Prohledat tento blog

sobota 1. června 2013

Jak se mají správně okrádat Cikáni

Cikánská kapela                      Zdroj: ČTV
   Abych byl "politicky korektní" (politická korektnost - nedostatek odvahy nazývat věci pravými jmény), musím předeslat , že úmyslně používám označení onoho etnika, nebo spíše sociální třídy slova Cikáni, ačkoliv doporučený termín je Romové. 
    Cikáni jsou tedy jen snědí lidé ze starých příběhů, pohádek a kreseb Josefa Lady. I když pokud s nimi mluvím, většinou se sami označují za "Cigoše". Bez sebemrskačství - dokonce jsem se setkal s názorem,. že Cigoši jsou ti, "co robi a nekradou".  Ti ostatní, kteří každý měsíc stojí frontu na sociální dávky a o kterých se píše v "černé kronice" když na ně po "vypreparování" železných nosníků občas spadne nějaký barák (Ha - politická nekorektnost! Černá kronika!)  jsou Romové. Ti, co nelení cestovat mezi ČR a a Anglií, aby mohli čerpat sociální dávky na dvou místech jsou Romové. Ti, co se sdružují v organizacích na obranu menšin jsou taky Romové. 
   Cikáni hrají v kapelách a vůbec se živí poměrně často prací. Taková až romantická skupina našich spoluobčanů. Okolí si je většinou plete s Romy a nemá je moc rádo. Pravda - je někdy těžké je rozlišit. Ale dost už hořkého humoru.  Ale ještě něco: Cikáni se za svůj původ obvykle nestydí. Romové často. 


Ale jak se tedy správně okrádají Cikáni? Je k tomu třeba několika premis:

- Rodina musí být ve finanční tísni.  Živitel pokud možno bez práce, početnější rodina na dávkách. Pro  Romy téměř normální stav.

- Musí se chovat jako skuteční Romové - být družní nebo hádaví, ale vždy hluční, nejlépe dlouho do noci. Pak je kyselé gadžovské okolí, které musí ráno vstávat do práce  jednoznačně zařadí mezi "nepřizpůsobivé" a nechce s nimi mít už nic společného - tedy je nechce ani  za sousedy. Pokud majitel domu nechce ztratit ostatní nájemníky, Roma do svého domu nepustí.  

- Musí zkusit zalátat díru v rodinném rozpočtu tím, že si půjčí od lichváře (často také Roma) na vysoký úrok peníze, které pak není schopna vrátit a dostane se tak do kolotoče dluhů a splátek. Lichvář při neplacení pak vyhrožuje násilím proti jejich rodině, ale rodina si netroufne jít na policii, protože její svědomí obvykle není andělsky čisté. Třeba už tam byly nějaké ty "čórky" v místní sámošce anebo sbírání "nepotřebných" měděných okapů, železných překladů,  litinových kanálových mříží a poklopů nebo nehluboko zakopaných kabelů. O tom všem ale  lichvář ví (je přece taky Rom) a tak je před  udáním v bezpečí. 

- Musí se najít (a já garantuji, že se vždycky najde!) podnikatel (čti podnikavec), který, nejčastěji od města nebo zkrachovalé fabriky  levně zakoupí  nějaký neudržovaný dům, zrušený hotel či dělnickou ubytovnu. A začne nabízet ubytování oněm "sociálně vyloučeným". 

   A protože není jak platit nájem, příspěvek na bydlení jde do kapsy přímo panu podnikateli.  Lichvář na příspěvek tím pádem nedosáhne a rodina má aspoň kde spát. A aby rodině z příspěvku  nic nezůstalo, jsou nájmy na ubytovnách vysoké téměř jako v hotelu Alcron - klidně třeba 4 - 6 000.- korun měsíčně. Ne na jednu bytovou jednotku - na jednu osobu! Takže rodina sice má kde bydlet, ale nemá už žádnou šanci svůj stav změnit. Je odkázána na sociální příspěvky, na bydlení v lokalitě, kde jsou vlastně všichni v podobné situaci a vydaní na milost a nemilost lichvářům a "ubytovatelům".

   Pan "hoteliér" to má po počáteční investici docela snadné. O nějakou údržbu domů se moc starat nemusí - jeho nájemníci jsou se stavem bydlení srozuměni - stejně nemají kam jít. A navíc z finanční nouze začnou obvykle rozebírat a vykrádat i domy, ve kterých bydlí. Nebo domy sousedů hned vedle.  Měděné střechy,  překlady nad okny a dveřmi, kabely, vodovodní trubky i nosníky podlah. To vše se přece dá vydolovat a odvézt do sběrny. Dřevem z krovů a oken vedlejšího domu se docela dobře zatopí když je chladno,.Takže jakákoliv údržba ubytoven by byla, přiznejme si, zcela kontraproduktivní. Když ještě hoteliér přestane platit za odebranou vodu a elektřinu, ušetří ještě více. (Vzpomeňte na kauzu "Přednádražní"). 

   Ve sběrně na Roma číhají další predátoři. Majitelé sběren totiž moc dobře vědí, odkud pochází ty různé kousky kovu. Vykoupí je od sběračů klidně i bez občanského průkazu, neptají se po původu suroviny  - ale pochopitelně za citelně nižší cenu. Riziko, víte? Rozdíl jde do překupníkovy kapsy.  Cikán je zase bit.  Ale má snad jinou možnost obživy?


Přednádraží                                                              Foto: Hanz Kloss


    V našem věžáku žije cikánská rodinka. On, ona a dvě děti. Slušní, čistí a tiší. Neznám člověka, který by si na ně stěžoval. On je vyučený stolař a pokud mohu soudit z jeho "samodomo"  nábytku docela dobrý stolař. Nezaměstnaný.  Ne stále, ale často. Vyprávěl mi, že telefonuje hned, když se objeví nějaké místo v oboru - a jak najednou to volné místo "zmizí", když se přijde osobně představit. Takže se živí všelijak. Hraje v nějakém baru na klávesy a ve foyer domu má vývěsku s nabídkou, že za staré nebo nemocné spolunájemníky udělá pravidelný úklid společných prosto v domě. Týden za 500.- Kč. To je nanejvýš 2 500.-  Kč za měsíc (nezdaněného) příjmu. Dokážete si představit, jak se z toho dá vyžít? Ale ano, ještě pobírá  dávky a dvakrát týdně sedí v baru a hraje se dvěma kolegy písničky. Ale stejně - jenom nájemné bytu tady stojí kolem 8 000,- Kč. 

   Posledními, zato podle mě nejnechutnějšími  predátory v řadě těch, kteří se přiživují na "cikánském problému" jsou roztodivní vládní zmocněnci, samozvaní cikánští ombudsmani a zástupci. Lidé dobře situovaní, vzdělaní a s dobrým vychováním. Dámy jsou krásné, štíhlé, upravené a určitě příjemně voní. Pánové mají drahá saka a boty za desetitisíce a proto raději mezi tu luzu, o kterou  se mají starat moc nechodí. Mohli by tam ještě do něčeho šlápnout. Jsou na místě jen tehdy, když to snímají kamery  TV. 
   Jejich úkol je, jak to stále na netu i v TV vysvětlují, jiný. Chránit Romy před jejich okolím, které jimi prý pohrdá a vydobýt na státu nebo i na EU peníze, určené na pomoc Romům. O tom, jak to vypadá v cikánských ghetech mají obvykle velmi zkreslené představy. Jejich informace pocházejí od romských organizací, které pak znovu získané prostředky přerozdělují. Pravda, něco se spotřebuje na provoz takové organizace, něco připadne spřízněným podnikatelům a na výrobu "public relations" - a k Cikánům samotným se dostane, jak tvrdí některé zlé jazyky, tak asi 20% z vynaložených prostředků. Ale všichni tito zástupci (včetně Kumara Vishwanathana) zrovna nevypadají, jako by strádali. Ale ten aspoň mezi Cikány chodí celkem pravidelně.


Kostel sv. Josefa - Don Bosco   Foto StK
   Nicméně o Romy se někteří gádžové opravdu starají - ale tahle péče není moc vidět a ani o ní není příliš slyšet. Obrovský kus práce s cikánskými dětmi odvádí salesiáni Dona Bosca. Nežehrají, nežvaní, ale pracují. Celodenně, 365 dní do roka. A je to cítit na atmosféře v okolí. Křiku je sice také dost, ale krade se tu jen velmi málo, nepřepadává, neničí. Předpokládám, že je to "vina" Salesiánů, protože ten stav je lokální.  Z čeho salesiáni žijí, nevím. Ale finanční prostředky pro ně asi nejsou to hlavní. Hlavní je práce s dětmi. Jen ty mohou - někdy v budoucnu být - hýbateli skutečné asimilace. 
Je škoda, že je v Kotlince Salesiánů tak málo. Mohlo by to vypadat s tou naší cikánskou komunitou úplně jinak. 


   Způsob, jak se u nás státní správa o těchhle "cikánských záležitostech" informuje  a jak se jednotlivé případy řeší je k vzteku. Už za minulého režimu se k Cikánům přistupovalo jinak, než k ostatním občanům. Vzali jsme jim možnost kočovat a nasadili je hned do novostaveb, kde byli nešťastní. Na jednom místě, bez nebe nad hlavou. No udělejte si na sídlišti před panelákem pěkný oheň tak, aby jste nějak nevadili příslušníkům VB. Nelze. Tak se stávalo, že za pár měsíců byt, na který často čekalo v pořadníku stovky mladých rodin "vybydleli" - vytrhané parkety, které použili na táborák, prodané sporáky, vyvrácené dveře - a desítky opravdu "nas*aných" havířů z okolních bytů. Když už toho bylo opravdu moc, chlapi se domluvili a dali Cikánům na budku. Bezpečnost to obvykle nevyšetřovala - protože to obvykle nikdo nehlásil.
   A režim? Nic, dal jim nové byty. Ostatní přece počkají, netroufnou si řvát tak nahlas jako Romové. Přesto, že se tehdejší režim snažil romskou populaci rozptýlit mezi majoritu, nějak se mu to časem vymklo z rukou. Cikáni se postupně sestěhovávali do určitých čtvrtí, mezi své - a tím vypudili ty ostatní. Necikány. Protože cikánský způsob života je přece jenom dost jiný, než ten náš, hloupě založený na pravidelné práci. Cikán principiálně nemyslí dopředu. Žije dneškem, zato plně a vášnivě. Co přijde zítra - to je osud. A s osudem nic nenaděláš. Když něco potřebuješ, tak si to vezmeš. Třeba slepici. Vždyť ten soused jich má snad dvanáct - když bude mít o jednu míň - nic se přece nestane. Možná na to ani nepřijde. Nebo - i hlupák přece musí vědět, že ten zlatý řetěz za šest stovek nemůže být zlatý. Za šest stovek. Když ho přesto na parkovišti někdo koupí, jen tím dokazuje, jak moc je vlastně gadžo hloupý.

   Takže nynější režim vlastně jen pokračuje ve stejně pokřiveném vztahu k Romům, jako byla socialistická věrchuška. Vezměme jen ten "Duchcov 2013". Kdyby ten manželský pár z nějakého důvodu zmlátili nějací chuligáni nebo holé lebky,  byli by ve vězení ještě tutéž noc a čekali by na soud tam. Nic ale neukradli a tak by ani  asi neměli na kauci. Hloupí dělničtí synci. Navedení.  Jenže na bohatou cikánskou rodinu, která žije na střídačku v Anglii a tady, tak aby dávky pěkně navazovaly si pan soudce asi jen netroufl. Zřejmě se zalekl možnosti, že by na něj vyjely všechny ty organizace na "ochranu menšin všeho druhu" a jeho nadřízení by jej (pro jistotu, mohlo by to poškodit jejich pověst) nepodrželi. Tak raději zvolil vyšetřování na svobodě, i když policie žádala o uvalení vazby na pachatele. Pokud mezitím někdo z pachatelů uteče... 
Zmlácení prostě budou mít smůlu. Neměli si dovolovat chodit domů ulicí, kde bydlí většina Romů. Skutečnost, že napadeným manželům nepomohl strážník městské policie a místo aby vyběhl ven (a nechal se zmlátit) volal státní policii a záchranku bych považoval za zbabělost prostou, bez rasového podtextu. Však už taky není strážníkem. (Což ovšem není žádná škoda, protože takoví zbabělci nemají u policie co dělat. Ať jdou raději pěstovat ředkvičku.

   Nebo: v Ostravě byla od června zvýšena pokuta pro černé pasažéry. Na 700.- Kč na místě a 1 500.- Kč při správním řízení, V pořádku, kdo nemá na lístek, ať chodí pěšky. (Když to bude většina populace, Dopravní Podnik Ostrava zkrachuje a zbude tu aspoň místo pro nějakého soukromníka. Možná by to vzal i Jančura. Jízdné za polovic. A žluté tramvaje by byly aspoň veselé.

   Jenže to bych nesměl několikrát za poslední dobu zažít kontrolu lístků v tramvaji. Trojice revizorů (dva mladí, nabouchaní a jeden starší, patrně znalý práva) vlítnou do tramvaje všemi vchody a běda černým pasažérům. Tedy pasažérům bez lístku. Trojice je sehraná a naprosto nemilosrdná - bere to šmahem od roztržitém maminy, která si ten lístek zapomněla koupit nebo orazit přes studenty, kteří zkoušeli, jestli jim to  náhodou nevyjde až po vetché stařečky, pro které je 16.- Kč dost peněz a zkoušeli tak ušetřit. Nebo se už  hlásí Alzheimer. Zkasírují všechny - kromě Romů. Ti jsou pro bystrý zrak revizorů zcela neviditelní. A vědí o tom - nikdy jsem neviděl mladého Roma aby se po revizorech ohlédl s obavami. To, že všichni ostravští Romové mají zakoupeny časové jízdenky a revizoři všechny osobně znají považuji, neračte se zlobit,  za krajně nepravděpodobné. Revizoři tedy projevují stejný strach, jako ten městský policista v Duchcově. Když zasáhnou, a pokusí se zkontrolovat jejich lístky, vznikne velká hádka, možná se začnou mezi sebou i strkat a pak budou třeba revizoři obviněni, že do některé z matron strčili a ta spadla na zem a zranila se tak, že bude trvale invalidní. Nikdo si netroufne se těch revizorů zastat. Ani ředitelství, ani město, ani zastupitelé., protože správně tuší, že se do sporu o to, zda celá parta jela na černo nebo ne začnou míchat všeliké organizace, možná i tisk a TV. Prohraná bitva. Proto je rozumnější nechat některé etnické skupiny  jezdit zadarmo. Protože - mezi námi - ještě jsem neviděl ani jednoho Cikána, který by vytáhl z kapsy lístek a orazil si ho v automatu. Možná jsem měl prostě smůlu a všichni byli držiteli měsíčníku. Nebo mi slábne zrak.

   Opravdu je to asi nejracionálnější řešení.  Ztráty jsou menší. Ale tak je to se vším. Místo abychom věci řešili podle práva a spravedlivě, řešíme je tak, abychom s nimi měli co nejmenší problémy. Neřešíme non-stop otevřené zastavárny, které kdykoli vykoupí od kohokoli cokoli - jen když se to posléze dá výhodně prodat. Neřešíme sběrny kovů, které klidně vykoupí kanálové mříže nebo novoučké hliníkové dopravní značky i s tyčemi. Nedávno dokonce jedna sběrna vykoupila i historický zvon - s vyrytým místem původu. Nebýt aktivity místních, kteří se rozjeli po okolních sběrnách surovin a v jedné z nich zvon objevili (a museli ho zpětně vykoupit!) byla by jejich starobylá kaplička bez zvonu, který přežil už dvojí rekvírování během válek. Neřešíme mazané "ubytovatele" Romů, kteří místo nich pobírají dávky na bydlení a mají se dobře. Neřešíme romské  lichváře, protože poslanci se nejsou schopni dohodnout, od kolika procent začíná být půjčka lichvou. Neřešíme, co se děje se státními dotacemi i s dotacemi EU, určenými na podporu menšin, protože nedokážeme rozplést složitou cestu peněz až k těm nejpotřebnějším.

   Řešíme ale už léta, zda má být v Letech vykoupen vepřín, který stojí na místě bývalého koncentračního tábora, kde byli za druhé světové války vězněni Romové. Památník musí podle romských aktivistů stát "ausgerechnet" právě  tam. Nemůže stát o kousek dál  lese. Protože...
Protože by se věc vyřešila a bylo by o problém méně. První tři dny po incidentu v Duchcově se nikdo ve zprávách nezmínil o tom,  že útočníci byli Romové. Až když se začalo mluvit o tom, kdo to vlastně svolává demonstraci občanů se z celé věci stalo politikum. Klacek v rukou romských a levicových aktivistů. A hloupí mladí neonácci tomu dali svým, jako obvykle debilním vystoupením s pálkami a noži punc něčeho nepatřičného. Hele lidi, to nebyla žádná demonstrace - to byli jen náckové.  Fúúúj! 

   Jistěže fuj. A už se rychle zapomíná na to, co byla příčina těchto událostí a řeší se raději minulost svolavatele občanského protestu, který se mimochodem odehrál bez jakýchkoliv excesů. Situace se vyostřila díky holým lebkám až později po demonstraci a nepokoje vyvolávalo jen pár desítek mladých debílků. 
 
==II==

   Cikáni čili Romové opravdu mají jinou kulturu než my, židovko-křesťanští středoevropané, ať už jsme věřící, agnostici nebo nevěřící. Ateistů je tu málo, Kotlinka je v mnoha ohledech  tolerantnější než její okolí. Pokud tady tedy chtějí "ti druzí" s námi žít, budou se muset  přizpůsobit. Oni nám, ne naopak. Aspoň poněkud. A jsou toho vývoje schopni, pokud tohle přizpůsobení od nich budeme každou hodinu, každý den, rok co rok tvrdě vyžadovat. Pro všechny občany mají platit stejné zákony, stejná práva a povinnosti. 

Pokud někdo někomu ubližuje, žije a něčí úkor, chovejme se ke gayům, Romům, křesťanům, muslimům i židům stejně. Pokud neubližuješ, je to tvoje věc koho si bereš do postele,  je tvoje věc, ke kterému Bohu se modlíš. 
   Ale nesmíš pro sebe vyžadovat nějaká zvláštní, nadstandardní práva. Protože každý je zařaditelný do nějaké skupiny. Je příslušníkem jakési "menšiny". Ale to přece neznamená, že je nějak lepší nebo důležitější, než jeho soused.

    Navykneme-li si nazývat věci pravými jmény, bude se nám lépe určovat, co je normální a co už ne. Zmizí privilegia, podpory budou jen pro opravdu bezmocné. Dotace - to je zločin páchaný na normálním vývoji hospodářství. Sluneční baroni by neexistovali, nebýt dotací na zelený proud. Německé větrníky by neohrožovaly stabilitu české energetické sítě a srnky by nesleply a nehynuly, když se nažerou řepky, protože nic jiného v okolí neroste. 

    Pokud si chcete chcete před nedělní procházkou trochu napěnit adrenalin, přečtěte si tenhle romský názor od Marcela Günzy. Myslím, že o romských aktivistech vypovídá lépe, než mnohý sociologický rozbor. Pak mohou čekat od gadžů vstřícnost. Naštěstí většina Cikánů netrpí takovými komplexy mesiášství, jako tahle sešlost kolem serveru Romea. A na rozdíl od různých vládních zmocněnkyň jsou tu i obyčejní, nevládní salesiáni. A lidé, jako náš bývalý ředitel, který Cikány přivedl na operní jeviště - kde hráli sami sebe. A dobře.  
    
A jak se mění postoje lidí vlivem laxnosti a prolhanosti režimu? Čtěte!

O ublíženosti a netýkavosti Romů (je podobná jako u muslimů) píší tady.

==II==

   Chtěl jsem vám milí  Útulníci i kolemjdoucí napsat k nedělní ranní kávě něco veselého o Romech a Cikánech. 
Vyšla mi ale z toho tahle pochmurnost. Promiňte.



   Ale už tuším proč. Jako obvykle se mluví v médiích o Romech jen v domluvených kódech, předepsaná "prtydepe". Kdokoliv řekne svůj názor,  je rasista. Stejná situace, jaká byla před rokem 1989 v souvislosti s KSČ a SSSR.  Kdo není s námi, je proti nám. Objevil jsem zajímavý záznam na YT.  Nejde o toho soutěžícího, pravdomluvného mladého muže, "rasistu". Jde o moderátora a jeho hnusnou manipulaci. A hlediště fungovalo jako stádo ovcí na hozenou ovčákovu hůl. 

Fuj!



89 komentářů:

  1. Jak jste se zmínil o Ladovi, StK,
    hned mě napadlo, že máme doma někde v knihovně knížku Racconti tzigani, kterou jsem kdysi dávno koupila v Praze pro děti, když byly ještě malé. Je to italský překlad, pořízený a vydaný v Praze, knihy Marie Voříškové Cikánské pohádky. Kniha byla přeložena a vydána v Praze ještě do dalších evropských jazyků, němčiny, angličtiny, francouzštiny, španělštiny a dánštiny. O Marii Voříškové se mi nepodařilo najít další informace, nevím tedy, kde sbírala materiál pro svou knihu, jestli je to materiál etnografického rázu pak volně přepracovaný, anebo zda je kniha většinou výplodem její fantazie. Informační noticka nakladatelství pak udává: "Soubor příběhů šířených dosud jen ústní tradicí, jejichž hrdiny jsou stateční bojovníci, siláci, dobromyslní chasníci i bytosti nadpřirozené - duchové, strašidla, obři a draci. Společným znakem všech pohádek je láska k volnémua nespoutanému životu v přírodě, touha po svobodě a nezávislosti a především pak láska k dětem. Jsou naplněny bohatou básnickou obrazotvorností i originální formou cikánského humoru, z nichž mnohé nám budou připadat známé."
    Takže, napadlo mě, StK nás svým nedělním fejetonem převádí na docela jinou rovinu a to - cikáni anebo obraz cikána v evropské kultuře. Právě to zdůraznění romantické lásky cikánů k hudbě, k vlastní nezávislosti mi připomnělo, že je to v jistém slova smyslu návrat ke stylizované postavě cikána z evropské literatury doby předromantizmu a romantizmu.
    Cikán je tu stylizován do postavy sice exotické, ale v podstatě vymykající se společnosti, která svými zákony, předpisy a výchovou spoutala člověka konvencemi, falešnými představami o lidských hodnotách jako pohodlí, sociální status a bohatství, v podstatě ho ožebračila o citovost, autentičnost o vzlet fantazie. Cikáni, kteří se odmítají integrovat do této společnosti, jsou oslavováni právě pro svou lásku ke svobodě, pro nezávislost, spontánnost, tvořivost.
    V evropské literatuře se ojevuje řada postav cikánek a i cikánů, hrdých, vznešených ve své lásce k svobodě. Jako Mignon v Goethově Wilhelmu Meistrovi, Isabella Egyptská von Arnima, Carmen Prospera Merimée, Esmeralda v Notre Dame Huga. Cestovatel v cikánském táboru je uchvácen hrdým svobodným životem cikánů, nenakaženým falešným civilním světem v poemě Cikáni Puškina. Odpor svobodného cikána k lepšímu světu šlechtické společnosti vyjádřil Mácha ve svých Cikánech.
    Jiné příklady mi prozatím nepřipadají.
    Postavy cikánů pak přecházejí do hudby, malířství.
    Že tato idealizace cikánského světa byla v podstatě odezvou autorů na vlastní pocit disharmonie a nesvobody ve společnosti, je zcela jasné. V jiných obdobích, totiž, je cikánský svět zobrazován s větší dávkou realizmu.

    To byly moje úvahy poté, co jsem si přečetla první část článku. Až když jsem ho otevřela a přečetla celý, uvědomila jsem si, ža hovoříte o něčem jiném a že můj příspěvek není k tématu. Ale přesto jsem se ho rozhodla sem dát. Alespoň je tu nějaký jiný pohled z minulosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec není špatný ten pohled z boku, čili "z profilu". Rozhodně je lepší, než jednoduchý pohled zpředu nebo zezadu. Nebo lživé schematické obrázky ideologů a to jak "snědých" tak i "holohlavých".
    Dík, Info.

    (Já už z té pozice drzého (a dost nas*aného) chlapečka při "přehlídkách nových šatů kohokoliv" asi nedokážu vystoupit. Moje "main theme". Ať píšu o čem chci, vždycky je to nakonec kritika propagandy. Přičemž se vždy lhalo a lhát bude. Lžeme si i o dějinách.* Ale mohlo by se méně. Aspoň trošku.

    V. Prečan zase vytáhl oblíbené téma filozofů o neexistenci objektivity dějin. Nelze zjistit pravdu. Na to mám vždy chuť říct "tak o dějinách nežvaňte a běžte dělat něco užitečného páni vědátoři - třeba okopávat zahrádku!"

    OdpovědětVymazat
  3. A ještě jsem se chtěla zeptat, jak to dopadlo s Ladovým kocourem Mikešem, po tom, co ho cikáni svázali a hodili do pytle. Upekli si ho potom, anebo se mu podařilo utéct?
    Epizoda na stránce, co uvádějí romská združení jako důkaz Ladova rasismu, na stránce nekončí a tak jsem zvědavá, jak to s kocourkem dopadlo.
    Romská sdružení, tedy jen některá žádala ministerstvo školství, aby knihu stáhlo ze škol jako učební materiál, protože šíří rasizmus a nenávist ke "zlým cikánům". Stáhlo ministerstvo tu knihu anebo ne?

    http://www.ulozto.cz/xBetPYG/cikani-tento-uryvek-z-knihy-josefa-lady-o-kocouru-mikesovi-se-jim-zda-rasisticky-jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Pro Info:
    Pokud si pamatuji, Cikáni prodali Mikeše do cirkusu, kde ho nějaký známý(?) uviděl a zachránil. Ale je to jen z doslechu, tyhle knížky jsem nečítával. Amicis: Srdce, J. Verne: Dva roky prázdnin, D. Defoe: Robinsonova dobrodružství atd. To byla moje dětská literatura. Já vím, jsem zvrhlý. A táta, který mi takové věci kupoval a hlavně nosil ze Sběrných surovin, kde měl známého asi taky*. Ale nebudu přece lhát.

    */Spousta knížek v našich knihovnách byla zvenku ošuntělá. Místo do stoupy šly k nám do knihovny - za cenu starého papíru. Maminka sice byla velmi proti, ale my s tátou jsme prosadili svou. V prosklených vitrinách byly ty s hezkými hřbety a za dřevěnými dvířky ty dobré knížky.
    [;>)

    OdpovědětVymazat
  5. Víte, mě zas zarazil ten požadavek stáhnout knížku, prakticky jen pro jednu větu:"Milé děti, ti lidé byli cikáni!" z oběhu. (To tedy když, jak říkáte, si cikáni kocourka neupekli k obědu.)
    Budeme pro hyper-super-nad-korektnost teď zavírat knížky pod zámek anebo je budeme dokonce pálit?
    Proto jsem se ptala, co ministerstvo. Na webu jsem nic nenašla.

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud si pamatuji, "vzedmula" se tehdy "vlna vášní", "Čecháčci" byli nazváni rasisty a xenofoby, ale pak ti rozumnější představitelé Romů* věc stáhli, aby se ještě víc neznemožnili*.

    */ Těch, kteří si osobují právo mluvit za Romy a Cikány je strašně moc. Protože toto je dost výbnosný job. Jezdíte za státní peníze na různé mezinárodní konference, zprostředkujete rozdělování pomoci atd. Pro vyžírky terno. Jenže se čas od času pohádají, kdo má větší právo.

    **/ Je docela příznačné, že jsem ještě nepotkal ani jedny "výběrčí peněz" na Romy. Na slepce, invalidy, děti ulice, dětské prostitutky nebo rakovinu prsu (nepočítán sbírky na opuštěné psy a kočky) atd.jich potkávám za těch 1,5 km, které mám do Ústavu obvykle několik.

    OdpovědětVymazat
  7. Právě jsem si říkala, když ministerstvo stáhne knížku ze škol, budou obránci romů dál žádat, aby ji stáhli i z veřejných knihoven.
    A když se tak namlsají, budou třeba požadovat, aby odklidili do skladu i obrazy, které zobrazují cikány ne zrovna lichotivě. Jako na př. z Louvru a z římské akademie obraz Caravaggia, kde chytrá cikánka prstem svléká prsten na ruce naivního mladého pána, kterému věští osud z ruky.
    http://it.wikipedia.org/wiki/Buona_ventura_(Caravaggio_Roma)

    A kontroluje někdo činnost těchto obránců? Na příklad obranu Romů proti šikaně ve vlastních řadách? Jejich zneužívání velkými "bossy kmene"? Anebo se jejich činnost omezuje jen na udávání českého státu orgánům EU?
    Asi při udávání českého státu neriskují, že jim někdo rozbije hubu, jako při pokusu o zásahu do vnitroklanových záležitostí.
    Měly by se jim peněžní příspěvky zkrátit, když nevykážou podstatné výsledky ve zlepšení situace svých "obraňovaných".
    Totiž platit někomu, kdo pak na mne žaluje u EU, to se mi zdá být vrcholem blbosti.

    OdpovědětVymazat
  8. Informace,
    pokud je mi známo, tak toho Mikeše zachránil četník, který politicky nekorektně navštívil jejich tábor a pátral obecně po kradených věcech. K tomu cirkusu se dostal nějak jinak.
    K té nespoutanosti atd. Ona je to do značné míry pravda, oni nejsou zvyklí žít ve společnosti (včetně nejrůznějších omezení z toho plynoucích, která si my ani neuvědomujeme), a toho plyne i jejich extravagantní chování + vznik konfliktních situací.

    Autoři 18. a hlavně 19. století z nich více-méně vytvořili postavy odpovídající mýtu "ušlechtilého divocha" (který je nesmysl už proto,že ten "divoch" je spoután neméně konvencemi než civilizovaný člověk, jen jsou pro nás nepostřehnutelné, protože nevíme, na co si dávat pozor, abychom je viděli - a u těch Romů je to to samé).
    Pochopitelně, ušlechtilý divoch se dá snést coby postava z románu, ale soužití s ním je asi docela infarktózní záležitost. Velice hezky je to vidět na Mayových indiánkách: Zatímco Evropané ucvrkávali blahem nad líčením ušlechtilých "rudých bratrů", Američené věděli o indiánech své a nechávaly je chladné jak romány, tak i série filmů západoněmecké produkce. Asi stejný názor jak Evropané o těch Indiánech měli v Západní Evropě i na severoamerickém kontinentu na Romy, dokud se jim tam nenahrnuli.
    Mimochodem, až na 5 dílné vydání z nakladatelství Návrat vynechávají překlady a převyprávění Mayova stěžejního románu Vinnetou zajímavý detail: řezal tabák do své dýmky míru půl na půl s konopím. Ona to pro mírová jednání asi v principu úplně špatná věc nebyla, ale ten příklad mládeži ...

    OdpovědětVymazat
  9. Nevím, přesto že s nimi žiji, (cca 100 m od kostela sv. Josefa) jsou to většinou ti, kteří už jsou jenom "cikánského původu" ne Cikáni. Romové mezi nimi nejsou. Vím jen, že vajda nebo "cikánský král" (v republice jsou jen dva) má obrovský vliv na desetitisíce Cikánů. A dokonce se dá říct, že kooperují (kolaborují?) se státní mocí - pokud to ovšem sami uznají za vhodné. Už několikrát vydali "svého", když někoho zabil. Ty organizace (je jich určitě víc než deset a každá z nich tvrdí, že zastupuje všechny Romy) jsou jednak cikánské, jednak gadžovsko-cikánské kombinované. Podle mého pozorování rozhodně většinu Cikánů nezastupují. Bojím se, že ani menšinu.

    Mluvil jsem loni ve věznici v Heřmanicích s romským účetním, který v jedné takové působil. A potvrdil mi, že byl odsouzený za finanční podvody - a že přiznal jenom to, co mu bezprostředně dokázali. Naznačil, že má někde něco ulito stranou.
    Chytrý chlap, krásně zpíval, dokonce ty teskné cikánské texty sám psal a měl tamní vězeňskou komunitu (včetně několika bílých) na povel. Poslouchali ho ač nemuseli. Letos v létě ho pustí a slíbil, že se mi "odněkud" přihlásí. Tož jsem zvědavý, odkud.

    OdpovědětVymazat
  10. EK pocigán (pocikán)2. června 2013 v 15:55:00 SELČ

    Bez komentáře.
    http://www.hint.cz/fanys/fanys28.htm

    str. 4. pdf
    Ohavové!

    OdpovědětVymazat
  11. To ASP:
    Chemický mír! To je nápad. Překonat to už může jenom lobotomie.

    OdpovědětVymazat
  12. Je to naprosto tak. Kdyby revizoři chtěli pokutovat Cikána/Roma, tak dostanou takovou po ústech, že by si to pamatovali na celý život. U nás v okolí žije romská rodina, tedy ne tak strašně problémová, ale do práce rodiče nechodí, jsou na dávkách, ale alespoň nedělají bordel a rambajs. I to je úspěch. A brněnské ulici Cejl je třeba se vyhnout obloukem, je tam veliká koncentrace Cikánů/Romů...Jaký to kontrast vúči Vietnamcům. Ti jsou pracovití, ctižádostiví, vietnamské děti někdy prospívají lépe než české děti.

    OdpovědětVymazat
  13. Pergille,
    k tomu mýtu ušlechtilého divocha anebo přírodního člověka, jak ho nazýval Rousseau, který byl také jeho tvůrcem, jsem se dostala docela omylem. Přehlédla jsem totiž, že Kocourův článek má pokračování na další stránce, že stačí jen kliknout na titul.
    Dílo Rousseaua ovlivnilo evropské myšlení při nejmenším na celé století. Dodnes se jeho vykladatelé hádají, zda byl předchůdcem teorií totalitarismu anebo opravdový revolucionář, jehož ideálem bylo osvobodit člověka od okovů společnosti.
    V literatuře mýtus cikána, přírodního člověka se objevuje ještě někdy ve dvacátých - třicátých letech minulého století v novele Davida Herberta Lawrence The Virgin and the Gipsy (Panna a cikán) v jakési onirické transfiguraci toho světa. Dozvuky mýtu přírodního člověka, který žije svobodný a bouří se proti konvenční sobecké společnosti se ozývají, podle mého mínění, i v prvních povídkách Gorkého, jako na př. Stařena Izergil nebo Čelkaš, i když se nevztahují ke světu cikánů, ale k lidem žijícím mimo společnost anebo na jejím pokraji.
    Byla to samozřejmě literární utopie, která se skutečným životem cikánů neměla nic společného. A myslím, že ji dnes čteme jako svědectví o myšlení a náladách té doby a ne jako autentický historický dokument o tehdejší situaci.

    OdpovědětVymazat
  14. Jak se tak dívám, tak nám EK předvedl další žánr, který se zabýval tématem cikánů. A to ukázku literatury fakta. Úřední spis o nejčastějších přestupcích cikánů a návodu, jak postupovat na jejich znškodnění, případně prevenci.
    Tomu se říká literatura - dokument. Asi nejbližší skutečnosti.

    Snad jste se v Praze neutopili? Tady v TV ukazovali Vltavu, která hrozí rozvodněním a hovořili o 3 mrtvých a třech pohřešovaných.

    OdpovědětVymazat
  15. To není jen Praha Info.
    To jsou celé Čechy - tedy Kotlinka. Na Moravě a tu v dolním Slezsku je klid. Není to ale v Čechách dobré a bude to zítra ještě horší. Ale v Sasku a Dolních Rakousích jsou taky povodně. Dokonce i v Bavorsku. Myslím, že Evropani nějak rozzlobili Pána Boha. Já to jako nevěřící pes nemůžu posoudit, ale "z vonku to tak naozaj vyzerá".
    ===
    Co se týče té policejní příručky, tak její scan už tady roky koluje na Internetu. Tu rozsáhlejší, tu užší. Zajímavé je, že se jedná o scan několika různých výtisků té knihy. Čekám, kdy se někdo začne ozývat, že "Češi byli odjakživa rasisti a xenofobi". Ovšem jak se tak dívám na počínání EU v této oblasti, začínám si říkat: "Kéž by to byla pravda".
    To není, předpos*anost, vážení EU-Genossen, ale jak se ukazuje, předběžná opatrnost. [;>))

    OdpovědětVymazat
  16. Tady taky prší, říkali v TV, že jsou velké lijáky na severu, v Emilii a v Toskánsku.
    Nám tady zase svitilo celý den sluníčko.
    Heč, my jsme tu nikoho nerozzlobili.

    OdpovědětVymazat
  17. Ty panáky v EU s jejich hyper/super/ultra korekností nesmíte brát zas tak moc vážně.
    Podívejte se na neapolský a pak turinský lid. Když jim došla trpělivost, vypravili se s klacky na cikány, zmlátili je, vyhnali je a tábor zapálili. No a co dělala EU?
    V Toskánsku jim zas dali něco peněz, naložili je na autobusy a odlifrovali je zpátky do Rumunska. A tábory hned před jejich očima rozjezdili na maděru bagry.
    Češi jsou a vždycky byli až moc "korektní", pořád schoulení, aby se jako, tento, neřeklo, že jsou jako, tento, sto let za vopicema.
    To já tu klidně veřejně řeknu, že jsem xenofobka a rasistka. Ať mi pak někdo napadne, vynadám mu, že si to za klobouk nedá.

    OdpovědětVymazat
  18. Ale o Cikány tu přece nejde. Ti nejsou až tak nebezpeční. Prudí, někde víc, někde míň, ale stejný hyperkorektní přístup jako k nim má EU k muslimům. Ta paralela mě děsí veluce.
    Když se dívám na to, jak jsou ideologicky zpracováni bojovní seveřané, když norská žena cca 35 let řekne, že si dívka za znásilnění muslimy může sama, že nemá večer chodit městem bez mužského doprovodu, řže muslimové za to nemohou...
    Chytá mě z toho beznaděj. Cikáni jsou proti tomu fajn klucííí...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak, abych Vám pravdu řekla, ti seveřani si jsou s tím jejich humanitárním, multi/pluri/integro/kulturalizmem sami vším vinni.
    Tady noviny píšou, že model multikulturalizmu zkrachoval a že švédské událostí jsou jasnou výstrahou Evropě, že má s tím jančením přestat.
    Oni si to totiž všichni začínají jasně uvědomovat, nebudou zas tak zabednění ani v Norsku, i když zimou jim mozek pracuje pomalejc, jenomže teď nechtějí přiznat, že ten jejich "miglior sistema di welfare, del Paese più aperto e tollerante con l’immigrazione, spesso preso ad esempio da chi in Europa sosteneva la necessità di allentare i controlli alle frontiere" (nejlepší evropský systém welfare, jejich otevřenost a tolerance vůči emigraci, které byly dávány za vzor a uváděny jako argument pro uvolnění kontrol na hranicích) je všechno na kočku.
    Řečněním, a to planým demagogickým řečněním se tyhle problémy nevyřeší.
    Tady imigranti z Afriky zplundrovali celý ostrov, Lampedusu, který se živil turizmem, syn tam byl dvakrát na dovolené a přivezl fotky - samé květiny, bílé domečky a teď? Co tam mají teď ti lidé dělat? Žádné turisty už neuvidí ani lupou.
    A ke všwmu si ještě po Evropě myslí, že si ty Afričany Itálie tady nechá. Němci už protestovali, že jim přijelo několik set imigrantů z Itálie, že jim Itálie dá peníze na cestu a pošle je pryč. No, a? Když jim Evropa otvírala náruč a posílala sem své kontroly, spolu s těmi OSN, aby se tu Afričanúm neděla nějaká příkoří, tak ať si je teď vezmou k sobě domů. A drží hubu.

    OdpovědětVymazat
  20. Přečtěte si tohle:
    Terrorismo islamico in Europa: tre campi di Al Qaeda in Macedonia
    http://www.rightsreporter.org/terrorismo-islamico-in-europa-tre-campi-di-al-qaeda-in-macedonia/
    To uveřejnili před dvěma dny.
    Budeme si tak dlouho hrát ...

    OdpovědětVymazat
  21. Jako u u každé takové zprávy jsem velmi opatrný.
    Čekám na potvrzení aspoň od dalších dvou odlišných pramenů. Pokud by se zpráva ukázala jako pravdivá, bude třeba uvažovat, čí loutky to sedí v Bruseli. Takovou slepotu u bezpečnostních složek nepředpokládám. Musela by být nařízená - a pak pochybuji, že by se něco nevyneslo.
    ===
    Že by komunistická internacionála byla tak mazaná a pokoušela se nás, tábor multikulturalismu a polysexu rozložit pomocí vozembouchů? Myslí si snad, že je "pak" nějak ovládne?
    Klasik ovšem praví: "Duchů, jež jsem vyvolal, už se nezbavím!"

    OdpovědětVymazat
  22. Pámbu ví, co Vám google přeložil.

    OdpovědětVymazat
  23. Ve fyzice platí, že každá akce vyvolá reakci, každý tlak protitlak.
    U lidí je to stejné - jen to bývá fázově posunuto. Reakce je zpožděná.
    Někdy i o generaci. Tož tak.

    OdpovědětVymazat
  24. Kus viny ve vzájemných vztazích mezi Cikány a zbytkem společnosti je samozřejmě na naší straně. Protože z těch dvou stran jsme ta civilisovanější, tak možná o to větší díl odpovědnosti za to vše neblahé leží na straně naší. O tom by se samozřejmě dalo polemizovat i obsáhleji, ale asi to bude ten větší kus, protože oni sami od sebe a vlastními silami, by bez naší aktivní i pasivní pomoci, takový brajgl nadělat nedokázali. Zkrátka a dobře, v rámci krátkodobě výhodných zištných cílů a pohnutek části vyčůraných hajzlíků na naší i jejich straně, protože někdo potřeboval vykrást pod nějakou záminkou rozpočet, došlo k naprostému ignorování zdravého rozumu a spravedlivého a rovného přístupu stejného ke všem a pod falešnými záminkami došlo k zvýhodňování jedněch před druhými, což ale vede k tomu, že jsou Cikáni, procikánští aktivisté i mediální uřvaná sebranka, co se jich zastává, právem hodně nenáviděnou skupinou lidí. Čím víc se lže a křiví, tím víc to napětí a nenávist rostou.

    Cikánská otázka byla na území Čech a Moravy vyřešena Hitlerem drasticky, ale takřka definitivně. Jak tomu bylo dík slovenskému odtržení na slovenském území, si už nevzpomínám, asi jich tam ale přeci jenom přežilo o něco více. Díky poválečnému odsunu, nenapadlo ty bolševické idioty nic lepšího, nežli dovést kočovné hordy cikánů z Rumunska, Bulharska, Maďarska a já nevím odkud ještě odevšad a začali jimi osidlovat pohraničí. Opravdu dojemně "výborný" a "inteligentní" nápad, vyloženě "státnický" to počin, z jehož katastrofálních následků se nemůžeme vyhrabat dodnes. Tím tak trochu odpovídám i A.S.P na jeho polemiku o tom, zda náhodou za bolševika nebylo lépe. Nemyslím si, že tenkrát bylo lépe. Ano, v ledasčem to pro tupouny bylo jednodušší a snadnější, neboť o ně bylo všestranně postaráno, zejména byli-li ochotní probolševicky hajlovat, ale lépe rozhodně nebylo. Mnoha ekonomickými propočty je vidět, že dnes je úroveň cca 2x lepší než za bolševika, blbé je že z části na dluh, dík rozličným solárně a jinak alternativně energetickým, aktivistickým, mediálním, zeleným a dalším parazitům. Základy mnoha dnešních problémů byly zdárně položeny už tenkrát, toho dnešního cikánského například, my jsme na ty tradice dík bratrské pomoci z Bruselu a USA jen zdárně navázali. Na likvidaci Nejedlým toho, čemu se říkalo klasické vzdělání, jsme dnes zdárně navázali rozdáváním titulů každému tupounovi na počkání.

    Koncept multikulturalismu žalostně selhal. Je s podivem, že je dodnes někdo ochoten do téhle chcíplé kobyly rvát za stávajících podmínek vůbec ještě nějaké peníze. Zaseli jsme pořádný vítr a sklidíme nepochybně pořádnou bouřku. Čím déle to necháme tak, jak to je, tím katastrofičtější scénář nastane, až dojdou prachy, a přijde někdo, kdo začne vyhánět čerta ďáblem. Máme více nežli dobře nakročeno k něčemu hodně ošklivému a nehodláme s tím jen tak pro nic za nic přestat. Zatím tedy není otázkou, kdy nás Cikáni budou fackovat a oškubávat kdykoliv se jim zamane, ale jen jak rychle ten stav nastane.

    OdpovědětVymazat
  25. Pro Draka (pokud není vytopený):
    Ten problém je nejen založen, ale hlavně pokračuje stále rostouicí silou. Cizí kultura, cizí náoženství, které vůbec není s naší kulturou do Evropy prosakuje všemi možbnými cestami: Třeba tady nebo zde. Takže pravidlo více zdrojů zcela potvrzuje informace od Informace.
    Ale my se raději staráme, abychom nadměrně nevypouštěli kysličník uhličitý, protože velcí hráči (USA, CCCP, Čína) se k úmluvě nepřipojili - nehodlají si podkopat vlastní konkurenceschopnost. A řešíme "úsporky", bionaftu, "slunečníky a větrníky", procento žen ve vedení obchodních organizací a podobné "životně důležité záležitosti".
    Jak mnoho se to podobá zkáze Titanicu?
    Inu, zatančeme si ještě, voda zatím k palubě nedosahuje...

    OdpovědětVymazat
  26. StK:

    Neplavem. Někoho tím možná potěším, někoho připravím o dobrou náldu, naprosté většině to asi bude srdečně fuk. Těch prvních bude doufám přeci jen o trochu víc.

    Současnost:

    Faktem je, že ze současných problémů hýbajících Evropou, nejsou Cikáni a parazité na ně a kolem nich přisátí k rozpočtu evropskému a přes něj vlastně k těm národním, ani zdaleka tím problémem největším a nejpalčivějším.

    Nechápu dost dobře, proč fungují evropští a američtí politici, většinou tak, jakoby byli placeni z tureckých, egypstkých, saudských či albánských daní, ale bohužel, je tomu tak. Smutné, tragické, ale je to holý fakt. Místo aby hájili zájmy svých voličů a občanů, hájí zájmy těch, kdož těm občanům jdou po krku. Zda to dělají jenom proto, že tihle kraválisté a hrdlořezové umí tropit pořádný randál, tedy z blbosti a zbabělosti, nebo proto že jsou koupení, tedy pro peníze, to se z médií nedá určit, ale ve výsledku to vyjde nastejno, hrozí nám všem a to bez výjimky, že přijdeme nakonec úplně o všechno, o domovy i o krky. Pro tohle neexistuje jakákoliv omluva, za takovou zradu, jakou provádějí multikulturní padouši na vlastních lidech, by měla být kulka u zdi, kdysi jich pár schytal rumunský Ceausescu, už dlouho se bohužel nic takového nestalo, a začíná být pomalu ale jistě žádoucí, aby ho následovalo několik desítek dalších. Jediní politici v Evropě, kterým bych byl ochoten trochu věřit, jsou ti švýcarští a pak ještě několika málo "šílencům" jako je holandský Geert Wilders. Zbytek opravdu nemá větší hodnotu než ten rumunský Ceausescu a kdyby zmizel ze světa podobně rasantní metodou jako on, nechyběli by mi ani trochu. To si ti idioti myslí, že se s nimi budou vozembouchové mazat, v případě, že ten evropský prostor celý ovládnou? Jestli si to myslí, tak jsou hodně naivní. A jestli si myslí, že půjde někam odjet, tak jsou ještě naivnější.

    Zrovna Turecko, dokud se do něj neopírala média z euroamerického prostoru, aby polevilo s vojenskou diktaturou a bylo více demokratické, se díky těmhle idiotským snahám dostalo do situace, kdy se propadá k diktatuře islámské. Nebyla náhodou ta vojenská sekulární lepší? Stejně jako v Egyptě a Lybii. A to v Lybii jsem ještě kreténi pomáhali. Prý následkem destabilisace Lybie, se radikální vozembouchové vrhli na Mali. Takže Hollande má teď bolavou šišku mimo jiné i dík svému krátkozrakému předchůdci. Z Británie se ozývají idiotské hlasy s tím, že by se mělo pomáhat syrské opozici. Proč? Když už pomáhat, tak všem zúčastněným stranám, ať si vzájemně pořádně pouštějí žilou co nejdéle a je od nich co nejdéle pokoj.

    Nevidím to moc dobře, to co je po Evropě, to nejsou naši politici, to jsou až na pár výjimek buď totální zoufalci a nýmandi, to v tom lepším případě, nebo rovnou exponenti cizích zájmů, z čehož je silně podezírám a počet důvodů pro takové podezření spíš roste, než klesá.

    OdpovědětVymazat
  27. informaci:

    To, co tady u nás cikánohujerným kraválistům naštěstí neprošlo v případě Josefa Lady, se afrohujerným kraválistům úspěšně podařilo ve Spokojených státech. Tam už například nevycházejí nová vydání knih Marka Twaina, jako jsou například Dobrodružství Toma Sawera a Dobrodružství Huckleberryho Finna, a další. Se stalinsko hitlerovskou důkladností prý byly staženy i z veřejných knihoven. Stalo se tak proto, že slovník tam používaný prý kazí americkým černochům zažívání. Faktem je, že na váze od té doby nepochybně přibrali, k jejich škodě samozřejmě.

    Když se na to ale podívám vážně, tak se mi tahle hyperkorektní censura, která si nikterak nezadá s nacistickými či bolševickými vzory, ani trochu nelíbí. Zakladatelé americké demokracie se asi obracejí v hrobě a světoví lidožrouti, včetně vozembouchů se určitě radují a posíleni snadným úspěchem, určitě horečnatě přemýšlí, který další kus americké minulosti by zakázali, schovali, nebo rovnou vymazali z dějin a povědomí, případně ho aspoň upravili pro svou vlastní potřebu. Pěkné svinstvo. Opravdu se ještě dá hovořit o jedné z nejvyspělejších demokracií na světě? Já si myslím, že zrovna demokracie už to tam má za sebou. Teď je tam spíš hyperkorektní multikulturní diktatura, která se rádoby demokratickým slovníkem už jenom maskuje trochu dovnitř a o něco víc navenek.

    OdpovědětVymazat
  28. Draku,
    myslím, že nám všem chybí nějaký celkový pohled na situaci. Je těžké ho získat, a mám dojem, že ho má opravdu málokdo.
    A není to naši vinou, z nedbalosti nebo nepozornosti. Některé informace nebo úvahy se k nám ani nedostanou.
    Přečtěte si články předního amerického politologa Roberta Kaplana na WSJ. Úvahy z konce minulého roku.

    http://www.politicalnewsnow.com/2012/09/09/kaplan-the-saturday-essay-geography-strikes-back-wsj/
    http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323297104578174932950587010.html?mod=googlenews_wsj

    A pak čerstvou zprávu o výpravě islámských bojových skupin z Balkánu do Syrie na pomoc povstalcům.

    http://www.notiziegeopolitiche.net/?p=29385

    OdpovědětVymazat
  29. jen počkej........informace, na cestě ze Švédského multikulturstánu.

    http://www.cbc.ca/player/search.html?q=Gender+neutrality+Sweden&s=

    dobré zažití!

    OdpovědětVymazat
  30. Zakladatel a třetí prezident USA Thomas Jefferson řekl: „Zákony, které zakazují nošení zbraní, jsou takové povahy, že odzbrojí pouze ty, kteří nejsou odhodláni ani nakloněni páchání zločinů. Takové zákony činí věci horšími pro napadeného a snadnějšími pro útočníka, slouží spíše ku podpoře než k zabránění vraždám, neboť neozbrojený člověk může být napaden s větší sebedůvěrou než ozbrojený.“

    BRAŇME SE, Duchc..-ov

    OdpovědětVymazat
  31. Dotaz, přídavný motor na kolo,výrobce, dodavatel, kdo montuje, cena ? Zkušenosti?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  32. No results were found.

    Šaškoune jeden vobecná!

    OdpovědětVymazat
  33. To EK (elektrické kolo):
    Napíšou mi na mail, tohle asi ostatní zajímat nebude.

    OdpovědětVymazat
  34. Před krátkou chvílí jsem Kocourovi poslal mail s krátkým textíkem k aktuální problematice. A tohle by se k tomu možná hodilo jako fotogalérie:
    http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=domaci&c=A130604_115059_domaci_jav

    OdpovědětVymazat
  35. Ty fotky ze záplavy jsou hrozné. A odkud se ta voda bere? Z ledovců, co roztávají?

    MMch k tání. Viděli jste někdy potomky/yně hrdých Vikingů, když jejich komplexy a mindráky roztají pod horkým jižním sluncem? Lepší se obloukem vyhnout.

    OdpovědětVymazat
  36. Nádherný obšírný všestranný rozbor, úvaha, přehled. Taková snaha, a doložená, o objektivitu a upozornění na aspoň některé příčiny se hned tak nevidí.
    A přečtěte si ten příběh ze samoobsluhy pod tím článkem o šéfovi mosteckých policistů!
    Pedrův odkaz mi nějak nelze otevřít.
    Ale to tolerování jedné, a právě nejpochybnější, skupiny obyvatelstva v MHD tam, to přece nejde! Prostě nejde a hotovo. To nesmí být.
    Mně se to mluví, když su z bílého města, jasně...

    OdpovědětVymazat
  37. Pedro,
    neúnavný Google, který mě pořád informuje o všem možném, takže to ani nestačím sledovat, mě upozornil na tuto knihu:
    G. M. Veselý, F. Staudek, La resistenza cecoslovacca in Italia 1944-45. Una pagina poco nota in Italia mostral’epopea, di un corpo militare che sostenne con tutta la sua forza ed intelligenza la nostra liberazione.
    Saggi perla resistenza europea, Jaca Book, Milano 1975.
    Kniha není nikde v prodeji, jak jsem již viděla v různých knihkupectvích on line, ale našla jsem tuto informační zrávu o jednom z autorů.
    http://www.quaderniclarensi.it/index.php/quaderniclarensi/article/download/7/9

    Kromě toho najdete ukázky na
    http://books.google.it/books?id=uY9C0_zUlgoC&pg=PA81&lpg=PA81&dq=esercito+ceco+in+italia+1944&source=bl&ots=y2aN19nBS1&sig=J6srVBC2fKEHf1tXWiNqsWZZGys&hl=it&ei=UMwwTMicK-DgsAbLva22Ag&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBUQ6AEwAA#v=onepage&q=esercito%20ceco%20in%20italia%201944&f=false

    Nevím, jestli vyšla i v češtině. Třeba Vás bude zajímat.

    OdpovědětVymazat
  38. !Málo známá stránka..." - no to by mě eminentně zajímalo! Jako mne vždy fascinovaly legionáři. A ti italští měli občas strašný osud. A když jdu po Poříčí, vždy si přehlížím na té bance ty nádherné reliefy - magistrála, Doss Alto atd... Pár desítek jsem jich poznal. A tohle je jistě skoro neznámé, řekl bych.

    OdpovědětVymazat
  39. Informace, jako vojáček jsem se kdysi dostal do vojenské nemocnice v Karlových Varech. A na pokoji jsem ležel se starým (no tehdy pro mě každý, komu bylo víc než 40 let, byl starý) kapitánem. Byl to Slovák, už notně prošedivělý. Vyprávěl mi svůj životní příběh. Ve zkratce: nejdřív sloužil na východní frontě. Když se Němci "domákli" toho, že jejich jednotka chce dezertovat k partyzánům, tak je odzbrojili a poslali jako pracovní jednotku do Itálie. Nakonec se dostal k americké armádě postupující Itálií k severu a s ní se vrátil do vlasti. Ale ty jeho zážitky - pokud možno brzy je tady uvedu. On už asi bude na pravdě boží, přece jenom je to víc než 45 let.

    OdpovědětVymazat
  40. Kromě jiného jsem objevila, že mi neúnavý google uložil do své speciální schránky knih a dokumentů i odkazy na situaci v městečku Libochovice za protektorátu.
    Proč, to nevím, ale je to zajímavé. To asi měl být, podle googla, materiál k diskuzi o přednášce Kamase na sudetoněmeckém srazu.

    Pravda o letech 1938 - 1948 v Libochovicích
    http://noviny.libochovice.cz/index.php?cat=68
    Libochovice do konce roku 1945
    http://www.libochovice.net/libochovice_11.html

    Takže Libochovice patřily k Protektorátu a Litoměřice k Reichu?
    Kde probíhala tenkrát hranice?

    OdpovědětVymazat
  41. Sáhl jsem po svém Grosser Volksatlasu z roku 1940 a pořídil snímek na listu 33. Určitě by se to dalo najít někde na googlu, ale takhle je to rychlejší. Ano - Leitmeritz se nacházely na území Sudetengau, Libochowitz ležely na území Protektorátu Böhmen und Mähren. Pošlu ten snímeček Kocourovi. Nezkomprimovaný, aby se snad neztratily detaily.

    OdpovědětVymazat
  42. Díky, Pedro.
    A podle čeho pak vedli tu rozdělovací čáru mezi Sudety a českými zeměmi? Podle složení obyvatelstva anebo podle toho, jak se to hodilo?
    Libochovany jsou dnes v okrese Litoměřic. Bylo v Litoměřicích tenkrát víc němců jak Čechů?
    Pokud jde o Lebensraum, měli Němci tenkrát tolik volného prostoru na Sibiři!

    OdpovědětVymazat
  43. Jo, staré atlasy - nevyčerpatelný zdroj všeho kdykoliv... Mám Velký Ottův atlas z roku 1919, ovšem připravovaný a částečně dokonce vytištěný před převratem, dokonce před válkou. Už jej obdivovali i archiváři. Kdepak, nedám. Stejně jako třeba obrovského koženého Webstera, stejně starého.

    OdpovědětVymazat
  44. No oni už tehdá nějak tušili (měli ánunk, kapišto?), že se jim in Sibirien nebude, nebude líbit tak jak in Böhmen und Mähren...
    Dělicí čára se vedla podle procenta Germánů a na těch místech, kde se to hodilo (Berlínu), se mir nichts, dir nichts zařízlo blitzschnell i dál. To Ádovo řvaní, že nechce do Říše ani jediného Čecha, nějak při praktické aplikaci vyšumělo... Speciální osud mělo Hlučínsko (Hultschiner Ländchen), přičleněné ihned přímo k Říši, tedy k Niederschlesien. Na ja... sind ja Sachen. Na is´schon hin - aber es waren ja Zeiten, Herschoft´n... Ach, mein lieber Augustin -

    OdpovědětVymazat
  45. Pokud jde o Anglickou obranno ligu, otírá si o ni hubu paní N. Prý to jsou fotbaloví chuligáni.
    Proč se tak rozhořčuje?
    Viděla to video? Obíhalo po všech novinách!
    Neměla by se spíš rozhořčovat nad tím, že protestní pochod organizovala jen EDL a ne i jiné politické strany?

    OdpovědětVymazat
  46. 2 Informace: O odborné vyjádření ohledně té hraniční čáry požádám historika, víte kterého. Co si tak k této věci pamatuji, tak byly použity údaje ze sčítání lidu, mám takový dojem že nějakého provedeného před WWI. Ale necháme to na odborníkovi, který se této problematice dlouhá léta věnuje.
    2 Kocour: Pokud by byl zájem o nafotografování čehokoliv z toho atlasu, mohu provést, samozřejmě v lepší kvalitě.

    OdpovědětVymazat
  47. Co jsem to napsal. K O b e r s c h l e s i e n , natürlich. T a k pitomý zas nejsu.

    OdpovědětVymazat
  48. 2 Informace i ostatní: K vylíčení situace kolem vymezování hranice území, které měla Československá republika předat Říši (a která se pak stala hranicemi tzv. Protektorátu Böhmen a Mäheren) - cituji z knihy Kural, Radvanovský: "SUDETY" Pod hákovým křížem (Albis International 2002): "Proto také (Hitler) při další schůzce 22. září v Godesbergu předložil překvapenému (a konečně i znechucenému) Chamberlainovi mnohem větší územní nároky, než ve svém alpském sídle. Neomezil je už pouze na oblasti s německou většinou na základě současného stavu, ale zahrnul i ty, ve kterých měli Češi většinu - dokonce i podle nekorektního sčítání z roku 1910 to totiž uplatněním kritéria tzv. obcovací řeči umožnilo ekonomicky pozičně silnějším Němcům vykonávat na své české podřízené neoprávněný a poměry zkreslující nátlak ve prospěch němčiny) - avšak bylo plně v souladu s příštími záměry.
    …….
    Prvním a ústředním bodem sporu se stalo vymezení tzv. V. pásma, jehož podstatou byla linie vytyčená Hitlerem v Godesbergu. Československá delegace zastávala názor, že by kritériem pro odstup území měla být 50 %, resp. 75 % německá většina dle sčítání z 21. září 1938, které jako jedinou přijatelnou variantu přijala pod nátlakem nočního ultimáta ze strany Anglie a Francie pražská vláda. Hitler však nyní smetl tuto koncepci rázně se stolu. Prohlásil naopak za jedině možnou linii godesberskou a za jediné kritérium majority 51 % německou převahu podle sčítání z roku 1910, resp. podle statistického odhadu z roku 1918. V dalším jednání podporoval italský velvyslanec kritérium podle německých představ. Před tím britský a francouzský zástupci ve výboru po chabém odporu posléze kapitulovali, zejména když Hitler pohrozil, že přemění nynější odstupovou linii v linii vojensko-strategickou. …."
    c.d.n.

    OdpovědětVymazat
  49. Pokračuji: Situaci kolem tzv. obcovacího jazyka - mnoho Čechů při sčítání r. 1910 uvedlo jako obcovací jazyk němčinu. Nejedná se o mateřský jazyk, ale o jazyk ve kterém je příslušný jedinec schopen mluvit, příp. jednat s úřady. Ovšem že by tak činili čeští Němci, srdečně pochybuji.
    A ještě několik odkazů: http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-krvava-leta-1938-45-cast-4-dzx-/p_spolecnost.asp?c=A111102_194607_p_spolecnost_wag
    http://www.listy.cz/archiv.php?cislo=073&clanek=030718
    http://dalsimoravak.wordpress.com/2011/12/14/moravska-narodnost-v-rakousko-uherskych-scitanich-lidu/

    OdpovědětVymazat
  50. K tomu, co píší pánové Kural a Radvanovský - takto popisuje tehdejší události oficielní česká historiografie. Ovšem pánové Krystlík, Kamas a Beer by nám zajisté vysvětlili, že to tehdy bylo úplně, ale úplně jinak. A pan Bohumil Doležal by je za jejich snahu otevřít nám oči neprodleně pochválil.

    OdpovědětVymazat
  51. Díky, Pedro,
    to, co říkají pánové Krystlík, Kamas a Beer a pan Doležal mne zajímá jen relativně. Je celkem jasné, v čím zájmu mluví.
    Mne zajímaly dokumenty. Našla jsem na italském webu historii mnichovských jednání i s mapkami
    http://www.alieuomini.it/pagine/dettaglio/documenti,11/la_crisi_dei_sudeti_ed_il_patto_di_monaco,138.html
    a pak americké stránky Avalon Project, kde jsou uvedeny protokoly jednání.
    http://avalon.law.yale.edu/subject_menus/munmenu.asp
    Tam se hovoří i o nějakém lidovém referendu/plebiscitu v některých zonách. Ale od toho se pak upustilo, že?
    Nejsem historik a tak mám o tom období jen povšechné znalosti, takže mne výše mínění pánové nutí najít něco víc. Jinak bych Vás neotravovala.

    OdpovědětVymazat
  52. Malá technická poznámka (ad Informace včera ve 22:19):
    Libochovice leží cca 18 km na jihovýchod od Litoměřic, na Ohři. http://cs.wikipedia.org/wiki/Libochovice_(z%C3%A1mek)
    Narodil se zde Jan Evangelista Purkyně
    Libochovany pak se nalézají severozápadně od Litoměřic, na pravém břehu Labe, po proudu od Litoměřic do Ústí nad Labem. http://cs.wikipedia.org/wiki/Libochovany
    Při jízdě vlakem z Prahy do Ústí (po lecém břehu Labe) jsou protějším břehu na vrcholu kopce nad Libochovany vidět 3 kříže - tzv. Kalvárie.

    Jinak se záplavami mají své smutné zkušenosti obě obce:
    Libochovany
    http://www.libochovany.cz/povodne/ds-5803/p1=6411
    http://vismo.obce.cz/libochovany/vismo/galerie2.asp?u=8310&id_org=100176&id_galerie=2994
    Libochovice
    http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/povodne-2002-17-srpen-po-namesti-pluly-lodicky-20120817.html
    http://www.libochovice.cz/index.php?art=3628

    OdpovědětVymazat
  53. K výše položené otázce ve věci plebiscitu cituji z uvedené publikace:
    Příslušná pasáž z Mnichovské dohody: Mezinárodní výbor uvedený v § 3 určí území, v nichž se má provést lidové hlsování. Tato území budou až do skončení lidového hlasování obsazena mezinárodními jednotkami. Týž výbor určí způsob, jakým se má lidové hlasování provést, přičemž bude vycházet ze způsobu hlasování v Sársku. Výbor stanoví rovněž den, kdy se lidové hlasování bude konat, tento den nesmí být pozdější než konec listopadu.

    Autoři pak píší: V souvislosti s územním rozšířením německého záboru se začala měnit i druhá záležitost podvýboru "C" - otázka plebiscitu. Po rozšíření uvedeného záboru totiž plebiscitní území prodělalo takovou odtučňovací kúru, že na tento princip, pro který nehorovali ani Italové, Britové a Francouzi, už mohli rezignovat i Němci, kteří ohlásili, že se nebudou stavět proti opuštění plebiscitu. Ten definitivně padl na osmé plenární schůzi mezinárodního komitétu dne 13. října. …………
    Von Weizsäcker přišel na osmé plenární schůzi mezinárodního komitétu 13. října s dalšími požadavky ve věci úprav hraniční čáry, které se opíraly většinou o smyšlené žádosti německých obcí, ponechaných původně mimo V. pásmo. Tak se stalo, že posléze byly Německu přiřčeny i okresy s českou většinou, a to bez už odepsaného plebiscitu, který ve prospěch Německa nahrazovala ad absurdum roztažená poslední verze V. pásma. Do něj bylo takto zahrnuto celkem 315 obcí s českou většinou podle sčítání z roku 1930 a 251 podle sčítání z roku 1910 (!).

    OdpovědětVymazat
  54. P.T. čtenáře prosím, aby si v prvním úryvku textu uvedeném v 9:42 doplnili vynechanou závorku - ....podle nekorektního sčítání z roku 1910 (to totiž uplatněním ...
    Celá publikace je značně rozsáhlá (546 stran). Já ji mám zapůjčenu od dcery. Pokusím se po antikvariátech (ovšem moc nadějí si nedělám) sehnat další exemplář a odeslat ho již odzkoušeným způsobem do Itálie.

    OdpovědětVymazat
  55. Padro,
    taky jsem si nakonec všimla, že si ty dvě obce pletu. Neznám totiž ani jednu. Ale ty fotky z Litoměřic jsou z r. 2002. Teď v novinách nic o záplavě ve městě nic nepíší.
    Tady je zas horko, úplné léto. Prší občas jen na horách.
    Takže za nedlouho začnou nářky, že jim uschlo obilí na polích pro nedostatek vody.
    Zato Rakousko je pod vodou a čekají záplavu v Bratislavě a v Budapešti.

    OdpovědětVymazat
  56. Ad Obcovací jazyk: včera jsem tu něco umístil, ale asi jsem si to jenom myslel. Takže:
    Tzv. Umgangssprache. V 19. věku byl jako její český ekvivalent zaveden pojem obcovací řeč, nepříliš jednoznačný,nepříliš šťastný, ne zcela a každému srozumitelný. Z toho vyplývá nepřesnost, čti nespolehlivost údajů z něj vycházejících. Ovšemže to není totéž jako jazyk mateřský = slyšený dítětem už od miminka od rodičů. V angl. mluvících zemích se užívá v práv. a hist. souvislostech colloquial.
    K tomu je vždy třeba mít na paměti nešťastnou dvoudomost Moravanů. Národnost: česká, moravská - ? To podstatně zkresluje výsledky rovněž.
    O rakouském zbytku Slezska nemluvě.
    Placet?

    OdpovědětVymazat
  57. Pedro,
    jste skutečně velice hodný a nevím, jak Vám poděkovat za Vaši ochotu.
    Kniha musí být skutečně podstatná pro poznání událostí té doby. Viděla jsem podle publikací, že prof. Radvanovský se na toto období specializoval, tedy píše s hlubokou a promyšlenou znalostí problémů a historických faktů.
    Knihu neshánějte, byla by to asi marná námaha. Jeden můj známý, historik, slíbil, že mi ji obstará třeba cestou mezinárodní půjčky, budu-li ji potřebovat.
    Já zase nejsem povoláním historik a do debat o českém pohraničí a protektorátu mě zatahují jen výroky oněch výše zmíněných pánů, zřejmě placených za svou "revizi" dějin.
    Tak ještě jednou vřelý dík za Vaši nabídku. Budete-li potřebovat něco Vy, napište, bez ostychu a ceremonií. Ráda Vám pomůžu.

    OdpovědětVymazat
  58. Jenom tak zkušebně jsem se zastavil u známého antikváře (jeho tchán se kdysi kamarádil s mým tchánem) s dotazem, zda by se nepokusil sehnat ty "Sudety pod hákovým křížem". Pokusí se, ale moc nadějí mi nedává. A k tomu tématu hranice mezi Sudetengau a protektorátem pár slov výše zmíněného historika: Hranice předválečných politických a správních okresů se v některých
    případech zcela nekryjí s hranicemi okresů po roce 1960. Ani
    Roudnicko tehdy nespadalo ještě pod Litoměřice, Štětí bylo např. ve
    správním okrese Dubá apod., Terezín byl v protektorátu (hranice byla u terezínské křižovatky). U Litoměřic to bylo opravdu složitější, po Mnichovu nebyl okupován celý okres, tady byly dokonce rozdělené i některé
    konkrétní obce.
    Tož tak.

    OdpovědětVymazat
  59. Pedro,
    právě dávali na History Channel Sky dokumentární film Hitler's Explorers
    Gipfelstürmer und Wüstenfüchse
    http://contentsales.orf.at/show_content.php?hid=8&filter=0&sub_filter=0&mpi_id=74416
    Ti nacisti byli cáklí na hlavu. Hledali v Andách a v Tibetu své arijské prapředky, co se tam uchýlili po zániku Atlantidy!!!
    Nenacházím slov. Teprv si začínám uvědomovat to světové šílenství, jeho rozsah.

    OdpovědětVymazat
  60. 2 Informace: Stačí si přečíst od Bergiera a Pauwelse Jitro kouzelníků. Nemáte? Včera v Antikvaríátu jsem jedno viděl. Já to koupil kdysi v 60. letech. Později jsem to půjčil kolegovi v práci, ten dalšímu, ten dalšímu. A už jsem se nikdy nedopátral, kde ta kniha skončila. Tehdy jsem nedoufal, že by ještě někdy mohla vyjít. Čas však oponou trhl a Jitro kouzelníků vyšlo znovu. Tak jsem ho zakoupil a vložil do knihovny (a už nikdy neotevřel - to první přečtení mi stačilo).

    OdpovědětVymazat
  61. U - říká vám něco Welteislehre a Hohlweltlehre?
    Po prvním lapání po dechu nad prvními popisy u dr. Součka se mi 71 v jedné brn. knihovně podařilo dostat do ruky něm. knihu zvěstovatele tohoto učení(?).
    Něco t a k šíleného, neuvěřitelného, paranoidního - a aby tomu věřila špička velikého vzdělaného národa a vše tomu přizpůsobovala - to by nešlo vymyslet.
    Do Tibetu byla přece vypravena výprava SS. Snad s tím měl co dělat i Harrer (Sieben Jahre in Tibet).
    Jeho svatost by asi věděla víc.
    Někdy věřte pouze tomu nejšílenějšímu.

    OdpovědětVymazat
  62. No a kdo si vzpomene na masívní státní podporu výzkumu paranormálních sil? Celý vědecký ústav na to byl v Československu zřízen. Zkoumala se telekineze, telepatie a věrchušce (straně a vládě) byly dlouhá léta předkládány zfalšované zprávy.
    Nebo případ Mičurin u našich bratří z východu. Tyhle "víry" pak byly opouštěny většinou velmi tiše - nikdo není rád, když je za hejla. Takže bych se na "Rytíře kulatého stolu a honbu za Svatým Grálem díval podobně. Nebo německé teorie o "Dutozemi" uvnitř naší matičky. A to už prosím byly gravitační výpočty s naprostou jistotou schopny tuhle šílenost vyvrátit. Ale vymlouvej někomu jeho víru.
    Nebo zajímavá věc: Když jsem byl dítě, obecně se věřilo, že vesmír je plný zvláštní nehmotné látky, éteru, která může za šíření radiovln a světla. Dodnes se říká, že "někdo něco vypustil do éteru". Pak se éter odborně zrušil, vymyslela je vlnově-částicová teorie, kde éter netřeba. Teď zase vědci hledají temnou hmotu a temnou energii, protože jim neštymují výpočty rozpínání vesmíru. Než aby přiznali, že systém výpočtů je ze zatím neznámých příčin vadný, raději hledají podobné číčoviny. Možná se ještě dožiji toho, že někdo najde chybu v gravitačních teoriích a s hledáním něčeho, co není nijak vidět, jen to má gravitaci přestanou. Éter...
    No a vidíte - "black hole" se mi jevila od začátku jako pravděpodobná záležitost. Mělo to logiku. A už je pozorováním několik černých děr potvrzeno.

    (Do toho nepočítám černé díry v našem hospodářství. To je zase jiná pohádka.)

    OdpovědětVymazat
  63. Ty přenosy myšlenek na dálku zcela vážně vědecky zkoumal ve svém ústavu bývalý ministr školství Kahuda. Definoval nehmotnou částici, tzv. mention, který tyto jevy umožňuje. BTW: Před nějakou dobou jsem četl, jak někdo na základě analogií z mikrosvěta (proton - antiproton, elektron - antielektron, ...) vyvodil, že pokud existuje mention, tak analogicky musí existovat demention. A v případě pana docenta Kahudy pak že zřejmě došlo ke zvýšenému výskytu dementionů.

    OdpovědětVymazat
  64. Demention! Né - !!!
    Jó?!
    Ale nezmiňoval se o něčem takovém už sám Cimrman?
    Mrknu se.

    OdpovědětVymazat
  65. Tak si ráno otevřu PC, abych našla nějaké informace o Jitru kouzelníků Bergiera a Pauwelse. Přišla jsem při tom hledání na knihu Franze Wegenera: Das atlantidische Weltbild. Nationalsozialismus und Neue Rechte auf der Suche nach der versunkenen Atlantis; Kulturförderverein

    Ruhrgebiet e. V., 22003.
    http://web.archive.org/web/20090430210324/http://www.kfvr.de/atlantis.html
    Která byla přeložena do italštiny jako IL TERZO REICH E IL SOGNO DI ATLANTIDE
    http://www.edicolaweb.net/libs212i.htm#identificatore2
    V italském odkazu jsou i dvě kapitoly knihy na ukázku. Jedná se o přehled různých teorií o existenci velkého ostrova nebo pevniny, který byl zničen dopadem meteoritu. Píše o ní Platon ve svých dialozích Timeo e Crizia. (bližší na wikipedii)
    Nacisté zneužili tohoto mýtu pro podporu svých rasistických teorií a své hrůzné rasistické praxe.

    Pak jsem přešla na dnešní noviny. A co tam najdu? Šamanův článek na Psu "Konec pohádky o EU", kde píše o rozhodnutí evropského parlamentu nepodpořit požadavek vyjímky z evropské Listiny práv Benešových poválečných dekretů.
    Na Lidovkách zas článek "Merkelová: Bez nacismu by k vysídlování nedošlo", kde se hovoří o slavnostním zahájení stavby památníku vysídlení milionů lidí v Evropě ve 20. století. "Ten má podle Merkelové jako "viditelné znamení" připomínat i utrpení více než 14 milionů Němců, kteří po druhé světové válce ztratili svou domovinu ve střední a východní Evropě. Bez nacismu a jeho expanzivní politiky by se to ale nestalo, zdůraznila kancléřka."
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/merkelova-zduraznila-pricinnou-souvislost-nacismu-a-vyhaneni-pvk-/zpravy-svet.aspx?c=A130611_193931_ln_zahranici_kys
    Snad by bývalo bylo na místě, kdyby kancléřka připomněla celkový počet lidských obětí za druhé světové války, která by se taky "nestala bez nacizmu a jeho expanzivní politiky".
    Pro osvěžení paměti uvádím:
    World War Two - Statistics & Data
    http://www.historyonthenet.com/WW2/statistics.htm

    Když se chce účtovat s minulostí, musí se účtovat s minulostí celou, se vším, co se odehrálo. Předkládat účty za násilně přesídlené do jiné země a také za všechny ty přesídlené natrvalo do matky země.
    Jinak se budeme točit stále jako v začarovaném kruhu.

    Jako dodatek ze včerejších italských novin: Ue,Berlusconi: Braccio ferro con Merkel o meglio scomporre euro (EU, Berlusconi: arm-wrestling s Merkelovou nebo rozbít euro).
    Neříká to také něco o tom začarovaném kruhu?

    OdpovědětVymazat
  66. Jakube, geniální všeuměl Jára da Cimrman těžko mohl znát geniálního myslitele prof. RNDr. PaedDr. Františka Kahudu, CSc. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Kahuda). Setkat se s ním mohl pouze jako s malým chlapcem před WWI, kdy ovšem k epochálnímu vynálezu tohoto dnes již prakticky zapomenutého génia (myslím tím samozřejmě pořád profesora Kahudu) scházelo půl století. Bohužel Cimrmanův intelekt nebyl až tak vysoký, aby na onu přelomovou myšlenku o mentionech přišel sám.

    OdpovědětVymazat
  67. Jednu Kahudovu přednášku jsem navštívil a byl to nezapomenutelný zážitek - včetně opovržlivých pohledů, které na nás vrhal jiný divák, když jsme se chechtali příliš nahlas.
    Podle Kahudových experimentů jsou senzibilové schopni proudem mentionů zastavit Crookesův mlýnek. Z toho, že ho zastaví, podle Kahudy plyne, že mentiony přenášejí zápornou energii a mají tedy zápornou hmotnost a pohybují se nadsvětelnou rychlostí.
    On ten Crookesův mlýnek je pěkná věcička; onehdy jsem ho viděl za výlohou na rohu Na Perštýně a Bartolomějské, ale zastavit silou mentionů se mi ho nepodařilo.

    OdpovědětVymazat
  68. Tak tu účast Z.Ž.na senaci / přednášce hořce závidím. Taková přednáška je určitě lepší, než návštěva "profesionálního" senzibila. To je dost drahá zábava. (Nechali jsme ho hledat kabely ve zdi.) Ale člověk musí udržet vážnou tvář. Těch pěti stovek nelituji byla to téměř hodina nádherných experimentů a žiji z toho zážitku dodnes.
    ===
    A druhá věc: Crookesův mlýnek. Viděl jsem ho kdysi v Itálii v obchodě s "neuvěřitelnostmi" (pavouci do čaje, červi do polévky, prdící opolštářky na židli atd.) a ani nebyl tak drahý. Ale nešel rozumně zajistit na doby dopravy a bál jsem se, že ho nedovezu celý. Ale měl jsem to zkusit, měl...

    OdpovědětVymazat
  69. X Ano, Wegener, toho jsem včera měl na mysli, jeho knihu jsem nevěřícně tehdy otevřel a hltal.
    X Na rohu Perštýna a Bart.? To musí bohužel být omyl. Tu budovu s nádherným kubisticky laděným portálem znám důvěrně zvenku aji zevnitř. Patří jisté centrální celostátně důležité instituci, které velí jeden mně blízký maník. Ale honem mi/nám sdělte, kde tu věc lze dostat. A co to vlastně je?
    X No - vývoj z kom. aparátčíka v mystika a chudáka není ojedinělý, uvědomte si: tvrdošíjná víra v leninsko-stalinské či ty dnešní módní fantasmagorie - to je to stejné v bleděmodrém(*). Vyrůstá to z téhož duševního založení, dispozic, podkladu. Dokonce je to, řekl bych, zákonité... a smutné. Pokud tedy taková individua litujeme, že, ehm.
    *Jak by to bylo talijánsky, sím?

    OdpovědětVymazat
  70. Jakube, řeklo by se to asi takhle:
    "in una versione un pò diversa"
    Nic jiného mi nenapadá. Pořád říkám, že neumím překládat. Mám ty jazyky jako oddělené přehrádkami.

    OdpovědětVymazat
  71. Sta bene. Non e successo niente. E ovvio. O.K.

    OdpovědětVymazat
  72. To sou věci! Je to jedna z přečetných věciček, o kterých jsem dosud neměl ánunk. A dá se to pokládat, cum grano salis, za perpetuum mobile?

    OdpovědětVymazat
  73. Díky za tip, Zdeňku,
    zkusím si to u Skleněné Bohemky nějak objednat. Když mi nevyšlo (po šedesáti letech intenzívního technického vývoje akumulátorů) to elektrokolo, tak aspoň tenhle VĚTRNÍK.
    Čáp alkoholik tu byl kdysi v prodejně "Sklo-porcelán" za výkladem, avšak princip byl (při velké pozornosti) odhalitelný, tak mě tak hodně nezaujal.
    Donedávna jsem se domníval, že se uy C-mlýnku jedná o tlak fotonů. Teprve pár let znám krutou pravdu. Vakuum nesmí být dokonalé.

    OdpovědětVymazat
  74. Tak to Jitro kouzelníků jsem si dneska přivezl z antikvariátu. Je to stejné vydání, jako už mám doma - tedy 2. - reprint z roku 1990. A ty Sudety pod hákovým křížem pan antikvář shání. Pokud by neuspěl, zkusil bych to ještě přes autory.

    OdpovědětVymazat
  75. Při "úklidu" v počítači jsem narazil jsm na jeden zajímavý mail z loňského září (tehdy jsem pro časové zaneprázdnění část došlé pošty "uklidil" s tím, že si ji přečtu později. A to později je teď).
    Přeposlal jsem ho Kocourovi, pokud by chtěl jeho obsah uveřejnit jako samostatný příspěvek, tak ať požádá jeho autora o svolení s uveřejněním. Pokud by to však považoval za zbytečnou komplikaci, uvedl bych jeho obsah tady v diskusi. Je v něm varování proti jednomu jednoduchému, avěak účinnému "fíglu" zlodějů na parkovištích u nákupních středisek. Já už zažil, co to je najednou být bez všech dokladů - ráno při odjezdu na dovolenou! Rodina odjela beze mne vlakem a já obíhal úřady. Naštěstí jsem přišel jen o náprsní tašku, sloužící zároveň jako peněženka. A druhý den u mne zazvonil člověk, který tu náprsní tašku našel odhozenou v křoví, s doklady, ale samozřejmě bez peněz přichystaných na dovolenou. A já po vyzvednutí potřebných peněz v bance mohl odjet za rodinou. Ale když zloděj s doklady sebere i klíče od bytu, tak je na malér zaděláno. Než se člověk z policie dostane domů, tak může mít v bytě "vybíleno".

    OdpovědětVymazat
  76. Ono když se vám taková věc stane v sobotu ráno, tak je "vymalováno". Úřaduje jenom policie, kde můžete nahlásit ztrátu a pak musíte počkat do pondělka, kdy úřaduje městský úřad. Místo "občanky" se dá jet s pasem, místo "malého techničáku" se dá jet s velkým, k "zelené kartě" má každý doma duplikát - řidičský průkaz ale ničím nenahradíš.

    OdpovědětVymazat
  77. Ano, jak říká Pedro, skoro všechny doklady by nějak šly nahradit. Řidičák se ale opravdu nahrazuje blbě. Možná, že by člověk mohl jednou za rok absolvovat onu "pakaránu" a nechat si vystavit mezinárodní řidičák, ten se obvykle vystavuje na rok. To je taková ta věc, co jí občas chtějí v zemích, jam já bych buď vůbec nejel a když už ano, tak ne autem, ale bombardérem. Navíc mám takový neodbytný pocit, že ten mezinárodní řidičák bez národního neplatí, takže je to vlastně kus papíru pravděpodobně úplně k ničemu a jako náhradní řidičák to asi nebude k ničemu. No a teď k tomu všemu, jeho vydání chvíli trvá, tak týden či dva, to už může být po dovolené, takže kdo ho potřebuje, doporučuji neztrácet...

    OdpovědětVymazat
  78. Zatím se tady neobjevilo nic o té fintě s nevysvětlitelnou krádeží peněženky a dokladů na parkovišti u nákupního střediska (pan Vejskal nereaguje?), takže sem hodím jeden mailík, který mi už před drahnou dobou přistál v poště. Taky dobrá finta! A chtěl bych zdůraznit, že nejsem proti Romům ani cikánům nijak zaujatý.
    Pozor nová finta hnědočechů. Nakoupil jsem v marketu a lístek zahodil. Když jsem přijel s vozíkem k autu přiběhl hnědočech a ztropil povyk, že prý jsem mu ukradl nákup. A že to v koši je jeho, má na to paragon (ten můj vyhozený) a zavolali policajty. Zachránilo mě, že jsem platil kartou. Když to cikán uslyšel, tak zdrhnul. Jinak bych ale podle policajta měl problém, protože doklad o zaplacení měl on, nikoli já. Prý se to množí, pokladní nic nedosvědčí, těm tam projde spousta lidí..

    OdpovědětVymazat
  79. Ne, nereaguje. Možná ani není autor - v tom textu je cosi ideologického, nepoctivého. Ne mnoho, ale je.

    OdpovědětVymazat
  80. A zapomněl jsem pochválit naše jiné etnikum za nápaditost.
    U nás před "nadtrhem" (hypermarket) stojí běloška, cca 50 let, dost nápadně oblečená, která (ve vší slušnosti) vybírá od důchodců jejich pokladní potvrzenky. Co s nimi dělá nevím - prý statistiku. Ale tu by mohla dělat snadněji pod domluvě s Kauflandem, ne? A nebyla by zatížena náhodou, zda je jí zákazník ochoten dát svůj účet nebo ne. Koukám, že až na dámu narazím příště, podrobně si ji vyslechnu, případně i s mnou přivolaným "orgánem".

    OdpovědětVymazat
  81. Takže sem ten popis situace od údajného pana Vedrala hodím. Jenom bych chtěl zdůraznit, že popsaný princip může použít kdokoliv, nemusíme to házet jenom na jisté etnikum. A dá se zdokonalit, onen nezletilec může s sebou mít kopací míč a strčit ho pod auto. Při náhodném objevení může tvrdit, že se mu tam ten míč zakutálel a že se ho snaží vytáhnout.

    OdpovědětVymazat
  82. Vážení, věřím, že vás můj příspěvek zaujme. Hlavně, poučí.
    Intenzívně jsem se dnes zabýval tím, jak je možné, že jsem byl včera při nákupu v H.M. Globus okraden o tašku s doklady a peněženku.
    Hledal jsem nejdříve ve způsobu okradení nějaké sofistikované metody rušení dálkového ovládače centrálního zámku vozu, ale ono je to opravdu mnohem jednodušší. Ba, neuvěřitelně primitivní, žádná vysoká inteligence. Se znalostí věci, kterou dále podrobně popisuji, se můžete vyhnout okradení, a proto se s vámi rád o svůj příběh podělím.
    Popis situace:
    S vozíkem s pořízeným nákupem jsem včera přijel k zaparkovanému vozu. Stál jsem na druhé pozici od přístřešku pro nákupní vozíky, vzdálenost cca 4 m. Parkoviště hypermarketu bylo prázdné, obsazeno na cca 10%. V okolí minimálně 20 m byl úplně volný prostor bez aut, nikde nikdo.
    Odemkl jsem si dálkově centrálním zámkem auto a napřed jsem si odložil tašku s doklady a peněženkou na zadní levé sedadlo. Zadní levé dveře jsem poté zavřel.
    Následně jsem do zavazadlové části vozu (HONDA CRV) začal vykládat z vozíku nákup.
    Od tašky s doklady (od zavřených zadních dveří auta) jsem nebyl vzdálen více než 1 metr. Připomínám, že panty zavazadlového prostoru jsou na pravé straně dveří a výhled na levé dveře je tudíž nezastíněný. Jednu nákupní tašku jsem nakonec ještě položil na zadní sedadlo, to je vedle dříve zmíněné tašky s doklady.
    Zavřel jsem dveře i zavazadlový prostor, s tím, že odvezu nákupní vozík do přístřešku. Ač tento přístřešek byl vzdálen pouze 4 m, vzpomenuv na informace o nárůstu případů okradení na parkovišti, snažil jsem se dálkovým ovládačem před odskočením si do cca 4 m vzdálenosti vozidlo uzamknout.
    c.d.n.

    OdpovědětVymazat
  83. Přes cca pět až deset opakovaných pokusů se mi vůz "dálkáčem" uzamknout nepodařilo, a proto jsem nakonec vozidlo pro jistotu uzamkl u dveří řidiče mechanicky, centrálním zámkem. Následně jsem "nákupní košík" odvážel do přístřešku, akcentuji, vzdáleného cca 4 m. Celá tato operace trvala ne více než 10 sekund.
    Po návratu k vozu jsem si bez problémů dálkovým ovládačem centrálního zámku auto odemkl a sedl si spokojeně na sedadlo řidiče. Dříve odložené doklady na zadní sedadlo jsem si chtěl ale vzít "k ruce" a položit si je do odkladního prostoru vedle řidiče. Ze sedadla řidiče jsem ale tašku s doklady na zadním sedadle nenašel, proto jsem vystoupil z vozu, podívat se, zda taška nesklouzla na zem.
    Nic. Následně jsem podrobně prozkoumal celý prostor auta a jeho těsného okolí. Taška nikde. Připadal jsem si jako na show s Davidem Cooperfieldem.
    Dnešní soukromou rekonstrukcí příběhu, s vnukem jako figurantem, jsem nakonec dospěl k rozluštění, které je primitivně prosté.
    Nepřízpůsobiví (informace POLICIE) využívají k páchání trestné činnosti malých nezletilců. Tito, skryti za přístřeškem, využijí i jen 3 vteřin nepozornosti při ukládání nákupu do kufru a po čtyřech se přesunou na pravou část vozidla, možná i pod něj.
    Ve chvíli zabouchávání zavazadlového prostoru si pootevřou jedny dveře, stačí je nedovřít. Dálkové zamykání je tím vyřazeno z funkce. Ruční zamčení vozu centrálním zámkem je pak sice možné, ale s výjimkou oněch neúplně zavřených dveří. Deset sekund nepřítomnosti je strašné dlouhý čas, aby po odjezdu s vozíkem do přístřešku stačil malý spratek sbalit vyhlédnutou peněženku a vrátit se nepozorovaně do zákrytu přístřešku. Není vyloučeno, že při tom využívají i navigace řídícího centra pomocí GSM a handsfree.

    OdpovědětVymazat
  84. Závěr :
    Pokud vám na parkovišti u marketu nebude fungovat dálkové zamykání, obejděte určitě celý vůz. S velkou pravděpodobností tady naleznete malého spratka, který se vás připravuje okrást. Co s ním uděláte, netuším a ani neradím. Sám nevím, co bych s ním udělal.
    Policie vzhledem k jeho nezletilosti (a tudíž beztrestnosti) s ním udělat nemůže nic, a ti, kteří celé toto "divadlo" řídí, to velmi dobře vědí. Smějí se blbosti našeho systému. "Pseudohumanizmus" postavený na falešných "lidských právech" není systém použitelný pro celou množinu humanoidních entit obývajících planetu Zemi.
    Jak s věcí naložit, opravdu nevím.
    Faktem je, že díky této epizodě bez koncovky mám o zábavu postaráno. Možná na celý týden, neboť budu vyřizovat nové vydání všech dokladů, které jsem měl ještě včera uloženy v peněžence. Jen výslech na POLICII ČR se protáhl od 20:30 do 01:30. S ohledem na rafinované zneužívání mladistvých organizovanou skupinou našich nepřizpůsobivých občanů je celá práce POLICIE (v tomto směru) zvláštní formou intelektuální masturbie.
    Celá sranda, nepočítám-li ztrátu času, mne přijde na cca 10 tisíc. Riskuji přitom navíc další 2 tisíce pokuty ve správním řízení za řízení motorového vozidla, sice s platným řidičským oprávněním, ale nikoli okamžitě doložitelným, neb fyzický doklad mi v trestní cause byl zcizen... Obíhat úřady bez auta je nepředstavitelné, taxíka mi stát neproplatí, a to ani při nalezení pachatele, který, neb neplnoletý, není právně odpovědný. Typická kvadratura kruhu.
    Zavřít by měli v prvé řadě naše zákonodárce, kteří tento zrůdný bezprávní systém svým zbabělým a falešným přístupem podporují.
    A tady nezbývá jen podotknout, že podle autora byli pachatelé z jisté etnické skupiny. Ovšem to je neprůkazné. Takových co se živí organizovanými krádežemi je spousta napříč společností, bez ohledu na původ. Připodotýká Pedro

    OdpovědětVymazat
  85. Po poradě s mně blízkým policistou k tomu vřele radím!

    OdpovědětVymazat
  86. Účtenky vřele doporučuji:

    * nikomu cizímu nedávat, to z těch zjevně kriminálních důvodů, zmíněných či jiných, včetně uvedeného níže;

    * aspoň chvíli nevyhazovat, třeba už jen pro případ, abyste se neocitli v důkazní nouzi, kdybyste se Vy, nebo někdo z blízkých, dostal následkem požití zakoupených potravin do lékařské péče, případně pak z toho měli nějaké trvalejší problémy či následky.

    Příliš "vlezlé" osoby, vřele doporučuji rovnou, bez váhání a hlavně pak důrazně, posílat do háje, nedají-li si říct, buď rovnou volat 158, nebo sáhnout po zbrani, to podle situace.

    Každý moderní ovladač zámků auta má 3 tlačítka, s těmito funkcemi:

    * zavřít (na konci bez očka) - zavře dveře a zavazadlový prostor; při delším podržení zavře i otevřená elektricky ovládaná okna;

    * otevřít (na konci s očkem) - otevře dveře a zavazadlový prostor; při delším podržení otevře všechna elektricky ovládaná okna;

    * otevřít zavazadlový prostor (mezi oběma výše zmíněnými tlačítky - otevře jen zavazadlový prostor, který pak stačí zavřít a auto je pak zase celé zamčené.

    Při ukládce nákupu do vozu doporučuji auto mít zavřené a pro uložení nákupu použít jen to tlačítko, co otevírá pouze ten zavazadlový prostor. Chmatáci hned mají menší šanci. Když se kolem motá příliš mnoho lidí, co tam zjevně nemají co dělat, za volat 158 a požádat je o asistenci. Už při volání na toto číslo a úvodních pár větách, hajzlíci většinou hned zmizí, takže můžete zásah rovnou vzápětí odvolat. kdysi jsem brával i stopaře, teď už cizí lidi kolem sebe a auta vyloženě nerad vidím a raději s jakoukoliv manipulací s čímkoliv počkám, až zmizí, nebo jim rovnou dám najevo, že dokud nevypadnou, nic nebude. Když jsou agresivní, tak následuje buď zbraň, nebo 158, nebo oboje, ale to se stává jen velmi málokdy za 10 let jednou?

    Také je dobré, nemít peníze a doklady pohromadě a i ty doklady mít třeba v 2 skupinách na 2 místech.

    Pohybujeme se ve světě, kde je příliš mnoho svobody pro grázlíky a příliš málo prostoru pro normální lidi, jak se těm grázlíkům účinně bránit, aniž byste riskovali, že budete následně kriminalizováni. takže o to víc to vyžaduje určité předvídavosti, opatrnosti, zamyšlení se nad tím, jak minimalisovat vlastní škody, případně jim co nejúčinněji předcházet. Poslední, co bych doporučoval, je být bezstarostný a důvěřivý, spíš tak trochu naopak.

    OdpovědětVymazat
  87. Dávám sem, co mi přistálo v poště. Možná je to hoax, ale je to docela pravděpodobně. Takové to přesvědčování na parkovištui u nákupního střediska: "Pánko, predám Vám to zo zľavou! Potrebujem peňaze na cestu domov na Slovensko!" už jsem několikrát zažil.
    Odpoledne jsem si vzal auto, že jedu do Blatce a Vrbátek. Při výjezdu z Olmika jsem si chtěl koupit něco na pití do auta,tak jsem zahnul k Penny na Nových Sadech.
    V trafice jsem si koupil časopis, a mířil do márketu, ale neměl jsem ani žeton ani 5 či 10,- Kč, tak jsem se vrátil k autu. Otevřu ho, a v tom se za mnou zjevil cigán (můj věk i postava) a něco mi vhodil do kufru auta.....
    druhý to sledoval z dodávky opodál.
    Jednu krabičku, druhou...třetí.....naházel mi tam asi 7 krabiček a nakonec i igelitku ve které to měl.
    Prý mi to dává, prý mu v Praze neplatí, tak jim to ukradl....hodinky za 5 tisíc, holící strojek za 4, videokameru za 20, ode mne chce jen.......1500,-.
    Koukám jako jelen....a říkám ať si to posbírá....., že nemám zájem..... a že nemám peníze.
    Prý je tam bankomat.....mám si vybrat..... ...přece mám 1500,- na účtu, ne?
    Celé to handrkování trvalo asi 5-10min.
    Nakonec si to posbíral...... jedny ty hodinky zapadly a zůstaly mi v autě....šmejdy od vietnamců za 150,- .
    ALE HLAVNÍM ÚKOLEM BYLO MĚ PŘESVĚDČIT...JÍT SI VYBRAT 1500,- Z BANKOMATU ZA
    ROHEM. Nepřetržitě mě přesvědčoval na bankomat, řekl bych, jestli ho nemají cinknutý???
    VIDA TA VIDEA NA NETU, jak vám druhý cigán po kolenou leze za autem, a zatím co se hádáte... vybere vám auto.... Stál jsem za autem, abych viděl za obě strany dveří....v autě jsem měl tašku s doklady, noťas....doklady od auta.
    Zavřít auto nejde, pokud chcete, aby si to z kufru vybral...nebo to vyházíte...to pak ale nevidíte na dveře a HLAVNĚ, JDE TO VŠE RYCHLE.
    Mají to kurvy černé dobře vymyšlené a nacvičené.
    NAKONEC SI TO SEBRAL.....A ODEŠEL...JAK SE ZJEVIL....TAK SE VYPAŘIL....
    No když jsem sčítal škody...zjistil jsem, že mi ukradl 400,- z druhé tašky v kufru - TO PŘEŽIJU, doklady, noťas, :-)) auto.....jsem ubránil.....

    Nenechte si to pro sebe, jen vynechejte mé jméno, díky.....
    Pokud bych viděl zase cigány někde vedle mého auta, odbočím a projdu kolem, jako by to mé auto nebylo.
    A počkám, až si vyberou jinou oběť.....pak se může volat opodál i policie...."

    Přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  88. Něco podobného na mě zkoušeli u ruzyňského OBI, poměrně dávno. Byl na to ten Hnědočech sám, a nabízel velice cenné zboží, švýcarské hodinky, za 1.500,- Kč, aby dojel domů. Peníze nemá, protože mu prý neplatí. Znělo to blbě už od začátku. Pustil by někdo rozumný, po všech těch neblahých zkušenostech Hnědočecha k cennému zboží? Hned jak to řekl, že dává cosi cenného levně, bylo jasné že je to bouda a zbytek těch pohádek, Hnědočech s přístupem k cennému zboží, to už jen potvrdil.

    Znám jednu z krásných výjimek, potvrzujících pravidlo. Měli jsme před lety v bance partu Cikánů, kteří stěhovali těžké věci, třeba nábytek a podobně, když se měnilo osazenstvo kanceláří. Ti si sakra dávali pozor, aby se neztratila ani zlomená tužka. Mě stěhovali za tu dobu co jsem tam byl dvakrát, poprvé to bylo překvapení, trochu jsem se obával, co z toho bude. Na druhou stranu, byly to většinou bankovní věci, mého osobního tam nebylo skoro nic, tak jsem nad tím mávnul rukou, a po přestěhování jsem byl velice mile překvapen, že nezmizel ani chlup. Při dalším si jeden z nich povšiml baňky s medem a požádal, zda si může trochu odlít a sníst si ho. Nebyl důvod mu v tom bránit, medu jsme měli ten rok vyloženě nadbytek. Když jsem viděl, jak mu to šmakuje, nakonec jsem mu věnoval tu baňku celou. Zasloužil si jí, věcí bylo tak 3x tolik, než při tom prvním stěhování.

    U obchodních center obecně, nelze čekat nic moc dobrého skoro od kohokoliv, natož pak od Hnědočechů, co něco nabízí...

    OdpovědětVymazat

"Pravidla moštárny" jsou stejná jako v Hospůdce. Spammeři a trollové budou bez milosti likvidováni. Hlasatelé jiných (i opačných) názorů než má Kocour však nikoliv.

Jak se podepsat? >> Komentovat jako >> Název/Adresa URL >>Název a vepsat svůj nick nebo jméno. Pak >> Pokračovat a nakonec >> Publikovat. (Počkat, až to Drak nebo Kocour propustí na obrazovku.)