nezbyde. Na druhou stranu, když ta řacha neproběhne v tunelu a nádrž se buď včas vyhodí ven, nebo se nechá vybuchnout řízeně šikmo nahoru, tak krom tunelů či míst pod mosty, by to nemělo působit potíže.

    S rostoucí popularitou elektrických hybadel, začíná být zajímavé a poučné zároveň, podívat se, jak to třeba vypadá, když ve zlomcích vteřiny vypoví službu akumulátor typu Lithium-Polymer. Na Youtubu se něco dá najít. Je to vlastně docela obstojný výbuch a dík tomu Lithiu, ty jeho zplodiny budou jistě velice ekologické a zdraví prospěšné. Dějí se pokusy s kondensátorovými akumulátory. Mají menší kapacitu, než ty akumulátory, ale jsou levnější a mají i nějaké další přednosti. No ale vybuchovat dovedou srovnatelně stejně dobře, ne-li lépe, než ty akumulátory. Na Youtube k tomu také něco je. Doporučiji vyštrachat a shlédnout.

    Z toho snažení až vyloženého třeštění kolem OZE, mi jako dobrý nápad přijde česká a španělská snaha o pěstování řas, které vyrábí v českém případě lihové palivo, ve španělském olejnaté, podobné motorové naftě. Technologie kolem spalovacích motorů jsou víc než dobře již dlouho zvládnuté a nakrmíte-li motor palivem z řas, nebo ze zálivu, mu asi bude srdečně fuk. Elektrohybadla mají těch much zatím nohem víc, než by se tak na první pohled zdálo, kapacita akumulátorů a malý dojezd a další záležitosti kolem toho, jsou ještě vcelku snesitelným omezením, s jinými, těmi výbušnými, je to už o dost horší.

    OdpovědětVymazat
  93. http://www.guardian.co.uk/world/2013/jul/14/italian-senator-roberto-calderoli-cecile-kyenge

    Nejenom vzhled, ale i chování.

    OdpovědětVymazat
  94. Draku, aby to byla řacha, vodík by se musel nejprve v nádrži smísit s kyslíkem a to ve vhodném poměru. Což technicky je nereálné. Proto vodíková nádrž je nebouchavá. Způsoby uskladňování vodíku znáš, nemusím rozebírat... Výhodou vodíku je jeho lehkost, proto uniká a nehromadí se. Jediné nebezpečí může vzniknout tím, že uniká do uzavřené prostory kde se mísí se vzduchem.

    OdpovědětVymazat
  95. Schumachere,
    nemáte tak docela pravdu: Vodík je extrémní i co do tvoření výbušné směsi s kyslíkem, stačí ho jen asi jedno procento a bouchá to až někam do směsí s více než 90 procenty vodíku. Takže prakticky zlomky sekund po nehodě by byl kolem vodíkového auta oblak výbušné směsi.

    OdpovědětVymazat
  96. Pergille, ten oblak by se nevytvořil, protože unikající vodík stoupá jako špunt ve vodě. Na volném prostranství je výbuch vyloučen. Proto například Hindenburg po zapálení unikajícího vodíku ve směsi se vzduchem neexplodoval, ale shořel.

    OdpovědětVymazat
  97. Schumachere,
    není to tak úplně pravda - řada balónů a vzducholodí plněných vodíkem zcela regulérně explodovala (s patřičnými následky pro posádku). A ten únik vodíku směrem vzhůru také není moc slavný. To není stoupání pouťového balonku. Tam jdou molekuly, každá sama za sebe. A síly, které je brzdí, jsou dost velké.
    U toho Hindenburgu nedošlo k výbuchu prakticky jen proto, že současně s porušením balonetů tam byl i oheň.

    OdpovědětVymazat
  98. A.S.P. má pravdu. Vodík se dík malým molekulám, je to vlastně jen atom sestávající z jednoho protonu, "dostane" skoro ze všeho. Nepáchne, nemá chuť a dobře bouchá. Vzpomínám na chemikářův pokus, vyráběli jsme si tenkrát vodík chemickou reakcí. Chemikář ho jímal do zkumavky a tu pak přiblížil k plameni svíčky a ono tak trochu, jen velmi mírně a kultivovaně bouchlo a zatřepalo to tím plamínkem. Celá třída řičela nadšením a povzbuzovala chemikáře k dalšímu jímání a pyrotechnickým efektům. Jeho už to nudilo a snažil se třídu zklidnit a ukecat, že už ne, jenomže mezitím jímal a po řádově minutách ukecávání řekl, že dobrá tedy, ale už naposledy a přiblížil zkumavku k plameni. Protože tentokrát najímal mnohem víc, řachlo to pořádně, až svíčka odletěla na jednu stranu, jeho ruka se zkumavkou na druhou a jeho rozhodnutí dále v tom nepokračovat, se stalo definitivním, aspoň pro ten den.

    Vodík se dá snadno vyrobit reakcí, elektrolyticky také, takže v zásadě nikomu a nic nebráni si to vyzkoušet. Vřele doporučuji, nepřehánět to s množstvím toho vodíku.

    OdpovědětVymazat
  99. Vodík stojí také za výbuchy při hození sodíku do vody.

    OdpovědětVymazat
  100. Tenhle článek:
    http://www.reflex.cz/clanek/info-x/51196/pravo-sarija-znasilnenou-norku-poslali-do-vezeni.html
    názorně ukazuje, že islám riziko je, a velké. Asi jediná rozumná reakce by byla, aby se po každém takovém incidentu plošně pozavíraly mešity. Dokážu si představit i to, že firmy, zaměstnávající muslimy (nebo v majetku muslimů, nebo neschopné prokázat, že část jejich majitelů nejsou muslimové) by přišly o státní zakázky.

    OdpovědětVymazat
  101. Jak to tak čtu, asi by naprosto postačovalo ty ženské v těch zemích trochu vzdělat, pořádně vycvičit a vyzbrojit a ony už by si to s těmi imámy a dalšími padouchy asi s radostí "vyříkaly" nějakou rasantnější ráží a municí...

    OdpovědětVymazat
  102. A komu tak dovolí je vzdělat, vycvičit a vyzbrojit?
    Pozor. Většina žen v isl.zemích je přesvědčena, že být ženou západního střihu - o to není co stát. Že opravdová důstojnost ženy, tu zaručuje pouze islám.

    OdpovědětVymazat
  103. Jakubovi S.:

    Jsou-li pitomé, tak ať si v tom sedí, ale doma, určitě ne tady, protože to je pak zhoubné pro nás, neb to je anticivilisace, toto stádium, už máme za sebou. Bohužel, ne zcela úspěšně, jak se poslední dobou zdá.

    Pro nás pak xačíná být nutné, podporovat, zakládat a sdružovat se zatím v takovýchto spolcích:

    http://englishdefenceleague.org/

    Časem, bude-li to nutné, bude třeba ustoupit od toho nenásilí. Ono když jde o krk, nebývá tak úplně na výběr, neb kdo se bude štítit násilí, užije si míru, dosyta, ale až po smrti.

    OdpovědětVymazat
  104. To Drak,
    hodní a politicky korektní sem tu sběř nechají nalézt a protežují ji tak, aby pokud možno měla výrazně vyšší politický vliv než stejný počet domácích (o šílenostech typu "plná občanská práva pro ilegální přistěhovalce hned" ani nemluvě), a pak budou muset přijít ti zlí, kteří tuhle sběř vykopou, případně zakopou (a udělat se to bude muset, chceme-li přežít).

    OdpovědětVymazat
  105. V obrazu západní, tj. euroatlantské civilizace, u širokých nevzdělaných nikam necestujících jiné jazyky neznajících vrstev obyvatelstva od Maghrebu po Pákistán (dál už je trochu jinak) hraje velmi neblahou, ne-li zásadní roli, a to už po generace, stupidní nejnižší hollywoodská ap. kinematografie + později TV seriály - spotřební trapné situační komedie, lascivní (semi)erotická noční "díla", tupé thrillery, horrory, rodinné nastavované nekonečné hovadiny. Oni v nich vidí bohužel, bohužel potvrzení tvrzení imámů, že většina lidí t a m se opravdu chová takto: poklesle, stupidně, čistě hmotařsky, podbízivě eroticky, nemorálně, trapně šaškovsky atp. Vidí v tom realitu - tu nikdy nepoznají. Inšalláh.

    OdpovědětVymazat
  106. A ad Labor. práce: patří ovšem k nejkrásnějším vzpomínkám každého, že? I scény z nich jsou ve školáckých a studentských filmečcích z nejvděčnějších...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)